Şimdi Ara

HARMAN KARDON HK 3490 incelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
21.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Analog girişli stereo amfiyi sağlıklı kullanabilmeniz için ses kartınızın (harici DAC da olabilir) iyi olması lazım. Dijital bağlantı yapılabilen receiver amfilerde dediğiniz gibi subwoofer + küçük/büyük ön hoparlör kurulumu daha basit oluyor. Ses kartı görevini de üstlenen amfi; sahip olduğu dsp ile kendi içinde frekansları ayırarak hoparlörlere ve subwoofera ayrı sinyaller yolluyor. Bu kulağınıza gelen sesi daha ahenk içerisinde verebilir.

Teknik bilginiz iyiyse; standart analog girişli amfi almanızı öneririm. Üzerindeki pre-outlara herhangi bir marka aktif subwoofer bağlayabilirsiniz. Frekans kesme işini de subwoofer üzerinden yapacaksınız. Mesela benim raf tipi hoparlörlerim 60Hz'den itibaren ses verdiğinden, subwooferın üst frekans ayarını 60'a ayarladım. Böylece 25-60 arası subwoofer verirken, 60 ve üzeri raf hoparlörlerden geliyor. Hem ileride kule hoparlör alıp subwooferı iptal etme niyetine girecek olursanız receiver amfinin performansını yadırgamaya başlarsınız. Aynı güçteki stereo yapılı amfiler, receiver yapılı amfilere göre daha gövdeli ve torklu çalıyor.

Ayrıca eski model dijital girişli amfi alarak DSD, MQA, FLAC, ALAC vs. gibi formatlardan feragat etmiş olacaksınız. Bence amfi sadece amfi olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYSOL!D -- 22 Aralık 2019; 15:4:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SKYSOL!D

Analog girişli stereo amfiyi sağlıklı kullanabilmeniz için ses kartınızın (harici DAC da olabilir) iyi olması lazım. Dijital bağlantı yapılabilen receiver amfilerde dediğiniz gibi subwoofer + küçük/büyük ön hoparlör kurulumu daha basit oluyor. Ses kartı görevini de üstlenen amfi; sahip olduğu dsp ile kendi içinde frekansları ayırarak hoparlörlere ve subwoofera ayrı sinyaller yolluyor. Bu kulağınıza gelen sesi daha ahenk içerisinde verebilir.

Teknik bilginiz iyiyse; standart analog girişli amfi almanızı öneririm. Üzerindeki pre-outlara herhangi bir marka aktif subwoofer bağlayabilirsiniz. Frekans kesme işini de subwoofer üzerinden yapacaksınız. Mesela benim raf tipi hoparlörlerim 60Hz'den itibaren ses verdiğinden, subwooferın üst frekans ayarını 60'a ayarladım. Böylece 25-60 arası subwoofer verirken, 60 ve üzeri raf hoparlörlerden geliyor. Hem ileride kule hoparlör alıp subwooferı iptal etme niyetine girecek olursanız receiver amfinin performansını yadırgamaya başlarsınız. Aynı güçteki stereo yapılı amfiler, receiver yapılı amfilere göre daha gövdeli ve torklu çalıyor.

Ayrıca eski model dijital girişli amfi alarak DSD, MQA, FLAC, ALAC vs. gibi formatlardan feragat etmiş olacaksınız. Bence amfi sadece amfi olmalı
    şimdi aklımdaki soru işaretleri kaybolmaya başladı öyleyse boşuna hk3490 a para vermeye gerek yok ben hk980 alayım yanına birde dac veya ses kartı hangisi daha iyiyse önerinizi de bekliyorum bu konuda onu alayım.subwooferın pre-outlara bağlanabildiğini bilmiyordum sub da oraya bağlarım gayette güzel olur gibişuan dali zensors 3 lerim var ileride heco music 800 kule alır subwooferla vedalaşırım

• aseasew kullanıcısına yanıt
    Bende HK980 var, lakin sistem küçültmeye gittiğim için Dali Zensor Pico ile kullanıyorum. Pre-out kısmında subwoofer olarak da Sansui SW-190 ekli. Masam ufak olduğu için küçük hoparlöre geçmek durumunda kaldım. Baslarda eksiklik yaşamamak için de bunu subwoofer ile destekledim.

HK980 ile Pico mu?! diyeceksiniz doğal olarak. Evet, amfi hoparlöre göre fazla güçlü kalıyor. Elinizin altında öyle bir potansiyel yatarken yararlanamamak çok can sıkıcı bir durum (: Eğer daha ufak hoparlör kullanacak olsanız kesinlikle önermezdim. Zensor 3 ile daha iyi verim alırsınız. Pico ile aralarında hacim olarak çok fark var. Hem de yatırım olur uzun vadede.
  • quote:

Bende HK980 var, lakin sistem küçültmeye gittiğim için Dali Zensor Pico ile kullanıyorum. Pre-out kısmında subwoofer olarak da Sansui SW-190 ekli. Masam ufak olduğu için küçük hoparlöre geçmek durumunda kaldım. Baslarda eksiklik yaşamamak için de bunu subwoofer ile destekledim.

HK980 ile Pico mu?! diyeceksiniz doğal olarak. Evet, amfi hoparlöre göre fazla güçlü kalıyor. Elinizin altında öyle bir potansiyel yatarken yararlanamamak çok can sıkıcı bir durum (: Eğer daha ufak hoparlör kullanacak olsanız kesinlikle önermezdim. Zensor 3 ile daha iyi verim alırsınız. Pico ile aralarında hacim olarak çok fark var. Hem de yatırım olur uzun vadede.
    subwoofer bağlantıda kullandığınız kablo için bir link atabilir misiniz ona göre kablo alayım ayrıca pc bağlantısı için ses kartı veya dac tavsiyesine ihtiyacım var bir de yine dac-amfi arası veya ses kartı-amfi arası ses kablosu tavsiyesi alabilirsem biraz konu başlığını da saptırdık ama illaki buradan faydalanan başka arkadşlarda çıkacaktır

Ses kartı olarak Asus Xonar Essence STX kullanıyorum. Hem kulaklık hem de line çıkışında çok başarılı. Amfi ile bağlantısını QED'in fiyat performans canavarı kablosu ile yaptım. Kısa ve öz incelemesi linkte mevcut.

Amfi ile subwoofer arasında da aynı şekilde iki ucu da standart rca kablo takmanız yeterli. Alt frekanslar için pahalı kablo almanıza gerek yok. Hama, TTAF gibi markalar işinizi görecektir.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktayı da atlamayayım; alacağınız subwooferda mutlaka frekans ayarı (crossover) ve stereo giriş (line-in) mevcut olmalı. Bazı cihazlarda bunlar yok ve sadece LFE yani alt frekans bağlantısı mevcut. Zaten tek renk (siyah yada mor) bir adet rca şeklindedir. Bunlardan uzak durun, çünkü sadece receiver amfilerin subwoofer çıkışlarına bağlanmak için dizayn edilmiş oluyorlar.

Subwoofer bağlantı paneli resimdekine benzemeli:

HARMAN KARDON HK 3490 incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYSOL!D -- 22 Aralık 2019; 21:11:20 >

• quote:

Ses kartı olarak Asus Xonar Essence STX kullanıyorum. Hem kulaklık hem de line çıkışında çok başarılı. Amfi ile bağlantısını QED'in fiyat performans canavarı kablosu ile yaptım. https://www.whathifi.com/qed/profile/review Kısa ve öz incelemesi linkte mevcut.

Amfi ile subwoofer arasında da aynı şekilde iki ucu da standart rca kablo takmanız yeterli. Alt frekanslar için pahalı kablo almanıza gerek yok. Hama, TTAF gibi markalar işinizi görecektir.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktayı da atlamayayım; alacağınız subwooferda mutlaka frekans ayarı (crossover) ve stereo giriş (line-in) mevcut olmalı. Bazı cihazlarda bunlar yok ve sadece LFE yani alt frekans bağlantısı mevcut. Zaten tek renk (siyah yada mor) bir adet rca şeklindedir. Bunlardan uzak durun, çünkü sadece receiver amfilerin subwoofer çıkışlarına bağlanmak için dizayn edilmiş oluyorlar.

Subwoofer bağlantı paneli resimdekine benzemeli:

-kablo için tavsiyeniz yeterli olur sanırım gidip de 300-400 bandına çıkmaya gerek yok gibi
    -ses kartı yerine dac alacak gibiyim smsl m8 dac 32bit
    -subwoofer ım şu

bunu tek kablo ile lfe bağlıyordum artık aynı kablodan birtane daha alır o şekilde bağlarım bu iş baya tüzlu oldu neredeyse amfi fiyatına yanaştı yapacağım masraf

Bu subwooferlarda gözüm vardı

Kablo almanıza gerek yok. Y şeklinde çevirici alsanız da olur. Bir ucu erkek kırmızı beyaz çift, öteki ucu dişi tek çevirici kablo ile kullanabilirsiniz kablonuzu.

SMSL bulamazsanız Topping D50 de güzerl bir cihaz

Bu arada HK3490 videolarına göz attım youtube üzerinde; Wharfedale 10.6, JBL ES90 ve Dali Zensor 7 gibi kuleleri rahatlıkla besliyor duyduğum kadarıyla. Cihazdan soğutmuş gibi olmayayım. Uygun fiyata bulduysanız falan almamazlık yapmayın. DAC özelliğini kullanmayıverirsiniz olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYSOL!D -- 22 Aralık 2019; 21:18:57 >
  • quote:

Bu subwooferlarda gözüm vardı

Kablo almanıza gerek yok. Y şeklinde çevirici alsanız da olur. Bir ucu erkek kırmızı beyaz çift, öteki ucu dişi tek çevirici kablo ile kullanabilirsiniz kablonuzu.

SMSL bulamazsanız Topping D50 de güzerl bir cihaz

Bu arada HK3490 videolarına göz attım youtube üzerinde; Wharfedale 10.6, JBL ES90 ve Dali Zensor 7 gibi kuleleri rahatlıkla besliyor duyduğum kadarıyla. Cihazdan soğutmuş gibi olmayayım. Uygun fiyata bulduysanız falan almamazlık yapmayın. DAC özelliğini kullanmayıverirsiniz olur biter.
    Hocam hk 980 den de iyi olamaz heralde hk 3490 bak şimdi reset mi atalım her şeye yurtdışı sitelere göre 3490 zaten 980 den daha güçlü ama sesteki ayrıntıyı kaliteyi 980 daha iyi veriyor deniyor.zaten dac, kablo vs parası aldı başını gitti sadece 3490 ı alıp gecsem 1600 tl kârda olacağım

Y şeklinde kablo için link verebilir misiniz? Subwoofer hoşunuza gittiyse verelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aseasew -- 22 Aralık 2019; 22:35:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Böyle bir kablo işinizi görür. Çift ucunu amfinin pre-out kısmına takmanız gerekiyor. Böylece hem sağ, hem de sol kanaldan çıkan sinyal subwoofera tek kabloyla iletilebilir hale gelir.

Kullandığınız tekli kablo kıyamayacağınız türden kaliteli bir şey değilse, bu Y kabloya vereceğiniz parayı direk stereo kabloya verin derim. Kablo ekledikçe, minnak da olsa direnç ekleniyor sinyalin karşısına. Ne kadar az aracı olursa o kadar temiz ses alırız (:

• quote:

Böyle bir kablo işinizi görür. Çift ucunu amfinin pre-out kısmına takmanız gerekiyor. Böylece hem sağ, hem de sol kanaldan çıkan sinyal subwoofera tek kabloyla iletilebilir hale gelir.

Kullandığınız tekli kablo kıyamayacağınız türden kaliteli bir şey değilse, bu Y kabloya vereceğiniz parayı direk stereo kabloya verin derim. Kablo ekledikçe, minnak da olsa direnç ekleniyor sinyalin karşısına. Ne kadar az aracı olursa o kadar temiz ses alırız (:
    subwoofer kablosu şu kablo link 8 metre onu muhtemelen kullanırım :) sizin yukarıda yolladığınız kablodan ben iki adet mi alacağım yoksa tek adet mi?kafam şurada karıştı amfiye takacağım birini tek kabloyla subwoofeera getireceğim o tek kabloyu subwoofer da nereye takmam lazım lfe girişe taksam olmaz buraya da mı y lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

dediklerinizin hepsine katılıyorum aslında alt versiyon diyerek yanlış cümle kullandım markanın daha önce çıkardığı amfi demek daha doğru olur.tek sıkıntım hk980 de bilgisayara bağlantı yapmak için optik çıkışın ve subwoofer çıkışının bulunmayışı ve ben hk980 alırsam bilgisayara nasıl bağlarım ikilemindeyim

Alıntıları Göster

Sorunda bu zaten o amfilerde optik giriş yok. optik girişi olmayan tonla stereo amfi var. ne diye gidip hk3490 alayım. hk3490 eleştirirken fiyatını düşünerek yorum yapın. fiyat çok önemli bir etmendir fiyatı gözardı ederseniz o zaman bende derim ki mark levinson bundan çok daha iyi falan tabiki karşılaştırmalarımı yaparken fiyatı göz önünde tutarak yapmıştım ve bu fiyat aralığında bundan daha iyisine rastlayamamıştım. hatta yok gibi birşeydi o yüzden ikinci el cihazlarla karşılaştırmıştım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.