ve daha bir cok ayrıntı seklinde seceneklerle gidiyor...
Benim yapmak istedigim şey sadece, Nereden Nereye kısmı ile gidis saati ve varış saati kısmı olacak.
Fakat eklemem gereken yüzlerce ülke ve bunların icerisinde bulunan şehirlerin hava alanları var. Misal Nereden kısmında İstanbul'u seçtikten sonra Nereye kısmına gelebilecek binlerce hatta belkide 100 binlerce alternatif var. Ayrıca bunların hepsinin İstanbul'a olan uzaklığı farklı olduğundan gidiş saatleri ile varış saatleri arasındaki zaman aralıkları da farklı olacak. Hatta İstanbul'dan gidiş saatleri de farklılık gösterecek. Bir de bunları sadece İstanbul'a degil de diger bütün hava alanları icin düsünecek olursak, olusacak olan kombinasyon sayısını hayal bile edemiyorum.. Son olarak bunlara ek olarak, gidiş ve varış saatleri hafta ici hergün aynı fakat cumartesi ve pazar günleri kendisi dışındaki diger günlerden farklılık gösterecek sekilde olacak.
Böyle bir sistem en basit ne şekilde yapılabilir? Bu konuda fikirlerinizi ve desteklerinizi rica ediyorum. Sevgiler... İyi çalışmalar dilerim.
veritabanı olan herhangi bir programlama diliyle olur. Önerim Flash+Ajax ve php kullanman. Programalam içinde her ilin birbirine olan mesafesini hesaplayan bir fonksiyonun olmalı.
Çok çok büyük bir veritabanı tasarımı gerektirir. Her yazılım probleminde olduğu gibi bununda yapılmasının yüzlerce farklı yöntemi olabilir. Kullanacağın yeri , nekadar kusursuz olması gerektiğini belirtirsen daha kolay yardımcı olunabilir.
Bunu yapman mümkün değil. Gördüğün o formların hepsi "Amadeus" denen evrensel bir platform üzerinden çalışır. Aynı zamanda firmanın ismidir, Amadeus. Bu platformun hiçte beklenmedik derecede dandik bir apisi vardır. Veri çekebilmek için; bilet satabilmek için gerekli olan bazı belgelere ve üyeliklere ihtiyacın vardır. Tabi birde amadeus partner olmalısın ama gerçekten feci tuzlu bir partnerlik.
Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim.
atletico , sadece nereden nereye kısmı ve gidiş varış saatlerini gösterecek bir sistem. bu kısmı kusursuz çalışşmalı. Zaten baska da birsey istemiyorum aslında.
_qwerty_ , Bilet satımı yada fiyatları olmayacak. sadece uçakların nereden nereye uçacagını(bunu kendi seçimimizle belirtecegiz) ve kalkış,varış saatlerini gösterecek.