Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) vs Ege Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sayısalda 26K sıralamam var. Elektronik ve haberleşme mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Üniversite olarak İzmir'de okumak istiyorum ama farklı şehirlerde de okuyabilirim (üniversite önerilerinize açığım). Ege ve İYTE bilgisayar tutmadığı için (yine de tercih listeme yazacağım) üniversiteleri EHM açısından değerlendireceğim.

Bu değerlendirme benim araştırmalarımın sonucu.

Şimdi Ege ile başlarsak artı ve eksileri:

+İzmir'in merkezinde, Bornova'da.

+Ulaşımı çok rahat.

+Merkezde olduğu için her türlü sosyal aktivite mümkün.

+Kampüsü büyük ve kampüs ortamı güzel.

+Barınma sıkıntısı yok çünkü ailem Manisa'da kalıyor. Manisa'dan Ege'ye otobüs ile 30 dk sürüyor ve direkt Ege'nin önüne bırakıyor.

+Adını duyurmuş bir üniversite.

Eğitim kalitesinden şüpheliyim. İnternetten araştırdığım kadarıyla eğitimi çok iyi değil

-Sıralaması düşüşte. 2018-2019-2020-2021 sırayla 41-44-48-49K şeklinde.

-Laboratuvar imkanları.

-Bölümü elektrik elektronik yani elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü yok. Ben direkt elektronik ve haberleşme mühendisliğinde uzmanlaşmak istediğim için bana göre bir eksi.

-Akademik kadrosu çok iyi değil.

İYTE'nin artı ve eksileri:

+Eğitimi.

+Akademik kadrosu.

+Teknopark olması.

+Laboratuvar imkanları.

+Sıralaması 2019-2020-2021 sırayla 38-36-38K şeklinde. Benim sıralamama daha yakın.

-İzmir'in dışında Urla ilçesine bağlı Gülbahçe köyünde.

-Ulaşımı zor.

-Sosyal aktivite sınırlı.

-Barınma sıkıntısı var. KYK yurdu tutmazsa özel yurt ya da ev kiralamak zorundasınız ki fiyatlar öğrenciye göre aşırı pahalı.

-Kampüs ortamı Ege kadar yok.

-İYTE'nin eğitimi daha iyi olmasına rağmen Ege kadar bilinirliği yok. Mezun olduğunuzda iş alımlarında Ege'den mezun olan biri daha öne geçebilir.

Sizce sadece eğitimi daha iyi olduğu için İYTE'yi seçmeli miyim?

EHM için üniversite veya genel anlamda önerilerinizi bekliyorum.

• ben de İYTE yazıp yazmama konusunda çok kararsızdım ama geçen hafta gittim gezdim ve kampüsü beğenmedim, ulaşım barinmay olayı da beni cidden zorlayacak ve eğitimi ne kadar iyi olursa olsun bu ikisi benim için çok önemli o yüzden yazmayacağım. Liseyi de benzer şekilde okudum iyi bir fen lisesiydi ama dağ başıydı hiçbir sosyalliğim olmadı bu mutsuzlukla da başarılı da olamadım mezuna kaldım, üniversitede aynısı olsun istemiyorum. tabi benim şahsi görüşüm seni bu durumlar etkilemeyecekse eğitimi çok iyi gidebilirsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 gün önce ben de Bilgisayar Mühendisliği için İYTE kampüsü gezdim ve kesinlikle yaşanılabilecek bir yere benzemiyor. Sosyal hayatım olmasın oturur ders çalışırım diyorsan tercih edebileceğin bir yer ama bana kalırsa 4-5 sene orası çekilebilecek bir yer değil. Ayrıca elektrik ve su kesintisinin köy ve kampüste çok sık olduğunu duydum

• 5 sene Iytede bilgisayar mühendisliği okudum. Oradaki yaşadığım sosyal hayatı mezun olduktan sonra bulamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Ekonomi Üniversitesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.