Şimdi Ara

Hava nemlendirici önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Türkiyenin nem oranı en düşük şehirlerinden birin de yaşıyorum. Özellikle kış ayların da hava o kadar nemsiz ve kuru oluyorki rahat nefes alamamaktan uyku uyuyamıyoruz ve burun kanaması ,statik elektrik , ciltte gözde kuruluk yanma hissi vs.. bir sürü olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Geleneksel hava nemlendiriciler ;
    ( etrafa sıcak/soğuk buhar saçan cihazlar)
    Kullanıcı yorumları pekte olumlu değil. Sabah uyandığın da her taraf sırılsıklam oluyormuş. Yerler ıslanıyormuş. Parke kabarıyormuş. Bakteri dolaşımı olarak da tonla dezavantajı varmış.

Kalıcı bir çözüm için iyonizer ,nanocloud vs. teknolojili olan hava nemlendiriciler öne çıkıyor.

Araştırdığım kadarı ile F/P olarak Philips hu2510/10 ve Xiaomi humidfilter hava nemlendiricilerini buldum.

Philips de nanocloud teknolojsi olduğundan etrafı ıslatmadan nemlendiriyor. Ama 3 adet yedek filtresi 1 cihaz fiyatına geliyor. Xiaomi de antibakteriyel filtre özelliği var ama çalışma prensibi geleneksel.

İki modelin de fiyatları neredeyse aynı.Satıcıdan satıcıya 3K - 7K arası değişiyor. ( ekran görüntüsündeki fiyatlar türkiye de satılan en uygun fiyatları )

İki model hakkında bilgi sahibi olan veya farklı bir öneride bulunmak isteyen olursa çok memnun olurum.

Philips hu2510/10

Xiaomi humidfilter

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Son durum nedir hocam hangisini aldınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Havzali kullanıcısına yanıt
    Xiaomi hava nemlendiriciyi aldık hocam. Philips daha iyiydi ama yedek filtresini bulmak çok zor. Bulsak bile 2 dane filtre cihaz parası yapıyor.

• troublemakerboy T kullanıcısına yanıt
    Memnun musun hocam? Gerçi benim bütçem 1.5 - 2k civarı bu fiyatlara ne önerin var mıdır..

Hayırlı olsun bu arada. Senin aldığın da 2400 müş zaten deneyimlerini beklerim..

Teşekkür ederim. Cihazın kullanımı suyu doldurması arayüzü çok pratik. Mobil uygulama üzerinden modeme bağlanıyor termometresini de satın aldım cihazlar birbirine bağlanıyor birçok özelliğe app den erişiyorsunuz uzaktan kontrol , ortamın nemine göre çalıştırma vs.. Su haznesi full doluyken sanırım 36 saate kadar çalışabiliyor genelde uyurken hep açık tutuyorum. Sesi rahatsız etmiyor

Maalesef çalışma prensibi geleneksel yani buharlı tren gibi pofur çıkıyor , sabah uyandığım da bazen yerler hafif ıslanıyor ama korktuğum kadar değil. Sadece duvar kağıdı varsa biraz dikkat etmek lazım. Ama görevini yapıyor uyku kalitesin de nefes alıp vermede belirgin fark oldu.

Genel olarak izlemimim olumlu , illaki daha iyileri vardır. Yedek parça sıkıntılı olmasaydı kesinlikle philips i denemek isterdim. İllaki daha iyileri de vardır çocuklu ailelere sormak lazım onlar alırken daha iyi araştırıyor :) Ama ilk cihaz deneyimi olarak sevdim ihtiyacınız varsa öneririm

Ürün linki atarmısın hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava Nemlendirici
    13 yıl önce açıldı
    Hava nemlendirici
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kendi sitesinden aldım hocam en ucuz kendi sitesin de, stok yoktu bildire tıkladım stok gelince aldım . Şuan baktığım da hala stok yok.

https://www.mi.com/tr/product/mi-smart-antibacterial-humidifier/

Çok teşekkürler hocam. Her sabah çocuklarla beraber kuru boğaz bol öksürüklerle uyanıyoruz. Acilen sipariş vermek istiyorum aslında bende bildir yaptım bakalım inşallah kısa zamanda stok olurda alırız.. Ya da alternatiflere bakmaya devam edeyim..

Umarım yakalarsınız hocam çocukta varsa kesinlikle almalısınız , rahat nefes almaya başlayınca bunca yıl neden bu zamana kadar böyle bi icattan bi haberdik diye kendimizi sorguladık.. :) yani buzdolabı çamaşır makinesi vs.. nasıl bi evde olmazsa olmazsa nemlendirici de öyle :) Hatta şuan daha profesyonel cihaz bakıyoruz bu yıl sonu fırsat olursa bi tane de oturma odasına odası için düşünüyoruz.

Hocam stok gelince nerden bilgi veriyorlar? Birde kaç gün içinde geldi stok size.?

Hocam başlık açtığım gün bildir demiştim 2 gün sonra mail geldi sonra hemen aldım.

• A101 markette Kiwi 6643 marka model ultrasonik hava nemlendirici aldım 2 litreye yakın haznesi var gayet iş görüyor. Fiyatı 600 tl olması lazım geçen hafta aldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence evaporative olan yeni nesillerden almak gerekiyor, ultrasonik nemlendiricilerle sürekli saf su kullanmanız gerekiyor bu da bir maliyet. 1-2 gün full çalışırsa 3 lt su yiyor.

Maliyetini geçtik diyelim sürekli benzinliğe gidip o suyu alması da dert.

Ben ultrasonik aldım fakat dinlenmiş su ile kullanmaya çalıştım, saf su kullanılmayınca suyun içindeki mineral partiküllerini havaya verip havayı daha berbat kirletiyor.

İade edip philips ya da mi'nin evaporative modelleri var onlardan alacağım. Fiyatları bir tık daha yüksek ama uzun vadede daha kullanışlı olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.