Şimdi Ara

Aşırı elektrik dalgalanması acil yardım gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde aşırı voltaj dalgalanması var. Prize taktığım zaman sigortadan cızırtılar geliyor. Bu durumu nereye bildirebilirim? Daha henüz anakartım bu dalgalanma yüzünden bozuldu. Cpu-z üzerinden yaptığım değerler ile bilgisayarım 0.92den 1.5 gibi kesin rakama ani çıkış yapıp iniyor. Akım korumalı priz bir nebze yardımcı olur mu yoksa elektrikçi şart mı? Ne yapmalı ??

• bu konuda, bölgedeki dağıtım şirketine başvurmalısın. eğer şebekeden kaynaklı bir sorun ise, zararını ödemek zorundalar.(tüketici hakem heyeti veya derneklerinden yardım alabilirsin.) akım korumalı priz bir nebzede yaralı olsa da ups veya voltaj regülatörüne ihtiyacın olacaktır.
  • Cpu-z de kastettiğiniz o değer cpu voltajı ise onunla ilgisi yoktur.
    İşlemci yük altında değilken frekansını ve besleme gerilimini düşürüp kendini yavaşlatıp güç tüketimini azaltır.
  • Bilgisayar psu ları switch-mode (anahtarlamalı tip) yapılarından ötürü 150-250v arasında çalışma kabiliyetine sahiptir, standart bir yapıdaki psu bu aradaki dalgalanmadan etkilenmez ve anakart dc voltaj çıkışına, şehir ac dalgalanmalarını yansıtmaz. Böylece gerilim regülasyonu sağlanır.

Bu söylediklerim standartlara uygun psu lar için geçerli, merdivenaltı tarzı aşırı kalitesiz ürünlerin tepkisini bilemem...
  • kaliteli joule değeri yüksek bir akım korumalı priz işinizi görürr...
  • söylediğin şeylerle iddia ettiğin şeyler arasında alaka yok...
  • cızırtı gevşek kablodan gelir, ses tam nereden geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam elektrik dalgalandı diye cpu voltajı değişmez. ayrıca psu çıkışı sigortalıdır ki zaten giriş voltaj aralığı da gayet geniş, dalgalı diye anakartı bozma ihtimali nedir bilemiyorum
    zaten şehir ceyranı alternatiftir saniyede 100 kez ters döner burada o dalgalanmadan kastınız tam nedir?
    sigortadan ses gelmesinin sebebini bilmiyorum evdeki eski adaptörlerden de geliyordu lokal bir sorun gibi geldi bana

edit: konusunu açmıştım ses ile ilgili aratırsan bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 16 Ocak 2018; 16:39:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

hocam elektrik dalgalandı diye cpu voltajı değişmez. ayrıca psu çıkışı sigortalıdır ki zaten giriş voltaj aralığı da gayet geniş, dalgalı diye anakartı bozma ihtimali nedir bilemiyorum
    zaten şehir ceyranı alternatiftir saniyede 100 kez ters döner burada o dalgalanmadan kastınız tam nedir?
    sigortadan ses gelmesinin sebebini bilmiyorum evdeki eski adaptörlerden de geliyordu lokal bir sorun gibi geldi bana

edit: konusunu açmıştım ses ile ilgili aratırsan bulabilirsin

Sorun sigorta bağlantılarının gevşekliğinden kaynaklanıyormuş hocam. En kısa zamanda hallolacak bir sorun. Cevabınız için teşekkür ederim. Dalgalanma olayı da bu sebeptenmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.