Şimdi Ara

bağlantı ? HARMAN KARDON AVR 255

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
8.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Compakt bir ev sinema sistemi alamk için sitenin bu bölümüne girerek biraz bilgi almak istemiştim. Bütçemi 1000 tl olarak belirlemiştim en başında. Foruma bir başlık açıp yardım isteyeyim dedim ve netice şekildeki gibi oldu
    Ancak ilk sistemim olduğu için biraz zorluk çekiyorum. Öncelikle hoparlörleri sisteme bağladım. Sanırım orda problemim yok(resimde göründüğü gibi yaptım). Ancak standart digiturku avr ye nasıl bağlayacağım arkadaşlar? şekil üzerinden açık tarif edebilirseniz sevinirim arkadaşlar. Henüz hdmi kablosu almadığım için scartla diğiturkü tvye görüntü için sesi ise avr ye vermek isteğim tabi bu şekilde yapılabiliyor ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 4 Kasım 2009; 20:56:26 >

• standart digiturk receiveri scart ile tvye bağladım ve uydunun auido L&R çıkışlarından beyaz ve kırmızı kablo ile avr255 in arkasındaki preout bölümündeki FL FR kısımlarına girince ses aldım ama ön iki hoparlörden aldım ve avr den sese hiçbir şekilde müdahale edemiyorum. receiverin kumandası ile ses açıp kapatabiliyorum sanırım ses direk hoparlöre stereo gidiyor. anlamadım bu işi

biraz daha uğraşalım bakalım çözecez eninde sonunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 27 Ekim 2009; 22:27:03 >
  • Pre-out çıkıştır, oraya bağlayıpta nasıl ses aldın anlayamadım. Sen multichannel in e girmiş olmayasın?

Gerçi öyleyse de ses alırsın ancak sesi analog in (5 in 2 de out var gördüğüm kadarıyla out olanlara takma ) yazan kırmızı beyaz girişlere takarsan yine ön iki hoperlörden ses alırsın. Ancak bu durumda sese müdahale edip prologic ile diğer hoperlöre de sesi dağıtabilirsin.

Yapamazsan resim ile de anlatmaya çalışırım. Sen dene bilgi verirsin.

İyi eylenceler.
  • akşam 2 saat uğraştıksan sonra sıkılıp bıraktım. sanıyorum hdmi kablo ile tvye bağlayıp setup yapmam gerekiyormuş kabloyu bugün alıp işleme başlayacağım. gerçi ilk kurulum hakkında da bilgim yok ama tvye yansıyan yönergeleri takip ederek yapabilirim sanırım. Sizlerin desteğine ihtiyacım olacak tabiki @ayhifi..

teşekkürler.
  • Digiturk receiver ın coax digital çıkışından AVR nin coaxial in girişine bağlantı yapacaksın. 3.resimde sağda coaxial-1 veya coaxial-2 ye bağlayabilirsin. Diğer input larının durumuna göre birini uyduya tanımlarsın. Ben de öyle kullanıyorum.
    Görüntü de yaptığın gibi scart ile TV ye olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 28 Ekim 2009; 13:01:34 >
  • Arkadşım sistemin çok güzel iyi günlerde kullan.Avr+HKTS 11 kaça maal oldu fiyat olarak
  • teşekkürler arkadaşım. 2700 tl ye gelmiş oldu.

hdmi kablo ile samsung b651 e bağlayıp hkts11 setup ını microfonu ile gerçekleştirdim. Şimdi sıra geldi digiturk standart receiver ın sesini sistemden almaya. Scart ile tvye bağlayıp görüntüyü standart olarak alıyorum ancak sesi sisteme halen veremedim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 29 Ekim 2009; 10:23:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harman Kardon Avr 255 Hk
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Toshiba dvd playerimi sarı kırmızı beyaz rca kablolar ile dvd menüsünden avr nin arkasındaki analog 3 e ayarlayarak ses ve görüntü aldım. Buraya kadar tamam ancak 2 sorum olacak..

1. dvd playerin arkasında coaxial digital out çıkış var. Bu çıkış şu anda yaptığım bağlantıdan daha iyi midir? Sanıyorum coax kablolar tek uçlu oluyor hem de bağlantı kalabalığından kurtulmuş mu olurum?

2. receiver i halen çözemedim dvdyi kendi menüsünden tanıttıktan sonra aynı rca kablosu ile receiver ve avr nin arkasındaki analog 4 e grişi yaptım ve yine avr menüsünden seçtim ancak halen ses alamıyorum buna karşın analog 3 e takıp dvd menüsünü aktive ettiğimde ses alıyorum. Sonuca yaklaştım ancak bir yerde hata yapıyorum.
  • Yukarıda yazmıştım ama tekrar açklamaya çalışayım. Benim Denon 2310 için durum şöyle;
    İnput setup ta örneğin
    DVD => HDMI 1 kullan,
    Sat/cable => coax1 kullan,
    CD => RCA kullan gibi atamalar var.
    Benim setup ım şu şekilde.
    DVD input => HDMI 1 atanmış. Arada tek HDMI kablo var.
    Sat/cable (Digiturk) input => coax 1 seçili. HDMI none. Bu sebeple sadece ses coax ile AVR ye geliyor oradan da hoparlörlere gidiyor. Görüntü ise HDMI none olduğundan AVR ye gelmiyor, scart ile LCD ye gidiyor.
    İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
  • teşekkürler archi.
    söylediklerinden de yola çıkarak hem de biraz deneme yanılma yoluyla dvd playerimi kırmızı beyaz sarı rca kablolar ile 2. analog girişten bağladım(dvd menüsüne tanıttım), digiturk receiver i ise scart ile tvye bağlayıp tvden sesi dış kaynağa ayarlayıp yine rca kablo ile receiverdan avr nin analog 1ine giriş yaptım (tv bölümüne atadım) böylelikle görüntüyü receiverdan direk tvye attım , sesi de avr üstünden hoparlörlere dağıttım.
    Bugün de bir coax kablo bulup dvd playerimi avr nin coax 1 grişinden tanıtmayı düşünüyorum.

Yanlız sistemde tv imde görüntüde biraz karıncalanma yaşıyorum ki sanırım o da tüm sistemin elektrik girişlerini aynı uyduruk uzatma kablosuna bağlamaktan kaynaklanıyor. Forumdan takip ettiğim hts1000 di sanırım onu da alıp bu sorunu aşmayı planlıyorum.

düzeltme. ht800 alındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 3 Kasım 2009; 16:06:41 >
  • resimdeki dvd playeri avrye rca kablo ile (kırmızı sarı beyaz) kablo ile bağladım ancak bir de sol tarafta audio yazan kısımda coax. çıkış mevcut.
    coax çıkışda ses ve görüntüyü tek kablo ile iletebilir miyim? bir de coax kablonun rca ya göre avantajları ve varsa dezavantajları nelerdir? Coax kablonun değişik çeşitleri var mıdır yani herhangi bir tekno mağazaya gidip coax kablo arıyorum diye söyleyip alıp geldiğim kablo işime yarar mı alette?

• Yanlış görmüyorsam komponent (sarı hariç diğer 3'ü birlikte kullanılıyor) bağlantı da mevcut dvd nin arkasında. en iyi seçim komponent bağlantı + coaxial olur bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 3 Kasım 2009; 21:18:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Yanlış görmüyorsam komponent (sarı hariç diğer 3'ü birlikte kullanılıyor) bağlantı da mevcut dvd nin arkasında. en iyi seçim komponent bağlantı + coaxiel olur bence...

yani hem coaxiel kablo hem de rgb kablo kullanılarak aynı anda mı bağlantı yapmalıyım?(coax. ses için, rgb görüntü için tahminen)

aslında bu kablo ve bağlantıları ile ilgili olarak şöyle resimli bir rehber yapıcak deneyimli bir arkdaşımız çıksa.. eminim kablo ve isimleri ile bağlantı şekilleri hakkında karmaşa yaşayan pek çok arkadaşımız vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 3 Kasım 2009; 19:39:32 >
  • bir başka konu da mesala avr255e scart ile giremediğim için tvye görüntüyü direk aktarıyoruz ve sesi ayrı olarak rca ile avrye aktarıyoruz bunun yerine scart dönüştürücülerden kullanarak receiverdan avr ye hem görüntü hem sesi aktarmak mantıklı mıdır diğer yöntemlere göre + - leri nelerdir? bu arada yukarıda sorduğum koax bağlantının cevabını da bekliyorum halen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guestizm -- 3 Kasım 2009; 19:15:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qtrendy

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Yanlış görmüyorsam komponent (sarı hariç diğer 3'ü birlikte kullanılıyor) bağlantı da mevcut dvd nin arkasında. en iyi seçim komponent bağlantı + coaxiel olur bence...

yani hem coaxiel kablo hem de rgb kablo kullanılarak aynı anda mı bağlantı yapmalıyım?(coax. ses için, rgb görüntü için tahminen)

aslında bu kablo ve bağlantıları ile ilgili olarak şöyle resimli bir rehber yapıcak deneyimli bir arkdaşımız çıksa.. eminim kablo ve isimleri ile bağlantı şekilleri hakkında karmaşa yaşayan pek çok arkadaşımız vardır

doğrudur ses için coax, görüntü için komponent bağlantı en iyi seçenek şu anda...

televizyonun arkasında ne bağlantılar var? avr üzerinden geçerseniz upscaling şansınız olur. avr üzerinde çokta başarılı olmayan ama yine de upscaling özelliği bulunan faroudja dcdi görüntü işlemci var.

Görüntü

Scarthttp://img.tomshardware.com/us/2005/11/23/pc_interfaces_101/scart-stecker.jpg
    Kompozithttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Composite.jpg
    S-videohttp://connectlaptoptotv.com/images/connector_s_video.jpg
    Komponenthttp://z.about.com/d/hometheater/1/0/7/9/component10242.JPG
    dvihttp://www.cablek.com/client_file/upload/image/dvi-cable-pic.jpg
    hdmihttp://www.jdr.com/images/products/C/cbl-hdmi-mm.jpg

Ses

analog rcahttp://media.obsessable.com/media/2009/05/30/rca-cable-300.jpg
    dijital coaxialhttp://z.about.com/d/hometheater/1/0/9/9/digitalcoax2.JPG
    dijital optik (toslink)http://www.tvcables.co.uk/images/items/optical-cable-3m-lindy-35243.jpg

bağlantı çeşitlerine linklerden bakabilirsiniz...

• @dundar açıklaman için teşekkür ederim.

tv samsungb651 serisi ve "HDMI USB CI SLOT PC INPUT D-SUB DİJİTAL AUDİO OPTİCAL KOMPENENTSCART RS232 " çıkışları mevcut.

o halde dediğiniz gibi dvd de ses için coax., görüntü için ise yeşil kırmızı mavi kompanent bağlantı ile avrye aktaracağım ordan da tv ye görüntüyü aktaracağım.

peki digitürkün "dcr dt 9002-a" receiver inı da avrye scart->rgb kablo ile avr ye vermemi önerir misiniz? Bu kablo ses ve görüntüyü birlikte mi taşır yoksa bunda da kırmızı-beyaz rca kablo ile de sesi de mi aktarmalıyım?
  • quote:

o halde dediğiniz gibi dvd de ses için coax., görüntü için ise yeşil kırmızı mavi kompanent bağlantı ile avrye aktaracağım ordan da tv ye görüntüyü aktaracağım.

peki digitürkün "dcr dt 9002-a" receiver inı da avrye scart->rgb kablo ile avr ye vermemi önerir misiniz? Bu kablo ses ve görüntüyü birlikte mi taşır yoksa bunda da kırmızı-beyaz rca kablo ile de sesi de mi aktarmalıyım?

Aslında kdundar açıklamış ama bilgiler biraz karışıyor sanırım. Komponent kablo sadece görüntüyü taşır. DVD de yaptığın gibi ses için coax veya kırmızı-beyaz rca kablo, görüntü için ise scart > yeşil kırmızı mavi kompanent bağlantı ile avr ye bağlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 4 Kasım 2009; 13:21:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archi 67

quote:

Aslında kdundar açıklamış ama bilgiler biraz karışıyor sanırım. Komponent kablo sadece görüntüyü taşır. DVD de yaptığın gibi ses için coax veya kırmızı-beyaz rca kablo, görüntü için ise scart > yeşil kırmızı mavi kompanent bağlantı ile avr ye bağlanacak.

teşekkürler @Archi.
    son bi soru daha ses için coax bağlantı ile kırmızı, beyaz rca kablo arasında fark var mıdır? ses kalitesi açısından?

• coax bağlantı dijital bağlantıdır stereonun yanında 5.1 sesler de aktarılır analogta ise 2 kanallı
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

coax bağlantı dijital bağlantıdır stereonun yanında 5.1 sesler de aktarılır analogta ise 2 kanallı

saol feelulive aydınlatman için. O halde şu anda özetlicek olursam

@digiturk için "scart to rca" kablosu
    @dvd için ise rgb komponent kablo ile coax. kablo

gerekli bana. Peki öenereceğiniz marka var mı? netten biraz baktım pekçok marka ve çok farklı fiyat aralıkları var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.