Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mertalem

connect aracım ile kaza yaptım ve 4 hava yastığıda açıldı aracın sadece arka kaputu sağlam kaldı ve tamir masrafı 23000 tl tutuyor aracın kasko bedeli 24000 tl kasko bana ne kadar ödeme yapar

bu arada kaza benden kaynaklı gerçekleşti viraja hızlı girince savruldum.

kasko bedeli civarında öder. şu anki rayiç bedeli neyse odur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ts2000

Merhaba ;
    bundan yaklaşık iki hafta önce kaza oldu tahli yani ana yoldan giderken ara sokaktan çıkan bir araba aracın sol kısmına çarptı.Çok şükür herkes sağlam fakat maddi hasar biraz fazla olaydan sonra fotoğrafları çektik belgeleri düzenledik vs karşı taraf hatasını kabullendi biz çartı diyoruz oda evet çarptım diyor ifadede olması gerekende bu tabi. Ne hikmetse ihbar yapıldıktan sonra fotorafları inceleyen exper demişki bu araba başka yerde kaza yapmış oraya getirilmiş (karşı tarafın aracı)
    öyle bişey yok tabi araççarpınca öntarafı biraz dağıldı sadece onun bizim ise sol taraf pert nerdeyse inceleme için gönderilen experde demişki bu tahkim kuruluna ordanda mahkemeye kadar gider dedi bize . Benim anlamadığım nokta özetle şurası arabasına çarpılan biziz mağdur olan biziz fotoğraflarda herşey belli experin bize böyle demesindeki amaç nedir? bu neyin tehdidi olay resmen hem dayak ye üstüne hapise gir gibi bi saçmalık.Karşı tarafın (çarpan taraf) neyse ne o bizi ilgilendirirmi ? bize çıkıcak olan ödeme ile ilgili bizim bi suç teşkil olcak bişeyimizde yok ama iş mahkemeye vs gidermi ?
    iligili arkadaşlar bi aydınlatırsa sevinirim kaç gündür uyutmayan ciddi bi sıkıntılı durum.

siz aracı servise bırakırken durumu anlattınız mı yoksa evrakları verip çıktınız mı_? maalesef anlaşmalı tutanakta çok hile oluyor bu yüzden artık eksperler ve sigorta şirketleri yoğurdu üfleyerek yiyiyor. olay yeri fotoları ve yakın yerlerde güvenlik kameraları var mı_? iş mahkemeye de gitse, size bir olumsuzluk çıkmaz. içiniz rahat olsun. biraz yokuşa sürüyorlar...!
    geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: fer347

selamlar herkese
    ben bütün sayfaları okuyamadım ama göremedimde, leonidas26 kullanıcı sormuş cevap gelmemiş.
    sorum şuydu: kazada ağır kusurlu olmak örnek yüzde 70-75 gibi ( yüzde 100 değil) hasar tazminatı alınabilinirmi karşı sigortadan.
    teşekkürler

karşı taraf suçlu ise alır tabi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: StevenDiaz007

merhaba sigorta hasar dosyası işlemleri en fazla kaç günde sonuçlanır? Ben bundan 20 gün önce kaza yaptım ve resmi tatil o bu şu girince evraklarımı yaklaşık 15 gün öncesinden verdim hala bi ses seda çıkmadı.Sigortayı aradığımda ise henüz incelemede diyor ne yapmalıyım ?

bu sigorta firmaları arasında değişiyor. Aracınızın bitiş süresi de önemli. Aracınız bitti teslim aldıysanız. 20-25 gün sürer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nasyonel_06

iyi günler aşagıdaki gibi ağır hasrlı bir kaput düzeltilebilirmi çok acil cevap gerekli hocam BU ARADA CEVABINIZI ALINTILAYARAK YAPARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ÇÜNKÜ BAZEN CEVAPLARI GÖREMİYORUM ilginizden dolayı teşekkür edrim
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

çok zor düzelir..!
    geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: tanerdem59

kasko yaptırırken arabanın fotolarını istediler ve arabada arka kapıda ve arka camurlukta resimdeki gibi hasar vardı.(aldıkları fotolarda hasar belli) bu hasarı kaskoya yaptırabilirmiyim. yaptırırsam beni nasıl etkiler.hasarsızlık bozulurmu ? yardım lütfen!

yaptıramazsınız. eski hasar sigorta ödemez.
    geçmiş olsun

• araç değer kaybı için yanınızdayım.
    kazasız-belasız hayırlı dünler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

quote:

Orijinalden alıntı: nasyonel_06

iyi günler aşagıdaki gibi ağır hasrlı bir kaput düzeltilebilirmi çok acil cevap gerekli hocam BU ARADA CEVABINIZI ALINTILAYARAK YAPARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM ÇÜNKÜ BAZEN CEVAPLARI GÖREMİYORUM ilginizden dolayı teşekkür edrim

çok zor düzelir..!
    geçmiş olsun

araç benim değil fakt almayı düşünüyorum
    değişmiş denmemesi için düzelttirip boyalı hale gelmesini düşünüyorum

• hasanyy H kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.Malesef güvenlik kamerası yok olay yerinde :/. Daha önce hiç bu çapta bi kaza olmadığı içinde hiç aklıma gelmedi telefonla video falan çekerdim hiç olmazsa etrafı arabaları tüm yerdeki parçaları vs. arabada nerden baksanız en az 4-5 bin e yakın hasa var

teşekkürler ;)
  • Herkese merhaba. Bir konu hususunda uzman yorumu rica edeceğim. Kardeşim aracımla bebek tarafında bir mekana kahve içmeye gidiyor ve aracımı park etmesi için vale ye teslim ediyor. Vale de resimdeki gibi dönülmez yoldan dönerken karşı taraftan gelen bir motosiklet de sollama izninin olmadığı (yolda düz çizgi) şeridinden çıkarak önündeki aracı sollamaya çalışıyor fakat o esnada benim araç karşısına çıkıyor ve sol arka kapıma çarpıyor. Kapı tamamen göçmüş diyebilirim. Kaza tutanağına göre her ikisi de hatalı olduğunu belirtmiş (vale dönülmez yerden döndüğünü, motorlu sollanmaz yerden solladığını). Aracım Ford fiesta 2012, karşı taraf motor yamaha. Ben % 50 çıkacağını tahmin etmiştim ama kaza tespit tutanağı sorgusunda internette mutabakatsızlık diyor. Aracım serviste.

Mutabakatsızlık durumu ne zaman sonuçlanır? Bir de mekan dan sigorta ve trafik poliçem bozulacağı için 1000 lira bir ücret talep ettim tamam ödeyeceğiz dediler ama 1 haftadır sallıyorlar, motorluya değil de aracımı kullanan bu valenin şirketine veya mekana ücret yatırmamaları durumunda tazminat davası açmam daha mı doğru olur?,,Şimdiden teşekkürler.

karşı taraf %25 kusurlu yinede ödermi tazminatı
  • 80.000 km de golf 6 araçta 19.200₺ masraf oluştu, axa sigorta perte çıkarır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasan bey merhaba

dün bir kaza yaptım.çift yön sokakta geri geri gelirken, sol tarafımda sokaka dik parketmiş olan araba arka arka çıkmaya çalışırken arka arkaya çarpıştık.karşı tarafın tamponu zarar gördü benimde arka bagaj kapağı içine göçtü. burda nasıl bir yol izlenir exper kime verir suçu?daha doğrusu kim suçlu burda?l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyz35 -- 18 Aralık 2015; 16:27:46 >
    Üstad, kiralık araçlarla iligili mini hasar sigortası mutlaka yaptırın diyen var, para tuzağı diyen var siz ne dersiniz?

Daha çok mini hasarlarda (sürtme, çizikler vs) polis gelmez tutanak tutmak için diye yapılır.

1) polis gelmek zorunda mı? (Gerekirse direniriz)
    2) kendi tutanağımızla kasko yaptırmaz mı?

• Selamlar, geçen aylarda kuzenimin aracıyla kaza yaptım. Kuzenim aracının sigortası ve kaskosu mevcut. Kazada %100 ben suçluyum. İkı araçta da çok az hasar olmasına rağmen karşı araç şirket otosu olduğundan tutanak tutmak zorunda kaldık ve doğal olarak dosya açıldı. Kuzenim aracını kendisi kaskosunu bozmadan yaptırdı. Tutanakta sürücü benim ama doğal olarak sigorta bilgileri vs. kuzenimin aracına ait. Benim ayrıca aktif olarak kullandığım aracım var. Tüm bunlar göz önüne alındığında benim sorum kendi aracımın trafik sigortasını yenilerken primim bu kazadan dolayı yükselir mi? Eğer yükselirse % kaç olur bu artış? Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: aendach

Selamlar, geçen aylarda kuzenimin aracıyla kaza yaptım. Kuzenim aracının sigortası ve kaskosu mevcut. Kazada %100 ben suçluyum. İkı araçta da çok az hasar olmasına rağmen karşı araç şirket otosu olduğundan tutanak tutmak zorunda kaldık ve doğal olarak dosya açıldı. Kuzenim aracını kendisi kaskosunu bozmadan yaptırdı. Tutanakta sürücü benim ama doğal olarak sigorta bilgileri vs. kuzenimin aracına ait. Benim ayrıca aktif olarak kullandığım aracım var. Tüm bunlar göz önüne alındığında benim sorum kendi aracımın trafik sigortasını yenilerken primim bu kazadan dolayı yükselir mi? Eğer yükselirse % kaç olur bu artış? Şimdiden teşekkürler.

Sizin sigorta priminiz artacaktır.
    Lakin % vermek mümkün değil.
    Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: celutska

Üstad, kiralık araçlarla iligili mini hasar sigortası mutlaka yaptırın diyen var, para tuzağı diyen var siz ne dersiniz?

Daha çok mini hasarlarda (sürtme, çizikler vs) polis gelmez tutanak tutmak için diye yapılır.

1) polis gelmek zorunda mı? (Gerekirse direniriz)
    2) kendi tutanağımızla kasko yaptırmaz mı?

1. polis gelmez
    2. kaskodan yapılır.

geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyz35

hasan bey merhaba

dün bir kaza yaptım.çift yön sokakta geri geri gelirken, sol tarafımda sokaka dik parketmiş olan araba arka arka çıkmaya çalışırken arka arkaya çarpıştık.karşı tarafın tamponu zarar gördü benimde arka bagaj kapağı içine göçtü. burda nasıl bir yol izlenir exper kime verir suçu?daha doğrusu kim suçlu burda?l

siz suçlusunuz.

geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goncoloz

80.000 km de golf 6 araçta 19.200₺ masraf oluştu, axa sigorta perte çıkarır mı?

sanmam
    aracınızın değeri nedir_?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan_tpc

Herkese merhaba. Bir konu hususunda uzman yorumu rica edeceğim. Kardeşim aracımla bebek tarafında bir mekana kahve içmeye gidiyor ve aracımı park etmesi için vale ye teslim ediyor. Vale de resimdeki gibi dönülmez yoldan dönerken karşı taraftan gelen bir motosiklet de sollama izninin olmadığı (yolda düz çizgi) şeridinden çıkarak önündeki aracı sollamaya çalışıyor fakat o esnada benim araç karşısına çıkıyor ve sol arka kapıma çarpıyor. Kapı tamamen göçmüş diyebilirim. Kaza tutanağına göre her ikisi de hatalı olduğunu belirtmiş (vale dönülmez yerden döndüğünü, motorlu sollanmaz yerden solladığını). Aracım Ford fiesta 2012, karşı taraf motor yamaha. Ben % 50 çıkacağını tahmin etmiştim ama kaza tespit tutanağı sorgusunda internette mutabakatsızlık diyor. Aracım serviste.

Mutabakatsızlık durumu ne zaman sonuçlanır? Bir de mekan dan sigorta ve trafik poliçem bozulacağı için 1000 lira bir ücret talep ettim tamam ödeyeceğiz dediler ama 1 haftadır sallıyorlar, motorluya değil de aracımı kullanan bu valenin şirketine veya mekana ücret yatırmamaları durumunda tazminat davası açmam daha mı doğru olur?,,Şimdiden teşekkürler.

dava açabilirsiniz.
    bu tür hasarlarda tramer biraz süreyi uzatır.
    kanımca %50 veya sizin aracı %100 kusurlu verebilir.

geçmiş olsun

• 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.