Snr margin değerleri 14db ve uzeri olmalı diye biliyorum, ancak burada bir aşağı akım ve birde yukarı akım var, hangisi 14db ve üzeri olmalı? Herikisidemi?
akşam 20:00 gibi 10dB`nin altına düşmezse downstream noise margin(Aşağı yönde hat güvenliği) bir sorun olmaz. Fakat hat zayıflama değerin 35-40dB gibi bir değer ise DS noise margini dediğin gibi 14dB de tutmakta fayda var
Hat değerlerim alttaki gibi ama yinede kopuyor,
SNR margin: aşağı akım 36 yukarı akım 8 hat zayıflama: aşağı akım 22 yukarı akım 13 Veri oranı: aşağı akım 2048 yukarı akım 640
download gayet normal iken upload neden çökmüş bir araştırmak lazım. Annex_M desteği olan bir modem ile denesen fena olmaz aslında
Bende ttnetin verdiği zyxel p660 rt1 v3s modem var, arayüzde annex_a yazıyor, önemi nedir m olmasının?
upload biraz daha kendini toparlar rahatlar sn margin durumu artar. DS den kırpar US e verir
download noise margin degeri 15+ sınır kabul edilir. Telekom yetkilileri 15 altındaki değerlerde kopma gibi sorunlar görür ise 15+ çıkana kadar hız düşürme işlemi yapabilir..
download noise margin degeri 15+ sınır kabul edilir. Telekom yetkilileri 15 altındaki değerlerde kopma gibi sorunlar görür ise 15+ çıkana kadar hız düşürme işlemi yapabilir..
Hocam birşey soracam bir mesajınızda gördüm sanırım ttnet çalışanısınız, bu müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar bu değerleri görmüyor mu ? Eğer görüyorsa neden 16 mbiti kaldırabilecek bir hattı desteklemiyordur diye kafasından atıyorlar müşteriyi.
Çoğu zaman santralden kaynaklı hızlar sabitlenmiş oluyor kıpırdamıyor bunu ordaki çalışana anlatana kadar 40 takla atıyoruz ısrarla desteklemiyordur artmamıştır diyorlar.Ancak maille yada ttnet destek ekibi var twitterdan ordan detaylı yazınca herhalde önce araştırıp sonra dönüş yapıyorlar ancak ordaki ekibe anlatabiliyoruz derdimizi, varmıdır bunun kısa yolu bukadar bizi uğraştırmadan onlara aktarabileceğimiz.
Bana siz bilemezsinizki nekadar hız alabileceğinizi diyen bile olmuştu sene başı :) umudumu o gün kesmiştim ama sonradan gördüm ki içerde tek tükte olsa leb demeden leblebiyi anlayıp yardımcı olan kişilerde varmış.
orda ulaşılabilir hız yanıltıcı olabilir. örnegin kendi hattım kapasite 32mb görünür fakat 16mb de modeme adsl ısıgı oturmuyor. 14mb de ancak oturuor. asıl olan noise margin degeridir. bir de alt yapı sistemi ile kontrol sistemi uyuşmazlıgı vardır. o işin ayrı boyutu. kısaca özetliyim. alt yapıda hız 2 mb görünür. farklı bir hız kontrol sisteminde 8 görünür. db 12 dedir... bak hız 2 mb 12 db.. alt yapı ve kontrol sistemini eşitlersen örnegin 2 side 6mb olrusa db 20 olur. buna benzer extrem durumlar da var. uyuşmazlık durumlarnda hat stabil çalışmayabiliyor. ancak eşit görünse bile. hat kapasitesi tam olarak o hızda hattın çalışacagını belirlemiyor.. mhy ler db değerlerini baz alır..
quote:
Orijinalden alıntı: immeLmann
orda ulaşılabilir hız yanıltıcı olabilir. örnegin kendi hattım kapasite 32mb görünür fakat 16mb de modeme adsl ısıgı oturmuyor. 14mb de ancak oturuor. asıl olan noise margin degeridir. bir de alt yapı sistemi ile kontrol sistemi uyuşmazlıgı vardır. o işin ayrı boyutu. kısaca özetliyim. alt yapıda hız 2 mb görünür. farklı bir hız kontrol sisteminde 8 görünür. db 12 dedir... bak hız 2 mb 12 db.. alt yapı ve kontrol sistemini eşitlersen örnegin 2 side 6mb olrusa db 20 olur. buna benzer extrem durumlar da var. uyuşmazlık durumlarnda hat stabil çalışmayabiliyor. ancak eşit görünse bile. hat kapasitesi tam olarak o hızda hattın çalışacagını belirlemiyor.. mhy ler db değerlerini baz alır..
tamam bende öyle yaklaşık tahminde bulunuyorum, modemdeki ulaşılabilir hız daha yüksek bi eder oluyor bunun farkındayım o hıza gelene kadar bağlantıı gider zaten :) sene başı göz göre göre mevcutta 8 mbitte olan hattımı 16 mbit olan tarifeye online işlemden geçmiştim, ama hız artmayınca aradığımda ısrarla hattınız desteklemiyor diyip durdu ki ozaman bile 8 mbit hız varken 25-30 arası snr değeri vardı.hani tamam 16 alamamış oldu varsayalım diyorum 9 alsın 10 alsın neden 8 de kaldı , yok ısrarla desteklemiyor dedi.bi arkadaş o dönem tavsiye etti de twitterdaki ekibe yazdım 2 günde hallettiler tam 16 mbit almıştım.
Şuanda da forum bünyesinde birçok arkadaş bu konuda sıkıntı yaşıyor 2 tane kolaya kaçma cümlesi edinilmiş 1. hattınız desteklemiyor 2. si kotayı aşmışsınız hızınız düşürülmüş. Adamın hızı 8 mbitteyken birden 2 mbite düşüyor bu adama kotayı aşmışsınız denirse ne alaka 1 mbite düşer neden 2 mbite düşsün ki diye cevap gelmesi kaçınılmaz.Hat desteklememe olayı da anlık sorun olsada o hat genel olarak 8 mbiti destekliyor bunun cevabı hattınız 2 mbite kadar destekliyor diye kaçamak cevap olmamalı.İnsanlar çok uğraşıyor böyle o yüzden sordum direk kontrol edip enazından içinden dese evet ya bu hat daha fazla alabilir diye yardımcı olabilir enazından şikayet kaydı açar vs.Bunu yapan az kişi oluyor genelde yada çok tepki veren müşteri olunca mecburen yapıyorlar.
Dediğiniz mevzuyla alakalı mesaja cevap olarak arayıp yardımcı olan ttnet destek ekibiyle konuşmuştum, benim hızımda 16 mbitte sorunsuzken birden 10 mbite düştü ki şikayetim falanda yoktu neyse yardımcı oldular 1 günde tekrar 16 mbite çıktı, ozaman demişti anlık sorunlarda bu tip otomatik hız düşürme işlemi olabiliyor sizin genel olarak sorununuz yada şikayetiniz varmıydı dedi hayır gayet stabil kullanıyordum diyince bahsettiğim gibi durumdan kaynaklanmış olabilir eğer bir sıkıntınız olursa tekrar bize iletirseniz yardımcı oluruz diye telefonu kapatmıştı.Ve birdahada hiçbirşey olmadı yani yılda 1 kezde olsa bu tip durumlar olabiliyor.
Sadece bilgi almak istemiştim merak ettiğim bir konuydu, teşekkürler cevaplarınız için.
Bu arada sn margin 15dB+ demişsin ama hat zayıflama değerin 8dB-4dB civarlarında ise sn margin değerin 9dB-8dB bile olsa hattın kopmaz, muhtemelen sadece crc hatası verir indirilen dosyalarda.
Arkadaşlar merhaba ben bu değerleri alıyorum. Asus dsl ac 51 modemi kullanmaktayım ve hız sınırlaması yapıyorlar. SNR değeri 8 iken bağlantımın iyi olmayacağı kopmalar yaşayacağımı söylüyor çoğu forum sitesi fakat ben şuanda hiç kopma ve ping sorunu yaşamıyorum. Telefon kutusundakı hattım 78-80 mbps. SNR değerini daha da düşürsem sorun yaşarmıyım?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme