Şimdi Ara

Harita ve navigasyon uygulamaları aslında internetinizi çok az kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harita ve navigasyon uygulamaları aslında internetinizi çok az kullanıyor 
    Özellikle bilmediğiniz bir bölgede ya da şehirde ulaşım konusunda çoğu zaman hayat kurtarıcı bir rol üstlenen harita uygulamaları, günlük yaşamda artık çok daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Diğer taraftan gerçek zamanlı yol ve trafik bilgisi sunan servisler varış noktasına en hızlı ve sorunsuz şekilde ulaşmanızı sağlıyor.

Akıllı cihaz kullanıcılarının büyük bir bölümü, navigasyon ve harita uygulamalarının internet paketlerini oldukça fazla tükettiğini düşünüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yandex Haritalar Müdürü Onur Karahayıt ise gerçekleştirilen analizlere göre durumun aslında hiç de sanıldığı gibi olmadığına işaret ediyor.

Öyle ki test verilerine göre Yandex Navigasyon ve Haritalar’ın günlük ortalama 2.1 MB internet harcaması yaptığı, bir ay boyunca her gün kullanımda ise kotadan ortalama 69 MB gittiği belirtiliyor. Üstelik çevrimdışı harita özelliği sayesinde bu oranı çok daha aşağılara çekebilmeniz de mümkün. Her geçen gün katlanarak artan mobil internet trafiğinin hacmi düşünüldüğünde çok düşük bir tüketim oranı anlamına gelen 2.1 MB, herhangi bir endişe duymadan rota konusunda yardım almanızın önünü açıyor.

• Yandex reklamı

• Hocam aslında sorun internet değil de, şarj oluyor bende. Gps i açtığım anda şarj 100den geri saymaya başlıyor. Sürekli şarjda takılı kalması da cihaza zarar verir düşüncesindeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandexi ortalama 10 kez kullandiysam 4unde yanlis yere goturdu. Bu acidan gogil haritalar daha iyi.

• pek inandırıcı gelmiyor nedense...
  • istanbulda sürekli olarak navigasyona ihtiyaç duyuyorum bütün navigasyonları kullandım ve hepside beni zamanında lütfü kırdar kongre merkezi diye sanayiye götürmüşlüğü vardı..
    Sıralama olarak

1.Yandex Navigasyon /
    2.Google Harita / Trafik akış bilgisi çok zayıf ve tarif şekli çok zor. Örnk: Mehmet ali caddesinden devam edin kuzey batıdan dönün gibi..
    3.Here
    4.Apple harita ( yürüyerek )

• Offline harita inmiyor ve yandex bir yardımda bulunmadı.

• gıcık oluyorum şu markaya,bilgisayara bi program yüklüyorum hop bakıyorum bisürü yandex eklenti kurulmuş.

korsan mıdır casusmudur nefret ettim ya.bulaşma şu bilgisayarıma
  • Asagidaki 3lu daima benim yardimima kosuyor

Yandex navi
    Google Haritalar
    Here

Bu 3u varsa sorun yok.

Yandex belkide en buyuk avantaji yola bildirim birabilme uzun yolda bu sekilde sohbet edenleri bile gordum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şuana kadar kullandığım en stabil ve kolay uygulama Here oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dizaltı Bilgisayar

Hocam aslında sorun internet değil de, şarj oluyor bende. Gps i açtığım anda şarj 100den geri saymaya başlıyor. Sürekli şarjda takılı kalması da cihaza zarar verir düşüncesindeyim.

Aynen.

Telefon üreticileri GPS ve 4G modülünü wi-fi gibi düşük enerji tüketimi yapacak şekilde ayarlamaları gerekiyor.

Bu aslında çok basit birşey ama nedense hala uygulamaya geçmedi.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Biseyler kurarken dikkat etmezsen boyle olur tabi Bir nebze bu tur olaylarin onune gecmek icin sunu kur.

http://www.gezginler.net/indir/unchecky.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    daha dün bi güncelleme programı kurdum,3 tane yandex eklenti programı sızmışbu kadar gıcık programlar görmedim ya ne indirirsen yandexte sızıyo

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Bana hic olmuyor. Ne telefonda ne tablette Kurarkenki adımlara biraz daha dikkat etmek yeterli

• Nokia kullandığım zamanlarda sadece birkaç kilobayt çekiyordu. Çünkü harita dosyasını indirilebildiği için ekstra bir indirime ihtiyaç duymuyordum. iOS ve Android navigasyon konusunda Symbian'a göre daha fazla veri tüketiyor.

• en iyisi tomtom sygic navigon internetsiz calisiyorlar

• google haritalar uygulamasinda da cevrimdisi haritalar kisminda kullandiginiz guzergahi wi fi baglantiniz varken cihaza indirin. bu sayede yolculuk esnasinda cihaziniz surekli harita yuklemesi yapmayacak cok cok daha az veri alisverisi bu sayede daha az isinma ve daha az sarj tuketiminiz olacaktir.

• 2-3 sene kadar önce antalyadan yola çıkarken google haritalardan bi yere baktım. sonra telefonun ekranını kapatıp ankaraya kadar geldim. ankaraya gelince bi mesaj geldi internet paketinizin %80 ini kullandınız diye. bi baktım google haritalar 700 mb internet kullanmış arka planda.
  • Benim hücreselimi kontrol ettiğimde en son sıfırlanma 8 Haziran 2015 gözüküyor. Ve o zamandan beri 361 mb hücresel veri kullanmış ios haritalar. Haftada ortalama 1-1.5 saat kullanımım olur. Yani saatlik 3.5-4 mb arası bir internet kullanımı olmuş. Sürekli kullanan birisi için bence çok fazla ama benim gibi arada kullananlar için idare eder seviyelerde.
  • Sygic öneririm, fiyatı makul birkere satın alınca evinizde WiFi varken istediğiniz ülkelerin haritalarını indirip daha sonra yolda İnternetsiz kullanabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.