Şimdi Ara

Harp Okuluna başvuru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim. Ben subay olmak istiyorum. Kendi isteğim üzerine açık liseye geçtim. 10. sınıfı açıktan bitiricem. Araştırmalarıma göre Meslek liselerinden mezun olanlar Harp Okullarına başvuramıyorlar. 11. sınıfta açıktan normal düz liseye geçip mezun olursam Harp Okullarına başvuru yapabilir miyim? Harp Okullarına giremezsem hangi üniversite bölümlerinden mezun olup muvazzaf subay olabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetC99 -- 18 Şubat 2016; 5:27:19 >

• Yardım lütfen.
  • Kardeşim öğretmenlik oku sözleşmeli subay olursun daha sonra muvazzaf subaylığa geçersin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmen okulları almazsa herhangi bir düz liseye gitsem yine de olur mu? Harp Okuluna girmeyi gerçekten çok istiyorum.
  • MehmetC99 M kullanıcısına yanıt
    herhangi bir düz lise olur.olmadı üniversite bittikten sonra da girebilirsin sözleşmeli subay olarak birçok bölümden alım yapılıyor.
    olmadı astsubay olursun ne dersin ?
  • Astsubay' lar çok fazla yükselemiyorlar. Hedefim Albay' lığa kadar yükselmek :). Tabi son iki ihtimalden biri Astsubay'lık biri de Polislik.
  • MehmetC99 M kullanıcısına yanıt
    Astlar lisans egitimini tamamlamissa subay olabiliyor.

Ast myo jana jatek astasak kurslarida bir deneyin sansinizi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Astlar lisans egitimini tamamlamissa subay olabiliyor.

Ast myo jana jatek astasak kurslarida bir deneyin sansinizi

Astsubaylıktan geçmeler dışlanıyor diğer subaylar tarafından ve çoğu en fazla binbaşı olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Albaya kadar onceden en fazla yuzbasi olabilirlerdi. Soz/Muv. Olup askeri okul okumayanlar daha çok dislanir.

Harp gurubumda soz. Ustegmen bir abi vardi "uvey evladiz" derdi

• quote:

Albaya kadar onceden en fazla yuzbasi olabilirlerdi. Soz/Muv. Olup askeri okul okumayanlar daha çok dislanir.

albay olmadan emekli ediyorlarmış geçenlerde babam dedi (asker).

askeri lise okumayıp harp okuluna gidenleri bile dışlıyorlar tsk bir garip sözde subay olursun ama çalıştığın pozisyon çok önemli olmaz. mesela astsubaylıktan geçme biri alay komutanı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan

quote:

Albaya kadar onceden en fazla yuzbasi olabilirlerdi. Soz/Muv. Olup askeri okul okumayanlar daha çok dislanir.

askeri lise okumayıp harp okuluna gidenleri bile dışlıyorlar tsk bir garip sözde subay olursun ama çalıştığın pozisyon çok önemli olmaz. mesela astsubaylıktan geçme biri alay komutanı olmaz.

Hocam al mezunlarina şok mangasi gibi yipratici meslekten bezdirici seyler yaptiriliyormu? Bir ara haberlerde geziyordu. Sivilden gelenler daha rahatmis vsvs.

Birde sivilden harp okuluna giden biri kurmay olabilirmi?

• quote:

quote:

quote:

Hocam al mezunlarina şok mangasi gibi yipratici meslekten bezdirici seyler yaptiriliyormu? Bir ara haberlerde geziyordu. Sivilden gelenler daha rahatmis vsvs.

Valla babam zamanında bırakmayı, kaçmayı falan baya düşünmüş ruh hastası bir sürü komutan varmış o zamanlar.

Sivilden kastınız ne? Kurmay olmak için harp okulunu bitirip harp akademisini kazanmak lazım. Sözleşmeliler, astsubaydan geçmeler vs.. kurmay OLAMAZ.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla babam zamanında bırakmayı, kaçmayı falan baya düşünmüş ruh hastası bir sürü komutan varmış o zamanlar.

Sivilden kastınız ne? Kurmay olmak için harp okulunu bitirip harp akademisini kazanmak lazım. Sözleşmeliler, astsubaydan geçmeler vs.. kurmay OLAMAZ.

Askeri lise okumamis anadolu veya fen den harp a geçmis biri, harp akademisinin sinavi oldugunu bilmiyordum. Sadece ingilizce icin bir yeterlilik gibi bir sinav oldugunu duymustum.

• Abiler yorumlarınız için teşekkürler. Fakat şimdi şöyle bir durum var.

9. Sınıfı Meslek Lisesinde okudum. (Meslek dersleri yoktu alan-bölüm boştu yani)
    10. Sınıfı Meslek Lisesinde okurken açık liseye geçtim. 10. Sınıfı bu sene bu şekilde bitirip 11 de ve 12 de düz lisede okuycam (Normal örgün eğitime geçiş hakkım var)
    Bu şekilde beni Harp Okuluna alırlar mı? Çünkü sadece düz lise mezunları gidebiliyor. Ve ben meslek lisesinde sınıf atlamış sayılmıyorum. Mesleğe girişim yok.

(Hiç sınıfta kalmadım)

- Başvuru maddeleri kafamı iyice karıştırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetC99 -- 7 Mart 2016; 9:12:49 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.