Şimdi Ara

Harita Mühendisliği ile Çift Anadal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YTÜ Harita Müh. 3. sınıf öğrencisiyim. Çift anadal yapma şansım var. Ortalamam tam 3.50 işte önümde İYS engeli var sadece onu da aşarsam büyük ihtimalle programa kabul edilirim ama çift anadal ile yüksek lisans arasında kalıyorum sürekli. Benim aklım yüksek lisansa yatıyor fakat çevremden çap yapmamı öneren çok kişi var. İYS'ye de hazırlanmadım doğru düzgün çap yapmayacağım diye ama şimdi de acaba yapsam mı diyorum. Sizce çift anadal mı yoksa yüksek lisans mı daha çok avantaj sağlar? Çift anadal o zahmete, zorluğa değer mi? Eğer çap yaparsam inşaat ile düşünüyorum. Olmazsa zaten yüksek lisansı kesin yapmaya çalışırım lisans eğitimim bitince.

• ben çift lisans falan yapmadım ama yapıpta her iki lisansı bitirenlerin çoğu keşke yapmasaydım gereksiz diyor ama şöyle bişey var inşaat okumak isteyipte kazanamamanın uktesi kalmışsa içinde inşaatla yapabilirsin ama sırf inşaat için yapıyorsan yatay geçişte yapabilirsin aynı zamanda hem yatay hem çapta yapabilirsin bunalrı bırakıp okulu iyi bir dereceile bitirip kendini sağlam bir şekilde geliştirip yüksekte yapabilirsin ki sen bunları zaten biliyorsun fakat gerçekte ne istediiğini bilmiyorsun sana vereceğim tek akıl başkalarının lafıyla hareket etme kendine odaklan ve gerçekten ne istediğini öğren
  • Ben de öyle düşünüyorum. Çap yaparsam yapmış olmak için ve ileride kendimi biraz daha garantiye almak (çift diploma) için yapacağım. İnşaat zaten harita kadar ilgimi çekmiyor. Çap yapmazsam yüksek kesin gibi zaten bir aksilik olmazsa. Ama işte şimdi vazgeçerim ileride keşke yapsaydım derim benim derdim o.
  • umarım aradığın cevabı bulursun çünkü karar vermek hep sıkıntılı bir iş olmuştur ki bi karara görüş belirtmek daha da sıkıntılı bir şeydir o nedenle pek fazla bişey diyemiyorum
  • Hocam şuan ERÜ de 2. sınıfa geçtim mezuniyete kadar harita'nın durumu nasıl olur.Gördüğüm kadarıyla birkaç üniversiteye daha açıldı iş bulma konusunda olsun ilerde bi sıkıntı yaşarmıyız sence.Bu arada siz şuan hangi programı yoğunlukla kullanıyorsunuz haritacılara soruyorum Netcad diyorlar başkada birşey demiyorlar.
  • Objektif bir şekilde bakarsak, İnşaat Mühendisliği ile ÇAP yapmak daha avantajlı geliyor. Sonuçta elinde 2 lisans programına ait diploma olacak. Üstüne ayrıca yüksek lisans yapmana engel bir durum da değil bildiğim kadarıyla.

Fakat İnşaat Mühendisliği bölümünün Harita Mühendisliği kadar ilgini çekmediğini söylemişsin. İnşaat Mühendisliği bölüm dersleri nasıldır (Kolay olmadığını duyuyorum gerçi.), sana nasıl geliyor, bilmiyorum; ama ilgini çekmeyecekse, sırf elinde 2 diploma olacak diye bu zahmete değmeyebilir. ÇAP'ı kazandıktan sonra sürdürmesi de kolay bir iş değil sonuçta. Bu nedenle, bu şartlar altında İnşaat Mühendisliği ile ÇAP yapmak yerine, yüksek lisansa odaklanmanı öneririm.
  • @exen_34

İnşallah...

@IronyOfFate

İlk 2 sene içinde programlama/hesaplama olarak Matlab, çizim programı olarak da Autocad ve Netcad gösterdiler bize. Seneye ArcGIS, MapInfo vs. programlarını göreceğiz. Sadece Netcad ile olmaz zaten. Farklı platformları göstermeleri gerekir ama piyasada en çok Netcad kullanılıyor. Staj yapıyorum orada da Netcad'den başka program kullanılmıyor neredeyse.

@:AlacaKaranlık:

Hocam iki arada bir derede kaldım valla hiç bilemiyorum. İYS de iyi geçmedi. Yüksek lisans yolu hafiften gözüktü. Böylesi daha iyidir belki ne yapalım artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettunc -- 12 Temmuz 2012; 17:22:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettunc

YTÜ Harita Müh. 3. sınıf öğrencisiyim. Çift anadal yapma şansım var. Ortalamam tam 3.50 işte önümde İYS engeli var sadece onu da aşarsam büyük ihtimalle programa kabul edilirim ama çift anadal ile yüksek lisans arasında kalıyorum sürekli. Benim aklım yüksek lisansa yatıyor fakat çevremden çap yapmamı öneren çok kişi var. İYS'ye de hazırlanmadım doğru düzgün çap yapmayacağım diye ama şimdi de acaba yapsam mı diyorum. Sizce çift anadal mı yoksa yüksek lisans mı daha çok avantaj sağlar? Çift anadal o zahmete, zorluğa değer mi? Eğer çap yaparsam inşaat ile düşünüyorum. Olmazsa zaten yüksek lisansı kesin yapmaya çalışırım lisans eğitimim bitince.

hocam merak ettim. ne yaptınız acaba? aradan 3 yıl geçmiş. Ben de şuanda aynı durumdayım. omüde harita müh 2. sınıftayım inşaatla çap istiyorum. sizce mantıklı mı? yoksa yl mi?

• hoca siz naptınız bende merak ettim :D. koude 1. sınıfı bitti. bende ne yapsam etsem diye kafa yorum. inşaat sektörünün dışında elektronik haberleşmeyle de çap yapılabiliyor sanırım. haritaya faydalı olabilir diye düşündüm siz ne dersiniz ?
  • @Kuzeyli.2891 @sametyildiz

Ben çift anadal yapmadım. Mezun olduğum sene girdiğim KPSS ile atandım. Bu sebeple yüksek lisans da yapmadım. Şimdiki aklım olsa çift anadal yapardım sanırım. Çünkü Türkiye'de piyasada yüksek lisanstan ziyade iki bölümden mezun olmuş birisi daha çok tercih edilir. İş bulma ihtimalinizi iki katına çıkarmış oluyorsunuz. Devlette de çoğu kurumda inşaat mühendisleri baskın olduğundan inşaat mühendisliğinin bu avantajından faydalanmış olurdum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.