Bildirim
HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (108. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Merhaba iyi günler rahatsız ediyorumda az önce bi arabaya geri geri gelirken çok yavaşça çarptım wolkswogen passat sadece plaka çerçevesi kırıldı adam servise götüreceğini söyledi acaba çok büyük bi fiyat çıkartırmı servis acil cevaplarsanız sevinirim -
merhaba
bizimkilerde 2007 model hyundai getz var. geçen bir bakıma götürelim dedik. yetkili servis bize arabanın baya masrafı olduğunu söyledi yani biz arabayı geçen sene şubatta 16000 lira ya aldık. yetkii servis bize arabanın işçilikle beraber 17000 liralık masrafı olduğunu söyledi.
benim öğrenmek istediğim şu; ben bu arabayı kasko yaptırırsam daha sonra tüm arızalarını kaskodan yaptırabilir miyim? ya da pert kaydı mı çıkartmam gerek? eğer ki bu şekilde değilde farklı olarak nasıl yaptırabilirim yol gösterir misiniz? çünkü arabayı bedava versek masrafını karşılamıyor. (yetkili servise göre) bu arada araba kullanılıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: neyzen86
merhaba
bizimkilerde 2007 model hyundai getz var. geçen bir bakıma götürelim dedik. yetkili servis bize arabanın baya masrafı olduğunu söyledi yani biz arabayı geçen sene şubatta 16000 lira ya aldık. yetkii servis bize arabanın işçilikle beraber 17000 liralık masrafı olduğunu söyledi.
benim öğrenmek istediğim şu; ben bu arabayı kasko yaptırırsam daha sonra tüm arızalarını kaskodan yaptırabilir miyim? ya da pert kaydı mı çıkartmam gerek? eğer ki bu şekilde değilde farklı olarak nasıl yaptırabilirim yol gösterir misiniz? çünkü arabayı bedava versek masrafını karşılamıyor. (yetkili servise göre) bu arada araba kullanılıyor.
kasko arıza masraflarını ödemez
aracınızda 17000 tl.lik ne var_? -
Hasan Bey Merhabalar,
01.02.2013 tarihinde gece 01.30 sularında gece evime tam da gelmişken karşı şeritten gelen bir araç sollamaya çıkarak şeridime girdi. Aynı yerde sağa dönüş vardı fakat hızım dönüşü alabilmek için uygun olmamasına rağmen karşı karşıya çarpışmamak için direksiyonu sağa kırarak kaldırıma çarptım. Kaldırımda ağaç da vardı aracın sağ tarafı da hasar gördü. Araç şirketin, filodan kiraladığı bir araç. Alkollü değildim fakat gece yorgun olduğum ve evime ulaştığım için aracı çarptığım yere park ederek evime gittim. Başıma ilk kez gelen böyle bir olayı sabah filo danışmanına haber vermeden polisi aramak da istememiştim. Sabah polisi arayıp kazayı gece yaptığımı söyledim. Polis geldiğinde alkol muayenesi yapamam, kazayı gece yapmışsın polisi sabah arıyorsun dedi. Tutanak tutuldu, çarşamba günü karakola ifade vermeye gideceğim. Çekici çağırıp aracı servise götürdüm. Filo danışmanım alkol muayenesi yapılmadığı için kasko şirketinin red edip, tutarın şirkete rücu edebileceğini bildirdi. Bunun üzerine devlet hastanesinden kan tahlili ile alkol testi yaptırmak istedim ancak adli bir olay olmadan, polis üstyazısı gelmeden böyle bir uygulama yapılamayacağını söyledi. Bunun üzerine özel bir hastanede bu testi yaptırdım. Kaza saatinden 19 saat sonra alınan kan örneğinden yapılan analizde alkole rastlanmadı. Olay yerinde de kaza yaptığım sırada bir arkadaşım vardı ve aracı park etmeme yardımcı olmuştu. Elimde olan tek belge özel bir hastanenin vermiş olduğu kanda alkol testi ve beni gören bir arkadaşım. Çarşamba günü ifade vermeye gittiğimde arkadaşım alkollü olmadığıma dair ifade verecek. Sözlü beyan ve olay saatinden 19 saat sonraki özel hastaneden alınmış kan testi benim alkolsüz olduğumu gösterir mi? Kasko firması bu iki belgeyle red kararı verebilir mi? Verirse yapmam gerekenler nedir? Red kararı vermemesi için bu saatten sonra yapacağım bişey çözüme ulaştırır mı?
@hasanyy Yanıtlarsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla
-
siz de yetkili servis çalışanısınız yanlış anlamayın ama adamalar bildiğiniz ölü sevici çıktı. çünkü muayenesi olan, yürüyen (en son köye gitti 250 km) ve dışardan herhangi bir darbesi gözükmeyen sadece tavanı ve liftte kaldırdığınızda alttan bakılan masrafları bunlar.
+ adamlar aracın motoruna iyi dedi ama kesin açmaya kalksa onlara da bişey bulurlar(piston ,rektefiye,motor bloğu değişimi vb)
ayrıca yukarda bir araba var kazalı beyaz renkte olan ona bile o halde 13 bin masraf var demişler benim araba bildiğiniz sıfır km gibi görünür onun yanında. zaten adamın hayatı yalan bir tipti. bu arada arabayı kullanıyoruz aktif olarak. peki bu konuda (aracın en azından istediğimiz yerlerini yaptırma konusunda)kaskonun açık kaldığı bir kapı var mı. yani sistemde bir açık yokmu?
yardımlarınız için teşekkürler -
-
quote:
Orijinalden alıntı: gekren
Merhabalar. Bugün mecidiyeköy büyükdere caddesinde ışıklarda gayri nizami bekleyen araçların arasında ışığın yanmasını beklerken bir halk otobüsü arkadab araca sürttü. Bana ilk dediği tutanak tutmayalım oldu ancak tutanak tuttuk. Fotoğraflara göre karşı taraf ne durumda sizce? Bir arkadaşım otobüsse cebinden öde tutanak tutma dedi. Ben neden ödeyeyim böyle durumda? Işığı beklerken sabit duran araca çarpmak nedir?
Hocam Ankara'da bildiğim kadarı ile böyle bir durumda otobüsün çalışmadığı süre içerisindeki parayı sizden tahsil edebiliyorlar. Belki o yüzden söylemişlerdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: transglobal
Geçtiğimiz hafta aracımızı sattık ve eşimin kullanması için çok beğenerek almayı düşündüğümüz az km ve temiz bir araç bulduk. Araç türkiyede çok bulunmayan Subaru'ya ait nadir bir model. Genellikle temiz bulduğumuz takdirde bütçemiz doğrultusunda bu tip kupon araçlar tercih ediyoruz. Ancak araca kasko yapılamaması nedeniyle almaktan vazgeçmek üzereyiz. Nedeniyse;
şu anki sahibinden öğrendiğime göre; aracın önceki-ilk sahibi aracı satamadığı için bilerek aracı bir kamyon altına sürttürmüş ve eksperle anlaşıp aracın ağır hasarlı-70.000TL hasar gösterilmesini sağlamış. Aracın kazalı fotoğrafları da bende mevcut.
Sigortacım araca kesinlikle hiç bir firmadan kasko yapılamayacağını belirtti. Bu arada en üst kademede en yüksek indirim alabildiğim hasarsızlık seviyesindeyim. Araç 2006 model. Bu arada satıcı kasko yapılamaması nedeniyle araç fiyatında ciddi bir miktar daha iskonto yaptı.
Bu durumda ne yapılmasını önerirsiniz. Sigortacım aracın gerçekte büyük çaplı hasarı olmadığını gösteren fotoğraflar olsa da işe yaramayacağını belirtti. Sanırım bazı iller geçerli olmak üzere 25.000,00-TL'ye kadar teminat vererek kendi aracınızdaki hasarları karşılayan trafik sigortaları varmış. Acaba bahsettiğim "aracımın çarpışması teminatı" içeren trafik sigortası İzmir için uygulanabiliyor mu? Baya kararsız kaldım. Farklı bir öneriniz var mı ?
bence böyle bir araç satın almayınız
satarken de sıkıntı yaşarsınız
ayrıca kimse bile bile aracına hasar yaptırmaz
ilk önce kendi sağlığı var ortada
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Anonymous
quote:
Merhabalar. Bugün mecidiyeköy büyükdere caddesinde ışıklarda gayri nizami bekleyen araçların arasında ışığın yanmasını beklerken bir halk otobüsü arkadab araca sürttü. Bana ilk dediği tutanak tutmayalım oldu ancak tutanak tuttuk. Fotoğraflara göre karşı taraf ne durumda sizce? Bir arkadaşım otobüsse cebinden öde tutanak tutma dedi. Ben neden ödeyeyim böyle durumda? Işığı beklerken sabit duran araca çarpmak nedir?
Hocam Ankara'da bildiğim kadarı ile böyle bir durumda otobüsün çalışmadığı süre içerisindeki parayı sizden tahsil edebiliyorlar. Belki o yüzden söylemişlerdir.
Çarpan karşı taraf ancak benim durumda. Duran arabaya çarpıp kafa izni yapacaklarsa yandık bu adamlarla.
Hasanyy sizin görüşünüz nedir acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Edit. Tekrar okuyunca özel halk otobüsü olduğunu farkettim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 4 Şubat 2014; 11:40:25 > -
Çok acil olarak yardımınıza ihtiyacım var. Araç almaya niyetlendim fakat aracın plakasını sorgulattığımda şu mesaj geldi mesajı aynen aşağıya yazıyorum.
Kayitlarimiza gore ***0562 Sasino lu aracin 5 adet hasari mevcuttur.
HSR1:16/09/2008,Carpma
HSR2:24/24/2008,Carpma
HSR3:20/03/2008,Carpma
HSR4:18/01/2008,Carpma
HSR5:11/05/2006,Cihaz Calinmasi 416,2 TL
Gelen mesaj noktası virgülüne bu şekilde, sizce bu araç alınabilir mi ? -
quote:
Orijinalden alıntı: Quaresma_o3
Çok acil olarak yardımınıza ihtiyacım var. Araç almaya niyetlendim fakat aracın plakasını sorgulattığımda şu mesaj geldi mesajı aynen aşağıya yazıyorum.
Kayitlarimiza gore ***0562 Sasino lu aracin 5 adet hasari mevcuttur.
HSR1:16/09/2008,Carpma
HSR2:24/24/2008,Carpma
HSR3:20/03/2008,Carpma
HSR4:18/01/2008,Carpma
HSR5:11/05/2006,Cihaz Calinmasi 416,2 TL
Gelen mesaj noktası virgülüne bu şekilde, sizce bu araç alınabilir mi ?
bakınız cam değişimi stop değişimi vb. küçük hasarlar da çarpma teminatına girebiliyor. Mesela, park halinde iken tampon hasar görmüş ise, çarpma çarpılma teminatına giriyor.
bence en garanti yetkili servisinde detaylı olarak gösteriniz. Geçende bir araç geldi, tramerde 8 adet kaydı var. Araç 10 yaşında bakıyorum sadece sağ arka kapı ve arka çamurluk boyalı.
-
quote:
siz haklısınız, otobüs suçlu
içiniz rahat olsun
kaskonuz varsa bozulmaz
yoksa onun trafiği sizin hasarınızı öder
geçmiş olsun
-
quote:
Orijinalden alıntı: erkinozy
Hasan Bey Merhabalar,
01.02.2013 tarihinde gece 01.30 sularında gece evime tam da gelmişken karşı şeritten gelen bir araç sollamaya çıkarak şeridime girdi. Aynı yerde sağa dönüş vardı fakat hızım dönüşü alabilmek için uygun olmamasına rağmen karşı karşıya çarpışmamak için direksiyonu sağa kırarak kaldırıma çarptım. Kaldırımda ağaç da vardı aracın sağ tarafı da hasar gördü. Araç şirketin, filodan kiraladığı bir araç. Alkollü değildim fakat gece yorgun olduğum ve evime ulaştığım için aracı çarptığım yere park ederek evime gittim. Başıma ilk kez gelen böyle bir olayı sabah filo danışmanına haber vermeden polisi aramak da istememiştim. Sabah polisi arayıp kazayı gece yaptığımı söyledim. Polis geldiğinde alkol muayenesi yapamam, kazayı gece yapmışsın polisi sabah arıyorsun dedi. Tutanak tutuldu, çarşamba günü karakola ifade vermeye gideceğim. Çekici çağırıp aracı servise götürdüm. Filo danışmanım alkol muayenesi yapılmadığı için kasko şirketinin red edip, tutarın şirkete rücu edebileceğini bildirdi. Bunun üzerine devlet hastanesinden kan tahlili ile alkol testi yaptırmak istedim ancak adli bir olay olmadan, polis üstyazısı gelmeden böyle bir uygulama yapılamayacağını söyledi. Bunun üzerine özel bir hastanede bu testi yaptırdım. Kaza saatinden 19 saat sonra alınan kan örneğinden yapılan analizde alkole rastlanmadı. Olay yerinde de kaza yaptığım sırada bir arkadaşım vardı ve aracı park etmeme yardımcı olmuştu. Elimde olan tek belge özel bir hastanenin vermiş olduğu kanda alkol testi ve beni gören bir arkadaşım. Çarşamba günü ifade vermeye gittiğimde arkadaşım alkollü olmadığıma dair ifade verecek. Sözlü beyan ve olay saatinden 19 saat sonraki özel hastaneden alınmış kan testi benim alkolsüz olduğumu gösterir mi? Kasko firması bu iki belgeyle red kararı verebilir mi? Verirse yapmam gerekenler nedir? Red kararı vermemesi için bu saatten sonra yapacağım bişey çözüme ulaştırır mı?
@hasanyy Yanıtlarsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla
acaba olay yerinde güvenlik kamerası var mı_?
aslında filo kiralama firması sizi yalnız bırakması çok saçma.!
o kadar aracın var o kadar da kaskon tabi ki
bu konumda olan kişi ben olsam
o akşam alkol raporunda sınırın üzerinde alkollü de olsan ben o kaskoya hasarı ödettiririm.
yani her sektörde olduğu gibi sigorta firmalarında da istisnai durumlar var.
ben %50 şansın var diyorum.
olaki olumsuz bir durumla karşılaştınız, hukuki yolları kullanırsınız
birde sigorta şirketine soru sorarım: " o saatte alkol raporum yok, peki benim alkollü olduğumu ispatlayın bakalım? "
-
quote:
Orijinalden alıntı: hasanyy
quote:
siz haklısınız, otobüs suçlu
içiniz rahat olsun
kaskonuz varsa bozulmaz
yoksa onun trafiği sizin hasarınızı öder
geçmiş olsun
Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Seneler önce Anadolu Hisarı' nda Üsküdar yönüne doğru durağın 20 metre ilerisine parkettim. Orayı bilenler yolun ne kadar dar ve tehlikeli olduğunu daha önce bu yüzden ölümcül kazalar olduğunu da hatırlayacaktır.
Arabadan inmeden dikiz aynasından arkayı kontrol ettim. Sadece durakta yolcu indiren belediyenin otobosu vardı. Arabadan indim. Tam kapıyı kapatıyordum ki üzerime doğru gelen belediyenin otobosunu farfkedip kendimi arabaya yapıştırdım. Ama otobos durmadı ve açık kalan kapıya vurdu. Kapı kapanmayacak derecede yamuldu ama cam kırılmadı.
Ben o şok halinde titreyerek belediye otobosunun açık olan kapısından şoförün yanına geldi ve "Görmedin mi ! ?" diye sordum, O da sadece "Görmedim" dedi.
Ben tutanak tutulacak polis çağıracağız deyince bana hemen "Belediyenin otobosounu alı koyduğun için avukatlar her saat meydana gelen gelir zararı nedeniyle hakkında dava açar" dedi. Ben de sakin bir şekilde "Açsınlar" dedim.
Yolcuları indirip başka otobosa nakletti. Yarım saat sonra polis geldi tutanak tutuldu.
Hiçbir dava açılmadı.
-
Kemirgen ve ek sözleşmede belirtilen durumlar dahilinde diğer hayvanların vereceği zararlar,
Yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve bakımsızlık nedeniyle meydana gelen zararlar,
Sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça aracın mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arızalar, kırılmalar ile lastiklerde meydana gelen zararlar.
Kaskonun ek teminatında bunlar var . Herhangi bir elektrik ve elektronik arızasında karşılıyor mu ? Kaskonun karşılamadığını biliyordum fakat kaskodaki ek teminatları okurken gördüm. Şimdi kasko yaptıracağım ama kafam karıştı. Bu teminatlarla sanki herhangi bir arıza olduğunda bile kasko karşılıyormuş gibi anladım.
Biri bu konu hakkında doğru bilgi verirse sevinirim. Normalde bende tam kaskonun karşılamadığını biliyorum fakat bunlar ek teminatlarda yazıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Seneler önce Anadolu Hisarı' nda Üsküdar yönüne doğru durağın 20 metre ilerisine parkettim. Orayı bilenler yolun ne kadar dar ve tehlikeli olduğunu daha önce bu yüzden ölümcül kazalar olduğunu da hatırlayacaktır.
Arabadan inmeden dikiz aynasından arkayı kontrol ettim. Sadece durakta yolcu indiren belediyenin otobosu vardı. Arabadan indim. Tam kapıyı kapatıyordum ki üzerime doğru gelen belediyenin otobosunu farfkedip kendimi arabaya yapıştırdım. Ama otobos durmadı ve açık kalan kapıya vurdu. Kapı kapanmayacak derecede yamuldu ama cam kırılmadı.
Ben o şok halinde titreyerek belediye otobosunun açık olan kapısından şoförün yanına geldi ve "Görmedin mi ! ?" diye sordum, O da sadece "Görmedim" dedi.
Ben tutanak tutulacak polis çağıracağız deyince bana hemen "Belediyenin otobosounu alı koyduğun için avukatlar her saat meydana gelen gelir zararı nedeniyle hakkında dava açar" dedi. Ben de sakin bir şekilde "Açsınlar" dedim.
Yolcuları indirip başka otobosa nakletti. Yarım saat sonra polis geldi tutanak tutuldu.
Hiçbir dava açılmadı.
maalesef açık kapıyı bıraktığınız için siz kusurlu oldunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bykalibre
Kemirgen ve ek sözleşmede belirtilen durumlar dahilinde diğer hayvanların vereceği zararlar,
Yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve bakımsızlık nedeniyle meydana gelen zararlar,
Sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça aracın mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arızalar, kırılmalar ile lastiklerde meydana gelen zararlar.
Kaskonun ek teminatında bunlar var . Herhangi bir elektrik ve elektronik arızasında karşılıyor mu ? Kaskonun karşılamadığını biliyordum fakat kaskodaki ek teminatları okurken gördüm. Şimdi kasko yaptıracağım ama kafam karıştı. Bu teminatlarla sanki herhangi bir arıza olduğunda bile kasko karşılıyormuş gibi anladım.
Biri bu konu hakkında doğru bilgi verirse sevinirim. Normalde bende tam kaskonun karşılamadığını biliyorum fakat bunlar ek teminatlarda yazıyor.
"Sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça "
kapsam dışı olduğunu belirtiyor
misal lastikler normal aşınması durumunda hasar ödenmiyor ama bunun kaza olduğu ispat edilmesi durumunda lastikler sigorta kapsamında karşılanacak demektir
sigortalar arıza durumunda ödeme yapmaz ancak kaza sırasında o bahsedilen yerlerde zarar görmüşse o zaman ödeme yapar
benim anladığım da bu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X