Şimdi Ara

Havalı tabancalar nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
30.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, ben bütçem zayıf olduğu için 250 TL'yi aşmayacak şekilde bir havalı tabanca arıyorum (bol miktarda tüp ve bb de bu fiyata dahil).
    Havalı tüfek haricinde hiçbir havalı silah kullanmadım şimdiye kadar, bana tavsiye edilen silah Crosman C11 idi. Bu silahı ciddi ciddi almayı düşünüyorum, atış hızı vesaire çok problem değil, şöyle bi 30 metre dümdüz gitsin bana yeter.

Sizlere sormak istediğim asıl sorular şunlardır :

* Bu silahın 1 tüpü ile ortalama kaç bb atabilirim?
    Verdiğim linkteki ürünün açıklamalarında max. 60 yazıyor ama yaptığım ufak çaplı bi araştırmada 100-120 olduğunu gördüm.

* Bu silaha taktığım tüplerin patlama ihtimali var mıdır? Ya da silahın buna benzer herhangi farklı bir riski var mıdır ?

* CO2 tüpünü takmak için tüpün ucuna bir sıvı sürülüyor, o sıvı neyin nesidir, o sıvı olmadan takamaz mıyım?

* Silahı kullanmadığım zamanlarda içinde tüp bulundurmamam tavsiye ediliyor, bu tüpler tükenmeden çıkarılıp tekrar takılabilir özellikte mi?
    Yani 1 tüpü takınca illa 60-100 atış yapmak zorunda mıyım?

Cevaplarınızı bekliyorum, doğru yönlendirirseniz bir kardeşinize/abinize güzel bir oyuncak kazandırmış olacaksınız :)
    Teşekkürler şimdiden.

• C11 falan alıp riske girme plastik bişey pek işe yaramaz sanırım. 100 TL daha biriktir 350 TL ye Dan Wesson al. bir tüp ortalama 60 atış yapıyor sanırım genelde silaha göre 100 ü falan bulmaz zannetmem. Tüpü içinde bırakmayacaksın kullandıktan sonra tüpü çıkar öyle koy yerine. Tüpün ucuna ne sürülüyo ilk defa duydum onu. Son olarak Hilal avda 320 TL ye dan wesson alabilirsin tüp ve mermi hediye veriyolarmı bilmiyorum ama vermiyorlarsa hepsi birlikte 350 Tl yi geçmez. İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ANLERSN

C11 falan alıp riske girme plastik bişey pek işe yaramaz sanırım. 100 TL daha biriktir 350 TL ye Dan Wesson al. bir tüp ortalama 60 atış yapıyor sanırım genelde silaha göre 100 ü falan bulmaz zannetmem. Tüpü içinde bırakmayacaksın kullandıktan sonra tüpü çıkar öyle koy yerine. Tüpün ucuna ne sürülüyo ilk defa duydum onu. Son olarak Hilal avda 320 TL ye dan wesson alabilirsin tüp ve mermi hediye veriyolarmı bilmiyorum ama vermiyorlarsa hepsi birlikte 350 Tl yi geçmez. İyi günler.

Anladım, teşekkür ederim bilgiler için :) Dan Wesson'ı da değerlendirmeye aldım.

Ama benim asıl sorum şu (yukarıdaki dördüncü sorum), ben mesela sıfır bir tüpü taktım, 20 atış yaptım ve silahla işim bitti, dolayısıyla güvenlik için tüpü çıkarmak istedim. Tüpü çıkarırken içinde kalan ortalama 40 atışlık CO2 uçup gidiyor mu? Yoksa daha sonra yeniden takıp kullanabiliyor muyum aynı tüpü?

• Bu arada az önce hilal av'ı aradım bilgi almak için, tüpü çıkarttığın anda içinde ne varsa boşalır dedi. Ama aynı zamanda kendinden emin bi şekilde "tüpü çıkartmanıza hiç gerek yoktur" da dedi.
    Yani bence de zaten tüpü çıkartmazsam ne olur ki? En fazla CO2 kaçırır yani, o da zehirli bi gaz değil zaten :)
  • whitesr kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla bir tehlikesi yok tüp olayının fakat tüpü silahın içinde bırakırsan 2-3 güne tamamen boşalıyor. Yani kullanacağın zaman takacaksın tüpü ve bitirene kadarda yani 50 - 60 atış yapıp tüpü çıkarıp yerine koyacaksın silahı. En mantıklısı bu sanırım
  • tüp uzun süre takılı kalırsa O-ring e zarar verir sebebi o tüpün içindeki gazın -40 derece civarında olması. buda sürekli gaz kaçırmaya sebep olur. Zaten co2 tabancaların en büyük sıkıntısı gaz kaçırmasıdır gaz kaçırdımı bi işe yaramaz. Tüpün ucuna sıkılan şey sentetik yağdır. Tüpün ucuna sıktıktan sonra takarsın silaha gaz gaçırmasını engeller. Bide 10-20 el sıkıp sakın civatayı birden açma elini kesersin. O tüpten çıkan gaz jilet gibidir. tüpü 2-3 gün içinde bitir olmadı mermisiz boşa sık öyle bitir.

@whitesr
  • Tamamdir, tesekkür ederim arkadaslar, verdiginiz bilgiler epey isime yarayacak. Eklemek istediginiz herhangi bir sey olursa konuya cevap atmanizi rica ederim. Ben tahminen 1-2 hafta icinde bir havali tabanca almis olacagim, tercihen Dan Wesson.

Edit : Turkce karakterler cikmadi mesajda :D Ilginc..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitesr -- 28 Aralık 2013; 12:28:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Havalı mı- Airsoft mu
    6 yıl önce açıldı
    havalı tüfek önerisi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tüplü tabancalar ile ilgili bilmemiz gereken pratik noktalar nelerdir?
    yurtiçi veya yurtdışı değerlendirme siteleri var mı?
  • Ekol es66'da crosman tüpler devamlı araya gidiyor.

Ne zaman yeni tüp takmaya çalışsam sızdırıyor,daha 1 atış yapamadan tüp araya gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o tüpler doldurulmuyormu ? tüp dolum aparatı (hortum) satılıyordu ilanlarda . Bu arada mekanik 15 li atanı var onumu tercih ederdiniz havalıyımı ?

• zoraki hp 01 ultra al isabet güç hız menzil istiyorsan. 150 metreden bir tavayı haşat ettim susturucuda taktım ses fısıltı oldu. gece 3 te çöp kovasını vuruyorum adam yolda baktım nasıl koşuyor korkmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • whitesr kullanıcısına yanıt
    Bu arada o sürülen yağ tabancayı yemizlemek içindir. Biraz geç olmuş ama
    Şimdi bu tabancalar sökülüp takılması zor olduğundan yağlı tüpler satılır hatta, 5-6 kat para verceğine sentetik yağını kendin sürebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attilakhan

Bu arada o sürülen yağ tabancayı yemizlemek içindir. Biraz geç olmuş ama
    Şimdi bu tabancalar sökülüp takılması zor olduğundan yağlı tüpler satılır hatta, 5-6 kat para verceğine sentetik yağını kendin sürebilirsin.

Bahsedilen ürün pellgunoil dir ve tüpün ucuna, contanın uzun ömürlü olması ve sıkıntılı contaların hava kaçırmasını az da olsa engellemek için kullanılır. Yağlayıcı co2 tüpler ise silahın el işe ulaşılması imkansız olan iç aksamın yağlanmasını sağlar. Silahın diğer kısımları normal bir silah yağı ile çok aşırıya kaçmamak şartıyla yağlanır.

• BoltAction kullanıcısına yanıt
    Hocam sence yağlayıcı tüpü kullanmadan dediğim yöntem işe yarar mı? Yoksa gidip yağlı tüp mü almalıyım? birde bu pellgunoil hava kaçırmayı gerçekten durdurur mu? Ben mesela tüpü direk bitirmiyorum bir iki gün sonra atış yaparken alet ilk bir iki atış tam basınç vermiyor sonra düzeliyor.
    teşekkürler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Attilakhan

Hocam sence yağlayıcı tüpü kullanmadan dediğim yöntem işe yarar mı? Yoksa gidip yağlı tüp mü almalıyım? birde bu pellgunoil hava kaçırmayı gerçekten durdurur mu? Ben mesela tüpü direk bitirmiyorum bir iki gün sonra atış yaparken alet ilk bir iki atış tam basınç vermiyor sonra düzeliyor.
    teşekkürler şimdiden

Her 15-20 tüpte bir yağlayıcı tüp kullanın. Sizin sökerek ulaşamayacağınız aksamları ancak bu tüp vasıtası ile yağlayabilirsiniz. Pellgunoil kaçırmayı bir miktar önleyebilir ama tam manasıyla kesemez, asıl görevi contanın ömrünü uzatmaktır. Pellgunoil in yaptığı işi teflon bant ta yapar. Her tüp değişiminde tüpün ucuna koyarsanız kaçırma ihtimali azalır conta daha uzun süre sağlıklı kalır.

• BoltAction kullanıcısına yanıt
    Baya olmuş ama bu oring lerin tamiri kolay mıdır, bir arkadaşta buldum hiç kullanmamış ama tüp takılı bıraktığı için oring hava kaçırıyormuş. Bende oring seti var alsam yapabilir miyim bilemedim, tabi bendeki o ring düşük ısıya dayanır mı o da var.

• Teflon bant deneyin, olmaz ise servisinden oring temin edebilirsiniz ama marka ve modele göre zor olabilir sizin değiştirmeniz

• Sıfır asg cz p-09 aldım hocam .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.