Şimdi Ara

Harman Kardon Avr 255 Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım bu amfi'yi hala çözmeye çalışıyorum. Panasonic BD65 Blu-ray'den DTS HD destekli Angels and Demons filmini izliyorum. Language bölümünden DTS HD seçmeme rağmen, Amfi'nin önündeki göstergede sadece "DTS" yazmakta. Sorum şu şekilde acaba bu amfi bir nedenden dolayı bu sesi core DTS'e mi downgrade yapıyor yoksa bütün DTS bazlı kaynaklarda sadece "DTS" yazısı mı beliriyor. Eğer 2. durum gibiyse, kaynağın ne olduğunu amfi üzerinden nasıl tespit edebilirim? Dolby Digital HD henüz deneyemedim.

Kullandığım kablolar Monster'ın 50 TL 'lik v1.3 kabloları. Amfi'yi kullanan birileri yanıtlayabilirse çok sevinirim.

• Henüz deneme şansım olmadı ama 7.1 hoparlör seçili değilse HD format sesleri vermiyor galiba. Benimkinin manual inde şöyle bir bölüm var ;

"New formats, such as Dolby TrueHD, Dolby
    Digital Plus, DTS-HD and DTS-HD Master Audio, are available in 7.1-channel
    configurations."
  • Belirttiğin yazıyı bende okudum, benim anladığım belirtilen formatlarda 7.1 desteği vardır dediği. Mantıken 5.1'de de veriyor olması lazım, sonuçta değişen tekşey artık uncompressed verilmesi. Eğer deneme şansın olurda buraya yazabilirsen çok sevinirim.

Avsforum'a yazdım cevap veren olmadı, buradan kullanan 2 kişiye pm attım dönüş yapmadılar, harman kardon'a mesaj yolladım onlardanda hala bir cevap gelmedi. Zaman ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ederim.
  • Hocam problem Blu-ray'denmiş. Kendi otomatik core versiyonlarını gönderiyormuş. Artık ekranda direk DTS HD ve Dolby True HD yazıları belirmekte. (5.1 Kullanıyorum)
  • Sevindim, ben de henüz bd player yok avr yi HTPC ile kulanıyorum dün akşam indirdiğim hs ses leri denedim ama beceremedim. PC iyi güzelde 20 tane ayrı yerde ayar var bir türlü istediğim gibi olmadı. Son olarak XBMC programını indirdim çok kullanşlı bir program ama kurcalamak gerekiyor.
    Panasonic den memnunmusun ? bende onu ve sony s370 i beğenmiştim. En düşük fiyat darty deydi, şimdide 3D leri geliyor beklesekmi acep ...
  • Panasonic'den çok memnunum. Blu-ray filmlerle ve DTS bir müzk cd 'si ile denedim. Müzik cd'sini çalarken biraz ses yapıyor yanlız fakat aynı durum blu-ray disclerde mevcut değil. Arkasında ethernet girişide var ama konumu nedeniyle bağlamak mümkün olmadı. Televizyon'da panasonic olduğundan disc takınca tv'yi de otomatik açıyor falan.

Blu-ray'ler konusunda yaptığım araştırmaya göre Panasonic BD 65'in muadili Sony S360. Senin beğendiğin S370 benim panasonic'den 2-3 gömlek üstünmüş ve rakibi Panasonic BD 85. İki cihaz'da whathifi'dan 5 yıldız almış. Fakat fiyat farkından dolayı ben bd 65 'e yöneldim ki çok memnunum aradaki farkı bilmemekde bu memnuniyeti arttırmakta İlgili link :http://www.whathifi.com/BestBuys/Blu-ray-players-BestBuys/Blu-ray-players/

HTPC işine bulaşmayı çok istedim fakat yabancı forumlarda gördüğüm uyumsuzluk problemlerinden dolayı bekleme kararı aldım. Ati şu 5xxx serisi kartlarını sürücülerini tam oturtana kadar beklemedeyim. 3D olayını bildiğim kadarıyla televizyonunda desteklemesi lazım. Onun için yeni kablo standardı konuşuluyor (hdmi 1.4a) . Bizim avr'ler cortlayacakmı hiç belli değil. Sinemada belki ama evde gözlük takıp izlemek bana biraz tuhaf geliyor. İlla olacaksa hologram teknolojisini beklerim.

• MM da iki modelin fiyatı aynı yaklaşık 400 tl, sony nin artısı SACD de çalıyor. Tabi bu cd çalma kalitesini arttıran birşey mi bilemiyorum.Aslında HTPC yi geliştirmek daha mantıklı geliyor ama yanın da bir tane de player olursa ,pc nin yükünü alır ve normal cd dinlerken pc açmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum. Her üründe olduğu gibi BD player larda yurtdışında çok ucuz. Sony s470 i 3D destekli yaklaşık 190€ burada 370 in fiyatı ile aynı.
    Hani almışken üstelik uygun fiyata üst model alayım mantığı benimki...
    HTPC işi güzel fakat dediğin gibi sistemin bilinçli kurulması lazım, benim anakrt Gigabyte G45 onboard vga lı, hdmi çıkşlı vs. Ama az önce netde ararken şöyle birşeyler buıldum ;

.Please note the HDMI audio output only supports AC3, DTS and 2-channel-LPCM formats. (AC3 and DTS require the use of an external decoder for decoding.) Görünen o ki özellik kısmında yazan ''High Definition Audio'' desteği buraya kadarmış..

Elimde bir de ati 4350 vga var fansız bir model, o da işime yaramayacak gibi görünüyor.
    ''without an expensive sound card it's impossible to send compressed Dolby TrueHD or DTS-HD Master Audio streams from your HTPC to an AV receiver or pre-processor'' demiş anandtech sitesinde ve bu özelliğin ati 5000 serisiyle başladığı belirtiliyor..

Yokmudur bu işin bir çaresi ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HARMAN KARDON HKTS 210 SUB 230
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam malesef durum dediğin gibiya Ati 5xxx serisi bir kart alacaksın yada Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe marka ses kartı alacaksın. Asus'lu çözümde ekran kartından hdmi ile aldığın görüntüyü asus ses kartına takıyorsun ordan yine bir hdmi kablo ile amfi'ye bağlıyorsun. Bu çözümle başı ağrıyanların sayısı ati 5xxx'lerle boğuşanlara göre çok daha az gözüküyor ama denemediğim için kesin konuşmayayım.

Bence en temizi bir blu-ray al fiyat -performans'ı iyi olan işini görecek, htpc işi rayına oturunca ordan devam edersin ki bence gelecek htpc'de.
  • Merhabalar sayın Johnmason....
    Bende avr 255 almak istiyorum memnunmusunuz özellikle streo nasıl birde yanına nasıl bir hop.takımı önerirsiniz hop.için 3000 tl ayırabilirim siz nereden ve kaça aldınız 1500 tl/10 taksit iyi fiyatmıdır.SONY 46X4500 RGB LED ve SONY BDP S350 BLURAY ile uyumlu olurmu yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35KSK35 -- 8 Temmuz 2010; 21:58:22 >
  • Merhabalar,

Ben amfi'den çok memnunum. Özellikle internetten son güncellemesini de yapınca tüm sorunlarında arınmış bir cihaz haline geliyor(muş). (DTS NEO:6 'da takılma yapıyormuş) Ben zaten hiçbir problem yaşamamıştım. 1500 TL / 10 taksite süper bir fiyat bulmuşsunuz ben Media Markt'dan 1700 TL'ye aldım. Hoparlör olarak yine Harmon Kardon'un HKTS 11'ini kullanıyorum. Film izlerken harika iş çıkarıyorlar ama müzik için malesef beni hiç tatmin etmedi. Fiyatını bilmiyorum ama benim ağzımı açık bırakan bir hoparlör JMLAB Focal Chorus 726 V 'idi. Gerçi bunların bağlı oldukları amfi Marantz 8002 'ydi. AVR 255 bunlar için zayıf kalır 7x 50 W çıkış gücüyle ama ilerde daha güçlü bir amfi'ye geçtiğinizde rahatlıkla devam edersiniz ve sesleri inanılmaz temiz verirler. FL&FR 'ler bunlar olursa surround için ortalama birşeyler alınabilir diye düşünüyorum. Stereo amfi'de var HK 3380 ama daha kuramadağım için stereo performanslarını karşılaştıramadım.

Blu-ray için Sony BDP S370'i önermişler;

http://www.whathifi.com/BestBuys/Blu-ray-players-BestBuys/Blu-ray-players/

Bende panasonic bd 65 var televizyonda pana 46s20e. Bluray e film koyunca otomatik televizyonu falan açıyor. Uyumlu olmasının çok da bir numarası yok gibi . Avr 255 görüntüyü otomatik 1080p'ye upscale ediyor ve bence çok başarılı (internette aratın "Faraoudja").

Bir tavsiyesem ise hdmi ve ses kablolarına parayı acımayın derim, görünüşte küçük ama aslında büyük etki ediyorlar.

Yakın zamanda HDMI 1.4a standardını destekleyen amfiler gelecek (3D için) bekleyebilirsiniz. Şahsen bana gözlükle tv olayı komik geliyor.

• Merhaba johnmason;
    İlgine teşekkür ederim 1500/10 taksit teşhir fiyatı hatta arkasında ocak 2008 yazıyor jbl s serisi hop larla nasıldır acaba benim buluray ve tv s350 ve 46x4500 ve halen kullanıyorum bdp daha 15 aylık değiştirmem 50w lık 255 e 150 watlık front bağlanamıyormu yani 7x100 w lik anfiye toplam 1200 w lik hop lar olmuyormu yada anfi güçlü hop un hakkını veremiyormu hayır alcaksam bütçemi zorlayıp hamama giren terler misali birde ben müzik dinlemeyi özellikle video konser orj.dvd yada bd olarak daha seviyorum sinema 2.planda kalır 5000 tl yetermi toplamda mediamarkt tan nezaman 1700 e aldın kapalı kutumuydu ben kışın balçova-izmir sormuştum 2000 tl idi.
  • Valla hocam nokta virgül hiç kullanmamışsın Anladığım kadarıyla cevaplayım; Amfi 1 aylık kapalı kutu değildi ama 1 haftadır teşhirde duruyormuş, aldım gittim.

Bu işin uzmanlarıda stereo amfilerin yanında avr'lerin müzik çalarken zayıf kaldığını belirtiyorlar. Tam hatırlamıyorum ama Marantz 5004 'ün müzik konusunda sınıfındaki diğer avr'lere göre baya bir başarılı olduğunu okumuştum. Bu konularda ise ses zevki çok önemli. Her insanın kulağı farklı tonlardan haz duyuyor. En doğrusu gidip kendi kulağınla dinleyip satın alman. Benim burda iyi dediğim bir hoparlör yada amfi senin için çok yavan kalabilir. Üşenmeden gidip deneyip alman lazım sonuçta bir kere alıp uzun yıllar keyifle kullanacağın cihazlar bunlar. 5000 TL'ye hatrı sayılır bir sistem kurabilirsin

• çok güzel topik.
  • Tekrar Merhaba johnmason;
    Öncelikle teşekkür eder ve özürdilerim noktalama işaretleri konusunda inan öyle bir zamanda yazdımki...Benim asıl derdim avr 255 i hangi media markt tan hangi şartlarda aldığın.Bu gün balçova mm yi aradım senin aldığın fiyattan bahsettim birkaç ürün birden alarak indirim yapıldığını yada mağazaya özel yönetici indirimi yapıldığını yada bir mağduriyetin söz konusu olduğundan dolayı bu paralara verildiği vb gibi ifadelere uğradım.... Ne diyeyim benimkisi satılmadıysa hala teşhirde ve 1500 tl /12 sıfır alabilirsem 1700 tl/12 iyi para...7x50 wat çıkış jbl s 80 -90 gibi hop lere yetermi nedersin stereo benim için önemli ve daha fazlası gerekiyosa 3000-4000 civarı ya nasip derim harman 255 ten vazgeçerim.Aslındada fiyattan ziyade stereo ve kalite daha önde insan zırt pırt bunları değiştirmiyor.
  • Sayın the_cantan
    tecrübeye önem veren ve güvenen bir kişi olarak sen nedersin halime yada kardeşim yok öyle git oku öğren araştır dinle mi diyorsun
    hifi uzmanı olarak bana streo ağırlıklı max 5000 hadi 6000 tl avr+hop ne dersiniz rock, hard rock, metal, blues, cazz çok az pop dinliyorum eski bir setten budur yani 46x4500 ağlıyo hala bir çare bulamadın diye
  • Senin için bugün bu işleri bilen bir ağabeyimle konuştum. Benim dinlediğim ve hayran kaldığım hoparlörler Focal Chorus 836 v imiş. Piyasa fiyatı çifti 5000 TL . Focal chorus 726 V için ise basları biraz zayıf ama çok temiz bir ses alır dedi. Çifti 2.970 TL gözüküyor bir internet sitesinde. Bunların kapı fiyatı olduğunu düşünüyorum ve bunlardan biraz daha indirim yaptırırsın gibime geliyor. Benim bu avr 255 giriş seviyesi bir cihaz ve müzik konusunda genelde seviyesindeki diğer cihazlara göre daha iyi bulunan Marantz 5004'ü önerebilirim. Bu cihazın bazı versiyonlarında "pop of death" adı verdikleri bi sorun varmış ama şimdiye çözüldüğünü tahmin ediyorum. Bunun fiyatı da 2.500 TL kadar. Bunada indirim yaptırabilirsin diye düşünüyorum. Fiyatları aldığım siteyi de pm atıyorum. Kulaklarımızın alıcı ayarları benzerse , seninde memnun kalacağın bir set olacağını düşünüyorum

• Arkadaşım ilgine hakikaten gönülden teşekkürler.Dediğin gibi Focal Chorus 836 v ve Marantz 8002 süper olurlar ama fiyatları akıllara zarar zaten SONY 46X4500 rgb led lcd tv ye kamyon dolusu para verince hanım hala söyleniyor hacı şahin parasına tv aldık diye kadınlar işte ne yaparsın...Her halde beni boşar diye tahmin ediyorum....Her ikisiyle ilgili bir dünya incelemem oldu aşık oldum bakalım aşkımız nereye gidecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.