Şimdi Ara

Hassan Sabbah ve Haşhaşiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tarihte ve günümüzde yaşayan bütün zararlı! insanları Türk düşmanı diye nitelemek toplumsal bir tik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Tarihte ve günümüzde yaşayan bütün zararlı! insanları Türk düşmanı diye nitelemek toplumsal bir tik.

Yazıyı okursanız Türk düşmanlığını nitelemek yerine kaynak olarak kitaptan yola çıktığımı belirttiğimi söylemiştim. Kitaptadaki repliklerde geçen konuşmalar bunu işaret ediyor ve bende Hassan Sabbah'ı ilk olarak bu romandan tanıdım.
    Günümüzdeki intihar eylemcileri, canlı bombolarıda aynı şekilde eğitim ve telkinlerle yetişmekte. Belki Haşhaşiler gibi yapay bir cennetle kandırılmıyorlar ama aynı yöntemle yani cennet, şehitlik, cihad, islam düşüncesiyle hazırlanıyorlar. Onlar için en kutsal şeyleri başka insanlara zarar vermekte kullanılan silah haline getiriyorlar. Bu kutsallık içinde öldürülen yakınları, dini hisleri ve bu gruba girebilecek herşey var. Bu yöntemi sadece Radikal Dinci örgütler değil tüm oluşumlar kullanmaktadır. Çünkü ölmeyi göze alan insan her silahtan daha üstün bir silahtır.

NOT: Hassan Sabbah'ı iki "s" ile yazmamın sebebi bildiğim kadarıyla Farsçada böyle yazılması.

• quote:

Orjinalden alıntı: Prometheus06

quote:

Tarihte ve günümüzde yaşayan bütün zararlı! insanları Türk düşmanı diye nitelemek toplumsal bir tik.

Yazıyı okursanız Türk düşmanlığını nitelemek yerine kaynak olarak kitaptan yola çıktığımı belirttiğimi söylemiştim. Kitaptadaki repliklerde geçen konuşmalar bunu işaret ediyor ve bende Hassan Sabbah'ı ilk olarak bu romandan tanıdım.
    Günümüzdeki intihar eylemcileri, canlı bombolarıda aynı şekilde eğitim ve telkinlerle yetişmekte. Belki Haşhaşiler gibi yapay bir cennetle kandırılmıyorlar ama aynı yöntemle yani cennet, şehitlik, cihad, islam düşüncesiyle hazırlanıyorlar. Onlar için en kutsal şeyleri başka insanlara zarar vermekte kullanılan silah haline getiriyorlar. Bu kutsallık içinde öldürülen yakınları, dini hisleri ve bu gruba girebilecek herşey var. Bu yöntemi sadece Radikal Dinci örgütler değil tüm oluşumlar kullanmaktadır. Çünkü ölmeyi göze alan insan her silahtan daha üstün bir silahtır.

NOT: Hassan Sabbah'ı iki "s" ile yazmamın sebebi bildiğim kadarıyla Farsçada böyle yazılması.

Hocam sözkonusu kitapları ben de okumuştum. Ddiğim gibi roman. . Tarihi kaynak gibi sunman bana yanlış gibi geldi. O yüzden düşüncelerimde ısrar ediyorum. Ancak ciddi bir araştırma sonucu olan bir kaynak olursa üzerinde konuşabiliriz.

EDİT: Alamuta dönüş Kitabında sizinde bildiğiniz gibi İslam dünyasına hakaretlerle süslü sahneler var. Söz gelimi bekar erkek ve kadınları evinde rahatlatan şehrin önde gelen kişisi
    Hassan Arapça bir kelime olup Hasan kelimesinin ism-i tafdilidir. Bu nedenle Hasan kelimesiyle hiçbir ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dor Niro -- 16 Mayıs 2006; 16:14:07 >

• quote:

Hocam sözkonusu kitapları ben de okumuştum. Ddiğim gibi roman. . Tarihi kaynak gibi sunman bana yanlış gibi geldi. O yüzden düşüncelerimde ısrar ediyorum. Ancak ciddi bir araştırma sonucu olan bir kaynak olursa üzerinde konuşabiliriz.

EDİT: Alamuta dönüş Kitabında sizinde bildiğiniz gibi İslam dünyasına hakaretlerle süslü sahneler var. Söz gelimi bekar erkek ve kadınları evinde rahatlatan şehrin önde gelen kişisi
    Hassan Arapça bir kelime olup Hasan kelimesinin ism-i tafdilidir. Bu nedenle Hasan kelimesiyle hiçbir ilgisi yok.

Hocam bak ne diyorum: ben kitabı konuşuyorum diyorum bu nedenle kitap üzerinden yorum yapıyorum. Demekki kendimi iyi anlatamamışım kusura bakmayınız.
    Evet kitap gerçektende islama zıt düşünceler barındırıyor ama ben edebi açıdan bakmaya ve tarihi bir roman olarak görmeye çalışıyorum, zaten böyle okudum. Ama sizin dediğiniz kitap ikincisi yani Alamuta Dönüş: güvercin gerdanlığı. Ben her ikisinide okudum ancak tabii ki ilkler özeldir

• quote:

Orjinalden alıntı: Prometheus06

quote:

Kardeşim hala anlatamadım günümüzdeki intihar eylemcileriyle biraz farkı var.İntihar eylemcilerini haklı çıkartmak gibi bir niyetim yok.Forumda açılan fotoğraflarla ilgili topikte 1982 yılında Beyrutta öldürülen çocuklar var.Kardeşleri,akrabaları,yurttaşları o hale gelmiş bir insanın halini düşünmek lazım elinden gelen son şey son çaresi kendini öldürmektir.

• coşkun sabah’ın neyi oluyor bilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.