Şimdi Ara

Havacılık ve uzay mühendisliği Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
8.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu bölümü ve üniversiteyi ilk siraya yazdim. Adana BTU'de bu bölüm yeni açılmış. Bu bölüm devlet olarak sadece ODTÜ de vardı. BTU de bu bölümü acmis olan devlet üniversitesi olarak ilk öğrencilerini alacak. Ben yazarken imkansız gibi gelmişti cunku siralamam 90bin. Ama bu aralar kimse tercih etmez gibime geliyor. Sizce durum nasıl olur? Hangi sıralamayla kapatır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyurt_ -- 22 Ağustos 2018; 16:16:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de 4. Sıraya Türk Hava Kurumu Uzay Müh. yazdım. 40k sıralamam var bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeongi -- 22 Ağustos 2018; 17:54:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeongi kullanıcısına yanıt
    TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ.
    TÜRK DİL KURUMU İLE ALAKASI YOK.

• deBroglie0 kullanıcısına yanıt
    Hocam biliyorum ama kurban telaşından yanlış yazmışım fjfjfjfjfkkx

• Lütfen arkadaşlar yorumlariniza ihtiyacım var

• +++

• naptınız?
  • Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Havacılık ve uzay mühendisliği geldi ama sevinsem mi uzulsem mi bilemedim ben gelmez sanıyordum ve hayalimi direkt listemdeki başka bir üniversiteye kuruyordum. Neyse hayırlısı buymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyurt_ -- 31 Ağustos 2018; 8:14:0 >
  • Arkadaşlar başka Adana bilim ve teknoloji üniversitesi kazanan var mı?

• Bende yazmayı düşünüyorum da birkaç sorum olacak?

Nasıl okuldan memnun musun?
    Eğitim kalitesi nasıl?
    Sence gelecekte iş imkanı var mı?

Teşekkürler
  • Merhaba. Bu konu hakkında birçok soru geliyor. Ben de hepsini bu konu altında topluca cevaplamak istedim.

Şuan 2. Sınıfa geçtim. Hazırlıktan ara dönem muafiyeti ile geçmiştim. Bu yazıyı 2. Sınıfa geçmiş ve en üst dönem birisi olarak yazıyorum.

Önce bölümden başlamak istiyorum. İlk olarak bölümde uzay yok. Sadece uçak üstüne kurulmuş. Nedenini soracak olursanız eğer ülkemizde uzayla alakalı birşey olmadığı için. Duyduğum kadarıyla uzay mühendisleri bile uçak görüyorlar.

Eğer araştırdıysanız bölüm hocalarinda profesör olmadığını görmüşsünüzdür. Neredeyse hepsi doçent. Ama hocalarımızın birçok profesörden iyi olduğunu söyleyebilirim. 2 tane yabancı hocamız var. Tüm hocalar derslerini ingilizce anlatıyorlar. Şimdi tüm hocaların kariyerlerini teker teker saymayacagim sen okulun internet sitesinden cv lerini bulabilirsin. Hepsi de iyi yerlerden mezun iyi yerlerden lisans yapmış hocalar.

Bölüm yeni olduğu için hocaların hepsi çok ilgililer. Anlamadığın yerleri hiç çekinmeden gidip sorabilirsin. Tekrar anlatan bile olur. Hiçbirisinin egosu yok. Asistan hocalarla kanka bile olabilirsin.

Bölüm başkanımız tam bir proje adami. Mesela bu sene okulumuz adı altında Tübitak uluslararası insansız hava araçları yarışmasına basvurumuzu kendisi yaptı. 3 takım çıkarttık. Okul da bütçemizi destekledi. Bu yarışma altında bilmediğimiz konuları ilgili hocalar zaman ayırıp anlattılar.

Şimdi biraz okulun kampüsünde bahsetmek istiyorum. Okulun kampüsü daha 3 senelik. Sen googleye arayıp bakarsan eski binasını görürsün birçok yerde. Apartman dairesi gibi birşey karşına çıkar. Onlara inanma. Okulun mis gibi kampüsü var. Sadece daha yeni olduğu için birkaç binası eksik ama onlar da inşaat halindeler. Kampüs 3 seneye tamamlanır diye tahmin ediyorum. Ve yine kampüs yeni olduğundan içinde hiç büyük ağaç göremezsin. Gölgesinde oturabileceğin sadece binalar vardır.

Okulun kampüsü Saricamda. Merkeze uzak, Çukurova üniversitesine yakın. Otobüs ile takilabilecegin yerlere (barajyolu, özal) 15 dakikada varabilirsin.

Şimdilik aklimdakiler bu kadar. Sorunuz olursa lütfen buradan yazın. Sosyal medyadan yazmayin ki herkes görebilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufyurt_ -- 15 Haziran 2021; 9:8:42 >

• Üniversite staj imkanı sağlıyor mu ? Bölüm adına ne gibi etkinlikler yapılıyor? Bu bölümü ATÜ de okumanın ne gibi avantajları ve dezavantajları var ?
  • Evet duyduğum kadarıyla bölümün bazı firmalar ile staj imkanı var. Duyduğum kadarıyla diyorum çünkü daha staj yapan yok yeni olduğu için. Bize söylenen staj konusunda yardımcı olacakları. 2. ve 3. sınıftan sonraki yazda oluyor stajlar.

Bölüm adına değil de okul adına, geneli bizim bölümden olan ve bizim hocaların desteklediği İnsansız Hava Aracı projeleri var. Havacılık kulübümüz var ve bu kulüpte savunma sanayi zirvesi, incirlik gezisi gibi etkinlikler oluyor.

Bu bölümü burada okumanın avantajı ise kendini çok iyi geliştirebilme imkanına sahip olman. Bahsettiğim gibi hocalar çok ilgili. Sen de bu konularda istekli olduğunu belli edersen eğer tam desteklerini alırsın. Böylece kendini daha çok gelistirebilirsin.
    Dezavantajı ise diğer köklü üniversitelerin rakibi olması. Köklü üniversiteler her konuda üstün gelebilirler. ATU'de okuyorsan eger kendini daha fazla geliştirmen lazım ki diğer üniversitelerdeki öğrencilerden farkin olsun.

• abi bölüm geçen sene 301 taban puanla almış büyük ihtimalle yeni açıldığı için ama bu yıl ne kadar artabilir bu puan ve bütün dersler ingilizce mi?
  • the_crypton T kullanıcısına yanıt
    Bu sene 319 ile aldı dostum ama sıralaması çok yükselmedi

• Bu okulda Endüstri müh. istiyorum istanbuldan geleceğim sence yazmalı mıyım?Lütfen yardımcı ol ekşide okuduklarım moralimi çok bozdu
  • Hocam ben Adana BTÜ ( adı Alparslan Türkeş BTÜ oldu)
    yakınlarında oturuyorum. Şevkinizi kırmak istemiyorum ama karşısında çöp arıtma tesisi var, civarı full inşaat, kaldı ki btünün inşaatı daha bitmedi... Çok yakınında oturuyorum.

• hocam durumlar nedir? nasıl gidiyor? sınava hazırlanan bir öğrenci olarak sizden bilgi almak isterim.

• üniversiteniz ile yeni yorumlarınız var ise okumak isterim.
    • mezun olduktan sonra hangi alanlarda çalışılıyor? hemen iş bulunuyor mu? iş imkanları nasıl?
    • mezun olduktan sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
    • havacılık ve uzay müh. önü açık bir meslek grubu mudur?
    • son olarak, kazançları nasıldır? az çok bilgi sahibi olmuşsunuzdur bu konu hakkında durum nedir 

şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenikola -- 14 Haziran 2021; 13:5:24 >
  • Merhaba, geçen bu tüm süreçte neler yaşadığımı anlatayım sonra da sizin sorularınıza cevap vereceğim.

Öncelikle bir önceki yazımda bölümde uzay olmadığından bahsetmiştim fakat müfredat biraz değişti ve 6. Dönemde Orbital Mechanics dersi ile uzay ve yörünge mekaniği hakkında çoğu şey hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Profesör hocamız artık var (yabancı)fakat kendisi sözleşmeli. Kendisinin kariyeri ve özgeçmişi baya iyi. Şuan kendisinden Flight Mechanics ve Orbital Mechanics derslerini alıyorum. Diğer hocalarımız hakkında fikirlerim değişmedi. 1-2 hoca dışında hepsi hâlâ çok iyi.

Bu süreçte bölüm başkanı vs değişti. Bu yüzden bir önceki yazımda bahsettiğim bölüm başkanı ayrı hoca lütfen karışmasın.

Okul hakkında kampüs inşaatı hâlâ tamamlanmamış. Havacılık ve uzay bilimleri fakültesinin binası bulunmamakta. Şuan geçici olarak prefabrik bir binada hocalarin odaları bulunmakta. Dersler yüz yüze iken mühendislik fakültesinde isleniyordu. Fakat aldığım yeni duyuma göre bizim fakülte yeni bir geçici binaya geçecek. Bu geçeceği bina 2 katlı ve gerçek bina yani prefabrik falan değil.

Bölümümüze ait yapısal laboratuvarı bulunmakta. Biraz küçük ve elimizdeki tek laboratuvar bu. Benim tek dert yandığım konu bu olabilir. Bölümde laboratuvar eksik. İçerisinde hesaplamalar yapabileceğimiz bir rüzgar tünelimiz olmasını isterdim açıkçası.

Geçen son birkaç ay beni baya yıprattı. 2. Sınıfta ben ve sınıf arkadaşlarım (en üst dönem 6 kişi) pandemi ve okulun isminin yeni olmasının verdiği etkiler ile staj yeri bulamamıştık. Ayrıca birçok yer 2. Sınıf stajyer almıyordu. 6. Döneme gectigimizde artık bir staj yeri bulmalıydik ve gerçekten hiçbir yerden kabul almıyorduk(birimiz hariç-baykar). Bu süreçte hepimiz çok yıprandık. Fakat bu son ay içerisinde Kariyer Kapısı platformundan hepimiz(3. Sınıf 5 kişi) teklif aldık. 2 kişi TUSAŞ, 3 kişi Tübitak Uzay'dan teklifler aldık. Ayrıca bir kişi de Baykar'da staja başladı.

Ayrıca kendi dönemimden 3 arkadaşım Tübitak Sage'de yarı zamanlı çalışma için iş görüşmesine çağrıldılar.

Benim mezun olduktan sonra kendimi gördüğüm aslında birden fazla yer var. Seçenek çok. İlk olarak uzay alanında yükselmek istiyorum. Bu yaz yapacağım Tübitak Uzay stajı benim için çok önemli.

Havacılık Uzay müh. bence önü çok açık bir meslek. Çok fazla çalışma alanları var. Kendinizi lisans süresince geliştirirseniz gerçekten boşta kalma olasılığınız düşük.

Mezun olduktan sonra çok fazla çalışma alanları var. Bakım merkezlerinde ve komutanlıklarda, savunma sanayinde, havalimanlarında, fabrikalarda, makina mühendisi olarak vs. çalışma imkanların var.

Kazançları hakkında çalıştığın yere göre değişir. Bir savunma sanayinde çalışan mühendis çok iyi paralar alabilir.

• mellikey kullanıcısına yanıt

Diğer bölümler hakkında pek fikrim yok maalesef

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.