Şimdi Ara

Hatchback Karşılaştırması//Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk 0 aracım olacak, bilgi eksikliğim, yanlış bilgim var ise lütfen düzeltin.

60.000 - 65.000 TL arası bütçe mevcut öncelikle bu bilgiyi vereyim.

Aracın 4-5 sene kullanılması düşünülüyor.

OTOMATİK VİTES olması ŞART.

Bir araçtaki özelliklerin benim için önem sırası: Donanım = Yakıt tüketimi > Marka bilinirliği (2. El değeri olarak da algılanabilir) > Performans

Yakıt olarak fiyat farkı vermemek adına benzinli düşünüyorum zira yapacağım KM çok fazla olmayacaktır.

Herkesin bir takıntısı vardır benimki ise dokunmatik ekranlar, medya/ses kalitesi, jantlar (tercih sebebidir, zorunluluk değildir)

Şimdiye kadar incelediğim modeller ve düşüncelerim :

Astra 1.4T : Sport paket + Dokunmatik ekran, navigasyon, geri görüş kamerası, bluetooth (Sunroof hariç stil paketi, bayi ile özel bir görüşme yapıldı bu konuda): Donanım olarak beklentilerimi karşılasa da yakıt tüketimi gözümü korkutmaktadır. Ayrıca 140 beygir bir motordan daha fazla performans beklerken -bence- verdiği performans düşük kalmaktadır. (Bilmediğim açıklamalar olabilir bu konu ile ilgili, lütfen aydınlatın)

Leon 1.2 DSG : Style Paket + Style Plus 2 Paket + Medya System Plus + 17'' Jant + Metalik Renk: Bahsettiğim opsiyonlar ile birlikte donanım isteklerimi tam anlamıyla karşılamaktadır. 2014 modellerde DSG sıkıntılarının büyük oranda giderildiğini biliyorum. Bu model ile ilgili sıkıntım başındaki ''Seat'' ibaresi zira 2. elde sıkıntılı olduğu bilinen bir gerçektir. İç mekanda kullanılan malzemenin kalitesiz olduğu söylemleri de can sıkıcıdır.

Ayrıca Golf'ü de çok beğeniyorum. Ancak donanım takıntılarımdan dolayı 1.4TSI Highline paket ancak beni tatmin ediyor. Bu model de 80.000 TL civarında olduğu için göz ardı etmek durumunda kaldım.

Polo'yu da inceledim. Özellikle Polo GTI -yeni adıyla Polo BlueGT. Özellikle BlueGT hakkında bilgisi olanlardan yorum bekliyorum. (Lütfen aynı segment değil gibi yorumlar yapmayın, bunun bilincindeyim zaten.)

Bahsedilen araçlar hakkındaki yorumlarınızı/deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Ayrıca yukarıda belirttiğim kriterlere uygun bir şekilde adını geçirmediğim araçlar hakkında tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum.

İyi günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wugott -- 31 Ağustos 2014; 3:55:42 >

• Donanımda Golf daha dolu görünüyor ama fiyatı dezavantaj. O yüzden Donanımda Leon = Astra bana kalırsa 1-2 detay dısında.

Yakıt tüketiminde Astra cok yakar kanaatindeyim. Leon Golf Polo bu yonde daha iyi görünüyor.

2.el de Polo ve Golf peynir ekmek gibi satıyor fakat Polo BlueGT olacagından kolay kolay satamazsınız gibime geliyor. Bu arada Astrayıda rahat satarsınız.

Performans hakkında bir bilgiye sahip olmadıgımdan yorum yapamayacagım.

Saydığınız araclarda en alınası Golf gibi duruyor ama pahalı olması dezavantaj. DSG yi sorun etmezseniz Leon veya drag yarıslarına katılmayacaksanız Astra diyorum.
  • Shedower. kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekür ederim yorumlarınız için.

Zaten belirttiğim gibi gönlüm Golf'ten yana olsa da verdiğim fiyat aralığını büyük farkla geçtiği için göz ardı edilmiş durumda. Oraya o modeli de incelediğimi belirtmek ve hakkında düşündüklerimi yazmak adına ekledim.

Belirttiğim gibi performans son sırada. Güzel hızlansın, güzel gitsin, yokuşta sorun çıkarmasın yeterli benim için. Zaten aşağı yukarı aynı performansalara sahip araçlar. Daha çok 1.2 Leon hakkında performans yorumu bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wugott -- 31 Ağustos 2014; 3:41:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wugott

Öncelikle çok teşekür ederim yorumlarınız için.

Zaten belirttiğim gibi gönlüm Golf'ten yana olsa da verdiğim fiyat aralığını büyük farkla geçtiği için göz ardı edilmiş durumda. Oraya o modeli de incelediğimi belirtmek ve hakkında düşündüklerimi yazmak adına ekledim.

Rica ederim. Aslında Golf iyi arabada keske biraz daha ucuz olsa. Bana kalırsa seciminizi Astra ve Leon arasında yapın. Ufak eksikleri dısında guzel araclar ama DSG ye dikkat edin.
  • Hyundai ve Toyota markalarına olan -tamamen kişisel- önyargımdan dolayı. Listede olmayan araçlar hakkında yapılacak yorumlar sayesinde bu önyargımı kırmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wugott -- 31 Ağustos 2014; 3:53:10 >
  • Hocam ben de astra, focus, mazda 3 ve leon fr. Seçeneklerini tartıyorum kafamda ve sizinle araç konusundaki kriterlerimiz aynı vardığım sonuç şu şekilde: 1. Tercih mazda, 2. Tercih ise astra oldu. Golf de kaliteli güzel bir araba ancak dolu benzinli versiyonu astra, pug308, leon vs araçların dizeli kadar, yani pahalı...
    Eğer aracı satarken bir hafta değil belki ama bir ay beklerim, yeterki aracın sorunsuz kaliteli bi araç olsun diyorsanız mazdaya bakın tüm kriterlerinizi karşılar...
  • lynxoc kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler, insanların düşündüklerini bilmek yol gösterici oluyor.

Bahsettiğim gibi otomatik vites şartım var, çok sabırlı bir insan değilim, İstanbul trafiğinde manuel araç gözümü korkutuyor.

Mazda 3'ün otomatik vitesli modellerini çok pahalı buldum ancak bir yandan da çok tavsiye alıyorum bu araçla ilgili. 308'i de beğenmiştim ancak bilidğim kadarıyla otomatik vitesi yok.
  • Mazda 3 bu saydıklarınızdan daha alınası bi model bence tasarım donanım tüketim ve konfor olarak çok iyi. Ön yargınız olmasın auris ve i30da iyi araçlardır, bence dsg gibi bi şanzımana ön yargılı yaklaşın. Herkesin kişisel tercihi mutlaka ama ben bulaşmazdım.
  • O fiyata en iyi secenek toyota auris advanced olur. Pazarlikla 60bine alabilirsiniz bence. Polo ile kiyaslanmaz, leondan her turlu iyidir, kalitelidir.

Sanzumani motoru sorunsuz, ikinci eli de iyidir. Leon apaciler tarafindan cok tercih edildigi icin ikinci eli kotu oluyor.

Astra da guzel secenek ama kasasi eskidi artik.

Alternatif olarak yeni mazda 3. Yeni kasa oldugu icin uzun yillar guncel kalir. Tuketim olarak da iclerinde en iyisi mazda 3 olur.
  • Yapmaniz gereken sey auris, leon, astra ve mazda3 u test etmek. Karariniz netlesir.
  • Hocam ben de bu sınıftaki arabaları inceleyip, leon 1.4 +astra 1.4 ve donanımsız golf 1.2 arasında kalmıştım. boş golf almaktansa daha dolu ve performanslı leon'u seçtim.
    Astra'nın göz ardı edilemeyecek şekilde yakıt/performans zafiyeti ve donanımlarla gelen yüksek fiyatı vardı.
    1 yıldır leon'u kullanıyorum, Arabanın kendinden yana bi şüpheniz olmasın, kesinlikle kaliteli bir arabaya bindiğiniz hissini veriyor. 2. El konusunu hele hiç düşünmeyin. ben de çok 2. El araç aradım, bi kez de aldım, ve alan birçok arkadaşım var, kriter "temiz olsun, dürüst satıcı olsun"dır 2. Elde. Mesela daha yeni araç alacak Bi arkadaş "toyota bakıyorum ama temiz Olursa başka bi araç da olur" diyor. Ben 10 yaşında a3 alırken herkes "elinde patlar" dedi, 14 yaşına geldiğinde Bir hafta 10 güne satmıştım istediğim Fiyata hem de. Kaldı ki sizin saydığınız Artılar, 2. Elde de olacak arabayla ilgili. Yani "araba iyi ama 2.eli sıkıntı"Demeyin, iyiyse ikinci elde de iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Hocam ben de bu sınıftaki arabaları inceleyip, leon 1.4 +astra 1.4 ve donanımsız golf 1.2 arasında kalmıştım. boş golf almaktansa daha dolu ve performanslı leon'u seçtim.
    Astra'nın göz ardı edilemeyecek şekilde yakıt/performans zafiyeti ve donanımlarla gelen yüksek fiyatı vardı.
    1 yıldır leon'u kullanıyorum, Arabanın kendinden yana bi şüpheniz olmasın, kesinlikle kaliteli bir arabaya bindiğiniz hissini veriyor. 2. El konusunu hele hiç düşünmeyin. ben de çok 2. El araç aradım, bi kez de aldım, ve alan birçok arkadaşım var, kriter "temiz olsun, dürüst satıcı olsun"dır 2. Elde. Mesela daha yeni araç alacak Bi arkadaş "toyota bakıyorum ama temiz Olursa başka bi araç da olur" diyor. Ben 10 yaşında a3 alırken herkes "elinde patlar" dedi, 14 yaşına geldiğinde Bir hafta 10 güne satmıştım istediğim Fiyata hem de. Kaldı ki sizin saydığınız Artılar, 2. Elde de olacak arabayla ilgili. Yani "araba iyi ama 2.eli sıkıntı"Demeyin, iyiyse ikinci elde de iyi olur.
    Astra 1.4Tyi eleyin yakıt olarak.Hem de kasa değiştirecek değer kaybı fazla olur.

Bence Loan 1.2TSİ DSG daha iyi olur yakıt açısından Astra'ya göre.

Blue GT için iyi düşünün derim hoş araç.Çocuk vs. yoksa bence alınabilir.

Astra şehiriçi teknik verisi 9 yakacağı 10-11 litre.

Polo Blue GT Şehiriçi 5,8 litre o da yakar 6-7 litre arası.

Sizi tatmin edeceğini düşündüğüm araç Mazda 3 HB 1.5 Reflex AT donanımı güzel Leon Sytle donanımdan fazla.

Sorunsuz da bir araç.Ama arada 10.000Tllik bir fark var Leonla.Mazda Reflex donanım otomatik 67.000TL ama sene sonunda pazarlıkla 65.000TLye alırsınız

her halde bu aracı.

Ama donanım olarakta Astra Cosmo donanımla başa başlar Astra 1.000TL daha pahalı hatta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Astra 1.4Tyi eleyin yakıt olarak.Hem de kasa değiştirecek değer kaybı fazla olur.

Bence Loan 1.2TSİ DSG daha iyi olur yakıt açısından Astra'ya göre.

Blue GT için iyi düşünün derim hoş araç.Çocuk vs. yoksa bence alınabilir.

Astra şehiriçi teknik verisi 9 yakacağı 10-11 litre.

Polo Blue GT Şehiriçi 5,8 litre o da yakar 6-7 litre arası.

Sizi tatmin edeceğini düşündüğüm araç Mazda 3 HB 1.5 Reflex AT donanımı güzel Leon Sytle donanımdan fazla.

Sorunsuz da bir araç.Ama arada 10.000Tllik bir fark var Leonla.Mazda Reflex donanım otomatik 67.000TL ama sene sonunda pazarlıkla 65.000TLye alırsınız

her halde bu aracı.

Ama donanım olarakta Astra Cosmo donanımla başa başlar Astra 1.000TL daha pahalı hatta.

Alıntıları Göster
    Astra, leon, golf gibi araçlar vakrne polo alınacak araba değil, alıp da sonra bir gün golfe binerseniz çok pişman olursunuz.

Tavsiye mi istiyorsunuz. Vereyim, sadece şunu sorayım sizi taşıyan donanım mı aracın kendisi mi? Her gün daha vasat ama dolu bir arabayla gezmekten mi zevk alacaksınız, yoksa daha kaliteli ama bir iki donanımı noksan bir araçtan mı? Ve evet fark var astra ile golf arasında o kadar fark var. Keyfinz için yapabileceğiniz en mantıklı iş 1.4tsi comfortline golf alıp, başta cc ve park sensörü ilave ettirmektir. Kalan far sensörü vs şeyler olmazsa da olacak şeyler. Önemli olan o aracın keyfi, konforu, kalitesi, uzun yol rahatlığı vs. İkinci el kuvveti de malum.

Volvo ve 3 büyüklerin hatchlerinden bahsetmediğimize göre, olur da herhangi başka bir hatch alıp daha sonra bir gün golfe binerseniz anında içten bir pişmanlık yaşayacağınızı garanti ederim golf'ü tercih etmediğiniz için. Çünkü hatchler arasın golf gerçekten çok başarılı çok kaliteli bir araç. Ama dediğim gibi vw malı diye polo almaya falan kalkmayın. Arada dünyalar kadar fark var.

• Donanım istiyorsunuz ve i30 eliyorsunuz.
    En donanımlı araç ne atarsanız var bi tek multimedya ekranını opsiyon taktırıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

Donanım istiyorsunuz ve i30 eliyorsunuz.
    En donanımlı araç ne atarsanız var bi tek multimedya ekranını opsiyon taktırıyorsunuz.
    Öncelikle herkese çok teşekkür ederim zira çok değerli görüşler ve bilgiler paylaşılmış.

Burda yazılanlar ışığında Auris ve Mazda 3'e daha ciddi bakmaya karar verdim. Öte yandan Leon da bir adım öne geçmiş durumda benim için.

Golf konusunda Lord Sparhawk'a cevap olarak şunu diyebilirim en yakın arkadaşlarımdan birinde Golf 1.6 TDI highline var ve Golf'ün özellikle iç kalitesine çok hayranım. Ancak yine de kendimi biraz tanıyorsam keşke şu da olsaydı bu da olsaydı deme ihtimalim yüksek ve haliyle insan bundan kaçmak ister, sakız almıyoruz sonuçta ciddi paralara 4-5 sene kullanmayı hedeflediğim bir araç alıyoruz. Öte yandan dedikleriniz son derece mantıklı sürüş kalitesi ve konfor olarak Golf çok başarılı ve kendimle çelişerek diyebilirim ki uzun vadede böyle bir araç daha mantıklı olacaktır. Zaten kararsızlığımı gidermek amaçlı böyle bir konu açmış durumdayım.

İ30 konusunda çok yaktığı konusunda yapılan yorumlar okudum. Çok yakmayı göze alırsam Astra daha mantıklı gibi gelmişti bana.

Farklı görüşler beklemekteyim, iyi günler dilerim.

• quote:

Öncelikle herkese çok teşekkür ederim zira çok değerli görüşler ve bilgiler paylaşılmış.

Burda yazılanlar ışığında Auris ve Mazda 3'e daha ciddi bakmaya karar verdim. Öte yandan Leon da bir adım öne geçmiş durumda benim için.

Golf konusunda Lord Sparhawk'a cevap olarak şunu diyebilirim en yakın arkadaşlarımdan birinde Golf 1.6 TDI highline var ve Golf'ün özellikle iç kalitesine çok hayranım. Ancak yine de kendimi biraz tanıyorsam keşke şu da olsaydı bu da olsaydı deme ihtimalim yüksek ve haliyle insan bundan kaçmak ister, sakız almıyoruz sonuçta ciddi paralara 4-5 sene kullanmayı hedeflediğim bir araç alıyoruz. Öte yandan dedikleriniz son derece mantıklı sürüş kalitesi ve konfor olarak Golf çok başarılı ve kendimle çelişerek diyebilirim ki uzun vadede böyle bir araç daha mantıklı olacaktır. Zaten kararsızlığımı gidermek amaçlı böyle bir konu açmış durumdayım.

İ30 konusunda çok yaktığı konusunda yapılan yorumlar okudum. Çok yakmayı göze alırsam Astra daha mantıklı gibi gelmişti bana.

Ayrıca tekrar belirtmek isterim kesinlikle OTOMATİK VİTES bir araç olacak. OTOMATİK auris, i30 ve mazda 3 yakıt değerleri hakkında bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum. Fabrika değerlerinden çok deneyimler daha faydalı olacaktır.

• quote:

Mazda 3'ü test etmenizi öneririm. Araştırmadan aracı elemeyin.

Mazda son yıllarda teknoloji yani ARGE harcamalarına bütün parasını yatırıp meyvesini aldı. Otomatik farkı 3400TL olabilir ama bir DSG farkının yarısı.
    Skyactiv otomatik şanzıman tork konvektörlüdür. Normal tork konvektörlü tam otomatikler gibi aracın performansını çalmaz çünkü mercedesin yaptığı gibi şanzıman üzerinde bir çok geliştirme yaptılar. Aradaki kaybı en aza indirmeye çalıştılar bir çift kavrama kadar başarılı olmasa da çok az bir fark ortaya koyuyor ki manuele göre yakıt farkı sadece yarım litre. Normal bir tam otomatikte 2lt'ye kadar fırlıyor.

Motoru ise normalde 1.5 100hp ama ülkemiz için 120hp yapıldı Motoru atmosferik olmasına rağmen turbolular kadar yakıt ekonomisi ve günlük kullanımda fabrika verilerini tutturmada en başarılı motorlardan biridir. Mazda forumunda 1.4tsi sahibi arkadaşıyla yakıt konusunda iddiaya girip yemek kazananlar filan var kimse az yaktığına inanamıyor.

Yenilenmiş modern bir dizaynı var, aksesuarları sitesinden bakarsanız normal fiyatlara sahip. İstediğiniz jantı seçme şansınız filan da var diye biliyorum tam emin değilim. Donanım olarak da güzel bir araç...

Mazda 3'ü inceleyip bir bakmanızda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Mazda 3'ü test etmenizi öneririm. Araştırmadan aracı elemeyin.

Mazda son yıllarda teknoloji yani ARGE harcamalarına bütün parasını yatırıp meyvesini aldı. Otomatik farkı 3400TL olabilir ama bir DSG farkının yarısı.
    Skyactiv otomatik şanzıman tork konvektörlüdür. Normal tork konvektörlü tam otomatikler gibi aracın performansını çalmaz çünkü mercedesin yaptığı gibi şanzıman üzerinde bir çok geliştirme yaptılar. Aradaki kaybı en aza indirmeye çalıştılar bir çift kavrama kadar başarılı olmasa da çok az bir fark ortaya koyuyor ki manuele göre yakıt farkı sadece yarım litre. Normal bir tam otomatikte 2lt'ye kadar fırlıyor.

Motoru ise normalde 1.5 100hp ama ülkemiz için 120hp yapıldı Motoru atmosferik olmasına rağmen turbolular kadar yakıt ekonomisi ve günlük kullanımda fabrika verilerini tutturmada en başarılı motorlardan biridir. Mazda forumunda 1.4tsi sahibi arkadaşıyla yakıt konusunda iddiaya girip yemek kazananlar filan var kimse az yaktığına inanamıyor.

Yenilenmiş modern bir dizaynı var, aksesuarları sitesinden bakarsanız normal fiyatlara sahip. İstediğiniz jantı seçme şansınız filan da var diye biliyorum tam emin değilim. Donanım olarak da güzel bir araç...

Mazda 3'ü inceleyip bir bakmanızda fayda var.

Alıntıları Göster
    Yeni Megane HB GT Line 1.6 16v CVT Otomatik 115 bg 63.000 tl

r-link 2.500 tl

Elektrikli açılır tavan 3.000 tl.

Eski fluence kullanıcısı olarak performans dışında üzmeyeceğini söyleyebilirim.

• Gözüm kapalı kırmızı renk still paketli astra alırdım, tam genc arabası
  • Shedower. kullanıcısına yanıt
    Golf 1.2 nasil olur acaba?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.