Şimdi Ara

Hava yastığı açılmadı !!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taco, sürücü ve önyolcu airbagli bir araban varsa ön tarafa geç ve tamponu tekmele. Bakalım airbagleri patlatabilecek misin? (Bir ababa şaçması daha!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Taco, sürücü ve önyolcu airbagli bir araban varsa ön tarafa geç ve tamponu tekmele. Bakalım airbagleri patlatabilecek misin? (Bir ababa şaçması daha!)

Acaba bunun gibi mi?:)

Müzik dinlerken hava yastığı açılırsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can206 -- 18 Şubat 2010; 17:42:18 >
  • videodaki hava yastığı neden sönmedi? normalde hemen sönmesi gerekiyor,
  • Deney 1:

Düz bir zeminde kurulu bir düzenek ve doğru bir hat üzerinde zemine döşenmiş bir ray var. Bu ray üzerinde tam ortalı bir otomobil duruyor. Raydaki bir aparat otomobile alttan monteli. Yani arabayı çekip götürüyor ve durduruyor. Arabada iki ön airbag var. Araba çalışır vaziyette ve vites boşta. Ön tekerleklerin sağa sola dönmesi engellenmiş, sadece dümdüz duruyor.

Sistem çalışıyor ve arabayı ileri doğru hareket ettirmeye başlıyor. Hızlanıyor, saatte 70km (örneğin) hıza ulaşıyor ve zaannnk diye milisaniyeler içinde duruyor. (bu duruşun teknik ve mekanik olarak mümkün olduğunu kabu ediyoruz). Araba, beton bir bloka çarpmış gibi duruyor. Hiçbir darbe yok.

Bu ani hız kaybı ve hızın sıfıra inmesi ile, darbe olmadığı halde ön airbagler açılır mı?

Deney 2:

Aynı deney arabanın vitesi boşta fakat motoru çalışmıyorken yapılıyor. Airbagler açılır mı?

Her iki deneyde de ön emniyet kemerleri yuvalarına takılı ve arabada herhangi bir canlı bulunmuyor.

• Aşağıdaki videoları buldum izlemenizi öneririm :

hava yastıklarının çalışma prensipleri ele alınmış:

HAVA YASTIKLARININ ÇALIŞMA PRENSİBİ?
  •  Hava yastığı açılmadı !!!
  • hayati tehlike yaratacak hız kaybı yaşanmadıysa hava yastığı açılmaz. aracın önünde göçme de yok zaten, nomraldir.
  • quote:

Deney 1:

Düz bir zeminde kurulu bir düzenek ve doğru bir hat üzerinde zemine döşenmiş bir ray var. Bu ray üzerinde tam ortalı bir otomobil duruyor. Raydaki bir aparat otomobile alttan monteli. Yani arabayı çekip götürüyor ve durduruyor. Arabada iki ön airbag var. Araba çalışır vaziyette ve vites boşta. Ön tekerleklerin sağa sola dönmesi engellenmiş, sadece dümdüz duruyor.

Sistem çalışıyor ve arabayı ileri doğru hareket ettirmeye başlıyor. Hızlanıyor, saatte 70km (örneğin) hıza ulaşıyor ve zaannnk diye milisaniyeler içinde duruyor. (bu duruşun teknik ve mekanik olarak mümkün olduğunu kabu ediyoruz). Araba, beton bir bloka çarpmış gibi duruyor. Hiçbir darbe yok.

Bu ani hız kaybı ve hızın sıfıra inmesi ile, darbe olmadığı halde ön airbagler açılır mı?

Deney 2:

Aynı deney arabanın vitesi boşta fakat motoru çalışmıyorken yapılıyor. Airbagler açılır mı?

Her iki deneyde de ön emniyet kemerleri yuvalarına takılı ve arabada herhangi bir canlı bulunmuyor.

Deney 1'in cevabı: Büyük ihtimalle HAYIR, çünkü airbag kontrol ünitesi birçok yerden gelen sinyallerle beslenir, bunlardan birisi de ön koltuklardaki ağırlık sensörüdür koltuk boşsa airbag de açılmayacaktır.
    Deney 2'nin cevabı: bilmiyorum, büyük ihtimalle hayır. Park halindeki bir hondaya başka bir araba hızla çarpmıştı, o kadar hızlıymış ki civic pert oldu ama hiçbir hava yastığı açılmadı. muhtemelen airbagleri ateşlemek için (kimyasal reaksiyonu başlatmak için) ateşleyiciden yüklüce bir akımın geçmesi gerekiyor, araç çalışmazken besleme olmayabilir, ya da yukarıda yazdığım gibi, adam yoksa airbag de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmoz -- 19 Şubat 2010; 0:21:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Hava yastığı açılmadı !!!

Çok güldüm sağol.
  • gecmis olsun abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

quote:

Deney 1:

Deney 2:

Deney 1'in cevabı: Büyük ihtimalle HAYIR, çünkü airbag kontrol ünitesi birçok yerden gelen sinyallerle beslenir, bunlardan birisi de ön koltuklardaki ağırlık sensörüdür koltuk boşsa airbag de açılmayacaktır.
    Deney 2'nin cevabı: bilmiyorum, büyük ihtimalle hayır. Park halindeki bir hondaya başka bir araba hızla çarpmıştı, o kadar hızlıymış ki civic pert oldu ama hiçbir hava yastığı açılmadı. muhtemelen airbagleri ateşlemek için (kimyasal reaksiyonu başlatmak için) ateşleyiciden yüklüce bir akımın geçmesi gerekiyor, araç çalışmazken besleme olmayabilir, ya da yukarıda yazdığım gibi, adam yoksa airbag de yok.

Koltuklara insan ağırlığı kadar ağırlık koyarak tekrar deniyoruz

• sanıyorum ki koltuklarda ağırlık sensörü yok ve piremiyum kılaslarda bilem anahtarla yolcu havayastığı iptal fonksiyonu var..madem böyle bir ağırlık sensörü var da niye bu markalar havayastığı iptal mekanizmasını kullansınlar,tabi ikinci bir ihtimal; hiç sevmediğiniz ve ölmesini istediğiniz kişiyi yolcu koltuğuna oturtup kaza yapmak, dışında
  • bizim civiclerde koltuklarda ağırlık sensörleri var, yolcu koltuğunda kimse oturmuyorsa emniyet kemeri ikazı yanmıyor, birisi oturuyorsa yanıyor bu yüzden yolcu airbag iptal fonksiyonu yok.
    bunu bi ara denemiştim, emniyet kemeri ikaz sesi gelirken ayağa kalktım, ses hemen kesildi
    aracın kullanma kılavuzunu okursanız belli bir ağırlığın altındaki kimseleri ön koltukta oturtmayınız der. kaç kg olduğunu hatırlamıyorum şimdi.
  • ben de senin gibi ikaz sesi gelirken kalktım,yine devam etmişti civic ES de,sonunda fişini çektim kemer ikazının bitti,gitti.. demek ki yeni kasada böyle birşey var ama neden diğer markalar bunu düşünemedi veya çocuk koltuğu montajında o sensör ağırlık algılarsa nolacak??
  • Ayağa kalkınca başınız tavana değmedi mi yoksa sunrooftan mı fışkırdınız dışarı?

Ön yolcu koltuğuna çocuk koltuğu takmak yassak. Bkz. ön yolcu güneş siperi!

• ayağa kalkmaktan kastım "yerden pozuk para alma hareketi" gibi bişeydi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmoz

bizim civiclerde koltuklarda ağırlık sensörleri var, yolcu koltuğunda kimse oturmuyorsa emniyet kemeri ikazı yanmıyor, birisi oturuyorsa yanıyor bu yüzden yolcu airbag iptal fonksiyonu yok.
    bunu bi ara denemiştim, emniyet kemeri ikaz sesi gelirken ayağa kalktım, ses hemen kesildi
    aracın kullanma kılavuzunu okursanız belli bir ağırlığın altındaki kimseleri ön koltukta oturtmayınız der. kaç kg olduğunu hatırlamıyorum şimdi.

En kötü yanı alışverişten sonra koltuğa birşey koyamamak,kemeri takıp üzerine ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerkek

quote:

Orijinalden alıntı: can206

peki bu lastikler duble lastik değilmi sonuçta sizi nasıl tarlaya sürükledi anlayamadım.siz direksiyonu ani bir şekilde cevirdinizmi?

Lastikler duble ama büyük bi gürültüyle top attı halk tabiriyle.İnanılmaz bi ses çıktı.Kendime geldiğimde tarladaydım...

Öncelikle geçmiş olsun,

Kaç km hızla gidiyordunuz acaba ?
  • Büyük geçmiş olsun,
  • quote:

Ayağa kalkınca başınız tavana değmedi mi yoksa sunrooftan mı fışkırdınız dışarı?

Ön yolcu koltuğuna çocuk koltuğu takmak yassak. Bkz. ön yolcu güneş siperi!

taksalar bile o kadarcık çocuğun ağırlığından ne olacakki
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.