Şimdi Ara

Harita Kadastro (2 yıllık) hakkında ne düşünüyorsunuz yazmalımıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
44.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgi ve belge yönetimi ile harita ve kadastro bölümü arasında kaldım

bilgi ve belge yönetimine yatay geçiş hakkım var kpss sınavına girersem her sene 150-200 kişi alıyorlar ve atanma puanları 65 ve üstü

harita ve kadastro yazarsam yatay geçiş hakkım yok kpss atamaları nerseyse yok denicek kadar az özel şirketlerde rahat bulurum deniyor ancak bitiripte iş bulamama korkusu var ve dersleri zor mu nasıl bilmiyorum

bölüm yöneticileri lütfen bu konuyu silmeyin yanlış yere açtığımı biliyorum ancak doğru yere açınca çok yavaş cevaplar ve alakasız cevaplar geliyor belkide burdaki cevaplar sayesinde geleceğim daha parlak bir yer haline gelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RietveldX -- 10 Temmuz 2013; 5:11:48 >

• up
  • Ben isin muhendisligini okuyorum :) dedigin teknikerlik galiba. Arazilerde sicakta calisman gerekecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim eski kız arkadaşım bu bölümü okudu ama hiç tavsiye etmiyordu...KPSS'den atanman için 85 ve üstü alman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeyikVakti

Ben isin muhendisligini okuyorum :) dedigin teknikerlik galiba. Arazilerde sicakta calisman gerekecek

evet teknikerlik kardeş o önemli değil alıcağın maas ve çalışma saatleri filan nasıl okursam işsiz kalırmıyım tavsiye ediyormusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: RietveldX

quote:

Orijinalden alıntı: GeyikVakti

Ben isin muhendisligini okuyorum :) dedigin teknikerlik galiba. Arazilerde sicakta calisman gerekecek

evet teknikerlik kardeş o önemli değil alıcağın maas ve çalışma saatleri filan nasıl okursam işsiz kalırmıyım tavsiye ediyormusun

Ozelde calisirsan belli saat yoktur arazi oldu mu cikarsin en gec 6 da biter zaten arazi isleri maaslardan haberim yok ama en az 1200 olmali

• up
  • Sıkıntılı biraz. Biz yatarken, o bölümdeki öğrenciler tarla tarla, sokak sokak gezip ölçüm filan yapıyolar. Yine de sen bilirsin. Ha bi de trigonometri filan bolca var o bölümde. Matematiğin kötüyse yazma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barış.

Sıkıntılı biraz. Biz yatarken, o bölümdeki öğrenciler tarla tarla, sokak sokak gezip ölçüm filan yapıyolar. Yine de sen bilirsin. Ha bi de trigonometri filan bolca var o bölümde. Matematiğin kötüyse yazma derim

evet kardeş matematiğim kötü en son matematiği 9 sınıfta görmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: RietveldX

quote:

Orijinalden alıntı: Barış.

Sıkıntılı biraz. Biz yatarken, o bölümdeki öğrenciler tarla tarla, sokak sokak gezip ölçüm filan yapıyolar. Yine de sen bilirsin. Ha bi de trigonometri filan bolca var o bölümde. Matematiğin kötüyse yazma derim

evet kardeş matematiğim kötü en son matematiği 9 sınıfta görmüştüm

O zaman zorlanırsın. Ama cidden 'Ben bunu yaparım' diyosan öğrenirsin tabi. Herkes annesinin karnında öğrenmedi bu işleri
  • up
  • ben bitirdim bu sene:

tekniker oluyorsun ve genelde arazidesin. 2250 maaşın olur + araziye çıktığın kadar yevmiye alırsın (okuduğum bölgenin kadastro müdürlüğünden biliyorum,sık sık giderdik çalışanların yanına) 8-5 arası çalışırsın.5i geçse bile mesai olur + pirim yansır maaşına

özelde 1100 1200 lira ile başlarsın -kalacak yer,yemek,sigorta dahil olduğu zaman- baktılarki çok iyi iş yapıyorsun 3000 lira maaş alırsın.. Çalışma saatleri gün batana kadardır :) çok yaniii.

Özelde; 1200 lira maaş alan arkadaşımda var 2800 3000 de
    sana bağlı özelde koparacağın para. amaaaa,teknikerlikle yetineceksen devlete atıl derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YXZ

ben bitirdim bu sene:

tekniker oluyorsun ve genelde arazidesin. 2250 maaşın olur + araziye çıktığın kadar yevmiye alırsın (okuduğum bölgenin kadastro müdürlüğünden biliyorum,sık sık giderdik çalışanların yanına) 8-5 arası çalışırsın.5i geçse bile mesai olur + pirim yansır maaşına

özelde 1100 1200 lira ile başlarsın -kalacak yer,yemek,sigorta dahil olduğu zaman- baktılarki çok iyi iş yapıyorsun 3000 lira maaş alırsın.. Çalışma saatleri gün batana kadardır :) çok yaniii.

Özelde; 1200 lira maaş alan arkadaşımda var 2800 3000 de
    sana bağlı özelde koparacağın para. amaaaa,teknikerlikle yetineceksen devlete atıl derim.

kardeş trigonometri filan var diyorlar zor mu? bu bölümü bitirmek zormu

birde buna yatay geçiş hakkım yok bursa,izmir ve trabzona puanım yetiyor

• teodolit nivo vs kullancaksın özelde 2000 civari alırsın 2.5 ay yaptım topograflik.
  • up
  • Bende böyle bir konu açmayı düşünüyordum iyi olmuş.Benim aradığım tek koşul iş bulma imkanının çok iyi olması.Bu harita ve kadastro bölümünü biteren adamın ünvanı ne oluyor?Hangi firmalarda çalışıyor , yaptığı iş nedir?

Bilgi ve belge yönetimi pek iş alanı yok gibi , bu bölümü bitiripte nerde çalışıcaksın ne iş yapacaksın?
  • RietveldX : trigonometri çok basit aslında,arazi ölçmeleri vs.lerden bile basit sin cos tan iyi bileceksin neresi?
    Okuldan okula değişir :) bitirirsin, biraz çok çalışman gerekir o kadar çalışmayınca olmaz bu bölümde gerçekten

sorma kalbi sorma : harita kadastro teknikeri oluyorsun; özel harita bürolarında, lisanslı harita bürolarında.tapu kadastroda,iller bankasında,il özel idarede,belediyeler.iskide.karayollarında,demir çelik fabrikasında, ve bir çok yerde iş bulabilirsin.. Alan çok geniş

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Bende böyle bir konu açmayı düşünüyordum iyi olmuş.Benim aradığım tek koşul iş bulma imkanının çok iyi olması.Bu harita ve kadastro bölümünü biteren adamın ünvanı ne oluyor?Hangi firmalarda çalışıyor , yaptığı iş nedir?

Bilgi ve belge yönetimi pek iş alanı yok gibi , bu bölümü bitiripte nerde çalışıcaksın ne iş yapacaksın?

bilgi ve belge yönetimin

bu bölümü okuyup kpss ye girip 65 puan üstü alırsan devlette atanma şansın büyük zaten devlette atanma ihtimali yüksek olan bölümlerden biri
  • up
  • 2009 mezunu harita teknikeriyim. Mezun olduğumdan bu yana aralıksız işimi yapıyorum.
    Okuması çok zor olmasa da trigonometri için çalışman gerekecek, öyle boş boş oturup bitirilecek bir bölüm değil.

Kpss puanları çok yükseldi ve alımlar azaldı memur olma şansın çok az.
    Ama özel sektörde iş bulursun. ilk bir kaç yıl zorluk çekersin az kazanırsın, sabredersen sonraları yüksek miktarlar kazanabilirsin.
    Ancak çalışma saatleri ve şartları sıkıntılı olabiliyor. Ağırlıklı olarak arazide çalışman gerekeceği için arazi şartlarına dayanıklı olmalısın.
    Başka merak ettiğin bir konu olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.