Şimdi Ara

Hasta Gözleri Kapalı Güvercin Buldum, Ne Yapmamız Gerekiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gözleri kapalı, sokakta güvercin buldum, su içirdik, önüne muhabbet kuşu yemi, buldur, ve ıslak ekmek koyduk fakat bir türlü birşey yedirmeyi başaramadık. En fazla su içirebildik.

Ne yapmamız gerekiyor? Gözleri neden kapalıdır? Gözleri kapalı olduğu için istesede yem yiyemez, biz elimizle yedirmeye çalıştık, olmadı, ağzını açmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 7 Şubat 2016; 18:27:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hasta Gözleri Kapalı Güvercin Bulduğunuzda Yapılması Gerekenler

Gözleri kapalı bir güvercin bulmak endişe verici olabilir. İşte bu durumda yapmanız gerekenler:

• Güvercini Güvenli Bir Yere Taşıyın: Güvercini sessiz ve sakin bir yere taşıyın. Bir kutu veya kafes kullanabilirsiniz.
    • Gözlerini Kontrol Edin: Güvercinin gözlerini nazikçe kontrol edin. Herhangi bir yara, şişlik veya akıntı olup olmadığına bakın.
    • Veteriner Hekime Götürün: Güvercinin gözünde bir anormallik fark ederseniz, derhal bir veteriner hekime götürün. Veteriner hekim, güvercinin durumunu teşhis edebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.

Evde Bakım:

Veteriner hekim tarafından tavsiye edilmediği sürece, hasta güvercine evde ilaç vermeyin. Ancak şunları yapabilirsiniz:

• Temiz Su Sağlayın: Güvercine temiz ve taze su verin.
    • Yumuşak Gıdalar Verin: Güvercine yumuşak meyve ve sebzeler gibi çiğnemesi kolay gıdalar verin.
    • Gözlerini Temizleyin: Veteriner hekim tarafından önerildiği şekilde güvercinin gözlerini temizleyin. Ilık su ve pamuklu çubuk kullanabilirsiniz.

Önemli Uyarılar:

• Gözleri Limonla Temizlemeyin: Güvercinin gözlerini limon suyu ile temizlemek önerilmez çünkü tahrişe neden olabilir.
    • Antibiyotik Kullanmayın: Güvercinin gözleri kapalıysa, veteriner hekim tarafından reçete edilmediği sürece antibiyotik kullanmayın.
    • Güvercini Zorla Beslemeyin: Güvercin yemek yemiyorsa, onu zorla beslemeyin. Bu durum daha fazla strese neden olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Gözleri kapalı, sokakta güvercin buldum, su içirdik, önüne muhabbet kuşu yemi, buldur, ve ıslak ekmek koyduk fakat bir türlü birşey yedirmeyi başaramadık. En fazla su içirebildik.

Ne yapmamız gerekiyor? Gözleri neden kapalıdır? Gözleri kapalı olduğu için istesede yem yiyemez, biz elimizle yedirmeye çalıştık, olmadı, ağzını açmıyor.

İyiki almışşınız.

Şırınga ile beslemeniz lazım şırınga alın iğneyi çikartın arkasına ekmek içi ıslak ekmek koyarak ağzına götürün yiyecektir.

Ayaklarıda tutmuyor sanki ayakta duramıyor istanbuldamısınız ?

• İstanbul'dayım (Avrupa Yakası/Beyoğlu). Kuşun iki gözü kapalıydı, gözlerinde iltihapı temizledim. Tek gözü açıldı, diğer gözünüde açtım ama kendisi kapattı ve diğer gözünü açmıyor. Ayakta durabiliyor. Fakat ayaklarından birinde sorun var gibi. Tam olarak anlıyamadım, yürürken, düşebiliyor. Ama bir bacağının üzerinde durup, diğer bacağını gere biliyor. Buday aldık. Muhabbet kuşu yemi, bulgur, ıslak ekmek ve buğday koyduk, artık hangisini yerse. İnternetten araştırdım, güvercinler buğday yiyorlarmış.
  • quote:

İstanbul'dayım (Avrupa Yakası/Beyoğlu). Kuşun iki gözü kapalıydı, gözlerinde iltihapı temizledim. Tek gözü açıldı, diğer gözünüde açtım ama kendisi kapattı ve diğer gözünü açmıyor. Ayakta durabiliyor. Fakat ayaklarından birinde sorun var gibi. Tam olarak anlıyamadım, yürürken, düşebiliyor. Ama bir bacağının üzerinde durup, diğer bacağını gere biliyor. Buday aldık. Muhabbet kuşu yemi, bulgur, ıslak ekmek ve buğday koyduk, artık hangisini yerse. İnternetten araştırdım, güvercinler buğday yiyorlarmış.

bir doktora götürseniz iyi olur. beylikdüzü veterinerede götürme imkanı varsa güvercin ünitesi var ama bakımsız bakıyorlar ben kaç defa verdim çoğu öldü ertesi gün.

• Daha önceki bu bölümde açtığım konularada siz cevap yazmıştınız. İlginiz için teşekkür ederim.

Evdekiler Beşiktaş'ta veterinere götürdüler. Veteriner her hangi bir sakatlığı yok, 4 aylık genç kuş, ağzında yara var, pamukcuk oluşmuş bu yüzden yem yemekte zorlanabilir demiş, kuşun ishal olduğunu ve gözünde enfeksiyon olduğunu, insanlara bulaşmaz, korkmanıza gerek yok demiş. İğne yapmış, vitaminli aşı verdi, iğne tarafını çıkarın, kuşun azına şırınga ile vitaminli suyu verin, eğer yapamazsanız, suyuna damlatın, 5 gün sonra muayene getirin demiş. Ücret almamış.

Bugün birşeyi fark ettim, aslında iki gündür kuşun karnı dolumu diye elimle yokluyordum, kuşta yere doğru kafasını uzatıp, gagasıyla vuruyordu. Bunu işten geldiğimde kuşu sevmek için ve karnın tokluğunu anlamak için elime aldığımda sürekli yaptı. Birşey demek istiyor diye düşünüp, su verdik, baya bi su içti, evdekiler öğlen su vermişler. Kutunun içinde geizinip suyu döküyor diye ara ara su veriyorduk. Akşam yemeğinden sonra tekrar elime aldım, acaba birşey yemişmi diye karnın tokluğunu kontrol ederken aynı şeyi tekrar yaptı. Evdekiler kuşcudan güvercin yemi almışlardı. Tek tek yedirdim. Başlangıçta gagasını açmak istemedi, zorlandım, ama sonrasında kendide alıştı, tek tek yemleri yedirdim. Şuan uyuyor. Baya toparlandı ama uçabilecek veya kendi başına yem yiyebilecek durumda değil, 3 gün yada 5 gün sonra tekrar duruma göre bakacağız. Eğer düzelirse oturduğum semtin meydanında güvercinler toplanıyor, orada diğer güvercinlerin yanında selbest bırakabiliriz, böylelikle diğer güvercinleri takip eder. Yani evin balkonundan selbest bırakmayı düşünmüyoruz. Ama selbest bırakmak için gerçekten iyi olmalı, uça bilmeli ve kendi başına yem yiyebilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 11 Şubat 2016; 21:14:47 >

• quote:

Daha önceki bu bölümde açtığım konularada siz cevap yazmıştınız. İlginiz için teşekkür ederim.

Evdekiler Beşiktaş'ta veterinere götürdüler. Veteriner her hangi bir sakatlığı yok, 4 aylık genç kuş, ağzında yara var, pamukcuk oluşmuş bu yüzden yem yemekte zorlanabilir demiş, kuşun ishal olduğunu ve gözünde enfeksiyon olduğunu, insanlara bulaşmaz, korkmanıza gerek yok demiş. İğne yapmış, vitaminli aşı verdi, iğne tarafını çıkarın, kuşun azına şırınga ile vitaminli suyu verin, eğer yapamazsanız, suyuna damlatın, 5 gün sonra muayene getirin demiş. Ücret almamış.

Bugün birşeyi fark ettim, aslında iki gündür kuşun karnı dolumu diye elimle yokluyordum, kuşta yere doğru kafasını uzatıp, gagasıyla vuruyordu. Bunu işten geldiğimde kuşu sevmek için ve karnın tokluğunu anlamak için elime aldığımda sürekli yaptı. Birşey demek istiyor diye düşünüp, su verdik, baya bi su içti, evdekiler öğlen su vermişler. Kutunun içinde geizinip suyu döküyor diye ara ara su veriyorduk. Akşam yemeğinden sonra tekrar elime aldım, acaba birşey yemişmi diye karnın tokluğunu kontrol ederken aynı şeyi tekrar yaptı. Evdekiler kuşcudan güvercin yemi almışlardı. Tek tek yedirdim. Başlangıçta gagasını açmak istemedi, zorlandım, ama sonrasında kendide alıştı, tek tek yemleri yedirdim. Şuan uyuyor. Baya toparlandı ama uçabilecek veya kendi başına yem yiyebilecek durumda değil, 3 gün yada 5 gün sonra tekrar duruma göre bakacağız. Eğer düzelirse oturduğum semtin meydanında güvercinler toplanıyor, orada diğer güvercinlerin yanında selbest bırakabiliriz, böylelikle diğer güvercinleri takip eder. Yani evin balkonundan selbest bırakmayı düşünmüyoruz. Ama selbest bırakmak için gerçekten iyi olmalı, uça bilmeli ve kendi başına yem yiyebilmeli.

veterinerler kanatlı hayvanlardan almıyorlar genellikle. beşiktaş belediye barınağa iyi belediyeciler hep bunlar onlarda bakıyorlar ama kapsamlı değil.

Ben ormana yakın oturduğum için her gün bakıyorum yaralı karga güvercin varmı diye hiç bir kuş 10 a yakın getirdim eve 5-6 tanesi öldü. 3 ü barınağa verdim dahada görmedim insan üzülüyor. doktorlar çok cahil olunca . sizin doktor iyimiş. kanatlı hayvanlardan anlayan doktor az . hep köpek- kedi. vitamin sağlıklı beslenme ile kendine gelecektir yaşı genç bıraksınız ölürdü .

• Biraz öncede yem yedirdim, sonrada su içirdim. Alıştı güvercin elden yem yemeye. Şimdilik bir sorun yok, umarım en kısa zamanda kendide yem yemeye başlar böylesi biraz zahmetli oluyor. Gündüzleri baya canlanmış kuş. 3-5 güne iyi olacaktır. Acaba 4 aylık kuşlara, kuşun annesi mi yem yediriyor. Yoksa gerçekten ağzında yara varda bu yüzden mi gagasının arasına yem koyduktan sonra kendi yiyor. Yani gagasının içine yem koymasak yemeyecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biraz öncede yem yedirdim, sonrada su içirdim. Alıştı güvercin elden yem yemeye. Şimdilik bir sorun yok, umarım en kısa zamanda kendide yem yemeye başlar böylesi biraz zahmetli oluyor. Gündüzleri baya canlanmış kuş. 3-5 güne iyi olacaktır. Acaba 4 aylık kuşlara, kuşun annesi mi yem yediriyor. Yoksa gerçekten ağzında yara varda bu yüzden mi gagasının arasına yem koyduktan sonra kendi yiyor. Yani gagasının içine yem koymasak yemeyecek.

bu kuş kendisi yiyebilecek yaşta. ağızında yara vardır iyi besliyorsunuz enerji gelmiş 3-4 güne toparlayacaktır.

insanlarda boğaz ağrısı oldumu yemek yerken zorlanıyor bademcik şişmesi vs. kuşta öyledir zorlanıyordur.
  • Hocam evcil hayvanlar bölümünün yönetici siz olmalısınız
  • Güvercin dün çok iyiydi falan bugün öğlen işten gelince kuşun kötü olduğunu fark ettim. Veterinere götürdük, 2 tane aşı yaptı ama bu kuş gidici, son saatlerini yaşıyor dedi. Genç kuş olduğu için hastalığı atlatamamış. Kuş sadece yem yemiyordu, bizde dört, beş öğün yem yediriyorduk. En son akşam 23:00'te yediriyorduk. Ama bugün öğleden sonra hiç yem yediremedim. Sadece 2-3 buğday yedirdim, onuda yutmakta zorlandı.

Bugün veteriner solunum yetmezliği var, yarına bu kuş çıkmaz ama ben yinede son umut aşı yapayım dedi ve iki tane aşı yaptı.

Eve geldiğimizde kuş ölmüştü. Avian hastalığı.

Kuşun hastalığı:
    bilheal.bilkent.edu.tr
    Avian İnfluenza (Tavuk Vebası, Kuş Gribi)
    http://bilheal.bilkent.edu.tr/aykonu/ay2005/ekim05/kusgribi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 13 Şubat 2016; 19:37:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Güvercin dün çok iyiydi falan bugün öğlen işten gelince kuşun kötü olduğunu fark ettim. Veterinere götürdük, 2 tane aşı yaptı ama bu kuş gidici, son saatlerini yaşıyor dedi. Genç kuş olduğu için hastalığı atlatamamış. Kuş sadece yem yemiyordu, bizde dört, beş öğün yem yediriyorduk. En son akşam 23:00'te yediriyorduk. Ama bugün öğleden sonra hiç yem yediremedim. Sadece 2-3 buğday yedirdim, onuda yutmakta zorlandı.

Bugün veteriner solunum yetmezliği var, yarına bu kuş çıkmaz ama ben yinede son umut aşı yapayım dedi ve iki tane aşı yaptı.

Eve geldiğimizde kuş ölmüştü. Avian hastalığı.

Kuşun hastalığı:
    bilheal.bilkent.edu.tr
    Avian İnfluenza (Tavuk Vebası, Kuş Gribi)
    http://bilheal.bilkent.edu.tr/aykonu/ay2005/ekim05/kusgribi.html

allah rahmet eylesin. üzücü durum. bir hasta oldumu kuşlar gidici oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.