Şimdi Ara

Hasselblad Stellar resmi olarak duyuruldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar bu bir modifiye olayı değildir. Hasselblad kendine yeni bir kulvar açıyor.. ben bu kategoride de varım diyecek.
    Hasselblad bu makineyi alıp kendi markasını vurmuşsa... bir bildiği vardır muhakkak, birşeyler ekliyecektir yeni serilerde..gelecek makinelerde bunu görürüz..
    dünya markası kodakbir zamanlar nikon F5 makineleri nikona yaptırıp üzerine kendi digitalini eklemiş ve senelerce çok ileri seviyede D-SLR makineler üretmişti.. hemde nikondan çok daha başarılı olarak...
    digitalin geldiği bu günkü seviyede c-moss nekadar önemlidir . ama c-moss u hiç umulmadık bir objektif firması Sigma yaptığı ilk makinesinde denemişti ve başarılı da olamamışt,ı ama nikon bunu alıp geliştirdi ve bugün kullandığımız c-mosslu makineler doğdu..
    o grip tek başına yeter... gerçi yeni bir şey değil 1970 -80 lerde bu grip i biz Alpha Swiss te de görmüştük..ama bu makineye de yakışmış.
    bu kategoride de olsa bir hasselblad ı eline almak onu hissetmek bambaşka bir şey inanın... bunu hasselblad ı yaşamamış kimselerin anlaması çoooook zor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 26 Temmuz 2013; 23:52:27 >

• tahtayı çak, fiyatı katla.

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

Dostlar bu bir modifiye olayı değildir. Hasselblad kendine yeni bir kulvar açıyor.. ben bu kategoride de varım diyecek.
    Hasselblad bu makineyi alıp kendi markasını vurmuşsa... bir bildiği vardır muhakkak, birşeyler ekliyecektir yeni serilerde..gelecek makinelerde bunu görürüz..
    dünya markası Sonny bir zamanlar nikon F5 makineleri nikona yaptırıp üzerine kendi digitalini eklemiş ve senelerce çok ileri seviyede D-SLR makineler üretmişti.. hemde nikondan çok daha başarılı olarak...
    digitalin geldiği bu günkü seviyede c-moss nekadar önemlidir . ama c-moss u hiç umulmadık bir objektif firması Sigma yaptığı ilk makinesinde denemişti ve başarılı da olamamışt,ı ama nikon bunu alıp geliştirdi ve bugün kullandığımız c-mosslu makineler doğdu..
    o grip tek başına yeter... gerçi yeni bir şey değil 1970 -80 lerde bu grip i biz Alpha Swiss te de görmüştük..ama bu makineye de yakışmış.
    bu kategoride de olsa bir hasselblad ı eline almak onu hissetmek bambaşka bir şey inanın... bunu hasselblad ı yaşamamış kimselerin anlaması çoooook zor .

Hocam tecrubenize saygımız sonsuz.. Yalnız Hasselblad, sizin verdiğiniz nikon-sony örneğindeki gibi yapmıyor ki. Cihazın içine hiç bir ekleme söz konusu değil. Sadece dış malzemeyi değiştirip, üzerine ahşap grip çakıyor ve Hasselblad yazıyor. Koskoca Hasselblad, bu segmentte ben de varım diyecekse böyle mi der? Bir sensör, bir lens geliştirmez mi? Ve şimdi bu cihazı alan kişi, sırf üzerinde Hasselblad yazıyor diye, Hasselblad'ı mı yaşamış olacak? Öyle oluyorsa ben de resim becerisi iyi olan bir arkadaşıma Canon compact makinem üzerine cama yazar kalemle Hasselblad yazdırayım. Öne de silikonla gül ağacından bir grip tuttururum, Hasselblad'ı yaşamış olurum...

Buyrun Haziran 2012 de Sony'nin piyasya çıkardığı orjinal RX100'ün fotoğrafları. Karşılaştırın yukarıdaki fotoğraflarla:

Hasselblad Stellar resmi olarak duyuruldu

• Benim bildiğim Çinliler mesajı alıp yepyeni Hasselblad modelleri tasarlayıp üretmeye başlamıştır kesin. Hatta yakında Ebay ya da Alibaba gibi sitelerde "kameranızı Hassel yapma kitleri" gibi ürünler görürsek hiç şaşırmam.
  • dostum bu tür gelişmiş makineleri kullananların bir de saplantıları vardır, bu ağar prof makinelerin yanında compact bir makinede bulundurmak,
    hassel kullanan adam da yanında compact hassel istiyecektir normal olarak sony değil.

zamanında benim nikonların yanından incecik half frame refleks olympus pen F i ayırmadığım gibi nefis zuiko objejtifi ile ...
    aynen rollei 66 ları kullanların rolei compact taşımaları gibi..

kaldıki artık firmalar daha basit ucuz makineler de yapmak zorunda kalıyor ayakta kalabilmek için.
    hasselbladda ya bu maddi nedenle, ya da hassel kullanıcılarına ek bir makine sağlamak için girmiştir bu yola..
    kısa sürede görürüz ya bu tür makineleri kendi geliştirir veya hemen çıkar bu kulvardan..
    ben şahsen sadece bu logo için bile bir hasselblad takımın yanına koyarım bu minik oyuncağı..

ne olsa tofaş otomobile mecedes logosu takan bir toplumdan geliyoruz dostum , varsın benimde bukadar kusurum olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 24 Temmuz 2013; 13:34:01 >

• quote:

...ne olsa tofaş otomobile mecedes logosu takan bir toplumdan geliyoruz dostum...

İşte sorun Tofaş'a Mercedes logosu takmak değil ki. Sorun Tofaş'a Mercedes logosu takıp Mercedes fiyatına satmak.
  • some_times S kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki makineyi kullanmışsın uzun süreler sanırım, performansı hakkında bilgi verebilir misin üzerindeki hasselblad yazısı haricinde?

Orta formattan söz edilmiyor burda; aynı kulvarda daha uygun fiyatlara aynı performansı alabileceğimiz makineler varken eleştirilecektir elbette.
  • bunu kim tasarladıysa silah kabzası gibi olmuş.sanki silahın kabzasını oraya monte etmişler .tasarımı bencede kötü

• Hasselblad ve Leica markaları için denilecek tek şey. Bu markaların istediği parayı çerez niyetine verilebilenlerin alabileceği sükse markası olması. O kişiler için diyebileceğim bir şey yok. Sonuçta Ferrari gibi markalara binebilen kişiler bunlar. Ama o parayı bir araya zor getiripte alanlar bir doktora görünmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Yukarıdaki makineyi kullanmışsın uzun süreler sanırım, performansı hakkında bilgi verebilir misin üzerindeki hasselblad yazısı haricinde?

Orta formattan söz edilmiyor burda; aynı kulvarda daha uygun fiyatlara aynı performansı alabileceğimiz makineler varken eleştirilecektir elbette.

ben yukardaki makineyi hiç kullanmadım niyetimde yok kullanmaya eğer sonyden devşirme makineyi kastediyorsan..
    ama eğer hasselbladın performansını soruyorsan şu anda tanınan bir fotoğraf fakültesi öğretim üyesi olan arkadaşım bir halı firmasının ürün fotolarını çekiyordu canon larla... benden ödünç alıp halıları bir seri hasselbladla çekti sonuçta söylediği şey .. ben desenler detaylı çıksın diye almıştım senden makineyi ama desenden vazgeçtim halının köşesindeki küçük etiketteki yazı bile bile net oarak görünüyor oldu... performansı hakkında basit bir örnek ...kaldıki hasselblad hasselblad bir teknik makinedir esas kullanım alanı teknik fotoğraftır..

• Konuştuğumuz şey 3 kiloluk Hasselblad değil 250 gramlık Sony makine.
    Aramızda alan varsa söylesin de biraz makara yapalım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasselblad in bu ilginc stratejisinden benim anladigim Hasselblad urune hakim olmak a dan z ye kalite anlasiyisi felan yok baskasinin urununde marka logosuyla para kazanmak var benim gozumde Hasselblad bitti, 30.000 usd param olursa gider SLR sistemin yaraticisi Leica alirim baskasinada bakmam!
  • 3,200$ az değil mi? Şanıma gölge düşürür. Sonuna bir sıfır daha eklenmeli ki kaliteli fotoğraf makinesi olsun. Bu kadar ucuz makine ile insanların içine çıkmam.
  • alıntı:
    Hasselblad in bu ilginc stratejisinden benim anladigim Hasselblad urune hakim olmak a dan z ye kalite anlasiyisi felan yok baskasinin urununde marka logosuyla para kazanmak var benim gozumde Hasselblad bitti, 30.000 usd param olursa gider SLR sistemin yaraticisi Leica alirim baskasinada bakmam!

Leica SLR in değil rangefinder makinenin öncüsüdür . ilk seri imalat SLR EXAKTA varex tir..şu anda dahi karşımda duruyor . ilk makinem olarak...

bukadar pesimist olma dostum sen leica makine al yine , ama yanında hasselden de objektif bakmayı unutma...
    artık leica makinede de hasselblad optiklerini kullanabileceksin . leica S2P de olduğu gibi..

180 veya 250 mm Sonnar ın göbeğinden fotoğraf çektinmi hiç.. ben 30 sene evvel nikonlarda yaptım bunu bambaşka bir şey...imkanın varsa dene derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 25 Temmuz 2013; 21:45:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arg-ist

quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

ben yukardaki makineyi hiç kullanmadım niyetimde yok kullanmaya eğer sonyden devşirme makineyi kastediyorsan..
    ama eğer hasselbladın performansını soruyorsan şu anda tanınan bir fotoğraf fakültesi öğretim üyesi olan arkadaşım bir halı firmasının ürün fotolarını çekiyordu canon larla... benden ödünç alıp halıları bir seri hasselbladla çekti sonuçta söylediği şey .. ben desenler detaylı çıksın diye almıştım senden makineyi ama desenden vazgeçtim halının köşesindeki küçük etiketteki yazı bile bile net oarak görünüyor oldu... performansı hakkında basit bir örnek ...kaldıki hasselblad hasselblad bir teknik makinedir esas kullanım alanı teknik fotoğraftır..

• İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten kolaydır. Mark Twain
  • Bu makina o makina değil ama. İnsanlar o yüzden eleştiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten kolaydır. Mark Twain

Doğru söylemiş söyleyen.. ama ...
    ömür boyu kandırılma korkusuyla yaşamak da çok kötü bir psikolojik durumdur...
  • iyi de bu ürünün aynısı sony'de 800$, hasselblad ne yapacağını şaşırmış ve segmentlere dalıyor kafasına göre. Bu sony modelinin cosmetiğini değiştirip 2 misli fiyata milleti aldatmaktır. Ürün aynı ürün sadece kasa değişik.

• Birde demiyolarmı koskoca HB yaptıysa bir bildiği var diye... Leica bunu 5-6 senedir yapıyor, (Panny ile aynı makineyi çıkarıp ustune Leica yazmak) Ha hani optiklerini en azından Leica veriyor onun, HB bu makineye ne katkıda bulunmuş merak ettim gripden baska...
    Ayroca senelerdir Leica'nında bir bildiği var ama bi biz bilemedik o bildiğini...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.