Şimdi Ara

Havale yada eft yapınca karşı tarafa ismimiz görünür mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
78.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Havale yada eft yapınca karşıdan parayı alan kişi bizim ismimizi tc mizi falan görüyor mu ?
    İş bankası internet bankacalığından havale geçebilirim oradan görür mü ?
    Ufak bi alışveriş işi varda karşı tarafı tanımıyorum bilgilerimin çıkmasını istemem, özellikle tc min.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Havale veya EFT Yapınca Karşı Tarafa İsminiz Görünür Mü?

Havale veya elektronik fon transferi (EFT) yaparken, karşı tarafa gönderici olarak isminizin görünmesi, kullandığınız bankanın ve işlem türünün detaylarına bağlıdır.

Havale İşlemleri:

• Çoğu bankada, havale işlemlerinde gönderici adı ve soyadı karşı tarafa görünür.
    • Bazı bankalar, özellikle de internet veya mobil bankacılık üzerinden yapılan havalelerde, gönderici adı yerine "Gizli" veya "Bilinmiyor" gibi ifadeler göstermektedir.

EFT İşlemleri:

• EFT işlemlerinde, gönderici adı ve soyadı genellikle karşı tarafa görünmez.
    • Bununla birlikte, bazı bankalar, özellikle de farklı bankalar arasında yapılan EFT'lerde, karşı tarafa gönderici adı ve soyadı bilgisini iletebilirler.

Ziraat Bankası Özellikleri:

• Ziraat Bankası'nda, havale işlemlerinde gönderici adı ve soyadı karşı tarafa görünür.
    • EFT işlemlerinde ise gönderici adı ve soyadı genellikle karşı tarafa görünmez.

İsim Gizleme Yöntemleri:

• İsminden bahsedilmemesini istiyorsan, havale yerine EFT yapmayı tercih edebilirsin.
    • Bazı bankalar, internet veya mobil bankacılık üzerinden yapılan havalelerde gönderici adını gizleme seçeneği sunabilirler.
    • Dekontunda adresinin görünmemesini istiyorsan, işlemi şube üzerinden gerçekleştirebilirsin.

Özetle, havale veya EFT yaparken karşı tarafa isminin görünmesi, bankanın uygulamalarına ve işlem türüne göre değişebilir. İsim gizleme ile ilgili özel taleplerin varsa, bankanla iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Havalede görülür
    eft de görülmez.

Havale; Aynı bankanın şubesine
    Eft : Farklı banka şubelerine yapılır.

Eğer
    İşbankası ile çalışıyorsa İş bankası şubesine
    göndereceksen havale yapacaksın ve isim görülür..
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    peki eft de tam olarak karşı taraf hangi bilgilerimi görür ? gönderirken not olarak yazdığım bilgileri mi ?
  • sizden geldiğini ve notunuzu görür..
    Slm....

2. mesajınız 1. ile çelişmiyomu??
  • nasıl yanı?

biri bana eft gönderdiği zaman
    hangi bankadan ve hangi hesaptan geldiğini görebiliyorum.

ama ben gönderirsem (eft) iban yada hesap numarasını
    girince gönderdiğim kişinin ismi çıkmıyor.

ama havalede çıkıyor.
    Soruyu bir kere daha,okuyunuz,anlayınız...verdiğiniz ilk cevabın yanlış olduğunu görecekainiz.......

Kolay gelsin......
  • he walla sonunu okumamışım

tamam ben bir kontrol edeyim.
    eft veya havalede karşı tarafın bilgileri görünüyor mu bakayım.
    Kontrol ettiniz mi acaba ?
  • ikisinde de görünür.
  • evet baktım ancak bazılarında görünüyor bazılarında görünmüyor.
  • Havalede isim görünür.
    Eft'de iban nosuna göre transfer yapıldıgından sadece o gözükür.
    Ama karşı taraf yaptıgım eft.nin benden oldugunu anlasın derseniz altına not düşersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.