Şimdi Ara

Hassas Devre acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar bu devrede yüksek derecede hassaslık var ve ben bu devreyi kararlı bir hale getirmek istiyorum devreyi araç içinde bir modül ile ekran kaldırıp indireceğim ancak aç kapa butonları araç çalıştırılınca direkt olarak kendiliğinden çalıştırlıyor bunun nasıl önüne geçebilirim devreye ne eklmeliyim.yardımlarınızı bekliyorum...

• Müneccim çağırın buraya :P

Tam olarak ne oluyor araçta anlatabilir misin? Kontağı çevirince ekran açılıyor mu kapanıyor mu? Bu devre bana sanki her halükarda kapatma eğilimli gibi gözüküyor. Ayrıca ekranın kalkıp indiği hallerde son konumunu nereden biliyor bu devre. Ben son konumunu gösteren bir switch göremiyorum. Motor sürekli dönecek mi, yada biri düğmeye bastıkça açılacak kapanacak mı. Tasarım çöpe. Sıfırdan yapılması iyi olur.
  • yok bu devreyi ben internetten buldum.Olan ise şu;kontak çevrildiğinde butona basılmamasına rağmen kendiliğnden butona basılmış gbi açılıor.veyahut bu devreye bir led bağladığında ufak bir el teması ile yanıor senin dediğinn aksine açılmaya meyili var.Aşırı hassas. :(
  • quote:

BD transistörlerin base dirençlerini 15K takıp deneyin birde.

büyük bir düzelme oldu küçük temaslarla çalışma ortadan kaltı ancak ilk çalışmada devrenin kapalı halde olması gerekiyor voltaj gitmemeli bunuda ayarlayabilirsek güzel olur.
    certy çok teşekkürler
  • sorun devrenin ilk bağlantıda 0.6V vermesi bunu nasıl engellerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qwarx -- 18 Haziran 2012; 18:35:59 >
  • kondansatör ile filtre yapmayı deneyin.Röleyi sürdüğünüz transistörlerin beyz - emiter arasına diyot yerleştirin.Röleden kaynaklanan geri dönüşleri diyotlar hal eder.Kondansatör de kontak açıldıktan sonra meydana gelen şelale etkisini önler.
    Ek olarak, transistörlerin emiter - toprak arasına kutupsuz kondansatör yerleştirerek de deneyin.Yannız transistörlerin ilk açılışda akım geçirmesi normal değil.arızalanma olasılığı oladabilir.Kaç deneme yaptınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakaro -- 18 Haziran 2012; 18:44:01 >
  • sorun röle kullanımı ile ilgili değil devrenin ilk bağlantıda 0.6v vermesi.Arkadaşın dediğiniz gibi diyotlarla engellenebiliyor bu durum ancak devre gerektiği gibi çalışmıyor sonrasında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    elektrik acil yardım
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu çözdüm arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum.Hepinizin yardımıyla oldu.yarın buraya yaptığım devreyide koyacağım..
  • rölenin +/- ucuna bir diyot koyduk isiste devre istediğimiz gibi çalıştı 0v gerilimle açıldı.ancak pratikte devre ilk bağlantıda istediğimiz gibi açılmadı.sonrasnda devreye paralel bir kondansatör koyduk oldu.ama denemeyi bir ledle yaptık.araç içersnde yarn deneyeceğz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devrenin panelin tam kapalı yada açık olduğunu sisteme bildirecek iki tane daha switch eklemelisiniz. Aksi taktirde paneli açıp kapatan motorda sürekli elektrik olacağı için kısa sürede motorlar bozulur.

Bu switchler ayrıca devreye gelen elektriği kontrol edebilir. Devre ucuz olması için sadece 2 transistör darlington bağlanarak hazırlanmış ama darlington bağlantının dezavantajı aşırı hassas olmasıdır. Alt transistörün yaklaşmayla bile tetiklenmesine sebep olur.
    Transistör sayısını artırmak yada entegre paket içerisindeki transistör devresi kullanarak devam etmenizi tavsiye ederim. Toplam maliyetinizi topu topu 50 kuruş artıracak bir değişiklik sistemi daha kararlı bir hale getirir.
  •  Hassas Devre acil yardım

yeni devre bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.