2. örnekte "i saw him" de kullanılamaz mı?O açıdan söyledim.Yani pek fark oluşmuyor öyle olunca.
I saw him, onu otobüs durağında görmüş. I've seen him, onu babasıyla İngiltere'ye giderken görmüş. Yani artık gitmişler. Ama o çocuk hala otobüs durağında olmayabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: hitman_
Örnek 1:
I listened to music today
(bugün günün herhangi bir anında müizk dinlemişsindir. ama şuan o olayla bir alakan yok)
Örnek 2:
I have listened to music today
(bugün günün herhangi bir anında müzik dinlemişsin ve sözü söylediğin an bile hala dinliyosun)
Hayır, o dediğiniz olay I've been listening to music dir. İkinci xümle için.
quote:
Orjinalden alıntı: Nuri Alço
Birde buna sor bakalım;
Başka bir konuda da aynı şeyi yapmışsınız. Başlık hakkında yazacak, söyleyecek bir şeyiniz yorumunuz yoksa yazmayınız... Hakkınızda işlem yapılmıştır.
quote:
Orjinalden alıntı: shadow_shooter
quote:
Birde buna sor bakalım;
Başka bir konuda da aynı şeyi yapmışsınız. Başlık hakkında yazacak, söyleyecek bir şeyiniz yorumunuz yoksa yazmayınız... Hakkınızda işlem yapılmıştır.
Ben de bunu bekliyordum
quote:
quote:
Birde buna sor bakalım;
Hmmm ok baby...
quote:
quote:
quote:
Birde buna sor bakalım;
Hmmm ok baby...
Uyku vakti gelmiş elemanın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme