Şimdi Ara

Harman Kardon HKTS 11 SUB problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 5 ay önce Harman Kardon HKTS 11 aldım.
    Arkadaştan da beleşten Onkyo TX-DS 484 'i alınca sistem tamam oldu.

İlk zamanlar çok dikkat etmedim ama bir iki filmde sub tam anlamı ile çalıştı.
    Ama çok zamandan beri sub devreye girmez oldu.
    Arka taraftan sub'ın elektriğini kesip tekrar açınca o anda aktif anlamına gelen üzerindeki mavi ışık yanıyor ama 1 saniye sonra tekrar offmode'da olduğunu gösteren amber rengi ışık beliriyor.

Bu canımı sıksa da, üşengeçlikten olsa gerek (bir de yaz dönemi film seyredilmiyor) buraya yazma gereği duymamıştım.
    Ama artık şu işi çözüp sub'ın gümbür gümbür sesini tekrar duymak istiyorum.

Bu arada receiver'dan auto ve digital seçeneklerini denedim. Birşey değişmedi.
    Analog zaten sub'a bir veri göndermiyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• -auto stand by- modunda ise sürekli power on konumuna getir.

bu arada analogta da sub a sinyal gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive
    -auto stand by- modunda ise sürekli power on konumuna getir.
    bu arada analogta da sub a sinyal gider.

Onu da denemiştim daha önce o da olmuyor hocam.
    Subsız kaldık
    Ne olabilir acaba?
  • biraz daha kurcala, farklı kombinasyon demeleri ve gözlemleri yap. buraya naklet. misal ses seviyes orta üstü iken, sw ara ara devreye girdi. hiç çalışıyor mu çalışmıyor mu mesela burasını anlayamadım.teşhis önemli; sorunu buluruz kolay.
  • İlginiz için teşekkür ederim.
    Şu anda şehir dışındayım.
    Geri dönünce detaylı bir inceleme yapıp buraya yazacağım.
    Tekrar teşekkürler.
    quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan
    biraz daha kurcala, farklı kombinasyon demeleri ve gözlemleri yap. buraya naklet. misal ses seviyes orta üstü iken, sw ara ara devreye girdi. hiç çalışıyor mu çalışmıyor mu mesela burasını anlayamadım.teşhis önemli; sorunu buluruz kolay.
  • Yada resmi ithlatçı sfrkd ye servise gönder ücreti karşılığı yapsınlar...
  • Evet arkadaşlar sonunda tekrar inceleme fırsatı bulabildim ve kullandığım Harman Kardon HKTS 11'in SUB problemi için yazıyorum.

Öncelikle ilk aldığım zaman hiçbir sıkıntı yoktu.
    Receiver'ı dts auto yada digital şekilde ses alabiliyordum. Analog'da ses gelmiyordu.(sadece SUB için değil komple ses gelmiyordu)
    Daha sonra her iki modda da (Auto stand by ve power on) otomatik olarak mavi olan aktif ışığı sarıya dönmeye başladı.
    SUB'ın arkasındaki aç kapa tuşunu kapatıp açınca düzeliyordu.
    Şu anda;
    Ses seviyesi orta alçak denedim hiçbir şekilde sub açılmıyor. Daha doğrusu sarı(amber) renkte.
    Auto stand by ve power on modunu da denedim. Olmuyor.
    Receiverdaki SUB:yes vs. onları da karıştırdım. Olmuyor.

Yanlız birşey ilginç;
    Birkaç filmde denedim.
    Death Race isimli filmde mavi ışık yanıyor ve 2 yada 3 dakika sonra sarı (amber) renge dönüyor.
    Diğer bütün filmlerin (yaklaşık 20 adet) hepsinde SUB'ı açtığımda 1 saniyeliğine mavi ışık yanıyor ve hemen sarıya dönüyor.

Diğer cihazlardan kaynaklanıyor olabilir mi bilmiyorum.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Diğer ekipmanlar:
    WD HD TV
    Onkyo TX-DS 484

Harman Kardon HKTS 11   SUB problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patriot Ayhan -- 1 Kasım 2009; 18:41:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sub arkasındaki LFE girişi yerine yanındaki Left girişine bağlayıp denermisiniz...Beyaz olan...

Sorunun kaynağını bulmak adına....

Çalışmıyorsa kesinlikle arızalı diyebiliriz....
  • Sorunu buldum.
    Acayip saçma birşey.
    Western Digitalin WD HD TV için olan offcial sitesinde bulunan en son firmware yüklüydü bende.
    Donanım haberde de yazıları olan bir arkadaşın sitesindeki firmware'i yükleyince düzeldi.
    Koskoca SUB'ı Tekirdağ'dan İstanbul'a kargo ile yollamak yememişti.
    SUB'ın arkasından çıkan hava ile serinledim doğrusu.

Hi-def-man cevabın için çok teşekkür ederim.
  • Tekrar Merhaba Arkadaşlar

Bundan 1 ay önceki postumda sorun çözüldü demiştim ama 1-2 gün sonra film izleyince sorunun devam ettiğini gördüm.
    Bu arada ne yaptım;

2 yada 3 gün önce ithalatçı firma Sfrkd'yi aradım. Sorunu ilettim.
    İlk yorumu coaxial sub bağlantı kablosunu kontrol edilmesi, olmaz ise AVR çıkışının kontrol edilmesi ve en son SUB'ın Sfrkd'ye gönderilip kontrol edilmesi.

Coaxial sub bağlantı kablosunu başka bir koblo ile değiştirerek denedim.
    Maalesef sonuç yine aynı.

Bir filmde bas olan ve basın devam ettiği bir bölüm için baslar gelirken normal bir şekilde bir anda stand by moda geçiyor. Tamamen düzensiz. Bas olmayan yerde de stand by moda geçebiliyor.
    Bir kaç bölümde de WD HD TV'nin tam takılmaya başladığı (ağır çekim) durumlarda stand by moda geçti.

Fotolarda AVR'nin arkasındaki bağlantıları da görüntüledim.
    Belki yaptığım bir yanlış vardır diye.

Bu işlemden sonra bir yandan Digiturk'te birşeyler seyrederken, AVR'de bir filmi oynattım.
    Fakat beni rahatsız etmesin diye sesi 15 seviyesine çektim.(Normalde ses seviyesini 45 civarı kullanıyorum)
    Ve hiçbir sıkıntı olmadı.

"Hi-def-man" arkadaşımız sorunun kaynağını bulmak adına SUB'ın arkasında coaxial kabloyu Left girişine takmamı ve ses gelmez ise SUB kesinlikle arızalıdır demişti.
    Bunu da denedim. Sonuç aynı.
    Yani ne çalışıyor ne de çalışmıyor.
    Arada gidiyor işte.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada AVR'yi nasıl kontrol edebilirim.

• garantisi varsa baksınlar. şimdilik fazla uğraşma derim.
    sw'da low pass filter'ı yukarıya çek.
    belli ki SW taciz eden bir şeyler var.
    digiturk izliyorum derken ses sinyal kaynağı digiturk mü idi? sıkıntı sözkonusu olduğunda dvd çalar bağlı öyle değil mi?
    yahu düşüneceğim de ne nerede nasıl. orijinal ses-görüntü medyası kullanıyor musunuz? kopya, dandik dvd, cd ler sistemin hatalı çalışmasınada sebep olur. ezcümle azcık data verin. insanlar açıklama vermez müneccimlik yapmaya çalışıyorum.
    AVR kontrol edeyim derken cihazı çmaktan vs. bahsetmeyin? öyle mi?
    SW level düzeyini ortalara getirin.ortada deneyin; (-)'ye kademe kademe düşürün ya da (+) yükseltin.
    HK sw 'in giriş voltajı ve empedansı ile Onkyo SW sinyal çıkış empedans değerlerini yazın.
    her
    meday, oynatıcı kısaca sinyal kaynağında sinyallerin genlikleri ve kazanç db ri eşit değil.kimbilir nerede dengesizlik. veya hakiten arıza vardır. önce inceleme sonra garantiye.

• quote:

garantisi varsa baksınlar. şimdilik fazla uğraşma derim.
    sw'da low pass filter'ı yukarıya çek.
    belli ki SW taciz eden bir şeyler var.
    digiturk izliyorum derken ses sinyal kaynağı digiturk mü idi? sıkıntı sözkonusu olduğunda dvd çalar bağlı öyle değil mi?
    yahu düşüneceğim de ne nerede nasıl. orijinal ses-görüntü medyası kullanıyor musunuz? kopya, dandik dvd, cd ler sistemin hatalı çalışmasınada sebep olur. ezcümle azcık data verin. insanlar açıklama vermez müneccimlik yapmaya çalışıyorum.
    AVR kontrol edeyim derken cihazı çmaktan vs. bahsetmeyin? öyle mi?
    SW level düzeyini ortalara getirin.ortada deneyin; (-)'ye kademe kademe düşürün ya da (+) yükseltin.
    HK sw 'in giriş voltajı ve empedansı ile Onkyo SW sinyal çıkış empedans değerlerini yazın.
    her
    meday, oynatıcı kısaca sinyal kaynağında sinyallerin genlikleri ve kazanç db ri eşit değil.kimbilir nerede dengesizlik. veya hakiten arıza vardır. önce inceleme sonra garantiye.

Garantisi var ama göndernek dert Tekirdağ'dan İstanbul'a.
    Filter açık konumda duruyor.
    Digiturk'ün sesi plazma hoprörlöründen geliyor. Digitürk izliyorum derken bir yandan da WD HD TV'yi çalıştırıp AVR'den hoparlörlere ses alıyorum. Ama düşük ses seviyesinde deneme amaçlı olarak.
    Digiturk izlerken rahatsız etmemesi amacı ile. Yani digiturk ile AVR'nin bir ilgisi ya da bağlantısı yok.
    Oynattığım ses görüntü dosyaları orjinal değil.
    Ses olarak MP3 ve flag oynatıyorum ama yoğun olarak film izliyorum.
    Film ise 720p, 1080p mkv. izliyorum.
    Kaynak daha önce de bahsettiğim gibi Western digital HD TV (Gen-1, ilk çıkan versiyon).

AVR'yi aç derseniz açarım diyeceğim ama tırsarım ben.
    Daha önce radyo bile açmadım. (Bu işlere radyo açma işi ile başlanır ya)

Şu sorunuz için;
    "HK sw 'in giriş voltajı ve empedansı ile Onkyo SW sinyal çıkış empedans değerlerini yazın"
    yeterli derecede bilgi sahibi olmadığım için link verebilirim.
    Harman Kardon HKTS 11http://www.harmankardon.com/resources/Brands/harmankardon/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/HKTS%2011%20OM%20(lo-res).pdf
    Onkyo TX-DS 484http://www.intl.onkyo.com/downloads/manuals/pdf/tx-ds484_manual_e.pdf

Anladığım kadarı ile şu anda yapabileceğim SW'nin level ayarlarının çeşitli kombinasyonlarını denemek.
    Deneyip yazarım.

Cevaplar için teşekürler.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patriot Ayhan

zor iş, pis iş.imkansız değil. 30cm çapa sahip nominal 100 watts active SW omuzlayıp belediye otobusunde gezdirdiğimi bilirim.
    yarım saat sonra eskişehirde sayılırdı.
    quote:

zati açık.yukarı bas. derecesini yukarı çekmeyi deniyoruz kısaca.
    SW'dan volumu max. yap; avr'den SW bas sinyali kıs. sonuçta kazançlı sinayaldir; fix değil ki. herkesin aklında bulunsun.

quote:

Digiturk'ün sesi plazma hoprörlöründen geliyor. Digitürk izliyorum derken bir yandan da WD HD TV'yi çalıştırıp AVR'den hoparlörlere ses alıyorum. Ama düşük ses seviyesinde deneme amaçlı olarak.
    Digiturk izlerken rahatsız etmemesi amacı ile. Yani digiturk ile AVR'nin bir ilgisi ya da bağlantısı yok.

başımı arıddın. ((: velakiiin dici ile WD arasında ki ilişki, temas nedir anlayana aşkolsun. {: atlama yahut seçme neysem.

quote:

Kaynak daha önce de bahsettiğim gibi Western digital HD TV (Gen-1, ilk çıkan versiyon).

orijinal olmayan illegal dosyalar problem çıkartırr. yoğun film mesaisinde hep arıza mı yaptı? o arıza haliyle izleyebildiysen helal.ruhsal yapı sağlam demek.
    WD HD necidir bilmem.matroşka ile WD deneyimim olmadı ama beleş dosyaların sıkıntısını bilirim.

quote:

cihazı açma. erkek milleti meraklıdır böyle şeylere açıp bakar. bak babam. (:

quote:

Şu sorunuz için;
    "HK sw 'in giriş voltajı ve empedansı ile Onkyo SW sinyal çıkış empedans değerlerini yazın"
    Harman Kardon HKTS 11http://www.harmankardon.com/resources/Brands/harmankardon/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/HKTS%2011%20OM%20(lo-res).pdf
    Onkyo TX-DS 484http://www.intl.onkyo.com/downloads/manuals/pdf/tx-ds484_manual_e.pdf

bakacağım bir ara.

• quote:

quote:

zor iş, pis iş.imkansız değil. 30cm çapa sahip nominal 100 watts active SW omuzlayıp belediye otobusunde gezdirdiğimi bilirim.
    yarım saat sonra eskişehirde sayılırdı.

Sağlam kas yapmıştır. Şehirler arası olmasa ben de omuzlayayım ama.
    quote:

quote:

zati açık.yukarı bas. derecesini yukarı çekmeyi deniyoruz kısaca.
    SW'dan volumu max. yap; avr'den SW bas sinyali kıs. sonuçta kazançlı sinayaldir; fix değil ki. herkesin aklında bulunsun.

Ok. Tavsiyeni kaptım.
    quote:

quote:

başımı arıddın. ((: velakiiin dici ile WD arasında ki ilişki, temas nedir anlayana aşkolsun. {: atlama yahut seçme neysem.

Hocam digiturk'ü unutalım. Varsayalım sadece 15 level ses seviyesinde film seyrettim.
    quote:

quote:

orijinal olmayan illegal dosyalar problem çıkartırr. yoğun film mesaisinde hep arıza mı yaptı? o arıza haliyle izleyebildiysen helal.ruhsal yapı sağlam demek.
    WD HD necidir bilmem.matroşka ile WD deneyimim olmadı ama beleş dosyaların sıkıntısını bilirim.

Ruhsal yapı halen sağlam. Son demleri
    quote:

quote:

cihazı açma. erkek milleti meraklıdır böyle şeylere açıp bakar. bak babam. (:

Havalandırma deliklerinden baktım birşey göremedim. Neyse kalsın açmıyayım. Açınca heves kalmıyor.
    quote:

quote:

Şu sorunuz için;

bakacağım bir ara.

Teşekkür ederim. Beklemedeyim.

• Tekrar merhabalar.

Bu süreç zarfı içinde birçok denemeler yaptım.
    Sanırım çözüme ulaştım ama tam emin değilim.

Neler yaptım;
    METOD-1: AVR'den SUB'ı en kısık seviyeye kadar getirdim.
    SONUÇ-1: Değişme yok aynı problemler devam ediyor.

METOD-2: AVR'den SUB'ı en yüksek seviyeye kadar getirdim.
    SONUÇ-2: 2 adet film seyrettim. Hiç problem olmadı. Problem çözüldü zannettim. Bir sonraki gün film seyrederken aynı sıkıntıyı yaşadım. Moralim bozuldu.

METOD ve SONUÇ-3: Optik kabloda hiç bir deformasyon yada konumunda herhangi bir kıvrıklık yoktu ama bir arkadaşın tavsiyesi aklıma geldi. (kim bilmiyorum bu forumda da olabilir. Çok sağolsun) Ve optik kabloyu mümkün olduğu kadar düz hale getirmeye çalıştım. Ardından SUB'ın arkasından tekrar düz kontak :D (Şalteri indirip kaldırdım) yaptım. Bir film daha seyrettim. Hiç bir sıkıntı olmadı. Bu süreç zarfında AVR'de SUB en yüksek ses seviyesindeydi. Ardından deneme amaçlı olarak SUB'ın AVR'deki ses seviyesini normale getirdim. Bir süre sonra sıkıntı yaptı. Tekrar kablo ile biraz oynadıktan sonra bir daha hiç sıkıntı çıkarmadı şu ana kadar.

Şu anda SUB'ın arkasından devamlı ON modunu da kaldırdım. Ve SUB kullanılmadığı zaman stand by moduna geçiyor ve filmi devam ettirdiğimde tekrar ON konumuna otomatik olarak geliyor.
    Yüksek ihtimalle sıkıntı optik kablodan olduğunu düşünüyorum.

Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Optik kablo ışık ilettiğinden dolayı çok mu hassastır? Yada benim kabloyu değiştirmem mi gerekli? Çünkü SUB problem yaparken de süper düz pozisyonda değildi ama gayet normal bir şekilde duruyordu.

• optic kablodan olduğunu sanmıyorum
  • optik kablo hassas bir kablodur. kırılırsa tamamen gider arada bir gel git olmaz. Yani bakır tel gibi değildir kırılınca birbirine bağlayamazsın. Ancak kablonun uç kısımları tozlanmış vs gibi durumlar varsa bir iletişimsizlik olabilir. Optik kabloyu değiştirip deneme şansınız varsa deneyin derim.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhifi -- 15 Aralık 2009; 17:47:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi
    optik kablo hassas bir kablodur. kırılırsa tamamen gider arada bir gel git olmaz. Yani bakır tel gibi değildir kırılınca birbirine bağlayamazsın. Ancak kablonun uç kısımları tozlanmış vs gibi durumlar varsa bir iletişimsizlik olabilir. Optik kabloyu değiştirip deneme şansınız varsa deneyin derim.
    saygılar.

Kaliteli bir optik kablo baktım ama bulamadım.
    Bugün Teknosa'daki bayan hiç sualsiz geri alabiliriz deyince Hama'nın profesional serisi bir optik kablo aldım.
    Sonuç hüsran. Aynı sıkıntı devam ediyor.
    SUB'ı İstanbul'a götürmekten başka şansım kalmadı.
  • http://www.avforums.com/forums/subwoofers-tactile-transducers/813579-hkts-11-subwoofer-problem.html

burada soylendigine gore sorun power switch den kaynaklana basit bir sorunmus onu degistirerek duzeliyormus...
  • Hort hort ... Adam çözmüştür heralde 8 ay olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.