Şimdi Ara

Selçuk Bayraktar'dan süpersonik Kızılelma ve uzay çalışmaları hakkında açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selçuk Bayraktar'dan süpersonik Kızılelma ve uzay çalışmaları hakkında açıklama
    Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TV100’de yayınlanan “Az Önce Konuştum” programına katıldı. Programda savunma sanayi ve uzay projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Baykar’ın uzay şirketi Fergani iki sene içinde uzaya uydu yollayacak

Baykar, uzay çalışmaları için Fergani isimli bir şirket kurdu. Adını Özbekistanlı Müslüman astronom Fergani’den alan Fergani uzay girişimi, iki sene içinde uzaya uydu göndermeyi hedefliyor. Gönderilecek uyduların takım uydusu olarak görev yapacağına dikkat çeken Selçuk Bayraktar, “Uzayla alakalı girişimimizi yaklaşık bir senedir konuşuluyordu 5-6 ay kadar önce kurduk. Orada da bir Baykar hikayesi çıkacak. İki sene içinde bir uydu fırlatma hedefimiz var ama takım uydusu olduğundan onlarca, yüzlerce fırlatmak gerekebilir. Hedefimiz alçak yörünge takım uydularıyla haberleşme, küresel konumlama sistemi geliştirmek ve bunun yanında yörünge transfer araçları geliştirmek. Bunlar 5, 10, 15 yıllık hedefler. Herhangi bir devlet desteği olmadan tamamen kendi öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz bir proje.” dedi.

Ayrıca Bkz.İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Kızılelma'nın süpersonik versiyonu geliyor

Baykar tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı Kızılelma’nın ilk uçuşu, 2022’nin son günlerinde yapılmıştı. Kızılelma’nın süpersonik versiyonu üzerinde çalıştıklarını belirten Selçuk Bayraktar, “Kızılelma’nın seyir sürati Akıncı’ya göre birkaç kat daha fazla. Hatta Kızılelma'nın süpersonik varyantını da yapmayı düşünüyoruz. Sesin üstünde uçabilen bir varyantı olacak. Bunun yanında Kızılelma agresif manevralar yapacak. Çok daha hızlı taarruz yapmanızı sağlayabilecek.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar'dan süpersonik Kızılelma ve uzay çalışmaları hakkında açıklama

Bayraktar TB2’nin yüzde 92 yerlilik oranına sahip olduğunu açıklayan Selçuk Bayraktar, şunları söyledi:

“Bahsettiğimiz teknoloji savunma sanayii teknolojisi olduğu için inanılmaz kısıtlar var. Teknolojik ambargolar var. Bunu dünya çapında düşünecek olursanız bir kere tasarımı milli ve özgün. En büyük katma değer aslında yazılımda. Bayraktar TB-2, yüzde 93 yerlilik oranıyla yapıldı ki bu bir rekor sayılır. Bunu ne kıymetli kılıyor? İçindeki teknoloji. İçindeki dünyadan tedarik edilen çipler hariç neredeyse her şeyini biz tasarlıyoruz aslında buradaki en değerli şey tasarım gücü. Bayraktar TB-2’nin içinde 40’tan fazla bilgisayar var. Kaportasını düşünecek olursanız bütün gövdesini de biz tasarlıyoruz. Aerodinamiklerine, fren balatasına kadar biz tasarlıyoruz, üretiyoruz. Oraların çok kıymeti yok onu kıymetli kılan içindeki o bilgisayarlar. Milyarlarca, milyonlarca satır yazılım onu kıymetli kılıyor.”

“5. nesil uçakların pabucunu dama atacak”

İnsansız savaş uçaklarının, 5. nesil insanlı savaş uçaklarının pabucunu dama atacağını belirten Bayraktar, "Şu an itibariyle uçağı ürün olmaya hazırlıyoruz. Bittiği zaman belli görevlerde üstünlük sağlayabilir. İnsanlı bir uçak insansız bir uçağa karşı çok dikkatli davranacaktır. 4. nesil uçaklara karşı büyük üstünlük sağlayabilir. Akıllı yapay zekanın üst düzey kararlar vermesini sağlayacak teknolojilerle birleştirildiğinde gelecekte elbette 5. neslin bir anlamda pabucunu dama atacak." dedi.

Kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=slcVBX3BSgg

• Süpersonik ultra mega falan güzel de, Türkiye'de satılan kanser ilaçları sahte çıktı. Bakanlık, eczacılar birliği falan hiç açıklama yapmadı halen. Daha kim bilir hangi ilaçlar sahte? Antibiyotiklerimiz sahte mi? Ateş düşürücülerimiz sahte mi? Öyle plasebo etkisi ile birilerini zengin mi ediyoruz? Hatta bunun sahtesini çok rahat bakanlığa saten firma sahipleri, arkasında artık kimler varsa, İngiltere'ye falan da satmaya başlamış. Tabi elalem bizim gibi değil, ilaçları inceleyerek alıyor, sahte olduğu ortaya çıkınca gerçek firmaya sormuş. Gerçek firma da, ben Türkiye'deki sağlık bakanlığına da bildirdim, onlar ilgilenmeyince Ankara'ya suç duyurusunda da bulundum demiş. WHO, dünya sağlık örgütüne şikayet etmiş. WHO ise, tüm dünyaya, aman Türkiye'den gelen ilaçlara dikkat edin, bunlar sahte satıyor diye uyarmış. Buna rağmen sağlık bakanlığından falan bizden hiç ses, istifa falan yok. Üstüne üstlük, bu sahteleri üretenler o kadar rahat ve kendilerine her nasıl ise dokunulmayacağından emin ki, Japon firmasını tehdit etmiş. Sen bu işin arkasını bırak, Türkiye'ye de bir daha gelirseniz sizi ya öldürürüz, ya da "içeri attırırız" diyebilecek kadar hükümet benim arkamda demeye getirmiş.

Biz de saf saf diyoruz ki, sağlık sistemi, randevu yok falan. Randevu olsa ne olacak, aldığımız ilaçlar sahte de olabilir.
  • Linç yemeden söyleyim. Selçuk Beye ve Bayraktar Ailesine çok saygı duyuyorum.

• Türkiye ye sevdalı bunun gibi adamların sayısını arttır Ya Rabbi.

• Ben damat olsam yurt dışında günümü gün ederdim. Helal olsun Bayraktar ailesine

• Dr.Perga D kullanıcısına yanıt
    Hükümet değişince goricez vatan sevgisini

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr.Perga D kullanıcısına yanıt
    Linç yemek? Polemik yaratmayın. Bu gelişmelerden kimse rahatsız olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 4 Ocak 2023; 13:17:16 >
  • axiprens kullanıcısına yanıt
    Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

Daha önce bir yerde bu konuda düşüncelerimi ve beklentilerimi yazmıştım. Kurulu tüfek gibi saydıranlarla uğraştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Polemik yapan sensin DH forumda haberler altında yazılanları yok sayabilirsin bu senin sorunun.
    engellendik derken M.Ö. 'sinden bahsetmiyor birkaç yıl öncesi durum buydu, şuan birçok azgının sesinin çıkmamasının sebebi olan oldu bitti mıh gibi duruyorlar, tukaka yememek için susan büyük bir azgın tayfa olduğu gibi devletin önemli yerlerinde de yeterince faydasız iç düşman muamelesi yapan insan var.
    Haber içeriğinde bahsedilen mevzulara dair fikrin var mı? onu yaz atar yaptığın adamın gelişmelerden rahatsız olmaz dediğin şeylerin nasıl engellendiğinden de bahsedilen yerde saçmalama.

• Haber'e bak altında yazanlara bak, bu gelişmelerden illaki rahatsız olanlar gıcık olanlar var, nasıl engellendiğini anlattığı yerde bahsedilen engelleri yapan kişilere sorsalar onlarda vatansever ama işte seveyim inananı modunda.

Yıllarca PKK ile uğraşılırken akamete uğranması teknik gelişmelere imza atmak isteyenlerin önce bu memlekette yaşayan adı bizden ama ruhu başka memleketteki insanlarla bir olanların engellemesiyle oluyordu.
    Hani şu sıkılmadan ele geçirdiniz memleketi kurumlarını mahvettiniz diyen ne konuşmasını bilen nede konuştuğunu ifade edebilen tiplerden bahsediyorum.

Selçuk Bayraktar'a verilecek en büyük destek köstek olmamak olacak, onun gibi potansiyeli olanlara ise verilecek destekler araştırılıp bulunmalı.
    insanlar körelmesin işlesin vakit nakittir, şuan çin'in ve hindistan'ın hatırı sayılır arge tecrübesi var, ABD'nin hindistan'ı pas geçip doğrudan Çin'e bu alanda da düşmanlık etmesinin sebebi bu çalışmaların neticesini bilmesinden.
    biz daha yörüngeye roket çıkartacak füze ve füze üsleri konusunda tonlarca ekmek yemek durumundayız. 5-10-15 yıllık hedefler denmesinin sebebi de aslında bu. hem işleyiş tecrübesi hemde materyal üretimi gibi alanlarda muazzam bir ilerleme var ama biz daha bu işlerle ilgilenen kurumu dahi yeni kurduk :) malesef durum bu.

• harf inkilabina laf eden kişileri ciddiye alamıyorum. okuma yazma oranı yüzde 6-7 olan osmanlici tipler komik geliyor

• Süpersonik ultra mega falan güzel de, Türkiye'de satılan kanser ilaçları sahte çıktı. Bakanlık, eczacılar birliği falan hiç açıklama yapmadı halen. Daha kim bilir hangi ilaçlar sahte? Antibiyotiklerimiz sahte mi? Ateş düşürücülerimiz sahte mi? Öyle plasebo etkisi ile birilerini zengin mi ediyoruz? Hatta bunun sahtesini çok rahat bakanlığa saten firma sahipleri, arkasında artık kimler varsa, İngiltere'ye falan da satmaya başlamış. Tabi elalem bizim gibi değil, ilaçları inceleyerek alıyor, sahte olduğu ortaya çıkınca gerçek firmaya sormuş. Gerçek firma da, ben Türkiye'deki sağlık bakanlığına da bildirdim, onlar ilgilenmeyince Ankara'ya suç duyurusunda da bulundum demiş. WHO, dünya sağlık örgütüne şikayet etmiş. WHO ise, tüm dünyaya, aman Türkiye'den gelen ilaçlara dikkat edin, bunlar sahte satıyor diye uyarmış. Buna rağmen sağlık bakanlığından falan bizden hiç ses, istifa falan yok. Üstüne üstlük, bu sahteleri üretenler o kadar rahat ve kendilerine her nasıl ise dokunulmayacağından emin ki, Japon firmasını tehdit etmiş. Sen bu işin arkasını bırak, Türkiye'ye de bir daha gelirseniz sizi ya öldürürüz, ya da "içeri attırırız" diyebilecek kadar hükümet benim arkamda demeye getirmiş.

Biz de saf saf diyoruz ki, sağlık sistemi, randevu yok falan. Randevu olsa ne olacak, aldığımız ilaçlar sahte de olabilir.

• Ülkede iyi giden şeyler görmeğe alışık değiliz nazar değmesin diyelim efendim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Damat var damat var çalışana engel olmak vatandaşın hakkına girmek demek.

• Bayraktar ailesi olmasa ah ne yapardık. Kendileri hakkında yazı yazmak bile saçma adamlar harf inkılabina bile karşı gelişime açık olma ihtimalleri yok. Yiyene afiyet ola.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Demi ya. İşte anlamıyorlar. Adam resmen bunlara rağmen bu kadar büyük işler yapıyor birde destek olsalar kimbilir neleri başaracak.

Gölge etmeyin başka ihsan istemiyor adam.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Sakin ol dostum. Kimsenin rahatsız olduğu yok. Kendi kendinize bir şeyler yazıp polemik yaratıyorsunuz. Saçmalama derken kendinden bahsediyorsundur umarım. Kendini geliştir. Agresif olmak sana bir şey kazandırmaz.

• Yardakci,cikarci,görgüsüz, damat kontenjanindan bmulkenin bir baska tarafını tutmuşlar soyup sogana ceviriyorlar.Herkesin yasadigi bu derin fakirligin,dunyanin en yuksek enflasyonunun nedeni bu zavalli ruhlar ve o sakil bedenlerde saklanan insan gorunumluler.

• Malazgirt projesinde aselsanın bile hasmane davrandığını okuyunca hak verdim. Şayet okuyorlarsa bu sayfaları tebrikler. Türkiye için çöp kadar emeği geçen herkese. Darısı dahili bedhahlara

• Allah Bayraktarlardan razı olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.