Şimdi Ara

Hatırlayanlar Parmak Kaldırsın (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
104.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla hepsi süper ya resimlerin.Ama birde futbolcu kartları vardı mahallede herkesi yenerdim bir kişiyi yenemedim hala içimde verseler kartları şimdi rövanşı yaparım hala hazırım.
  •  Hatırlayanlar Parmak Kaldırsın
  • V A R Y E M E Z

Hatırlayanlar Parmak Kaldırsın
  • Vay be ne günlerdi...Bu varyemez hala bende var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter_dogus -- 25 Ekim 2008; 2:33:33 >
  • arkadaslar ayi oynatan ayicilari canli canli izleyen varmi cocuklugunda ben haric

birde sigara kagatlari ile dalya oynayan varmi aranizda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 25 Ekim 2008; 3:08:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fubo

arkadaslar ayi oynatan ayicilari canli anli izleyen varmi cocuklugundda ben haric

yürürken çaktırmadan ayıya dokunmaya çalışırdık

bu varmıydı çocuklugunuzda ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Metalli Head

quote:

Orjinalden alıntı: elektrokemenche

quote:

Orjinalden alıntı: Metalli Head

hatırlamam mı :D

peki bunu yhatırlayan var mı?

/>

ipucu : origami de kağıdı şurdan burdan katlıyoz bizde hazır yapılmışı var :D

iyi tv hbb, hbb iyi tv.. böyle bir jenerik müziği vardı sanırım o kanalın

:D

benim çocukluğumun vazgeçilimezi tutukum ilah iaşkım oalrak niteleyebileceğim bir oyuncak bir lego ama ismini bilen var mı?

aaa K-Nex bunla robot bile yapmıştım ben manuel yürüodu ama
  • 90 Kuşağı Merhaba !

• quote:

Orjinalden alıntı: baranel

ya telli araba peşinde deli gibi koştuğunu hatırlayan varmı

çocukluğumda en sevdiğim oyuncaklardan birisidir!

ona bir güzel modifiye yapardıkki önlere arkalara şu 1.5 volt luk lambalardan takardık
    +

su tabancalarımız bile vardı..
    +

özellikle bayramlarda torpil kız kovalayan alırdık , mantar patlatan tabancamız ile vardı
    cıtır bıtır bile yakardık! akşama kadar ellerimiz leş gibi barut kokardı

+
    misket oynamaktı söyle hangi baş sol başşşşş! çok iyi kodes çakardım vayyy beee iyi fitik biriktirirdim
    her Allah'ın günü saatlerce oynardık arkadaşları üterdik,
    hemen ağlarlardı bizi annesine şikayet ederdi ver misketlerimi al gazoz kapaklarını
    +
    o zamanlar kiprit kapağı biriktirirdik ve oynardık şimdinin pikaçusu gibi bir şeydi!
    vs vs
    + gazoz kapaklarını biriktirirdik! biz onlara ilik derdik
    hadi ilik oynayalım birde ilik oynamak için çok kaliteli güzel kaymak gibi bir mermer taşımız olurdu
    ilikleri vurmak için
    bu ilik oyunu misketin bir değişik versiyonuydu
    +
    3 kız 3 erkek beraber şişe çevirmece oynardık.. şişeyi yerde çeviren kişi şişenin ağzını hangi kızın ismine denk getirirse o erkek o kızı yanaktan öperdi
    +
    akşamları Ceylan oynardık saklambacın bir değişik versiyonu
    akşama kadar eve girmek nedir bilmezdik Babam tehdit ederdi seni eve almayacağım diye
    biryandan it gibi acıkırdık aşağıdan balkona bağırarak Annneeeeeeeeeeeeeeee
    ne var elininin körü derdi gir eve çabuk! bende tamam anne 2 dkk sonra hemen geliyorum derdim
    ama 2 saat geçerdi gene girmezdik eve sonra arkadaşın annesi ekmek arası peynir domates yapardı
    bakkala gidip onu elvanla içerek götürürdük offff offfff
    +
    en çok oynadığımız oyunlardan biriside Boruydu vayy beeee ne külah yapardım varya ilkokul son sınıfta okula götürdüğüm matematik defterinin dili olsada konuşsa yazık elimden çok çekmiştir
    fazla defter yapraklarını uzunca diktörken şeklinde bir güzel keserdik sonra gece boyunca uyumaz sabaha kadar cephane yani külah yapardık bazılarının ucuna iğne monte etmeyi bile ihmal etmezdik

ertesi gün 10 - 15 kişi toplanıp birbirimizi külahla vururduk karşı düşmanların bazı iyi külahları bahçeye kaçınca bizlerde onları zevkle toplardık
    hatta birgün şu külahı mahalle komşumuzun bahçesinden acelece alayım derken bahçe kazıklarından birisi köküne kadar ayak baldırıma girmişti ne ağlayıp zırlamıştım beee xD
    varya onun tadını unutmadım inanın o acıyı bile çok özledim

onun güzel anısı olarak baldırımda 5 dikiş izini taşıyorum

+
    arasıra mahalledeki komşularımızın meyve ağaçlarına dalardık ayva vişne elma vs vs en çok dut ağacına dalardık

eve girmek nedir bilmezdik o günler!
    +
    Ankara cebeci inönü stadyumunda maç olduğu günler maça kaçak girerdik demirlerin arasından bekçide bizi kovalayıp taşlardı bizi
    ertesi günde bizde intikam olsun diye stadyum girişinde kimse yokken orada bulunan gişelerin sandalyelerini yakardık

arasıra
    stadyuma usulüne uygun girdiğimiz günlerde özellikle Ankaragücü maçında sahada iki buçukculuk bile yaptığımız günler oldu yani para karşılığı top toplayıcılık bilirsiniz
    +
    pazarda nohut, su, + maçlarda çekirdek bile sattığımız oldu!

boş kumluk toprak arazilerde kuyu açıp içinde odun ateş yakardık patates soğan közlerdik yerdik!
    +
    bazende inşaatlardan Karpit araklardık ve boş toprak arazide kuyu açarak onu patlatarak konserve kutusunu havaya uçmasını seyrederdik
    +
    Tiren yollarına giderdik elimizdeki bozuk madeni paraları rayın üstüne koyup tirenin gelmesini ve parayı ezip kağıt gibi inceltmesini beklerdik!

arasıra pancar yüklü tirenler gecerdi ve üstü açık yük vagonlarına taş atardık ki içlerinden bir kaç pancar düşürürsek yeriz hevesiyle

+
    birde çok meşhur Çivi oyunumuz vardı .. toprağa saplayarak çiziyorsunuz vs vs eski güzel insanlar bunu hatırlar kesin

+
    bizler birde Tornet yapardıkki Allah bee neydi o yokuş bulduğumuz yerden aşağıya 5 - 10 kişi binerdik
    le giderken
    ne ses çıkarırdı o Tornetimiz
    birkeresinde bir kaç kez kaza yapmıştık hatta ardaşlardan birisi asfaltta torneti sürerken arkadaki yolcu elini sen tut tekerin altına sok off offfff parmaklarını doğradı
    +
    eski kışlarda bir o kadar güzel olurdu ne güzel her hafta diz boyu kar yağardı ve biz hemen ayağımıza göre daha önceden şu perdelerin demir kornejlerinden kızak yapardık gece saatlerine kadar kayak yapardık
    +
    bisiklete çok binerdim eskiden benim birtane Cobra ve pinokyo vitessiz 2 bisikletim vardı heryerine lamba takardık 4 tane dinamo çalıştırırdım tekerlekte
    geceleri saatlerce yorulmak usanmak nedir bilmeden binerdik ana caddeye çıkıp belediye otobüslerine tahsis edilen özel yollar vardı.. o yollar boş olduğu için orada yarış yapardıkki sormayın birkeresinde yolda hızlıca giderken arasıra arkamıza bakardıkki otobüs geliyormu sonra dengemi bir an bir kaybettim doğruca yolu ayıran parmaklıklı demirlerin arasına bisikletim saplanarak kendimi karşı yola uçar vaziyette buldum

neydi o güzel günler yaaa
    +
    her cumartesi akşamı mutlaka Ziyaretciler dizisini izlerdim
    pazar sabahlarıda Voltranı asla kaçırmazdım

en sevdiğim flimlerden biriside eski amerikan kovboy flimleriydi
    çok koyu john wayne ve clint eastwood hayranıyım

TV de hayalet avcıları + sinemada süpermen starwars flimlerin serisi vs vs hepsini seyrederdim üstelik defalarca 3 - 5 kez sinemaya giderdik doya doya seyrederdik..
    bu arada Cebecide ki melek sinemasınıda ihmal etmezdik.. gel abi gel devamlı devamlı

en sevdiğim sinema Uzay sinemasıydı orda çok güzel ailenin seyredebileceği flimler olurdu
    +
    TV lerde
    Heman + Red kit + karaşimşek + A takımı + hava kurdu + mcgyver + mavi ay + aşk gemisi + dallas vs vs saymakla bitmeyen o güzel flimleri dizileri çizgi flimleri hep seyrederdim..
    bu arada kalleş Ceyar'ıda asla unutmadım ne adi herif o varya Suellende güzel hatunda haaaaa
    eskinin flimlerini dizilerini bir bölüm bile kaçırmazdım

neydi o günler bee ahhh ahhhhh ulan çok kötü efkarlandım

anlatacak o kadar güzel anı varki burada anlatılmakla bitmez asla!
    yazsam belki 5 - 10 sayfaya belki daha fazla

çocukluk anlatılmaz, yaşanır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 25 Ekim 2008; 4:23:52 >

bunlar aklımıza gelenler...

çok hüzünlendim kendi adıma. ağlamsak oldum resmen

• Vaay süper başlık.birçoğunu hatırlıyorum..Benim ekleyeceklerim

1.Leblebi Tozu
    2.Bigbabol Sakızlar
    3.Bruce Lee Filmleri
    4.Ağaç kakan woody
    5.Mımçıka manyaklığı
  • Çılgın Bedişi unutmuşsunuz
  • hepsini hatırlıyorum gözümde canlandı minik hallerim bu arada leblebi tozunuda ekleyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: earl26

ben de bunu arıyodum. foto koycaktım şimdi.ne günlerdi be. şimdiki çocuklar ne ile zaman harcıyo acaba??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Plenus

quote:

Orjinalden alıntı: earl26

ben de bunu arıyodum. foto koycaktım şimdi.ne günlerdi be. şimdiki çocuklar ne ile zaman harcıyo acaba??

Hep sona 2 tane kalırdı "Kurnaz" çıkardı bana sinir olurdum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemturk

quote:

Orjinalden alıntı: kartal_07

1977 liyim ve hepsini hatırlıyorum, ne günlerdi hakaten, buraya koyduklarım bir kısmı, daha neler neler. Konuyu açan arkadaş bizi eskilere götürdü vesselam

bunda koptum nerden hatırladın bunu.

hele o su tabancası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 25 Ekim 2008; 11:05:50 >
  • Sayın yöneticiler bu konu üst konu olsun, yeri geldiğinde eskilere bakar özlem gideririz, eskilerden bildiklerimizi paylaşırız
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.