valizin gizli bir yerine radyo koydum. eğer bulurlarsa ceza gibi bir sorunla karşılaşır mıyım? Birde çanta ve bot için asma kilitlerden aldım onları kapıda elimizden almazlar değil mi? Telefon götüreyim mi acaba? Ayrıca valizin gizli bölmesine çengelli iğne, tırnak makası da koydum? Tavsiyelerini alabilir miyim? çok soru sordum ama cevaplarsan sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: kckilic
içliğin rengine kimse bakmamıştı bizde, ama beyaz çamaşır giyme:):) hatta mümkünse ilk gün de beyaz çamaşır giymeyin. ilk gün yaşayacaklarınızı şöyle özetleyeyim:
- İçeri girmek için sıra - içeri girdikten sonra çantalarınızın kontrolü (acele tarafından) - kontrol ardından ilk kağıtlarınızı teslim etmek için sıra - kağıların teslimi - ikini tur kontroller öncesi sıra (burdan sonra kapalı ortama giriyoruz) - çantalarınızın didik didik kontrolü (ilaç falan varsa bulunursa el koyarlar, bizde saç kurutma maknesi getiren bile vardı. aman diyim, asker ocağı orası:) ) - mehmetcik sigortası yaptırma sırası - kart alma sırası - çamaşır- torba, çorap alma sırası - bilgisayar kayıt sırası ve kayıtlar (çoook uzun sıralar) - berber sırası (saçları kısa olanlar bu sıradan yırtarlar) - valiz alma ve teslim etme - soyunma, 2 dakikalık duşa girme. (mecburi, ben berber sırasını atladım olmuyor.) burada da dikkat... bizde çamaşırını çıkarmayı unutup o şekilde duş alanlar olmuştu, yani yedek çamaşır falan yok. walla ıslanmasın çamaşırlar:) ) - aşı sırası. bu sırada kollarınızın fırçayla boyanması - 3 adet aşı olacaksınız. doktorlar değil, tabii ki sizden önceki askerler yapıyor aşıları. hani televizyonda afrikadaki çocuklara aşı yapılıyorya, o şekil:) - sağlık ve kol kontrolü (eroin falan) - teslim ettiğiniz valizleri geri alma - askeri kıyafet sırası - askeri kıyafet giyimi, BOT BAĞLAMA - ve son olarak binalarınıza gidiş sırası
hepinize kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: hardgodzi
yaw kafayı renkle bozdum iyice içlik beyaz renk olsa olurmu annem önceden almış duruyoda evde
İçeride radyo satılıyor, almak serbest, ama kapıda bulurlarsa el koyarlar. kilitlere birşey demiyorlar. ama çengelli iğneleri bulularsa el koyarlar. gizli-saklı yerlerde sokabilirsin. tırnak makası serbet. telefon acemiliğe götürmeni tavsiye etmem, götürsen de üzerinde taşı, dolaba falan koyma. ama zaten şarj etmen bayağı zor olacaktır. o yüzden usta birliğine kadar sabretmeniz bence daha iyi. ilk gün yanınızda mutlaka bisküv götürün bu arada:)
quote:
Orjinalden alıntı: mfasya
valizin gizli bir yerine radyo koydum. eğer bulurlarsa ceza gibi bir sorunla karşılaşır mıyım? Birde çanta ve bot için asma kilitlerden aldım onları kapıda elimizden almazlar değil mi? Telefon götüreyim mi acaba? Ayrıca valizin gizli bölmesine çengelli iğne, tırnak makası da koydum? Tavsiyelerini alabilir miyim? çok soru sordum ama cevaplarsan sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: kckilic
içliğin rengine kimse bakmamıştı bizde, ama beyaz çamaşır giyme:):) hatta mümkünse ilk gün de beyaz çamaşır giymeyin. ilk gün yaşayacaklarınızı şöyle özetleyeyim:
- İçeri girmek için sıra - içeri girdikten sonra çantalarınızın kontrolü (acele tarafından) - kontrol ardından ilk kağıtlarınızı teslim etmek için sıra - kağıların teslimi - ikini tur kontroller öncesi sıra (burdan sonra kapalı ortama giriyoruz) - çantalarınızın didik didik kontrolü (ilaç falan varsa bulunursa el koyarlar, bizde saç kurutma maknesi getiren bile vardı. aman diyim, asker ocağı orası:) ) - mehmetcik sigortası yaptırma sırası - kart alma sırası - çamaşır- torba, çorap alma sırası - bilgisayar kayıt sırası ve kayıtlar (çoook uzun sıralar) - berber sırası (saçları kısa olanlar bu sıradan yırtarlar) - valiz alma ve teslim etme - soyunma, 2 dakikalık duşa girme. (mecburi, ben berber sırasını atladım olmuyor.) burada da dikkat... bizde çamaşırını çıkarmayı unutup o şekilde duş alanlar olmuştu, yani yedek çamaşır falan yok. walla ıslanmasın çamaşırlar:) ) - aşı sırası. bu sırada kollarınızın fırçayla boyanması - 3 adet aşı olacaksınız. doktorlar değil, tabii ki sizden önceki askerler yapıyor aşıları. hani televizyonda afrikadaki çocuklara aşı yapılıyorya, o şekil:) - sağlık ve kol kontrolü (eroin falan) - teslim ettiğiniz valizleri geri alma - askeri kıyafet sırası - askeri kıyafet giyimi, BOT BAĞLAMA - ve son olarak binalarınıza gidiş sırası
hepinize kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: hardgodzi
yaw kafayı renkle bozdum iyice içlik beyaz renk olsa olurmu annem önceden almış duruyoda evde
bende o yollardan 88/2 olarak 13. bölükten gectim suan ankara akıncıda otobüs söförü olarak yapıyom kutahyayi özledim buranın yemekleri falan cok beter kutahyanın kıymetini bilin.yemek kötü bilmemne falan demeyin cok güzel bi yer.eee cömezlerde bot bagladı az kaldi darisi torun ve biletlerimin basına Ş:228
Kredi kartı götürsek bi sorun olur mu tavsiye eder misiniz .
limiti fazla yüksek olmayan bir kredi kartı götürmenizi tavsiye ederim, telefon kartı olarak falan kullanırsınız. ama çalınma ihtimali var, dikkat!!!
quote:
Orjinalden alıntı: u555
Kredi kartı götürsek bi sorun olur mu tavsiye eder misiniz .
Selam arkadaşlar 88/4 tertibim.. Bugün yemin törenimizi yaptık artık asker olduk. Çantanızın orasına burasına birşey saklamanıza gerek yok bölükte herşey didik didik kontrol edilecek zaten.. Sizlere tavsiyem dikkat çekmeyin.. Ön sıralarda hiç durmayın sürekli iş yaptırırlar .. akıllı davranın ki sizede adam gibi karşılık verirler. Çavuşlarımız çok iyi erbaş taburundayız AS-İZ (Askeri İnzibat) bölüğü. Tugayın en yeni binası ve en güzel binası.. diğer bölüklere gittim ama hiçbiri bizim bölüğümüz gibi değil.
Koğuşlarımız en fazla 14 kişilik.. Biz 10 kişi kalıyoruz.. Yemekhane karşımızda herşey çok güzel.. lavabolar tertemiz .. isteyen hergün duş alabiliyor kimse size niye duş alıyorsun demez merak etmeyin bunu çavuşlarınız da söylüyor zaten .. Arkadaşlar ciddi ciddi söylüyorum lakayit hareketlerde hiç bulunmayın + komutanlarınız sizinle muhattap olduğunda sırıtmayın sizin için çok şeyi değiştireibilir. Bunun örneklerini görüyorum ...efendi gibi önünüze bakın kimseye karışmayın.. çavuşlarınız sizden birşey istediğinde seve seve yapın ki onlarda sizi sevsin ..
herşey güzel buraya gelecek olanlar çok şanslı
evet acısıyla tatlısıyla dün yeminimizi ettik.darısı alt devrelere :D
tugayda en rahat bölük 9. bölüktür haberiniz olsun :D
bu arada usta birliği batman düşen var mı ?
:):) Sendemi 9.bölükteydin sosyete bölügünde hangi koguşta kalıyordun ben 15.koguştaydım
quote:
Orjinalden alıntı: EXelans2oo4
:):) Sendemi 9.bölükteydin sosyete bölügünde hangi koguşta kalıyordun ben 15.koguştaydım
bende 3. Koğuştaydım :=))))
Arkadaşlar, Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nın santral numarasını bilen var mı? Çarşamba astek olarak göreve başlayacağım kısmetse.
Nihayet yemin törenini yaptık cetlist olayı kapandı darısı 89-1'lerin başına şuan kalan 25 günü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz ardından pazartesi kursumuz başlıyor. Allah herkese sabır versin bu arada bu sitede tanıştığım kişilerle görüşemedik
usta birliği : DİYARBAKIR II HAVA iSTİHKAM İNŞ TABUR KOMUTANLIĞI
1 e 2 yapmıştım 8. bölükte. Hey gidi günler hey.
merhaba arkadaşlar 84/4 1.bölük usta birliği ; afyon meydan harekat komutanlığı follow me driver .arkerliğim çok güzel geçti,tatil köyü desem az kalır :) yeni gideceklere nasıp olur inşallah
Merhaba arkadaşlar,
301.KD olarak acemiliğimi kütahyada yapmıştım,gerçekten bence türkiyedeki gidilecek en güzel acemi birliğidir... her konuda çok rahat edebileceğiniz ender birliklerdendir,kütahyanın en kötü özelliği havanın çok soğuk olmasıdır,biz aralık ocak döneminde acemilik yaptığımızda hava şartları çok kötüydü ama tabi bu haa şartlarının kısa dönemler için şöyle artısı oluyor eğitim fazla olmuyor... bence kısa dönemler için askere gidilecek en iyi dönem aralık dönemidir çünkü hem havalar erken kararıyor günler kısa oluyor ve eğitim olayı aza iniyor...
Tugayda askerin ihtiyacı için herşey düşünülmüş ve fazlasıyla yerine getirebiliyorsunuz.. yemekler bizim dönemde çok güzeldi banyo hiç sıkıntı olmadı...
Kütahyaya gidecek arkadaşlar şunu sakın unutmasın gidecekleri usta birliği kütahyadan iyi olmayacak ve kütahyayı arayacaklar... Herkese hayırlı teskereler...
Ahhh Ahhh ömrüm cürüdü psikolojim bozuldu mahvoldum. Kütahya iyidir güzeldir ama bide ustabirliginize gidin hele orda görün asil orda zaman gecmez. Bulundugum üs kütahyadan bin kat daha güzel bi lokantada yiyebiliceginiz yemekler cikmakta.Pilav üstü dönerinden tutun.Kadin budu köftesine kadar hersey 4x4'lük.Ama iste gelin görünki zaman gecmiyo 187 diyoz ama hicte biticek gibi görünmüyoo... Yaslandik artik torunlari 4 gözle bekliyoruz :) 2.Ana Jet Üs Komutanligi'ndan (IZMIR/Cigli) selamlar ^_^ S:187
Siz birde AS-İZ olanlara sorun Hv Er Eğt. Tatil Köyü :D Bölüğün en yeni ve en temiz binası olan askeri inzibat bölüğü - erbaş taburundadır. Buraya gelecekler çok şanslı.. Tabii şöyle bir sözümüz var "Her asker İNZİBAT olamaz" Tüm bölüklerde 20-25 kişi kalıyorlar, biz koğuşlarda 10-14 kişi kalıyoruz Tüm bölüklerde tuvaletler eski, bizde bildiğimiz Plazalardaki lüks lavabolar Çoğu bölük yemekhaneye gidene kadar bir hayli yol katlediyor, bizde yemekhane karşımızda Tabi en güzel ve özel olanı sadece AS-İZ'ler TSK'nın görünen yüzüdür. AS-iZ'e gelecek olanlar çavuşlarınıza Eskişehir'linin selamı var dersiniz alt devrelerim :) Mehtap 5.. Keyif üstüne keyif......... ALLAH bozmasın..
Şunu da eklemeden duramayacağım, alt devreler size tavsiye .. CheckList denen bir kitapcığınız olacak 195 sayfa küçük bir kitap boyutunda. Rahat bir askerlik geçirmek istiyorsanız bu kitabı ezberlemek zorundasınız.. Zaten içindekileri toplasan 3-4 sayfa birşey çıkar.. emin olan ezberlerseniz çok rahat edersiniz.. Ne var içinde diye merak ediyorsanız Asker nedir? diye başlayarak İÇ HİZMET KANUNLARINda askerlikle ilgili önemli bilgiler.. Bu sayede devreleriniz içerde kamuflajlarıyla otururken biz her hafta çift çarşı çıkabiliyoruz.. Allah hepinize kolaylık versin
Yeni acemiler için tavsiyeler
İçeri elektronik hiçbirşey getirmeyin, gizli saklı da olsa bölüğe alamazsınız herşey girişte aranıyor ceplerinize kadar Gülmeyin, sırıtmayın, terslik çıkartmayın, soru da sormayın, önünüze bakın, ilk günlerde kitabınızı ezberlemeye başlarsanız çavuşlarınız tarafından acayip derecede sevilir ve korunursunuz.. Bu acemilerin başlardaki tek kurtuluş şansı.. İlk haftalarınız zor geçecektir, dayanmaya gayret edin. Komutanlarınız sizle muhattap olmadığı sürece hiçbir diyaloğa girmeyin.Hızlı davranmaya çalışın. Benim şansıma komutanlarımızdan Eskişehir'li hemşerim çıktı. Bilgisayardan anlayanlar varsa idari işlere çağırılabilirsiniz.. Bir de 2 ve 4 celplerinde 15 tane ingilizceci alınıyor AS-İZ'lere.. Bende bunlardan biriydim fakat sınavları geçemedim. Kazanan 3 arkadaşımız Belçika yolcusu 6 şubatta.
Daha soracaklarınız olursa msn adresimden ulaşabilirsiniz..
Arkadaşlar şu çektlis denilen buduveti ezberlemeye gayret gösterin yoksa biraz sıkıntı içerisinde olabilirsiniz. Tabi bu bölüğüne göre de değişiyor ama fazla ezber göz çıkarmaz :D Sana neden ezberledin diye sormazlar, gayret göster. 88/4 olarak Kütahya defterini kapatmış bulunuyoruz fakat önümüzde 3 aylık bir dönem daha var bizi bekleyen. Sanırım bunda da ufak tefek sıkıntılar yaşarız ama ondan sonra inşallah ele ense kıça parmak takılırız (Ki bu lafı çok duyacaksınız askerde)
Şimdiden gerisi kolay gelsin diyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Her şey güzel olacak...