Şimdi Ara

harman kardon avr 160 mı? denon 1911 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ses sistemleri ile yeni aldığım samsung c650 lcd sayesinde ilgilenmeye başladım. ilk olarak samsungun kendi ses sistemlerini inceledim ama zamanla setimi kendim kursam daha iyi olur düşüncesiyle araştırmalar yapıyorum. öncelikle sistemi sinema için istiyorum. amatörün de amatörü sayılırım.

amfiye ayırabileceğim miktar 1500 tl civarı. ve bu civarda bu iki markaya ulaştım. arada kaldım. amfide karar kılınca hoperlör araştırması yapacağım ama bu da becerebileceğim bir şey olmayacak gibi. sözün özü sizden hangi modeli niçin tercih etmeliyim? sorusuna bir yanıt. tecrübe paylaşımı.

ayrıca sistemi tamamlayabileceğim hoperlör seti önerisi ki en azından 5.1 bir set için önerilerinizi de bekliyorum. hop set için bütçe olarak 1000 tl nin üstüne çıkmam mümkün değil. saygılar...

• bence büyük marketlerdeki avr kampanyalarını incelemen daha doğru olur avr ve 5.1 i 1500 e alabilirsin.
  • seçimimi daha da zorlaştırmamak adına öncelikle bu ikisini almak istediğim için soruyorum ki başka alternatiflere yönelmek istemiyorum artık; harman kardon avr 160 mı? denon avr 1911 mi? tavsiyeler üzerine birini tercih edeceğim. saygılar...
  • Cihazların Ses Karakteristiği Farklıdır. HK'un Daha Üst Bir Modeline Yönelmedikçe, Sürülecek Speaker ler a Göre Değişir Seçim Aslında Fakat Ben 1911 i Tercih Ederdim.
  • hk 160 aldınmı hk 11 de alırsan uyumu mükemel hk 11 de 1200 civarı
  • ikinci el olarak;
    PIOneER VSX D 711 S amfi
    JBL LX-44 iki adet ön için kısa kule
    WHARFEDALE DIAMOND 8.2 iki adet surround için
    WHARFEDalE DIAMOND 8 CENTRE
    buldum.

konuyu yeni forum olarak da açtım ama size buradan ulaşmak daha mantıklı geldi. bu ekipmanı uyumlu bir şekilde çalıştırabilir miyim bilemiyorum. öncelikle 5.1 surround ses alabilmem mümkün olur mu? seti sırf fiyatı uygun geldiği için almak istiyorum. performansı hakkında hiç bir fikrim olmadığı için korkuyorum.

yok derseniz hiç uğraşmayım. sıfır denona ağırlık vereyim.
  • Tanıdık veya İyi Referans Almadığım Birinden Elektronik Eşya Almam Açıkcası.. Şimdi O Cihazların Kondisyonu Nasıl Ne Şekilde Kullanıldı Bilinmez Hoparlörler Cihaz Nasıl Kullanıldı Bunlardan Emin Olmak Gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alacağım yer samimi bir arkadaş, beğenmesem geri de alır. problem olmaz. parasız bile alırım :) şaka bi yana referansım kendimim bu konuda. burda problem yoksa set nasıl. duyulduk bilindik şeyler mi? amfi hususunda pek bir şey bulamıyorum ama pioneer olarak hoperlörlerini beğenmiyorlar. anfisi de böyle midir acaba ?
  • bence sıfırdan şaşmayın .
  • her zaman imkan varsa, ki var görünüyor,sıfırdan kendinize uygun sistem kurmak çok daha akıllıca olacaktır.
    sonradan ah,vah dememek adına...
    bu sebeplede denon 1911 ve buna uygun bir hop. seti sizi çok daha mutlu edecek ve uzun zaman götürecektir.
    helede özellikle sinema için düşünüyorsanız,tüm yeni özellikleri bünyesinde barındırması sebebi ile 1911 doğru
    bir tercih olur.
  • peki; anfinin sıfır olması kadar hoperlörlerin de sıfır olması önemli midir? en azından dış görünüş itibariyle ve de verdiği ses itibariyle iyiyse. deneyip o şekilde almak yani.

ayrıca sıfır olarak denon aldığım takdirde sanırım 1000 tl nin altında bir bütçeye sahip olacağım ki bu durumda bütçeme uygun 750 tl civarında ne önerirsiniz. önce kule ve center alsam da diğerlerini sonra tamamlasam diyorum. tavsiyeniz ne olur?
  • 1311 düşünürseniz saturunde kampanya var 1311 ve 5.1 wf set fiatı 1299 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: uraltay

alacağım yer samimi bir arkadaş, beğenmesem geri de alır. problem olmaz. parasız bile alırım :) şaka bi yana referansım kendimim bu konuda. burda problem yoksa set nasıl. duyulduk bilindik şeyler mi? amfi hususunda pek bir şey bulamıyorum ama pioneer olarak hoperlörlerini beğenmiyorlar. anfisi de böyle midir acaba ?

ülkemizde pioneer ın kaliteli hop ları yok doğrudur ama anfi olayında tam tersi bir durum var.
  • bilgisayar başından her kalktığımda farklı fikirlerle kalkar oldum.
  • bu kadar çeşitlilik ve ayrı kullanıcı olunca karar vermek zor tabi.
  • yazının üzerinden hayli vakit geçmiş. fakat ben insanların enazından fikir sahibi olması hasebiyle tecrübelerimi paylaşmak istedim. harman kardon avr 158 kullanıyorum ben. sürücülerim jbl cinema 300. daha önce logitech z5500 kullanıyordum. av receiver olarak başka bir cihaz kullanmadım. ama muhtelif elektronik mağazalarında diğer markaları deneme fırsatım oldu. bence markalar arasında belirgin bir fark yok. avr lerin sınıflandırılması segment olarak değilde, fiyat olarak yapılıyor gibi. örneğin harman kardon avr 156 yada 158 aynı segment cihazlar olmasına ragmen, harman kardon pioneerin iki katı fiyatı var. bu benim çok dikkatimi çekmişti üstelik özellik olarakta nerdeyse denk görünüyorlar kağıt üzerinde. fakat meşur bir elektronik marketin ses sistemlerinden sorumlusu olan yakın bir arkadasım, harman kardonun pıonerle kıyaslanamayacak kadar daha ilerde oldugunu, zaten fiyatınında bunu ortaya koydugunu belirttikendisi pioner sattığı halde bana ''git harman kardon al'' dedi.
    dikkatimi çeken en önemli konuyu sordum. pionerde ses çıkış gücü 5x130 yazarken harman kardonun fiyatı iki katı olmasına ragmen 5x65 yazıyordu. tamam ses çıkış gücü herşey demek değildir. ama çok şey demektir. bana ''peki iki cihazın empendansına baktınmı dedi. dedim o da neki? empendans yani cihazı ohmajı. tam olarak ne ifade ettiğini hala bilmiyorum. ama şunu biliyorum ohm yükseldikçe rms yani çıkış gücü düşüyor cihazlarda.
    örneğin yamahanın bir modelinde 4ohm=5x115 watt/ 8ohm=5x60 watt yazıyordu.
    hasılı harman kardon pionnerden ''denk sınıflarda'' daha iyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.