Bildirim
Beyler acil yardım evi bu böcek bastı bilen var mı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Valla bizim eve olsa aynısından ateşe veririm evi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesbih Böceği, vücudu bölmeler halinde olan ve vücudunun alt kısmında birçok ayakları bulunan, genellikle kahverengi ve gri renkli böcektir. Tehlikelere karşı kıvrılarak top şeklini alması nedeniyle tesbih böceği ismini almıştır. Tesbih böcekleri nemli ve rutubetli alanlarda yaşar. Özellikle binaların bodrum katlarında, ormanlık alanların güneş almayan bölgelerinde, taş ve kayalıkların altında sıkça görülür. Tespih böceğinin boyu yaşadığı alanlara göre değişmektedir. Fakat boyları ortalama 3-5 cm arasındadır. Sıcak ve güneşli alanları sevmeyen tesbih böceklerinin yaşam alanları güneş almayan, rutubetli ve nemli yerlerdir. Tesbih böceği dış mekanlardan beslenmesini tarla, bahçe ve ormanlık arazilerde bulunan bitki ve meyvelerin köklerini kemirerek beslenirler. Evl içlerinde nadir görülen tesbih böcekleri, evlerin nemli olan mutfak ve banyo gibi bölgelerinde gezinirler. Ev içlerinde yetiştirilen saksı bitkilerinin yada çiçeklerinin köklerini kemirerek zarar verir.
Sebze ve meyve yetiştirilen, tarla ve bahçelerdeki ürünleri kemirirken, bu bitkilerin üzerine dışkı ve salyalarını bırakan tesbih böcekleri, aynı zamanda bu yolla hastalılkta bulaştırabilen canlılardır. Bu nedenle evlere alınan sebze ve meyveler iyice yıkanmadan kesinlikle tüketilmemelidir. Tesbih böcekleri insanları kesinlikle ısırmazlar.
Bu mu?
-
Bantla böceği hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Em onu -
aynen galiba bu tesbih böceği hocam çünkü odanın cama yakın tarafın sağ alt kısmında ufak bi rutubet var ve hep orda gördüm bu şerefsizleri napsam giderler nasıl kurtulcam bunlardan bilgisi olan tecrübesi olan var mı yardım beyler :(
Besle onu.kapına kadar gelmiş doyurmamak hoş olmaz.
Biz top bocegi deriz ellersen yuvarlak olur zararsizdir korkma islak tahta aralarindan cikar
taft pudrası dök ayaklarını yakıyor diye biliyorum belki çözüm olur -
Rutubet varsa olur evi havalandir perdeleri aç ev güneş gorsun
pencere açık. odanın ufak bi bölümünde yerde (30-40cm alan) rutubet var oralarda görüyorum hep. nasıl kurtulurum bi fikri olan var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X