Şimdi Ara

Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 2 | Efsanenin Sonu | 13 Temmuz 2011 (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
5
Favori
36.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: koobee24

quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Cuaron bence süper bir film yapmıştı neyini beğenmediler anlamadım hikaye, kurgu herşey süperdi. Özellikle Emmanın performansını çok beğenmiştim. Keşke tüm seriyi Chris Columbus veya Alfonso Cuarón çekseydi ilk 3 film bence serinin en iyi filmleriydi. 4 yani ateş kadehide fena değildi.

5 ile birlikte David Yates in çektiği tüm filmler çok çok kötüydü (part2 daha izlemedim) en rezili ise Melez Prens, verdiğim paraya acıdım resmen.

Her bir kelimesine katılıyorum. David Yates'in gelişiyle seri yavaş yavaş bozuldu, Melez Prens'te doruğa ulaştı ve serinin en berbat filmini izledik. Sonrasında Deathly Hallows Part 1'in de pek iç açıcı olduğunu söyleyemem. Part 2 iyi sayılır ama daha iyi olabilirdi kesinlikle. Kötünün iyisi diyelim.

Serinin ilk 3 filmini kesinlikle hiçbir şeye değişmem. 4'de iyiydi diyebilirim.

ilk 2 kitap chris colombus'a çok uyan kitaplardı. hem kısaydı hem de çocukça yönler çoktu bu kitaplarda. chris colombus da kariyeri boyunca başarılı işler çıkarmıştı bu konularda. evde tek başına serileri gibi ama sonraki kitaplar için uygun değildi. Alfonso cuaron ise tüm serinin en iyi yönetmeniydi bence de. hatta genelde tersi olur ama cuaron'un yönettiği azkaban tutsağı'ndaki harry - lupin ilişkisini kitaptakinden daha çok sevmiştim. keşke o devam etseydi.

david yates de kötü yönetmen değil bence ama o adama düşen 3 kitap da çok kalın kitaplardı. illaki çok önemli yerleri kaçıracaklardı ama keşke kendi kafalarından kitapta olmayan sahne uyduracaklarına kitaptan bir sahne daha koysalarmış daha iyi olurmuş. yoksa adam yavaş yavaş seriyi karanlık hale getirdi o konuda şikayetim yok.

Hocam Melez Prens gerçekten berbattı ama ya, inanır mısınız film bittiğinde kendimi bir film izlemiş gibi hissetmedim. Garip bir duyguydu. Sanki her bir filmde kademe kademe başarısı düştü Yates'in.

• Filmi izledim. Fakat aynen dediğiniz gibi. Film kötü diyemem ama çok iyi de diyemem.Güzeldi fakat kitaptaki sahneler değiştirilmeseydi müthiş bir şey ortaya çıkacaktı.. Gerçekten çok kaliteli sahneler vardı.Özellikle Snape in sahnesi olabildiğince güzel yapılmıştı daha iyisi yapılamaz denecek kadar iyiydi.

Filme bodoslama girilmiş, direk gringotsa gidiyorlar.. Hortkulukları çabucak buluveriyorlar. çok alel acele yapılmış sanki at koşturuyorlar. Ayrıca filmi Xpand 3D de izledim. Gözlüklerin yeni olmasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama, görüntüler netti, fakat filmde 3D olarak pek bişey yoktu.Reklamlar bile full 3D idi fakat filmde 3D denen bişey yoktu denecek kadar az.Imax'e gitmeli mi bir daha bilmem. imax de izleyenler var ise yorumlarını bekliyorum..

Filmi izledim fakat her sinemaya gittiğim gibi filmi unuttum böyle bi garip bişey var bende büyük ihtimal tekrar gideceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

SecoHarry;1.Teşekkürler 2.Kitabı fazla abarttılar diyorum alakası bile yok kitap abartılmayı hak ediyormuş verdigin paragraf bile bir şeyler hissettim.
    Furkan* ;kesinlikle ağlamamak elde değil ki hele Snape'nin sahnesi ve Potter'in vedalaşması.

ben de sonradan kitapları okuyanlardanım. kitapların sonlarını bilmeme rağmen inanılmaz keyif aldım. ilk 2 kitap çocuk kitabı ayarında ve ince kitaplar ama kadın coşuyor sonradan. özellikle son kitaplardaki voldemort'un geçmişine gidilen bölümler, harry ile dumbledore konuşmaları ve ölüm yadigarlarının son 300 sayfası süper gerçekten.

Keşke demeyeceğim anlatacak bir sürü şey çıkar yoksa.Kitaplara gelince evet bende başlamayı düşünüyorum herhalde bu kadar beğenilen bir seri yoktur dünyada , Yadırgadığım tek şey dedigin gibi çocuk versiyonu olması sorun olmaz diye düşünüyorum çocukluk zamanına inmek zevkli olur herhalde.

Ezmer;Xpand'da görüntü kalitesi sorun yok gerçekten çok iyiydi ama 3d sahne hiç yoktu dedigin gibi reklamlarda bile daha fazla sahne vardı unutma konusuna gelince kesinlikle haklısın filmin ortalarında başta noldu falan diye hatırlamaya çalışıyordum ve sonda mutsuz çıktım sebebi serinin biteceğine üzülmemizdir en kısa sürede bende tekrar izleyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

quote:

SecoHarry;1.Teşekkürler 2.Kitabı fazla abarttılar diyorum alakası bile yok kitap abartılmayı hak ediyormuş verdigin paragraf bile bir şeyler hissettim.

Rica ederim. Beğenmene sevindim. Okumanı öneririm. Bana okuma alışkanlığı kazandıran seri.

aynen sırf harry potter serisi yüzünden kitap okurum yoksa diger türlü vakit kaybı olarak görüyodum kitapları.ama harry potter da farklı bişey var birde filmleri izledigim için kitabı okurken kendimi o sahnede hissediyorum aklımda sanki okulun koridorlarında dolasıyormus gibi hissediyorum.birde jk rowling pottermore diye bişe cıkarcakmıs tam olarak bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

quote:

Rica ederim. Beğenmene sevindim. Okumanı öneririm. Bana okuma alışkanlığı kazandıran seri.

aynen sırf harry potter serisi yüzünden kitap okurum yoksa diger türlü vakit kaybı olarak görüyodum kitapları.ama harry potter da farklı bişey var birde filmleri izledigim için kitabı okurken kendimi o sahnede hissediyorum aklımda sanki okulun koridorlarında dolasıyormus gibi hissediyorum.birde jk rowling pottermore diye bişe cıkarcakmıs tam olarak bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

O sahneyi yaşama olayı mükemmel ya.
    "Pottermore: Online okuma deneyimi" diyor Rowling. Ve site içindeki her şeyin serbest ve ücretsiz olacağını söylüyor. Ama yine bir hinlik yaptı ve açıklamasında, "Follow the owl." dedi. Ama sanırım kitaplar, filmler vb. Harry Potter Dünyası ile ilgili birçok şey olacak Pottermore sitesinde.

• Snape'in hikayesinin anlatıldığı sahne inanılmazdı. Film bittiğinde boşluğa düşmüş gibi hissettim resmen. Bir daha Harry Potter filmi heyecanı olmayacak, kitap heyecanı olmayacak

Snape'in Dumbledore'a "Neden korumadın onları, koruyacağını söylemiştin " diyerek ağlayışı acayip etkiledi.

Öyle bir aşk görmedim ben .

Birde Voldemort'un "Harry bu arkadaşlarına yaptığın büyük şerefsizlik" demesi beni çok güldürdü

Voldemortdan öyle bir replik beklemiyordum

• bursada nasıl ımax olmaz kardeşim ya ayıp
  • Sadece şunu diyebilirim tekrar: sırf snape in sahnesi için tekrar tekrar izlenir
  • Lostfan

Birde Voldemort'un "Harry bu arkadaşlarına yaptığın büyük şerefsizlik" demesi beni çok güldürdü

Acaba orjinal dilde de aynı şeyimi söylüyor yoksa ne şerefsiz yönetmen efsane olacak serinin içine etti şerefsizim
  • Snape'in sahnesi filmin en muhteşem sahnesiydi.Gerçekten çok iyiydi.Sanırım filmin en etkilendiğim sahnesiydi.Ve ayrıca Harry Potter'ın bitmesi benim için çok üzücü oldu.Ne güzel her yıl bi defa giderdimŞimdi boşlukta gibi hissediyorum.
  • Bugün izleme fırsatı bulabildim filmi ilk kez 3d filme girdim ve sevdiğim bir film filmin başındaki ruh emici sahnesi çok güzel geliyor 3d olarak sanki yanlarındasın Bu arada Harry potter'ın yönetmeni türk dizilerinden ezelden çalıntı yapmış Snape'i kötü diye biliyoduk iyi çıktı ters köşe olduk Film Gerçekten çok iyiydi.

• harry'nin rüyası'nı görünce aklıma direk bu geldi:

şaka bir yana bir efsane daha bitti, bence gayet güzeldi her ne kadar david yates'i beğenmesem de, hüzünlendim bitince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aces High -- 17 Temmuz 2011; 0:26:54 >
  • Yapımcılığını Rowling'in de üstlendiği filme ağır eleştiri yapmak hiç yakışık almaz. Kitaplarla filmleri bir arada değerlendirmeyi bırakmamız gerekiyor bence. Bazen cidden soruyorum kendime bir tek ben miyim hem kitapları okuyup hem de filmi çok beğenen. Bütün kitabı nasıl aktarabilirler ki filme, 7 saat falan olması lazım onun için. Hiçbir zaman aynı olmayacakları belli filmlerle kitapların. İkisi birbirinden çok ayrı. Bence David Yates olanları iyi yansıtan biri ki Rowling de bunu söylüyordu röportajlarında. Efsane olacak serinin demiş biri de zaten film efsane oldu...

Bu arada Alan Rickman'ın Oscar'a en azından aday olmasını bekliyorum. Gerçi Angelina Jolie'ye ödül verdiklerinden beri onlara da güvenim kalmadı ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukas Podolski -- 17 Temmuz 2011; 0:45:36 >
  • beyler serinin bazı filmlerini izlemiş bulunuyorum bu filmi de izledim şu snapein sahnesini bana açıklayabilecek olan biri var mı yeniden tüm seriyi izlemek istemiyorum da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_10 -- 17 Temmuz 2011; 4:51:05 >
  • en güzel sahne
    snape'in ölümü ve düşünseli sahnesiydi kitaptan aynen aktarmışlar bi de sonda beklediğim bi bölüm vardı voldemort öldükten sonra harry dumbledore'un odasına giriyodu portresinde dumbledore ağlıyordu bu sahneyi alsalardı keşke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mew.

Yapımcılığını Rowling'in de üstlendiği filme ağır eleştiri yapmak hiç yakışık almaz. Kitaplarla filmleri bir arada değerlendirmeyi bırakmamız gerekiyor bence. Bazen cidden soruyorum kendime bir tek ben miyim hem kitapları okuyup hem de filmi çok beğenen. Bütün kitabı nasıl aktarabilirler ki filme, 7 saat falan olması lazım onun için. Hiçbir zaman aynı olmayacakları belli filmlerle kitapların. İkisi birbirinden çok ayrı. Bence David Yates olanları iyi yansıtan biri ki Rowling de bunu söylüyordu röportajlarında. Efsane olacak serinin demiş biri de zaten film efsane oldu...

Bu arada Alan Rickman'ın Oscar'a en azından aday olmasını bekliyorum. Gerçi Angelina Jolie'ye ödül verdiklerinden beri onlara da güvenim kalmadı ama.

Alan Rickman Oscar almalı.
    Bu arada herkes King's Cross bölümünü Harry'nin rüyası zannetmiş, gerçek.

• Ayrıca orijinal dilde şerefsizlik yerine dishonored diyordu,pek bi fark yok ama
  • IMAX 3D güzel olmuş. İzlediğim en iyi film. Bitince film-kitaplar çok üzüldüm ya. Başka bir şeyi bu kadar sevebileceğimi zannetmiyorum.

Final sahnesi tam kitaptaki gibi bitseydi çok güzel olurdu. Büyük Salon'da. Harry'nin konuşmasından sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bat-333 -- 17 Temmuz 2011; 12:20:07 >

• Arkadaşlar filmin ilk çıktığı gün ankamallda türkçe dublajlı ve altyazı seçenekleri vardı fakat 3D IMAX yoktu anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: K1NGK4RTAL

Arkadaşlar filmin ilk çıktığı gün ankamallda türkçe dublajlı ve altyazı seçenekleri vardı fakat 3D IMAX yoktu anlayamadım

3D IMAX (Orj./Alt.) 2. seansa gittim ben nasıl yoktu. (İlk seans 00:00 daydı sanırım.)
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.