Şimdi Ara

Hatchback Karşılaştırması//Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4-5 yıl kullanacağım demiş dsg şanzımanlı araba öneriyorsunuz. Ben mazda 3 derim sorunsuz bir araç, yakıtı az tasarım olarakta hepsinden üstün. Dsg alıpta riske girmeyin. Her an arıza verebilecek bir şanzıman

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra'nın 2015'te yeni kasa -ve muhtemelen daha tasarruflu bir benzinli motor- tanıtacak olması nedeniyle ilk favorim olan Astra'ya olan ilgimi biraz kaybettim. Şimdilik Leon aklımı çeliyor ama buraya yapılan yorumlar ile Mazda 3, i30, Auiris, Megane gibi araçları da incelemeden, test etmeden hareket etmemek gerektiğini düşünüyorum. Donanım takıntımı yenip 1.2 veya 1.4 comfortline Golf'lere de bakmaya başladım, bu araçlar hakkındaki görüşleri de bekliyorum. Daha farklı fikirleri düşünceleri olanların paylaşmasını rica ediyorum.

Keşke Leon FR'de otomatik seçeneği olsaydı.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wugott -- 31 Ağustos 2014; 13:42:40 >
  • Leon'u al geç hocam. İç hacmi ve yakıt tüketimi tatmin edici. İç mekan, malzemeler gayet kaliteli, bunun için mutlaka bayiide gidip inceleyin, test sürüşü alın. Ayrıca vergiden kâr edersin. Ve evet, Seat'ın ikinci eli kötü.
    Dış görünüş olarak Astra da yakışıklı araba ama Led farlı 17'' jantlı Leon gibi durmuyor. Astra'nın yakıt tüketimi bariz şekilde fazla ve bahsettiğin üzere 140HP gibi gitmiyor.
    Kolay gelsin
    Edit: Gırtlak dolusu donanımı olan araçlar Astra ve Leon. Bunlar varken CC'si bile olmayan Comf. Golf'e daha fazla para vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knowledqe -- 31 Ağustos 2014; 13:53:01 >
  • C hatch otomatik grubunda eğer turbo aramiyorsaniz 1.6 valvematic 132 hp Auris, fiyat donanım tüketim performans kriterlerine gore bence en iyisi. Premium paketini bile düşünebilirsiniz.
    LPG uygulasaniz bile sorunsuz ve gayet uygun tüketimle kullanabilirsiniz. Otomatik tüketimi de oldukça iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roq kullanıcısına yanıt
    Yanlış mı baktım bilmiyorum ama Auris 1.6 Otomatik viteste tüketim, fabrika değeri olarak, 7.4 verilmiş. Bana biraz fazla geldi fabrika değeri olarak, bu konuda aydınlatılmak isterim gerçeği nedir, ne yakar?
  • Wugott kullanıcısına yanıt
    Evet ama LPG sorunsuzlugunu düşünerek degerlendirirseniz ki ben benzinde binmem hemen LPG uygulatirim binme niyetiyle aldiysam. O zaman uygun tüketimi var.

1.6 132bg CVT Toyota Auris Premium. Sizin araç bu. 69 liste fiyatı var 65-66'ya pazarlık edilir.
    Koltuk ısıtma vs gereksiz dersen çok az donanım farkıyla Advance de alabilirsin. 65 liste fiyatı var. 62 civarına pazarlık edilir.
  • Mazda 3

• coolsten kullanıcısına yanıt
    Gaanti uzatmiyor ku dogus oto?

• 132beygirlik 1.6 atmosferik için 7.4 çok başarılı bir değer bence.
  • Otomatik ve 5 sene kullanılacaksa DSG'Li araç almayın.Megane 308 falan 5 sene kullanılacak araçlar değiller. (megane biraz dandik kalıyor ötekilere göre 308 de pahalı). Mazda 3 güzel ama Türkiye'de satmıyor ikinci elde çok değer kaybı yaşamayı kabul edip alabilirsiniz. Ha manuel olsa golf derdim kesinlikle ama otomatik ise ve bekleme durumu varsa makyajlı kasa focusu bekleyin derim ya da başka bir seçenek Kia Ceed 1.6 CRDi Concept AT olabilir. Dizeli diğer dizellerden çok yakıyor ama benzinliden her türlü daha iyidir. Yani önerim 1 Focus 2 ceed olur. İkinci el değer kaybı önemli değilse mazda 3 bu ikisine göre daha önde.
  • Ceed'in ikinci eli yok, artı oturuş pozisyonunu hiç beğenmedim, içine gömülüyorsunuz konsol ileri doğru uzun ve yüksekte, görüş açıları iyi değil. Malzeme kalitesi de golf ayarında değil. Golf varken tercih edilecek bir model değil benim gözümde. Dsg illa ki sorun çıkaracak diye birşey yok, evet sorun çıkarabiliyor sıklıkla, ama uzun yıllar memnun mesut kullananlar da var. Ben dsg'li vw sürdükten sonra bu riske girilip dsg alınır dedim. inanılmaz rahat bir şanzıman. Araba sanki elektrikli motor gibi sıfır sarsıntıyla gidiyor.

Mazda 3 ü incelemek lazım.
  • 60-70 bin verip 1.2 motorlu araç aldığım gün beni öldürün .
  • Kriterlerinizi okuyunca direk akla gelen araç Mazda3 veya Honda Civic.

(Civic, 3 ve Cee'd hakkında bir izlenim edinmek isterseniz test sayfamı okuyabilirsiniz: http://forum.donanimhaber.com/m_79899603/f_//tm.htm#79899603 )
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    1.2 motorlu araçlar tasarruflu olması ve yeni teknoloji sayesinde yeterli performansı sayesinde tercih edilebilir.
    Yaptığınız yorum yersiz ve gereksizdir.

Mazda 3 konusunda ise ikinci eldeki büyük sıkıntısı, markanın Türkiye'deki geçerliliği ve yedek parçasının pahalı olması gibi nedenlerden dolayı büyük bir soru işaretim bulunmaktadır. Ülkemizde ne yazık ki sadece kendi istekleriniz ile araç almak zararınıza oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wugott -- 31 Ağustos 2014; 18:56:49 >
  • Otomatik Vites HB demişsiniz ..VAG grubu araçlar az yakar ama DSG sanzıman hep bir tehdit unsurudur. 140 HP Astra nın performansı yarış yapmayacaksanız yeterlidir. İstanbul trafiğinde 11 lt civarı yakıyorum 7 aydır kullanıyorum gayet de memnunum, herkese tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartekin -- 31 Ağustos 2014; 23:26:30 >
  • Mazda 3 ü şiddetle tavsiye ediyorum hocam.
    bence 1.4 TSI 122 Hıglıne VW golf alın Fiyatı pahalıda olsa bu araçlar arasında en iyisi veya Guıletta 1.4 170 TCT bakın
  • Çok fazla öneri, çok fazla bilgi geldi bunlar için teşekkürler.

An itibariyle en çok ihtiyaç duyduğum bilgi Astra 1.4T otomatik sahiplerinden günce olarak şehir içi yakıt giderleri hakkında. Lütfen gerçekçi bilgiler veriniz.

Bir diğer ihtiyaç duyduğum bilgi ise Mazda yedek parça fiyatları ve servis kalitesi. Bu konuda çok fazla şikayet duydum.

İyi günler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.