Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.110
Cevap
150
Favori
594.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 55m2 bol spot ışığı olan avm mağazamız için hem hava temizleyici hem de soğutucu özelliği olan bir cihaz arıyoruz. Gün içinde mağazada 40derece sıcaklığı görüyoruz. Malum klimalar kapalı. Önereceğiniz cihaz var mıdır? Durum biraz acil malesef
  • westbloode W kullanıcısına yanıt
    Hocam hava temizleme cihazlarının soğutma performansı diye bir özelliği yok aslında. Bende Dyson Pure Hot+Cool var. İsminde “cool” geçiyor ve reklamlarında ortamdaki havayı soğuttuğuna dair algı oluşturmak için görsel animasyonlar kullanılıyor, lakin alakası yok.

Alerji ve astım hastalarından kullananlar bildiğim kadarıyla memnun. Hepa ve karbon filtreyle hava temizliği yapıyor ama ortamdaki havayı soğutmuyor, sadece vantilatör gibi ortamdan aldığı havayı filtreledikten sonra tekrar ortama veriyor. Ben bu serinletme özelliğinden memnun kalmadım çünkü salonumda en yüksek üfleme kademesinde (ki oldukça ses çıkarıyor) bile hiç etkin değil. Vantilatörlerin serinletme performansı düşük kademelerde bile çok daha iyi. Diğer hava temizleme cihazlarının da serinletme performanslarının 55 m2 alan için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Isıtma performansının oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim ama.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Antikes kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam vazgeçtim almaktan

Merhaba hocam bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim , bende Dyson Pure hot cool almayı düşünüyorum sizn dediğinizden yola çıkarak soğuk ve sıcak üflemesi yeterli değilse pure cool modelini almak daha mantıklı sanırım , birde bu cihaz mutfakta oluşan yemek koksunu mutfaktan çıkmasını önleyecek kadar güçlü müdür?
  • E.S.Y. E kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hocam ben cihaza yaklaşık 3 aydır sahibim ve toplasan 20 gün kullanmışımdır.

ISITMA PERFORMANSI:
    Yaza girerken kaloriferleri kapatmıştım. Bizim ısıtma merkezi sistem. Hava serin olduğunda oturduğum odanın kapılarını kapatıp cihazı istediğim sıcaklığa ayarlıyordum ve oldukça güçlü bir şekilde odayı ısıtıp istediğim sıcaklıkta tutmayı başarıyordu. Ben ısıtma performansını beğendim. Ama sürekli kalorifer kullanıyorsanız ve evinizde ısınma problemi yaşamıyorsanız hot+cool modelini almanıza gerek yok. Kaloriferleri serin havalarda kapatıyorsanız ya da çok ısınmayan odalarınız varsa bu cihaz ısıtma işini güzel yapıyor, ama ısıtma yaparken yüksek elektrik enerjisi tüketiyor.

SOĞUTMA PERFORMANSI:
    Öncelikle şunu belirteyim; bu cihazın soğutma özelliği yok. İsminde geçen “cool” ifadesi ve resimlerdeki mavi renkli hava akışı şemaları tamamen pazarlama hilesi. Oda içerisindeki havayı emip filtreledikten sonra yüksek hızda oda içerisine dağıtıyor. Cihazda soğutma sistemi yok, vantilatörlerde olduğu gibi yüzünüze gelen yüksek hızdaki hava serinlik etkisi yaratıyor. Soğuk modda 1 ampul kadar (yaklaşık 40W) elektrik harcıyor. Yaz mevsimine, birkaç yıldır kullandığım UFO marka vantilatörün yerine bu cihazı kullanma hevesiyle girdim, fakat serinletme etkisi maalesef vantilatörler kadar iyi değil. Ben küçük oturma odasında bile çok sıcak havalarda serinleyebilmek için cihazı 7’nin üstündeki kademelerde çalıştırmak zorunda kaldım. Bu arada cihazın 1’den 10’a kadar kademesi var ve 7’nin üzerinde ciddi gürültü yapıyor. Orta büyüklükteki bir salonda kullanıldığı zaman serinletme etkisi yüksek kademelerde bile yetersiz olacaktır. Sonuç; serinlemek için tekrar UFO marka vantilatörüme geri döndüm.

HAVA TEMİZLEME PERFORMANSI:
    Bu cihazın esas olayı havayı temizleme. Benim ailemde alerjisi olan veya astımlı hasta olmadığı için hava temizliğini hissedemedim, sadece sensörleri vasıtasıyla ölçtüğü değerleri üzerindeki ekrandan be cep telefonu uygulamasından monite edebildim. Ortamda parfüm, osuruk, yemek kokusu vs. olduğu zaman cihaz hemen algılıyor ve ortam havasını temizliyor. Mutfakta yemek kokularınızı tamamen yok etmese bile ciddi oranda azaltacaktır. Biz genelde camı, balkon kapısını ve aspiratörü açıyoruz. Alerjisi olan ve toz vs karşı hassas olan kişiler oldukça memnun yorumlardan öğrenebildiğim kadarıyla. Dyson kullandığı hepa ve karbon filtrelerle havadaki ultra ince partikülleri %99,95 oranında hapsettiğini iddia ediyor.

SONUÇ: Malzeme kalitesi güzel, tasarımı şık, cep telefonu uygulaması oldukça başarılı, cep telefonundan havanın kalitesini görüntüleyebilir ve cihaza her şekilde kumanda edebilirsiniz, cihaz 350 dereceye kadar sağa-sola salınım yaparak dönebiliyor, serinletme performansı vantilatör kadar etkin değil, yüksek kademelerde gürültülü çalışıyor, ısıtma performansı başarılı, hava temizleme performansı başarılı, soğuk modda ampul kadar elk tüketiyor ama sıcak modda elk tüketimi çok fazla, filtre değişimi pahalı, yedek filtrenin fiyatı 999₺, günde 12 saat çalıştırırsanız filtreler yaklaşık 1 yıl dayanıyor, kumandası güzel ve mıknatıslı, kumandayı kullanmadığınızda cihazın tepesine kaybolmasın diye mıknatısla yapıştırabilirsiniz (zamanla yapıştığı yerde kılcal çizikler oluşturuyor, o yüzden ben yapıştırmıyorum), fiyat/performans ürünü değil.

NOT: Elimdeki Hot+Cool modelini sıfır yedek filtresiyle birlikte satıyorum. 21 ay Dyson TR garantisi devam ediyor

Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim hocam.
  • E.S.Y. E kullanıcısına yanıt
    Rca ederim hocam. Neye karar verdin peki?

Kapalı kutu olarak alacağım hocam büyük ihtimal

• Arkadaşlar selamlar. Xiaomi Airpurfier nasıldır ?

Yakınımızdaki siteler yıkılıyor. Alerjik astım hastasıyım. Klima kullanmıyoruz.

Hava kalitesi çok düştü rahatısız ediyor. Dyson istiyordum ancak çok pahalı.

Xiaomi kullananlar var mı ? Memnunlar mı ? Yorumlarda çok övmüşler ancak bilemedim.

Elektrik harcaması ne durumdadır ? 5-6 aylık 20 dolar kadar filtre masrafı da çıkacak çünkü.
  • SeniorAwesome S kullanıcısına yanıt
    ben ufak bir araştırmadan sonra şu modeli aldım. bu xiaomi airpurfier'lerin model ve jenerasyon farkları kafamı çok karıştırdı. hangisi yeni hangisi eski kafam allak bullak oldu. umarım yeni ve iyi bir modeldir aldığım. Fiyatı da piyasaya göre uygun sanırım.

• earth. E kullanıcısına yanıt
    hocam 2h 3h ve pro olarak gidiyor anladığım kadarı ile ancak 3hta HEPA filtre varken pro da yok. alınca da fiyat 3h'a göre iki katına çıkıyor. iyi yapmışsınız yani bende 3h düşünüoyrjum. pro da etki alanı daha fazla gibi yazılmış sadece.
    Ben 2H aldım. Güzel iş görüyor

• emredeniz87 E kullanıcısına yanıt
    Yarı yarıya fark var hocam pro ile. Pro da üstelik hepa filtre de yokmuş. Pronun başka ne artısı var biliyor musunuz ? Sanırım 2 ya da 3h alacağım
  • Bakalım umarım memnun kalırım. Bazıları pek bir işe yaramadığını söylemiş bazıları da tam tersi ilk günden büyük etkisini görmüşler. Ürün ulaştığında görüşlerimi yazarım.
  • Su dyson dan almak istiyorum ama gerçekten hem cihaz hem filitre parası akıl alır gibi değil.
    Bu tarz ürünlerde genelde cihaz pahalı olur filitre de ucuz.
    Bu dyson da ikiside haddinden fazla maliyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniorAwesome

Yarı yarıya fark var hocam pro ile. Pro da üstelik hepa filtre de yokmuş. Pronun başka ne artısı var biliyor musunuz ? Sanırım 2 ya da 3h alacağım
    2h ile 3h ı kıyasladım. Filtresi birebir aynı. Sadece ekstra bir sensör var diye hatırlıyorum. Birde gücü yüksek. Ama zaten sessiz modda kullanıyorum. 2h yeterli bence

• earth. E kullanıcısına yanıt
    Merakla bekliyorum yorumlarınızı. Evde nefes alamaz konuma geldik her gün toz toprak mahalleyi sardı ve bu aylar sürecek maalesef.
  • emredeniz87 E kullanıcısına yanıt
    Evet hatta pro modelinde hepa filtre Yokmuş ve ayrınalmak lazımmış. Pro modelinin gördüğüm tek artısı daha fazla metre kare alana etki etmesi. Ben zaten evde kullanacağım. Odalara taşır temizlertirim hepsi bu.

3h cezbediyor uyguna bulursam yapıştırırım hatta etkisini bariz görürsem kendi odama da alırım.
    Toza ve polene alerjim var. Aldığımdan beri rahatladım diyebilirim. Çalıştırmadığım zaman kedimizin tuvalet kokusu bariz gelmeye başlıyor. Kokuyuda iyi gideriyor diyebilirim. Henüz filtrenin içini kontrol etmedim.

• Air purifier 3h bugün geldi. Öncelikle tasarım çok güzel. Boyut ideal. Dokunmatik oled ekranı rengi malzemesi vs her şeyi iyi ve kaliteli görünüyor.

Benim ev sürekli araba geçen caddenin dibinde, zemin katta. Çabuk pislenen çok toz tüy biriken bir kaç tane de kedi olan bir evde yaşıyorum ama ortam havası tahmin ettiğim kadar kirli çıkmadı. Aleti açtığımda pm2.5 değeri 20 civarıydı.

10 metrekarelik bir odada camı kapıyı kapayıp orta güçte çalıştırdım bir kaç dakika içinde seviye 1'e indi. Fark anında hissediliyor. Bir süre çalıştıktan sonra çok ferah ve havadar bir ortam oluyor. Orta güçte biraz sesli tam güçte epey sesli çalışıyor. Gece modu sessiz.

Ekranda termometre ve nem ölçer olması güzel. Cep telefonuna bağlayıp telefondan kontrol etmek pratik. bu arada modem şifrelemeniz web ise bağlanamayabilir bende olmadı wpa2 yapınca bağlandı.

şimdilik memnun kaldığımı söyleyebilirim.

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.