Şimdi Ara

hava harp okulu için msü kaç net yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hava Harp Okulu için MSÜ Kaç Net Yapmalı?

Hava Harp Okulu'na (HHO) girmek için gereken MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) net sayısı, her yıl yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarına göre değişmektedir. Son yıllardaki ÖSS verilerine göre, HHO için kaç net yapılması gerektiğini şu şekilde sıralayabiliriz:

• Sayısal (MF-3): 200+ net
    • Sözel (MF-4): 200+ net
    • Eşit Ağırlık (TYT): 190+ net

Hava Harp Okulu için Kaç Net Gerekir?

HHO'ya girebilmek için gereken net sayısı, seçtiğin bölüme göre de değişebilir. Genel olarak, Pilotluk bölümü için daha yüksek netlere ihtiyaç duyulurken, diğer bölümlerdeki netler daha düşük olabilir.

MSÜ Kara Harp Okulu Kaç Net?

MSÜ Kara Harp Okulu'na (KHO) girmek için gereken MSÜ net sayısı da her yıl değişmektedir. Son yıllardaki ÖSS verilerine göre, KHO için kaç net yapılması gerektiğini şu şekilde sıralayabiliriz:

• Sayısal (MF-3): 180+ net
    • Sözel (MF-4): 180+ net
    • Eşit Ağırlık (TYT): 170+ net

Netlere Etki Eden Faktörler

HHO veya KHO için gereken net sayılarını etkileyebilecek bazı faktörler vardır:

• Toplam başvuru sayısı
    • Sınavın zorluk derecesi
    • Adayların genel başarı düzeyi
    • Tercih edilen bölümün popülaritesi

Bu nedenle, her yıl için net sayılarında değişiklikler olabilir. En güncel bilgiyi MSÜ'nün resmi internet sitesinden veya ÖSYM'nin ÖSS kılavuzundan alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rez
  • 85+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kebbab -- 28 Mart 2021; 1:11:16 >
  • seksen net yaptım geçen sene baraj puanını geçtim. çok yüksek değil yani
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    baya farkla geçtim hem de ucundan değil
  • İnternette taban puanlar yazıyor. Ortalama bir öğrenci çok rahat geçer. Önemli olan spor ve mülakat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75 80 civarı yapmistim ve tutuyordu. Psikomotor sınavı falan var,spor mülakatı var onlar daha önemli yani 75 80 net civarı yapabiliyorsan şuan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önemli olan msü değil hava harp için yksdir bunun farkında olmayan bir sürü insan var msü sadece barajı gecmen için ve cagrilman icin bir aracı

• aqnbaba kullanıcısına yanıt

aynen öyle 30-50k lık mühendisliklere denk gibi bir şey oluyor ayt tyt de önemli

• +75 üzeri mülakatlara çağrılman için yeterli ama önemli olan senin yks ve sözlü puanın yksde sayısalda 60 k aşağısı yapmak gerek

• önemli olan yks onda da sayısalda 50k falan girmen lazım

• mülakatta bazı yerlerde torpil işlediği yazıyordu, ne kadar doğru bilen var mı?

• laplasyen kullanıcısına yanıt

Torpil yok dostum siyasi tanıdık felan işlemez kendini ifade edebilmek çok önemli temiz giyinmek konuşma tarzın saygılı olman önemli sorulara bilmiyorsan bile saçmalamamanı istiyorlar.

Mülakatta veya sağlıkta elenenler genelde kabullenemiyor torpilim yoktu o yüzden elendim diyor.

Cemaat yurtlarında kaldıysan siyasi oluşumlarda çalışıyorsan elenirsin.

Msü sınavında yapılan netlerin pek önemi yok baraj geçilse yeter yks de iyi sıralama+sporda yüksek puan+mülakat puanı en önemlileri bunlar.sağlıktan elenirsen direk elveda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSÜ için spor + sözlü mülakat çok önemli. Her şeyden geçtikten sonra tüm geçenler arasında bir sıralama oluyor ve o sıralamaya göre çağırılıyorsun. Bu sıralamayı etkileyenler de spor puanın sözlü mülakat puanın ve en son da AYT puanın. Yani AYT puanın ne kadar yüksek olursa o kadar kesin seçilme olasılığın artar. Ama benim bildiğim seviye o kadar da yüksek değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.