Şimdi Ara

Havada Dönen manyetik küre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Havada dönen manyetik küreyi çoğunuz duymuştur. Fakat benim öğrenmek istediğim konu madem mıknatıslar doğal o zaman niye enerji istiyor bu alet ? aranızda bilen biri varsa lütfen söylesin dönem ödevi için böyle birşey yapmak istiyorum :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonay4534 -- 30 Ocak 2015; 23:12:28 >

• Elektromiknatis kullanıyor olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendinden tahrikli motor gibi çalışıyor.
  • o zaman gelen enerji mıknatısları mı hareket ettiriyor acaba :/ çünkü elektromıknatıs sabit olucaksa anlamı kalmaz :/
  • Anlamı kalmaz derken? Bir bobine voltaj uygulandığında elektromıknatıs olur.

• demek istediğim bir elektromıknatısı sabit bir enerji kaynağı için kullanmak saçma olur onun yerine mıknatıs kullanmanın daha yararlı olabileceğini söylüyorum.
  • manyetik alan içerisinde kuvvet her zaman sabit değildir. uzaklıkla değişir. topun ağırlığı ile manyetik çekim kuvveti arasındaki denge noktası çok hassastır. bu dengeyi tutturmak normal şartlarda imkansızdır. bu nedenle sistem bobine düzenli akımlar vererek manyetikliğini değiştirir. böylece metal cisim bir yukarı bir aşağı hareket etmeye başlar. bobinin akım değişimi çok hızlı gerçekleşir. aynı şekilde metal cismin hareketi de çok küçüktür dolayısıyla salınımı gözle fark edemezsin. havada duruyor gibi olur.

nasıl yapılır:http://www.instructables.com/id/Electromagnetic-Floater/?ALLSTEPS

sizin dediğiniz gibi mıknatıs kullanarak da yapılır ancak o zaman dengeyi sağlamak için birden fazla noktadan manyetik kuvvet uygulamak lazım.

Örnek:http://www.instructables.com/id/Magneeto-Floating-Wheels-from-ScienceKitStorecom/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havada uçuşan cisimler ne olacak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş dediğin bilgi için çok sağol da ben bu düzeneği yapmak için elektromıknatıs kullanmak istemiyorum aksine normal mıknatıs kullanmak istiyorum. Fakat hazır alabileceğim bir yer var mı bir site de olabilir ?
  • bide mova küre diye bişe duydum bunlar diğerlerine göre daha pahalı ama burda enerji tabana verilmiyor aksine sadece küreye veriliyor o da güneş paneli yoluyla veriliyor. acaba burda doğal mıknatıs mı kullanıldı :/
    https://www.youtube.com/watch?v=HIzrVyEtX_4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonay4534 -- 1 Şubat 2015; 21:40:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atax45x

Kardeş dediğin bilgi için çok sağol da ben bu düzeneği yapmak için elektromıknatıs kullanmak istemiyorum aksine normal mıknatıs kullanmak istiyorum. Fakat hazır alabileceğim bir yer var mı bir site de olabilir ?

normal mıknatısla tek koldan asılı birşey yapman imkansıza yakın. elindeki bütün malzemelerin fizik kitabından fırlamış olaması falan lazım. ayrıca odanın da havasız olması lazım ki herhangi bir akımdan etkilenmesin. ancak aynı kutupların birbirini itmesi mantığı ile zemine, eşkenar üçgenin köşelerine sabitleyeceğin mıknatıslarla aynı kutuptan olan başka bir mıknatısı geometrik ortalarında havada tutabilirsin.

mova küresini de ufak çaplı araştırdım. dış küre ile iç küre arasında kaygan bir çeşit sıvı var. iç kürenin içinde de güneş pilleri var yüzeye gelen ışığın yarısı gibi bir miktar içeri de giriyor ve küçük çapta elektrik üretiyor. içinde de bir çeşit jiroskop mekanizması ile küreler arasındaki sıvının içinde dönmesi sağlanıyor.

• google amcaya levitron topacı diye arattırırsan yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektro_hobi

google amcaya levitron topacı diye arattırırsan yardımcı olabilir.

levitron un ne olduğunu biliyorum ama belli bir süre sonra duruyor ve düşüyor benim aradığım dursa bile düşmeyecek bişe :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarnageTR

quote:

Orijinalden alıntı: atax45x

Kardeş dediğin bilgi için çok sağol da ben bu düzeneği yapmak için elektromıknatıs kullanmak istemiyorum aksine normal mıknatıs kullanmak istiyorum. Fakat hazır alabileceğim bir yer var mı bir site de olabilir ?

normal mıknatısla tek koldan asılı birşey yapman imkansıza yakın. elindeki bütün malzemelerin fizik kitabından fırlamış olaması falan lazım. ayrıca odanın da havasız olması lazım ki herhangi bir akımdan etkilenmesin. ancak aynı kutupların birbirini itmesi mantığı ile zemine, eşkenar üçgenin köşelerine sabitleyeceğin mıknatıslarla aynı kutuptan olan başka bir mıknatısı geometrik ortalarında havada tutabilirsin.

mova küresini de ufak çaplı araştırdım. dış küre ile iç küre arasında kaygan bir çeşit sıvı var. iç kürenin içinde de güneş pilleri var yüzeye gelen ışığın yarısı gibi bir miktar içeri de giriyor ve küçük çapta elektrik üretiyor. içinde de bir çeşit jiroskop mekanizması ile küreler arasındaki sıvının içinde dönmesi sağlanıyor.

mova küresi tam da almam gereken şey olabilir :) sonuçta adamların pahalı yapmasının bir sebebi olmalıydı :P umarım devir yapması dursa bile havada kalmaya devam eden cinstendir. eğer ölese bekle beni dönem ödevi :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.