Şimdi Ara

Hata 'Şu anda Web sitesine erişen çok kişi var'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Okulda xp pro üzerinde IIS kullanıyoruz. Asp ile yaptığım local bir sitemiz var sadece yerel ağda çalışıyor. Yaklaşık 20 civarında ağa erişen makina var. Bu makinalar aynı anda siteye erişmeye çalıştığında bazı bilgisayarlarda "Şu anda Web sitesine erişen çok kişi var" şeklinde sunucunun meşgul olduğunu belirten bir mesaj çıkıyor, bazılarında çıkmıyor. Haliyle öğrenciler ve ben gıcık oluyoruz bu duruma. Sorunun nerden kaynaklandığını anlayamadım ya IIS de yada serverdan kaynaklanıyor olmalı. Çalıştırılan sayfalar genelde veri tabanından veri çağıran basit sorgular içeriyor karmaşık yada ağır içerikli değiller yani serverın aşırı derecede meşgul olması mümkün değil. Acaba IIS de anlık maksimum istemci sayısı gibi bir durum mu var? Bu arada server P4 3.0Ghz 2Gb ram bir okul için kullanıldığını düşünürsek çokta kötü sayılmaz herhalde.

Ne yapmam gerek arkadaşlar, bu durumun sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler...

• xp nin iss serveri 10 kullanıcıdan fazlasına izin vermiyordu bildiğim kadarıyla , server 2003 kurarak denemelisin o zaman bi çok kullanıcı aynı anda bağlanabilir vede web sitesi üzerinde vede veri tabanında karmaşık sorgulamalar dahi yapabilirler ,
  • quote:

Orjinalden alıntı: mendel50

xp nin iss serveri 10 kullanıcıdan fazlasına izin vermiyordu bildiğim kadarıyla , server 2003 kurarak denemelisin o zaman bi çok kullanıcı aynı anda bağlanabilir vede web sitesi üzerinde vede veri tabanında karmaşık sorgulamalar dahi yapabilirler ,

Doğru biliyorsun XP ye gömülü web sunucusu 10 dan fazla bağlantıya izin vermiyor.Apache kurmakda alternatifleriniz arasında olmalı.
  • Xp nin IIS inden böyle bir sınırın olduğunu duymuştum ama sayının kaç olduğunu bilmiyordum. Apache ye geçmem mümkün değil, php de iyi değilim. Sun ın apache ye monte edilen chiliasp eklentisini deneyeyim dedim oda 90gün kullanılabiyo, sözleşmeyi okuyunca başlamadan vazgeçtim. Hiç iyi olmadı, artık bişekilde server 2003 ü temin etmeye çalışıcaz yada php öğrenicez ki hiç vaktim yok, büyük ihtimal bu iş yatar. Neyse; çocuklar idare etsinler bakalım şimdilik...

Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim arkadaşlar, tekrar görüşmek dileğiyle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.