odtü olursa bu bölümü istiyordum fakat izmir ekonomiye girebilirim gibi diğer okullar hakkında bir bilgin varmı hocam çok az okulda bu bölüm var |
Havacılık ve uzay mühendisliği Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (2. sayfa)
-
-
Maalesef diğer okullar hakkında bilgim yok. 2. dönemdeyken Gebzeye gitmiştim. Tübitak insansız hava araçları yarışması hakkında eğitim veriyordu.
Eğitim sırasında bir hoca çok temel aerodinamik sorusu sormuştu ve ben cevaplamıştım. 2. Dönemde aldığımız uçak performansı dersinde bunları görmüştüm bu sayede cevaplayabildim.
O eğitimde İzmir ekonomide okuyan bir kız ile tanışmıştım. Kendisi 4. dönemdi. O sırada yanımda oturmaktaydi ve bunu cevaplayabildigime baya şaşırmıştı. Kendisinin 4. Dönem oldugunu ve hâlâ uçaklar ve hesaplamalari hakkında ders almadığını ve bu yüzden bilgiye sahip olmadığını söylemişti.
Size söyleyeceklerim evet okul isminin önemi var tabiki fakat tercih etmeden önce müfredata ve veren hocalara dikkat etmeniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Okul nasıl gidiyor şu an? Tam olarak nerelerde çalışabiliyorsunuz ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
atü'nün internet sayfasında -çoğu üniversitede bulunan- 4 adet yurtdışı değişim ve staj programı bulunduğundan söz ediliyor.
bu programlar etkin ve faal biçimde kullanılıyor mu?
öğrenciler olarak bu programları kullanabilmeniz açısından imkanları sizlere sağlıyorlar mıydı? (pandemi döneminden hariç olarak)
son olarak okuldaki topluluklarından da biraz bahsedebilir misiniz?
kulüpler gerek, türkiye çapında olsun gerek uluslararası yarışmalarda olsun o konularda nasıllar?
-
TÜBİTAK (SAGE, UZAY, MAM, BİLGEM vs.)
TUSAŞ
TEI
ROKETSAN
HAVELSAN
ASELSAN
BAYKAR
VESTEL SAVUNMA
STM
KALE AERO
GE TÜRKİYE
TURKISH TECHNIC
HAVALİMANLARI
BAKIM MERKEZ FABRİKA KOMUTANLIKLARI (1. 2. 3. 4. 5.)
SDT
GÜMÜŞ UZAY SAVUNMA HAVACILIK
ASISGUARD
LAPİS HAVACILIK
KUZGUN SAVUNMA VE HAVACILIK
FSK HAVACILIK
TEKNOKENT KURULUŞU FİRMALAR
Aklıma gelenleri yazdım ama emin ol bunlardan daha çok firma bulunmakta. Ayrıca yazdığım firmaların hepsini havacılık ile ilgili tutmaya çalıştım. Havacılık dışında da çalışma imkanların bulunmakta. Yurtdışı imkanlarını da unutmamak lazım.
Mezun olduktan sonra havacılık ve uzay mühendisi ünvanını alıyorsun fakat kendini hangi konuda geliştirirsen o konunun da mühendisi olabilirsin. En basit örnekler olarak: hesaplamalı akışkanlar dinamiği (cfd) konusunda geliştirirsen eğer cfd mühendisi olursun, 3 boyutlu çizim konusunda geliştirirsen cad mühendisi olabilirsin. Kendini geliştirdiğin konuya göre de çok başka şirketlerde iş imkanları bulabilirsin.
Onun dışında okul nasıl gidiyor şuan diye sormuşsun. Dersleri anlamak daha da zorlaştı son 1 senedir çünkü dersler hem zor hem de uzaktan eğitimle anlamak gerçekten çok yorucu. Son seneme gireceğim bu yüzden kendimi daha çok geliştirmeye odaklandım. 2. yabancı dil öğrenmeye çalışıyorum (almanca). Ayrıca elimden geldiğince proje yarışmalarına katılmaya çalışıyorum. 3 senedir aktif olarak beni yoracak şekildeki proje yarışmalarına katılıyordum fakat artık sadece fikir proje yarışmalarına katılmayı planlıyorum. Bu sayede pek fazla yorulmayıp son senede yapmam gereken bitirme projeme odaklanabileceğim.
Staj yeri bulmam, özellikle gerçekten istediğim yerde bulmuş olmam hevesimi tekrardan canlandırdı. Şuan olumsuz herhangi bir şey yok.
Teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyurt_ -- 15 Haziran 2021; 8:51:57 >
-
erasmus+ ile yurtdışı değişim ve staj programlarından yararlanabiliyorsun.
etkin ve faal biçimde kullanılıyor evet. bizim bölümde değişim programı ile staj yapanı görmedim fakat değişim programı ile Porto'ya giden gördüm.
bizlere bu imkanı veriyorlar tabiki sadece tek yapman gereken erasmus sınavına hazırlanıp gerekli puanı alman ve rakiplerine oranla daha iyi yapman.
okuldaki topluluklar pandemi döneminde uzaktan eğitim olduğundan dolayı biraz pasif kaldırlar. ama bu süreçte yeni yeni topluluklar açıldı. yüz yüze eğitim başaldıktan sonra çok aktif olacaklarını düşünüyorum.
kulüpler türkiye ve uluslararası yarışmalarda kendilerini göstermeye çalışıyorlar. kulüpler kendi bünyesinde takımlar oluşturup bu takımlarla yarışmalara katılıyorlar. gerekli tüm imkanlar (atölye, malzeme vs) sağlanıyor. fakat yeni bir bölüm olduğu için bu konuları bilen kişi sayısı az. ama malzeme desteği falan verildiği için araştırarak öğrenmek kolay.
ben içinde bulunduğum takım ile her sene insansız hava araçları yarışmalarına katıldım. tüm bunları yaparken hem eğlendim hem de çok şey öğrendim.
-
Peki şu an ne durumdasınız bölümün kendi binası yapıldı mı
Laboratuvar nasıl
Şuan stajıniz nasıl
İş imkanı nasıl
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X