Şimdi Ara

Hatsan BT65 , AT44 , MOD 125 Serileri Kıyaslaması , Değerlendirmesi , Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
24.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Havalı tüfek kullanıcıların bildiği gibi türkiyede yapılan ve yurt dışına da gönderilen en büyük ve garanti konusunda da alternatifi ortadan kaldıran firma HATSAN fabrikasıdır. Fabrika tüfeklerini burada üretip satışa sunmaktadır. Doğrudan satış bulunmamaktadır ve mevcut silahlar hakkında fabrika çıkışlı bir fiyat bilgisi distirübitör firma değilseniz alamamaktasınız.

Firmanın en çok satılan modelleri arasında namludan kurma ve koldan kurma olarak : Mod 125 sniper > Mod 125 TH > Torpedo 155 serileri şeklindedir. Dominotor serileri gercek kalite ceviz agacı kullanılarak kundak yapımında işlendiğinden daha pahalı ve belirli bir kesime hitap etmektedir.

Tercih edilen PCP tüfekler arasında ise : BT 65 VE AT 44 serileri yer almaktadır.

Destek konusu , parça bulunabilirliği ve F/P amacı güdülmüş bir yapının bütünü analiz edildiğinde bu konuda HATSAN gerçekten Türkiyede alternatifsizdir. Bunun arkasından RETAY markası geliyor. KRAL , TORUN ,ESER gibi firmalar, hobileri gerçekleştirmek için belirli ölçülerde kısıtlanmış bu işe oldukça düşük bütçeler ayırmış kullanıcılar için satış yapan firmalardır.

Yazıma geçiş yapmadan önce genel bir bilgi paylaşmak istedim .

Temel Başlığımız HATSAN markasındaki bir çok tüfeği kullanıp objektif ve en doğru bir biçimde yeni başlayacak yada bu işe gönül vermiş arkadaşlara yol göstermek fikir paylaşmak akıllarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmaktır. Bu işe başlayan arkadaşların psikolojisini , çektiği sıkıntıları , beklentilerini , bu işe başlaman önce ki kararsızlıklarını bir çok temel konuya yazım içerisinde değineceğim.

Öncelikle HATSAN marka kırma namlu olarak kategorize edilmiş ve en çok kullanılan tüfek modelleri olan MOD 125 Sniper , MOD 125 hakkında yorumuma kısaca değineyim :

GENEL BAKIŞ :

1 - 2 tüfekte yapı itibari ile oldukça sert kaliteli malzemeden yapılmıştır . Elinize aldığınız zaman gerçek bir tüfek izlenimini ve ağırlığını yaşayacaksınız bu tüfekler 3.5-4.2 kg aralğındadır. (takılan aparatlar ile)

2 - MOD 125 sniper , normal MOD 125 'e göre daha yeni olarak üretimi yapılmış ve piyasaya sunulmuş bir üründür ve buna bağlı olarak namludaki iyileştirme , yay kalitesi , mesafe , tasarım konusunda bir önceki kardeşine göre azda olsa daha öndedir.

3 - Hatsan kutu içeriğine bakıldığı zaman her 2 tüfekte ortak olan dürbün , stopper (dürbün tutucu) , pellet , montaj aparatları mevcuttur. Mod 125 sniper bu konuda birazcık daha kullanıcıyı tatmin ediyor diyebilirim . (Kayış, çanta konusunda firma destek veriyor distirübütörlere :) )

PERFORMANS :

Her iki tüfekle de 100 metreye kadar çok güzel rahat sonuçlar alabilirsiniz . 100 metre ve yukarısı gibi durumlarda hedefin büyüklüğü baz alınarak kullanılacak dürbünün kalitesi , düzgün ayarlanmış olması , kullanılacak pelletin kalitesi bu konuda (JSB , H&N , GAMO) , ortam şartları rüzgar hızı , destekli yada desteksiz atıs gibi bir çok konu iyi analiz edildiğinde bu değer 120-135 metreleri bulabilmektedir.

Çok küçük bir örnek verebilirim : 110-130 aralığında küçük bir hedefi vurmak bu tarz tüfeklerde oldukça zordur. 50 ile 100 metre arasında ideal bir çözümdür.

FİYAT VE BAKIM :

Bu tarz tüfeklerin PCP tüfeklere kıyasla en güzel yanı kesinlikle fiyattan çok bakımıdır. Sadece namlu içerisindeki yiv, toz parçalarını ince bir çubuk yardımı ile gerçekleştirmek ve yağlamak.
    Fiyat aralığı 300-425 TL aralığında fiyatları vardır .

DEZAVANTAJLARI :)

Oldukça ağırlar ve ayakta iken uzak bir hedefi vurmak için harcadığınız efor kol kası yaptırabilir.
    Desteksiz attığınızda hedefi vurmak oldukça zorlaşıyor 20-30 atıştan sonra
    Kuvvetli silahlar oldukları için yay 1000 atışa gelse bile çok fazla yumuşamıyor namluyu aşağı çekerek yayı germek bu durumda oldukça yorucudur.
    Tek pellet atabiliyorsunuz her seferinde buda av için pek ideal olmamasıdır.

ÖNERİ :

Hobi amaçlı tüfekler oldukları için daha çok cansız hedefler baz alınarak yapı kurgulanmış , kuvvetli olmaları ava yatkın olmalarını göstersede tek pellet attıkları için kesinlikle bir kuşu vuracaksanız tek şansınız var :)

Bu işe yeni başlayıp 500 liranın altında bir bütçeye sahipseniz tercihinizi ilk olarak kırma namludan yana kullanmak mantıklıdır. Bu etapta eğer ki ithal bir tüfek tercih etmeyeceksiniz ki bence bunun hiç bir mantığı yok namludan kırma tüfek kategorisinde HATSAN MOD 125 sniper 400 TL bulunabiliyor . Ekonomik olsun derseniz de MOD 125 TH modelini tercih ederseniz inanın hiç mutsuz olmayacaksınız.

HATSAN PCP TÜFEKLERİ : BT 65 VE AT 44

GENEL BAKIŞ :

1 - Her 2 PCP tüfekte oldukça kaliteli malzemeden yapılmıştır. PCP tüfeklerde ağırlık kullanılan kundak tipine göre değişir aslında her tüfekte böyledir ama belirgin olarak burada karşımıza çıkmaktadır. Ağırlıkları 3.3 kg ile 4.5 kg değerleri arasındadır.

2 - Aynı modelin biraz fazla versiyonu bulunmaktadır.

3 - Çalışma mekanizması HAVA TÜPÜ ile sağlanmaktadır. İçerisi hava ile dolu tüpün belirli bir BAR hacminde dayanıklılığı ve Kapasitesi 180,200,255,300,500 CC lik versiyonlar vardır.

4 - Şarjör sistem mevcuttur. 10 pellet sırasıyla kurma kol çekilerek atılabilir.

5 - Fiyatları ve Bakımı namludan kurma ile alttan kırma tüfeklere göre daha yüksektir.

6 - Hassasiyet ve özen gösterilmesi gereklidir.

PERFORMANS :

Hatsan firmasının PCP tüfek üretiminde şuan ki en iyi tüfeği BT65 serisidir. Konu yoruma çok açık olduğu için BT65 ile AT 44 değerlendirme ve en doğru bilgiyi vermeye çalışacağım.

Her 2 tüfektede uzak mesafelere güzel atışlar yapılabilmektedir. 150 metre üzerinde AT 44 unutmanız gereklidir çok detaya inmek farklı konular açmayı gerektirecektir :)

Kullanım kolaylığı olarak AT 44 çok stabil bir makine 2-3 yaşında da olsa yeni nesil abisinden daha rahat ve kolay çalışıyor bu bir gerçek.

Tasarım olarak BT65 ağaç kundak oldukça güzel tasarlanmıştır .

FİYAT VE BAKIM :

Fiyatları çokda ucuz değildir. BT 65 serisi tüfekler dolum aparatları , namlu modellerine gibi kıstaslar neticesinde 1400 ile 1800 civarları aralığındadır.
    AT 44 bu konuda oldukça seçilebilir 600 ile 1000 TL arasında tercih sebebi tamamen fiyat performans ürünü olmasındandır.

DEZAVANTAJLARI :

Hobi için çok da ucuz sayılmazlar.
    Dalgıç tüpü kullanılmıyorsa dolum işlemi çok kolay değildir. Dolum için bütçe ayrılabiliyorsa kesinlikle dalgıç tüpü (scuba) kullanılmalıdır tüfek tüpünün dolumu için .
    El pompası ile doldurmak bir o kadar ekonomik olsada yorucu bir durumdur .

ÖNERİ :

PCP tüfek ile başlayacak arkadaşlara ilk önerim temiz ikinci el güçlü bir tüfek almaları yönündedir. Sıfır orta güçlü bir tüfek yerine güçlü temiz bakılmış 2.el bir tüfek tercih sebebidir. İçiniz rahat olsun acaba bir sey bozukmudur kazıklandın elimde kalırsa diye düşünmeyin . HATSAN firmasının bu konuda esnek ve müşteri memnuniyeti ön planda olması misyonu mevcut tüm sıkıntıları ortadan kaldırıyor bu konuda çok iddalılar. Benim ve bir çok arkadaşımın bakım için yolladığımız tüfekleri bakım yapmak yerine yenisi yollaması sizcede güzel değil midir ? İthal bir üründe bu acaba yapılabilir mi ithal takıntısı olan arkadaşlarada bende bir yorum gelsin :)

Sonuç :

Namludan kurma tüfekler güç gerektiren basit çalışan ucuz memnun edebilici tüfeklerdir.

PCP tüfekler bu işi daha zevkli hale getirir ve daha isabetli atışlar yapılabilir , av yapmak isteyenlere daha uygundur

1700 TL veririm tek seferlik kafam rahat olsun diyorsanız . BT65 SB elite wood + Scuba Tüp + aparatlar ile güzel bir set yapabilirsiniz. 200 metre atış cabası Namluyu Lothar Walter olmasına dikkat edin ileriye dönük paranız cebinizde kalır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Cenap Baba

Bu mesaj silindi.
    Hatsan Striker 1000X
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdrenaLiNeee

Hatsan Striker 1000X

Alıntıları Göster
    bu ne kardeş nereyi uçurucan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenap Baba

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    2.el mod 125 al derim o zaman MOD 90 var ama seninkinden extra bir farkı yok seni mutlu edecek . 2.el mod 125 al yardımcı olurum
  • quote:

2.el mod 125 al derim o zaman MOD 90 var ama seninkinden extra bir farkı yok seni mutlu edecek . 2.el mod 125 al yardımcı olurum

Alıntıları Göster
    Elinize sağlık güzel konu olmuş

Buda yeni BT65 RB Elite

• quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

Elinize sağlık güzel konu olmuş

Buda yeni BT65 RB Elite

Alıntıları Göster
    Destekler için teşekkürler . Türkiyede HATSAN markasını kullanmak isteyen ama bu iş başlarken hem bir kuşkucu yaklasan arkadaslarımıza biz çektik siz çekmeyin dercesine tüm önerileri yapmaya çalışıyoruz.

İlerleyen zamanlarda canlı kullanım videolarımı cekip koyacağım o zaman alacak arkadaşlara büyük yardımı olacak diye düşünüyorum . Birazdan AT-44 S10 ile 100-120 metre arası atış denemeleri yapacağım bilgileri güncel tutmak önemlidir.

Merak edilen her konuya elimden geldiğince cevaplamaya hazırım.

• quote:

Destekler için teşekkürler . Türkiyede HATSAN markasını kullanmak isteyen ama bu iş başlarken hem bir kuşkucu yaklasan arkadaslarımıza biz çektik siz çekmeyin dercesine tüm önerileri yapmaya çalışıyoruz.

İlerleyen zamanlarda canlı kullanım videolarımı cekip koyacağım o zaman alacak arkadaşlara büyük yardımı olacak diye düşünüyorum . Birazdan AT-44 S10 ile 100-120 metre arası atış denemeleri yapacağım bilgileri güncel tutmak önemlidir.

Merak edilen her konuya elimden geldiğince cevaplamaya hazırım.

Alıntıları Göster
    Bugün yaptığım denemelerde size yardımcı olmak için AT 44 S-10 plastik kundaklı ANSAR 3*9-50 mildotlu parallax ayarlı ışıklı dürbün , stopper ile birlikte bir kutu pellet attım. Pelletler GAMO magnum 15.43 gr .

50 metrede grupman oldukça tatminkar 1 TL bozuk paranın içine hepsi girdi.
    100 metrede bu değer oldukça 2 tane 1 TL lik bozuk para şeklinde oldu.
    100 metrenin yukarısında grupman calısması yapmak mantıklı değildir 40 mm ile 70 mm arasında değerler vardır. Düşme 20 cm civarındadır 165-190 bar aralığında atıldı.

Tüm tüpü kullanarak (180 CC) keyifli olarak 58 atış yapabildim. 60 atıştan sonraki atışlar en fazla 40 metreye değiyor tahribat yoktur.
    120 metreden sonra tüfekle ancak büyük levhalar , zeytin, yağ kutularına atış yapılabiliyor. Tüfeğim maximum menzili en fazla 140 metredir diye bir tespitte bulundum.

Kullanmış olduğum namlu hatsanın kendi namlusudur. Lothar walther namlu olsaydı bu değer belkide 20-30 metre arasında değişebilirdi. Daha iyi grupmanlar yapmak için 100 metre ve altında ALMAN NAMLU yu kullanmak cok daha keyiflidir düşüncesindeyim .

Mekanizma ister istemez bazen takılıyor cekme kolu veya sarjör kitleme kolu bazen takılabiliyor ama bu bir sorun değil 10 sanide çözülen bir durumdur.

HATSAN POMPA ile tüp dolumu oldukça sıkıntılı bir durum olsada ekonomik olarak ta bir o kadar tatminkar . Scuba tüpü 1 defa satın aldıktan sonra ancak tüp dolumu için deniz ürünleri satan dükkanlarda bu işlemler yapılabiliyor hepsinde de bu sistem yoktur. 20 tl civarında tüpü dolduruyorlar ve 180CC lik bir AT 44 tüpünü 6 LT bir tüp 6000 CC yaklaşık 33 defa doldurabiliyor. 33 * 65 dersel = 2000 atış 8 kutu pellete tekabul ediyor. Çok kolay bir doldurum şekli olmasının yanında masrafı da bir o kadar var düşüncesindeyim .

Bugün 6 LT bir tüpün ortalama fiyatı 250 - 300 TL arasında dolum aparatı 100 - 140 Tl arasında en iyi durumda 350 Tl bir seferlik masrafı ve daha sonrada tüp bittikte 20 Tl lik bir doldurum bedeli vardır. PCP tüfeklerde 2000 atışı çok görmeyin bir günde 1 kutu pellet atıyorsunuz cok rahat :)

Pompa bu etapta sadece O-ring dediğimiz küçüçük plastik halkalar zamanla yıpranıyor ve masrafı yok tüfeği aldıgınız yere yada hatsana söylediğinizde bir sürü yolluyor size bazen yaglamak gerekiyor pompayı bunada pek gerek yok spreyler var 10 TL ye bu şekilde ileriye dönük uzun vadeli pompayı kullanıyorsunuz tek eksisi 150 bardan 200 bara tüpü doldururken oldukça güç uygulamanız . Normal sartlarda dinlerek bir AT 44 tüpünü 10-15 dakika arasında doldurabilirsiniz . Scuba tüp ile bu değer 10 saniyedir :D

BT 65 tüpü 255 CC olduğu için bu iş birazcık daha uzuyabiliyor bunuda göz ardı etmemek gerekiyor.

Namludan kırma tüfeklerde böyle bir dert yoktur ama onlarda da yay kuvvetli olduğu için her seferinde namluyu kırarak yayı germek bir yerden sonra kolu oldukça germektedir. 1 KUTU PELLETİ namludan kırma bir havalı tüfekle örnek olarak MOD125 atarsanız o kol o gün boyunca pek iş görmez :)

Alacak arkadaşlar bunlarıda düşünsünler evet estetik acıdan ve hobi olarak oldukça güzel bir eğlence fakat bu durumları basta bizler kimse söylemedi ve bu işin zorlugunu basta cektik sizler bu işe girerken bilincli olarak ne istediğinizi iyi bilmeniz gereklidir bu işten maximum zevk almak için .

• quote:

Bugün yaptığım denemelerde size yardımcı olmak için AT 44 S-10 plastik kundaklı ANSAR 3*9-50 mildotlu parallax ayarlı ışıklı dürbün , stopper ile birlikte bir kutu pellet attım. Pelletler GAMO magnum 15.43 gr .

50 metrede grupman oldukça tatminkar 1 TL bozuk paranın içine hepsi girdi.
    100 metrede bu değer oldukça 2 tane 1 TL lik bozuk para şeklinde oldu.
    100 metrenin yukarısında grupman calısması yapmak mantıklı değildir 40 mm ile 70 mm arasında değerler vardır. Düşme 20 cm civarındadır 165-190 bar aralığında atıldı.

Tüm tüpü kullanarak (180 CC) keyifli olarak 58 atış yapabildim. 60 atıştan sonraki atışlar en fazla 40 metreye değiyor tahribat yoktur.
    120 metreden sonra tüfekle ancak büyük levhalar , zeytin, yağ kutularına atış yapılabiliyor. Tüfeğim maximum menzili en fazla 140 metredir diye bir tespitte bulundum.

Kullanmış olduğum namlu hatsanın kendi namlusudur. Lothar walther namlu olsaydı bu değer belkide 20-30 metre arasında değişebilirdi. Daha iyi grupmanlar yapmak için 100 metre ve altında ALMAN NAMLU yu kullanmak cok daha keyiflidir düşüncesindeyim .

Mekanizma ister istemez bazen takılıyor cekme kolu veya sarjör kitleme kolu bazen takılabiliyor ama bu bir sorun değil 10 sanide çözülen bir durumdur.

HATSAN POMPA ile tüp dolumu oldukça sıkıntılı bir durum olsada ekonomik olarak ta bir o kadar tatminkar . Scuba tüpü 1 defa satın aldıktan sonra ancak tüp dolumu için deniz ürünleri satan dükkanlarda bu işlemler yapılabiliyor hepsinde de bu sistem yoktur. 20 tl civarında tüpü dolduruyorlar ve 180CC lik bir AT 44 tüpünü 6 LT bir tüp 6000 CC yaklaşık 33 defa doldurabiliyor. 33 * 65 dersel = 2000 atış 8 kutu pellete tekabul ediyor. Çok kolay bir doldurum şekli olmasının yanında masrafı da bir o kadar var düşüncesindeyim .

Bugün 6 LT bir tüpün ortalama fiyatı 250 - 300 TL arasında dolum aparatı 100 - 140 Tl arasında en iyi durumda 350 Tl bir seferlik masrafı ve daha sonrada tüp bittikte 20 Tl lik bir doldurum bedeli vardır. PCP tüfeklerde 2000 atışı çok görmeyin bir günde 1 kutu pellet atıyorsunuz cok rahat :)

Pompa bu etapta sadece O-ring dediğimiz küçüçük plastik halkalar zamanla yıpranıyor ve masrafı yok tüfeği aldıgınız yere yada hatsana söylediğinizde bir sürü yolluyor size bazen yaglamak gerekiyor pompayı bunada pek gerek yok spreyler var 10 TL ye bu şekilde ileriye dönük uzun vadeli pompayı kullanıyorsunuz tek eksisi 150 bardan 200 bara tüpü doldururken oldukça güç uygulamanız . Normal sartlarda dinlerek bir AT 44 tüpünü 10-15 dakika arasında doldurabilirsiniz . Scuba tüp ile bu değer 10 saniyedir :D

BT 65 tüpü 255 CC olduğu için bu iş birazcık daha uzuyabiliyor bunuda göz ardı etmemek gerekiyor.

Namludan kırma tüfeklerde böyle bir dert yoktur ama onlarda da yay kuvvetli olduğu için her seferinde namluyu kırarak yayı germek bir yerden sonra kolu oldukça germektedir. 1 KUTU PELLETİ namludan kırma bir havalı tüfekle örnek olarak MOD125 atarsanız o kol o gün boyunca pek iş görmez :)

Alacak arkadaşlar bunlarıda düşünsünler evet estetik acıdan ve hobi olarak oldukça güzel bir eğlence fakat bu durumları basta bizler kimse söylemedi ve bu işin zorlugunu basta cektik sizler bu işe girerken bilincli olarak ne istediğinizi iyi bilmeniz gereklidir bu işten maximum zevk almak için .

Alıntıları Göster
    konuyu yeni gördüm güzel bir derleme olmuş zevkle okudum
    Hatsan Mod90 ve At44-10-Wx-Lw-Long kullanıcısıyım
    At44 ün bu kısaltmalarını açıklayacak olursam 10 mermi şarjör sistemli gez arpacıksız ceviz kundak lothar walther namlu ve uzun namlu olarak açıklayabilirim

tüfeğimden genel olarak memnunum 100-115 metre arasında soda şişelerini kırabilmekteyim dha fazlasını denemek gibi bir imkan ve mekan bulamadım açıkcası ancak verim olarak gerçekten güzel bir tüfek yakın zaman içerisinde bakım için fabrikaya yollayacağım mesela :) garanti dahiilinde yapıp geri kargolayacaklar gerçekten servislik konusunda kesinlikle tek geçerim bir çok kullanıcıda şahit oldum ki kimi arızalarda hiçdüşünmeden tüfeğpin ısıfırını dahi yollamakta
    lar

• herkese merhaba bende tufek kullanmayı çok seven biri olarak birkaç sorum olacak. benim havalı tufegim yok ama almak istiyorum özelliklede bu hatsan bt65sb çok hoşuma gidiyor ileriye dönük birşey olsuj istiyorum o yüzden bütün aparatlari iyi olsun istiyorum fiyat olarak 1750-1800 cikabilirim. almışken zevk versin yani... ankarada olduğum için dalgic tupu bulmam zor bulsam bile pahali olabilir o yüzden siz degerli bilgi sahipleronden hangi marka tufek hangi marka model dürbün ve doldurmak içinde hangi pompayi alayım. bi arada yaziyida sonuna kadar okudum güzel ve aydınlatıcı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy_dolphin

herkese merhaba bende tufek kullanmayı çok seven biri olarak birkaç sorum olacak. benim havalı tufegim yok ama almak istiyorum özelliklede bu hatsan bt65sb çok hoşuma gidiyor ileriye dönük birşey olsuj istiyorum o yüzden bütün aparatlari iyi olsun istiyorum fiyat olarak 1750-1800 cikabilirim. almışken zevk versin yani... ankarada olduğum için dalgic tupu bulmam zor bulsam bile pahali olabilir o yüzden siz degerli bilgi sahipleronden hangi marka tufek hangi marka model dürbün ve doldurmak içinde hangi pompayi alayım. bi arada yaziyida sonuna kadar okudum güzel ve aydınlatıcı olmuş
    Arkadaşlar bende bir soru sormak istiyorum. Havalı tüfekleri araştırırken aklama bir şey takıldı. şimdi bu hatsan 80 lerde co2 gazını nerdeen dolduruyoruz. mermi yatağından mı?

• merhaba benimde kafama takılıyor at44 ve BT 65 in bir sürü alt türü var bunlar hakkında bilginiz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrakg -- 14 Temmuz 2014; 20:41:55 >
  • Bi kar98k olsa alırdım.karabine yoksa mauser de olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

Bi kar98k olsa alırdım.karabine yoksa mauser de olur
    Aslında şunlardan bir tane alacaktım fakat ekran kartı almak durumunda kaldım. Şimdi üstünü tamamlayıp alıcam inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy_dolphin

herkese merhaba bende tufek kullanmayı çok seven biri olarak birkaç sorum olacak. benim havalı tufegim yok ama almak istiyorum özelliklede bu hatsan bt65sb çok hoşuma gidiyor ileriye dönük birşey olsuj istiyorum o yüzden bütün aparatlari iyi olsun istiyorum fiyat olarak 1750-1800 cikabilirim. almışken zevk versin yani... ankarada olduğum için dalgic tupu bulmam zor bulsam bile pahali olabilir o yüzden siz degerli bilgi sahipleronden hangi marka tufek hangi marka model dürbün ve doldurmak içinde hangi pompayi alayım. bi arada yaziyida sonuna kadar okudum güzel ve aydınlatıcı olmuş

Hatsan bt65 iyidir bizzat kullanma fırsatım oldu ancak size tavsiyem bir pcp tüfek kullanan birisini bulup pompa ile hava basmayı denemenizdir çünkü onca dostum var ki pompa mevzusundan bu hobiden vazgeçtiler scuba tüpü bir şekilde tmein edilir illa ki ancak Ankarada dalış ile alakalı olarak o scubayı doldurabileceğiniz tek istasyon itfaiyelerdir ki onlarda tanıdık dışında pek yardımcı olmuyorlarHatsan bt65 iyidir bizzat kullanma fırsatım oldu ancak size tavsiyem bir pcp tüfek kullanan birisini bulup pompa ile hava basmayı denemenizdir çünkü onca dostum var ki pompa mevzusundan bu hobiden vazgeçtiler scuba tüpü bir şekilde tmein edilir illa ki ancak Ankarada dalış ile alakalı olarak o scubayı doldurabileceğiniz tek istasyon itfaiyelerdir ki onlarda tanıdık dışında pek yardımcı olmuyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: s_mail

Arkadaşlar bende bir soru sormak istiyorum. Havalı tüfekleri araştırırken aklama bir şey takıldı. şimdi bu hatsan 80 lerde co2 gazını nerdeen dolduruyoruz. mermi yatağından mı?

kullanıp gördüğüm aletlerden doğil ancak bir tüp var ve onu montajlıyorsunuz sanırım modelini yazarak inceleme videolarına youtube üğzerinden ulaşabilirsiniz eminim ki aradığınız bilgiye görsel olarak ulaşabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrakg

merhaba benimde kafama takılıyor at44 ve BT 65 in bir sürü alt türü var bunlar hakkında bilginiz var mı ?

hepsinin kendi içlerinde özellikleri var mesela bildiklerimden söyeyeyim
    w wooddur ahşap kundak
    x gez ve arpacık olmayan modellerdir
    long uzun namludur
    l&w farklı ithal namlu üreticisinin namlusu kullanılmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnverJan

quote:

merhaba benimde kafama takılıyor at44 ve BT 65 in bir sürü alt türü var bunlar hakkında bilginiz var mı ?

hepsinin kendi içlerinde özellikleri var mesela bildiklerimden söyeyeyim
    w wooddur ahşap kundak
    x gez ve arpacık olmayan modellerdir
    long uzun namludur
    l&w farklı ithal namlu üreticisinin namlusu kullanılmıştır

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim

• bazi forumlarda bt65 cok guclu ancak at44 daha stabil tarzi yorumlar var bazi forumlarda ise bt65 daha yeni bir tufek teknolojisi daha iyi bu yuzden cok daha ustte ve fiyatini hakediyor tarzinda yorumlar var..ikisinide kullanip ikisi hakkinda tecrube edinmis vede objektif yorum yapabilecek var mi ?
  • quote:

bazi forumlarda bt65 cok guclu ancak at44 daha stabil tarzi yorumlar var bazi forumlarda ise bt65 daha yeni bir tufek teknolojisi daha iyi bu yuzden cok daha ustte ve fiyatini hakediyor tarzinda yorumlar var..ikisinide kullanip ikisi hakkinda tecrube edinmis vede objektif yorum yapabilecek var mi ?
    Bende AT44 Tactical var tüfek çok güzel , arkadaşın dediği gibi 100 metreye kadar da iyi isabeti ve tahribatı var. 5.5 mm , mermi olarak Gamo kullanıyorum. (Pro Hunter, Expander, TS-22 ve Pro Match 'den oluşan kokteyl)

BT65 kullanmadım ama Galatian kullandım. Daha güçlü ama ağır bir tüfek. Kullanım kolaylığı ve pratikliği ile AT44 hepsinden avantajlı bence. Üstelik tüfek, çanta, 3X9X44 AOG dürbün, El pompası ve Air stripper sadece 1200 TL.

• Bos silahın fiyati nedir ve sağlam Dürbün ekipman vs alsak kaca gelir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.