Şimdi Ara

Hasan Çetinkaya'dan önemli açıklamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçok merak ettiğimiz konuya cevap veriyor özellikle kalınlaştırdığım yerleri okuyun arkadaşlar

"Herkese nasip olmayan bir görev üstlendim. Bu şerefli kulüpte 10 sene görev alıp Fenerbahçe tarihine geçtim. Tek hissettiğim huzur. 3 Temmuz en buhranlı dönemdi. Sabah 06:00'da uyanmıştım, 07:00'de başkan ile buluşup Sapanca'ya gidecektik. Polisler, Emmanuel Emenike'yi almaya geldiler, '15 dakika geç çıktı' dediler. Her şeyin takip edildiğini anladık. Emenike'yi alıp gittiler."

"Ben, Aykut Kocaman, Ali Koç, Ali Yıldırım ve Ömer Temelli dışında çok fazla insan yoktu. Kampa gittik, müthiş bir bombardıman vardı. Yanımızdaki temizlikçilerden bile çekiniyorduk. Benim bile adım geçiyordu. Panik bir vaziyette olanları kavramaya çalışıyorduk"

"Mamadou Niang geldi dert yandı: 'Fransa'dan tüm akrabalarım, arkadaşlarım arıyor. "Sen şike yapan bir takımda oynamışsın" diyorlar. Anlamadım. Şike olması için rakip savunmacıların bana kolaylık sağlamaları gerekiyordu. Bizim kazanmamız için kolaylık sağlamalılardı. Ben hiçbir maçta böyle bir şey yaşamadım."

"Ardından camia bir araya geldi, tarihi bir direniş gösterildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin de kaderini değiştiren olaylrdan biriydi. Bu kanlı terör örgütü en büyük atılımı o dönem yapmıştı. 'Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final oynarız' diyorduk, Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edildiğimizi söylediler"

"Bir de üzerine Trabzonspor'un gittiği söylendi. Daha da büyük çöküntü oldu, bir anda tüm motivasyon gitti. 26 Ağustos'ta bir toplantı yapıldı, ekonomik olarak çok zor durumda olduğumuz, gitmek isteyen futbolculara kolaylık sağlanacağı kibarca anlatıldı. Gemi batıyordu, transfer üç gün sonra bitiyordu. 'Bazı oyuncularımızın maliyetlerinden kurtulalım' dedik."

"Kiralık vermeyi düşündüğümüz Andre Santos yanımıza geldi, 'Bonservisim ne olur?' dedi. Ben de 'Seni kim istiyor, ona göre konuşalım' dedim. Söylemek istemedi. O zaman '7 milyon Euro istiyoruz' dedim. 'Olur mu bana fazla 1 milyon Euro veriyorlar' dedi. O anda büyük bir kulüp olduğunu hissettim."

"Manchester United, Arsenal'i 8-2 yenmişti, Arsenal olduğunu tahmin ettim. Sonunda Santos da söylemek zorunda kaldı. Santos'a dedim ki 'Sen aradan çık, onlar arasın' Arsenal'in CEO'su aradı, 'Futbolcu bize 1 milyona gelebileceğini söyledi' dedi. İki gün pazarlık ettik ve 7 milyon Euro'yu kabul ettirdik, tek ödemede aldık!"

"Aradan zaman geçti, Arsenal ile Şampiyonlar Ligi elemesi rövanşına gittik, Ersun Yanal döneminde. Arsenal CEO'su yanında oturan yöneticisine 'Karşıda oturan beyefendiyi tanıyor musun?' diyerek beni gösterdi. 'Bu adam 1,5 milyona alacağımız oyuncuyu bize 7'ye sattı' dedi."

"Mamadou Niang geldi, 'Gitmek istiyorum. Bana çok büyük kontrat öneren bir kulüp var, oraya gitmek istiyorum' dedi. Ondan da 7,5 milyon Euro kazandık, müthiş iş oldu. Araya başka bir kulübü sokup fiyatı o seviyeye çektik, bir anda 14,5 milyon Euro geldi."

"Sonra Lugano geldi, '3,5 milyon Euro'ya serbest kalır' maddesi vardı. Onu da gönderdik ve kasaya 17,5 milyon Euro aldık. Ali Koç, Ali Yıldırım ve ben oturuyoruz, herkesi arıyoruz. Kimse oyuncusunu vermek istemiyordu... O sırada Aykut hoca 'Bienvenu vardı' dedi, sadece onun kulübü kabul etti"

"Bienvenu, yetenek olarak bir Niang, bir Sow değildi. Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmiş, başkanı cezaevinde olan bir kulübe oyuncu alıyorduk, bir şekilde oyuncu da kabul etti. Kısıtlı yeteneğine rağmen elinden geleni yaptı"

"Kuyt transferi çok enteresan. Sözleşmesinde bir madde vardı, çok dürüstçe o maddeyi açıkladı: '1 milyon Euro'ya İngiltere dışına serbest kalır' 1 milyon Euro'nun üzerindeki bonservis bedelini Liverpool ile yarı yarıya paylaşacaktı, sadece 1 milyona transfer ettik. 5 milyon deseydi, 2,5 milyonu o alacaktı. Çok karakterli oyuncuydu"

"Cardozo işini beceremediler' diyorlar bana. Biz oyuncuyla her konuda anlaştık, bitmişti transfer. İkinci alternatif Emenike'ydi. Başkan Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'a sordu, 'Emenike'yi mi Cardozo'yu mu istiyorsun?' diye, Ersun Yanal, Emenike'yi istedi ve onu transfer ettik. Bunu ilk kez açıklıyorum"

"Alex çok önemli bir insandı, kariyerindeki en başarılı dönemini sözde büyük problemler yaşadığı Aykut Kocaman ile yaşadı. İnanılmaz bir performans, inanılmaz bir liderlik gösterdi. Oyuncuyu performansa yönlendirmek, büyük bir hocalık başarısı. Hoca, Alex'ten faydalanmak için takım formatını ona göre ayarladı. Mehmet Topuz yıldız olarak geldi, ona 'Hem sağda oynayacak hem de Alex'in açıklarını kapatacaksın' demişti"

"Sonraki süreçte 3 Temmuz oldu, Alex yine dik durdu. Alex'in iki tarafı vardı, bizim gördüğümüz tarafta hiçbir sıkıntı yoktu. Aykut Kocaman, 'Sen iyiysen oynatırım seni' diyordu. 2011-12 sezonu sonunda deplasmanda Alex'siz oynayıp Trabzon'u sahadan sildik. Galatasaray'ı yensek şampiyonuz... Derbi öncesi takımı bozmamasını Aykut Kocaman'a o söyledi. Aykut hoca teşekkür etti

"Aslında 'Alex ve Aykut Kocaman arasında savaş var' diyenlerin tersine böyle duygusal bir bağ vardı. Bu, Alex'in bir yönüydü, çok temiz karaktere sahip biriydi. Bir yandan da dışarıdan kötü niyetli insanlar tarafından farklı yönetiliyordu herhalde..."

"Play-off sezonunda o kritik derbide Aykut Kocaman, Alex'i sakatlığını düşünerek ikinci yarıda oyuna almayı planladı. 'Baştan oynatırsam darbe alır, sonra faydalanamam. 70'e kadar onsuz gideriz, sonra rakip de yorulmuşken oyuna sokarım' diye düşünüyordu. Tam Dia'nın yerine oyuna sokuyorduk ki Dia kırmızı kart gördü, tüm planlar değişti. Maç berabere bitti, o günden sonra Alex'le soğukluk başladı"
    https://www.haberturk.com/fenerbahce-eski-idari-menajeri-hasan-cetinkaya-dan-carpici-aciklamalar-2113705-spor/20

• Andre santos da ne karaktersiz herif yıllar geçti ilk geldiğinde de sevmemiştim hala sevmem. Düşene bir tekme de o vurmaya kalkmış allah belasını versin öylelerinin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersun yanala sorduk emenike mi cardozo mu ?
    emenike aahahahha.... ersuncular konuya bekleniyo
  • Güzel açıklamalar olmuş. O dönemlerin Eski Kurumsal iletişim Direktörü Okun Yazgan' ın da o dönemlere ait bu tarz önemli açıklamaları oldu. İşin içindeki insanlardan bunları dinledikçe insanların olaylara bakışı çok değişir. Ama herkes sorgulamadan araştırmadan ezbere inanmak istediğine inanıyor genelde.
  • Aykut hoca, Alex'i sakatligi tam gecmeden oynamak istedigi icin super finalin 4. macinda oynatmis, bjk'ye 1-0 yenilmistik(super finaldeki tek yenilgi), Alex'in de sakatligi nuksetmisti. bunun uzerine GS macinda yedek basladi. kim ne bilir ki. herkes disardan olana bakar. boyle kaoslu bir sezonda kadron dagilmisken son maca kadar gelirsin, son mac sakatliktan cikmis adami yedek baslattin diye şampiyonlugu sen kacirtmis olursun, nankorluk.

a.santosu 7ye satmak senin marifetin degil hasan emmi o adami 1.5 a kimse alamazdi zaten. 7 milyon ederiydi. santos kismi hasan virali olmuş

emenikeyi ersunun istedigini zaten biliyorduk. yeni bir sey degil. sonra ts ye gitti cardozoyu aldi

bienvenu transferini burda cok anlattik. niang transferin bitiminden 1 gun once ayrildi. tarihleri tam hatirlamiyorum ama transfer 5 Eylül'de kapaniyorsa niang 4unde gitmisti. son dakka bienvenuyu alabildik. millet senelerce ona agladi bienvenu de bienvenu diye. eylulun 1. haftasinda gidip huntelaar bekliyorlardi galiba.

şike davası boyle bir olaydi. olayin yarattigi tum yan etkiler aykut hocaya yikildi. bienvenusundan tut 2012 sampiyonluguna. guya fb taraftari vefalidir. fb'ye emek verenlerı unutmaz. yaziklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paşa Hazretleri -- 22 Ağustos 2018; 15:27:45 >

• Bir kısmı yalan gibi geldi, özellikle de şurası : "Aradan zaman geçti, Arsenal ile Şampiyonlar Ligi elemesi rövanşına gittik, Ersun Yanal döneminde. Arsenal CEO'su yanında oturan yöneticisine 'Karşıda oturan beyefendiyi tanıyor musun?' diyerek beni gösterdi. 'Bu adam 1,5 milyona alacağımız oyuncuyu bize 7'ye sattı' dedi."

Yahu adam ne diye böyle bir şey söylesin yöneticiye ? ''Abi şuradaki adamı gördün mü, beni büyük dolandırmıştı'' diye kim anlatır

Niang, Lugano, Santos gibi yıldız adamları PARA ihtiyacından dolayı satıyoruz, o dönemki transferden gelen para 27,5 milyon Euro. Bienvenu, Serdar Kesimal gibi adamları alıyoruz, harcadığımız para ise 35 milyon Euro. Sadece Sezer Öztürk + Orhan Şam'a verdiğimiz para Santos'dan gelen paraya eşit be. 8 Milyon Euro zararla önceki seneden daha kalitesiz bir kadro kurmuşuz, Bir de utanmadan başarı gibi anlatıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Joker. -- 22 Ağustos 2018; 15:39:7 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arda Turan için Süper İddia
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.