Şimdi Ara

Havaalanından İzin Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve aklımda olan bir kaç poz için havaalanında çekim yapmam lazım.
    Havaalanına gir-çek değil örneğin bir uçağın motorunun içinde.
    Tabiki uçuş güvenliği havaalanında herşeyden önce gelir ama zaten çalışır durumdaki bir uçak için böyle bir talebim yok. Hangardaki yada kullanılmayan herhangi bir uçak için havaalanından izin alınabilir mi? Kime başvurmam gerekir?

Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Logn

Merhaba

Fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve aklımda olan bir kaç poz için havaalanında çekim yapmam lazım.
    Havaalanına gir-çek değil örneğin bir uçağın motorunun içinde.
    Tabiki uçuş güvenliği havaalanında herşeyden önce gelir ama zaten çalışır durumdaki bir uçak için böyle bir talebim yok. Hangardaki yada kullanılmayan herhangi bir uçak için havaalanından izin alınabilir mi? Kime başvurmam gerekir?

Teşekkür ederim

Gördüğüm ilginç konulardan bir tane daha :) Böyle birşeye izin verirler mi sorgulamak lazım. Profesyonel çekim yapanlar belgeseldir , programdır ,tanıtımdır bunlara bir ücret karşılığında veya çıkarlar doğrultusunda izin veriliyordur fakat kişisel çekiminiz için izin vereceklerini sanmam. Ayrıca tek bir yerden izin değil uçaklar havaalanı yönetimine bağlı olmadığı için havayolundan da izin almanız gerekicektir büyük ihtimal. Apron tarafına kişisel amaçla geçmeniz çok görülmeyen duyulmayan birşey olsa gerek. Kimden izin almanız gerektiği hakkında da bilgim yok açıkçası ama birçok yerden almanız gerekicek o kesin. Bilgisi olan bir arkadaş varsa gerçekten aydınlatsın ilginç bir konu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeromaster -- 16 Kasım 2014; 18:30:37 >

• Kardes oncelikle DHMI(devlet hava meydanlari isletmesi) den munferit apron girisi icin izin almalisin.daha sonra fotograflayacagin ucak hangi kurum/sirketin ise ondan da izin alman gerekir.hatta dhmi once senden bu izni talep edebilir apron izni icin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Once bir havayolundan izin alacaksin. Daha sonra o havayoluna yer hizmeti veren kurulus sana dhmi den apron giris izni alacak.
    Gbt kontrolleri vs.lerden sonra aprona girebileceksin.
    Buraya kadar olan kismi havalimani ile alakasi olmayan biri icin fazlasiyla zor. Ama daha zor olan kismi resim cekmek. Cunku bu cok daha ayrintili ve kisisel hobiler icin verilmeyecek bir izin.
    Tavsiyem yuksek mevkilerden torpil ayarlaman.

• Evet birkaç Atatürk resmi gösterirsen olabilir
  • Bu tarz izinleri neden ne icin aldiginiz onemli bir kuruma bagli olmadiginiz icin izin vermezler. Hangi havayolunun ucaklarinini cekecekseniz onlari baglamaniz gerek ki onlar sizin adiniza izin alsin tek basiniza izin vermezler.

• Merhaba,

Bende güncel olarak uçak fotoğrafı çekiyorum. Daha önce bir kez tutuklandım fotoğraf çektiğim için Aprona çıkmayı bırakın, normal dışarıdan çekerken bile müdahele ediliyor. Özellikle şu dönemler baya çalkantılı olduğu için çok fazla üstünde durmayın bu konunun. Benim gibi niyazi yolunda gidersiniz valla

Fotoğraflarım için :http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=72307

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.