Şimdi Ara

İyi bir yerde staj nasıl bulunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, İstanbul'da bir teknik üniversitede inşaat mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Bu yaz şantiye stajı yapmam gerekiyor. Ortalamam 2.7, erasmus'a gittim, abd'de dil okuluna gittim ingilizcem ileri seviyede. Okuduğum okulun da adı kaliteli. 50ye yakın inşaat şirketine staj için mail attım ancak tek bir geri dönüş bile alamadım. Staj yapan arkadaşlar, staj yerinizi nasıl buldunuz acaba? İyi bir yerde staj yapmak için nasıl bir yol izlemek lazım? Teşekkürler, iyi günler.

• torpil yoksa işin zor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maketle

torpil yoksa işin zor...
    :(
  • staj içinde torpil mi gerekli o kadar da değil istanbulda bir dünya şirket var,eğer dediğin gibi donanımlı isen staj bulman zor olmamalı anadili gibi ingilizcen varsa kesin dönüş yaparlar staj dediğin nedir amele niyetine çalıştıracaklar işte parasız pulsuz
  • İnşaat geleceği olmayan bir sektör. Çok yanlış zamanda yanlış bir bölüm okuyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

staj içinde torpil mi gerekli o kadar da değil istanbulda bir dünya şirket var,eğer dediğin gibi donanımlı isen staj bulman zor olmamalı anadili gibi ingilizcen varsa kesin dönüş yaparlar staj dediğin nedir amele niyetine çalıştıracaklar işte parasız pulsuz
    Hocam alelade bir yerde bulmak kolay ancak ben bana bir şeyler katacak, ilerde özgeçmişimde artı olacak bir yer arıyorum.. Birçok büyük şirkete mail yolladım ama olumsuz dahi olsa geri dönüş alamadım malesef. Tek tek insan kaynaklarına ulaşmak mantıklı mı sizce?
  • Okuma gir ful taym bi işe gir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

İnşaat geleceği olmayan bir sektör. Çok yanlış zamanda yanlış bir bölüm okuyorsun.
    hocam herkes aynı şeyi söylüyor, çok büyük hayallerle girmiştim okuluma. bakalım hayat ne gösterecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC422BF28

hocam herkes aynı şeyi söylüyor, çok büyük hayallerle girmiştim okuluma. bakalım hayat ne gösterecek..

Alıntıları Göster
    hangi okul? sakıncası yoksa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

hangi okul? sakıncası yoksa.

Alıntıları Göster
    itü'de okuyorum hocam
  • Bölüm değiştir dostum inşaat işi bitti. Zararın neresinden dönersen kardır.
  • 1. İtü teknokent'ten alanınla ilgili şirketleri araştır.
    2. Beğendiğin her bir şirket için, o şirketin alanında hangi keywordler popüler araştır.
    3. CV hazırla (ingilizce).
    4. Başvuracağın şirket sayısı kadar cv'nin kopyasını oluştur. Her bir kopyada o şirketin alanındaki keywordleri yetenekler ve özet kısmına yaz.
    5. Smart casual bir tarzda kıyafetlerini akşamdan seç, ayakkabılarını temizle ve tişört/gömlek/kazağını ütüle.
    6. Şirketlere teker teker git. Yanına o şirket için hazırladığın cv'yi al başka bir şey alma. Merhaba ben şirketinizde UZUN DÖNEM staj yapmak istiyorum ismim okulum şu şu, (ortalamadan bahsetme), şirketinizi araştırdım ve burada staj yaparak tecrübe kazanmamın faydalı olacağına inanıyorum ve bu yeteneklerimi geliştirerek size de katkı sağlamak istiyorum.
    7. Beklemeye koyul, bu süre içinde kari yer.netten başvurularına devam et.

Denendi çalışıyor. Bunu yapmak için itülü olmana gerek yok. Odtü'deyken bilkent cyberparkta bu şekilde iş buldum ben.

• Okulunun kariyer sayfası varsa oradan başvuru yap diğer kariyer siteleri piyango gibi çalışıyor
  • Maille değil bizzat şirketlere gidiceksin dilin de varmış staj için torpile ihtiyacın yok stajyer çoğu şirketin işine geliyor öz verine göre ileride o şiret iş imkanı sağlar şirketleri çok iyi araştır sosyal haklarını vs sonra git görüşmeye çalış bazılarıyla görüşemezsin ama denemen lazım biraz yırtık ol donda durma fırla sağa sola bu devirde yırtık olmazsan %80 mühendisler gibi ağlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

1. İtü teknokent'ten alanınla ilgili şirketleri araştır.
    2. Beğendiğin her bir şirket için, o şirketin alanında hangi keywordler popüler araştır.
    3. CV hazırla (ingilizce).
    4. Başvuracağın şirket sayısı kadar cv'nin kopyasını oluştur. Her bir kopyada o şirketin alanındaki keywordleri yetenekler ve özet kısmına yaz.
    5. Smart casual bir tarzda kıyafetlerini akşamdan seç, ayakkabılarını temizle ve tişört/gömlek/kazağını ütüle.
    6. Şirketlere teker teker git. Yanına o şirket için hazırladığın cv'yi al başka bir şey alma. Merhaba ben şirketinizde UZUN DÖNEM staj yapmak istiyorum ismim okulum şu şu, (ortalamadan bahsetme), şirketinizi araştırdım ve burada staj yaparak tecrübe kazanmamın faydalı olacağına inanıyorum ve bu yeteneklerimi geliştirerek size de katkı sağlamak istiyorum.
    7. Beklemeye koyul, bu süre içinde kari yer.netten başvurularına devam et.

Denendi çalışıyor. Bunu yapmak için itülü olmana gerek yok. Odtü'deyken bilkent cyberparkta bu şekilde iş buldum ben.
    tesekkur ederim, faydali tavsiyeler.

• gökan

@Kanatlandırmayan_Redbull @the_executioner_ @hamza5806 @HayatınıYaşayamayanAdam @Klakson Çalan Adam @Francis J. Underwood
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

gökan

@Kanatlandırmayan_Redbull @the_executioner_ @hamza5806 @HayatınıYaşayamayanAdam @Klakson Çalan Adam @Francis J. Underwood
    Gokan nerde hocam?

• Geçen haftalarda kariyer zirvesi oldu okulda oralara baktın mı? Gerçi onlar da kariyer net’e yönlendiriyordu

• Amcanın dayının tanıdığı olacak yoksa kimsenin umrunda değil. Stajlarımı çok zor tamamlamıştım haliyle şu an düzgün iş de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Gokan nerde hocam?

Alıntıları Göster
    kouyu açan gökan hocam bana sıtaj atavsiyesi istedi okuyom falan dedi çalışkanmış baya orna kendini çizdir işa olmayacam dedi ama bu yazı bu gülüş o gökan hocam
    kendisine eskii gibi olması için çok yalvardım ama inat la değiştiğini söyled i
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.