Şimdi Ara

HAVELSAN’dan para ödüllü savaş oyunu yarışması: Ciddi Oyun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
0
Favori
18.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi istenildiği gibi bir simülasyon geliştirecek kapasitede olduğumuzu düşünelim.
    Bu iş gerekli olan bilgisayar bile nerden baksan en az 50.000+.

ARMA 3 'ün 65.000 km^2 lik olanını geliştirdiğinizi düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birkhoff

Odtü Kongre Merkezinde sunumda projenin başındaki kişiye bizzat 3 ay içerisinde birkaç kişilik ekiple bile bunun yapılamayacağını belirttim.
    Kendileri süre az gelirse ki gelmez yeterli diyerek biraz arttırabiliriz dedi.
    Daha sonra kendi çalışanlarından birisi 16x16 km2 den sonra fizik motorunun sapıttığınıda belirterek 250x250 biz yapamadık bide siz deneyin şeklinde konuştu.
    Yorum sizin...

Puhaha deli bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

HAVELSAN trolluyor milleti herhalde.

Istenilen seylere bakalim:

65,000km karede gececek, her turlu kara hava deniz araclarinin kullanilacagi, fizik efektlerinin de simule edilecegi bir oyun yapmak istiyor. Sadece cozum de istemiyor, 65,000km yerde gececek oyunun modellenmesini, carpisma fiziginin onceden simule edilmesini ve kaynak kodlarini da istiyor.

Ozetle, oyunu yap, alpha olarak hazirla, kaynak kodlarini bana yolla demis.

Verdigi odullere bakalim: Bu kadar seyin altindan kalkacak dahilere sirasiyla: 25bin TL (6,200USD), 15bin TL (3700USD), 10bin TL (2500 USD).

Kusura bakma da sen bu parayla minecrafta harita falan yaparsin, birak unreal engine'li simulasyonu.

ARMA 3 dedigin oyunun 1 haritasi 300km sadece, yapimi sirasinda harcanan para milyon euro.

300km^2 nere... 65000km^2 nere.

Hadi bunu da gectim, Witcher 3'u yapan CDP, single player ve multiplayer arasinda farkedilmeden gecis yapilacak ve butun bir sehirin (sadece 1 sehir) simule edilmesiyle ilgili R&D yapmak icin, Polonya hukumetinden tam 7 milyon kredi aldi:

http://www.usgamer.net/articles/cd-projekt-red-gets-7-million-to-research-seamless-multiplayer-and-city-creation

7 milyon EURO, 28 MILYON TURK LIRASI yapar.

Matematigim beni yaniltmiyorsa, 28,000,000TL, 25,000TL'den buyuk oluyor.

Bir sehir = 28,000,000TL
    5 sehir buyuklugunde oyun gelistirme = 25,000TL.

Hem Unreal, hem fizik modellemesi olacak, hem de MMO olacak (evet simulasyon oldugunu biliyoruz, nihayetinde MMO mantiginda calisacak)

HAVELSAN o parayla kabe cevresinde tavaf eden mutfak robotu simulasyonu yapar ancak, olmadi papaz erigini imam erigine ceviren arkadaslara sorsunlar.

Adam resmen kanırtmış..!

• Oyunu 10 kişi ile yapmaya başlasan. Çalıştırdığın yazılımcılara asgari ücret versen. Sigortalarını ödemesen.
    Maaş günü maaşlarını ödeyip sonra adamları dövüp paraları geri alsan hadi işinizin başına dönün ulan desen bile bu adamların yemek yemesi lazım.
    Her gün öğün başı 6.5 liradan üç öğün yemek versen bile 4. Aydan sonra batarsın.
    Köleye bile yaptıramadık biz işi, Havelsanda çalışma şartları Nasıl acaba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezillik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpugur

quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

ödülün az olduğundan yakınan arkadaşlar farkında değil bu bir iş ilanı. işini iyi yapana iş verecekler. ödül önemli değil.

şaka mı? akp li misin? ciddiysen kesin akp lisin :D ... havelsan ın bu dediklerini 3 ay da yapan(lar) zaten oyu nçıkartıp milyonlar içinde yüzer 25bin tl ne ,onu geçtim iş verse ne olcak bununla bi oyun yaparsın 1 yılda zaten hayat boyu havelsanda çalışmaktan ve harcayabileceğinden fazla para kazanırsın, ...... grafiğ idüşürü pmobile getirirsin bi o kadar para daha kazanırsın.. havelsan bişiler isteyecekmi şama kendileri de ne isteyeceğini bilmiyo olaydan uzaklar anlaşılan :D

bide yorumalra anlam veremeyenler varmış kızanlar vs .. şu ilana bak istenilenlere ve getirisine bak sonra git battlefield arma onları geçtim Project Reality(bf2 mod u idi şimdi tek başına oyun) ye bak, kaç kiş ikaç yıl çalışıyor ne kadar kazanıyor .. olayı anlamayanlar belli ediyo 3-5 akp kafası sahibi ..

arkadaş üç ayda bunların hepsini yapmayacak. haberde belirtilen problemlerden biri için çözüm üretmesi yeterli. oyun programlama konusunda sadece genel kültür düzeyinde bilgim var. ama profesyonel bir programcıyım. bu arada AKP liyim. ne olmuş.

• quote:

quote:

quote:

ödülün az olduğundan yakınan arkadaşlar farkında değil bu bir iş ilanı. işini iyi yapana iş verecekler. ödül önemli değil.

şaka mı? akp li misin? ciddiysen kesin akp lisin :D ... havelsan ın bu dediklerini 3 ay da yapan(lar) zaten oyu nçıkartıp milyonlar içinde yüzer 25bin tl ne ,onu geçtim iş verse ne olcak bununla bi oyun yaparsın 1 yılda zaten hayat boyu havelsanda çalışmaktan ve harcayabileceğinden fazla para kazanırsın, ...... grafiğ idüşürü pmobile getirirsin bi o kadar para daha kazanırsın.. havelsan bişiler isteyecekmi şama kendileri de ne isteyeceğini bilmiyo olaydan uzaklar anlaşılan :D

bide yorumalra anlam veremeyenler varmış kızanlar vs .. şu ilana bak istenilenlere ve getirisine bak sonra git battlefield arma onları geçtim Project Reality(bf2 mod u idi şimdi tek başına oyun) ye bak, kaç kiş ikaç yıl çalışıyor ne kadar kazanıyor .. olayı anlamayanlar belli ediyo 3-5 akp kafası sahibi ..

arkadaş üç ayda bunların hepsini yapmayacak. haberde belirtilen problemlerden biri için çözüm üretmesi yeterli. oyun programlama konusunda sadece genel kültür düzeyinde bilgim var. ama profesyonel bir programcıyım. bu arada AKP liyim. ne olmuş.

Ne mi olmus? Neden AKP'li oldugun daaaaaaaaaan diye belli oluyor, hic sordun mu bunu kendine?

• Bu tür açık harita uygulamaları (oyunları), özellikle simülatörleri iş bölümü olmadan zor yapılır. Örneğin, dört parçalı bir haritanın her parçasını ayrı bir simülatör işlemeden olmaz. Bunlara bir de birleştirici (harita parçalarını ve oyuncuyu senkronize edecek) simülatörü eklemeniz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

quote:

quote:

quote:

Ne mi olmus? Neden AKP'li oldugun daaaaaaaaaan diye belli oluyor, hic sordun mu bunu kendine?

Nedenini açıklayamıyorsan konuşma. bu arada her iki kişiden biri AKP lidir. kim bilir sevdiğin, tanıdığın, Ailenden kaç kişi AKP lidir.

• İstenilenlere bak bide ödüle bak hahhahaha

• Bilgi sahibi biri bilgilendirip düzeltirse sevinirim de gerçekten 25x25 km alan derken neyi kastediyorlar just cause 2 haritası bile belki daha küçüktür ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 29 Ocak 2017; 14:4:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

o paraya niyet bile çekilmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarısin

Bilgi sahibi biri bilgilendirip düzeltirse sevinirim de gerçekten 25x25 km alan derken neyi kastediyorlar just cause 2 haritası bile belki daha küçüktür ?

Dunyanin su ana kadar yapilmis en genis haritaya sahip oyunlarindan birisi olan Elder Scrolls 2: Daggerfall bile 161.400 km2, (oda kendi sonradan ureten bir oyun motoruna sahip.) adamlar 650.000 km2 istiyor, saka gibi. Kisaca 2 tane Britanya adasi kadar alan istiyoruz diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 29 Ocak 2017; 14:20:20 >
  • "Üstelik katılımcılara HAVELSAN’da staj ve aday mühendislik imkanı da sunulacak."

Ulan bu istenilenleri tek başına yapabilecek adam , sizin stajızına veya işinize ihtiyaç duyuyor olabilir mi

• İlk haberi okudum, dedim bu kadar da gerizekalı olunmaz herhalde, kimsenin yapamadığı iş için 3 ay süre vermişler, verilen ödül de leblebi parası. Sonra ilanı okudum, ilanda yazan:

Bu yarışma kapsamında,

1. İhtiyaç Tanımı kısmında açıklanan problemlerin bir veya birden fazlasına ait çözümlerin sunulması beklenmektedir. Sunulan çözümler, genel kabul görmüş ve güncel literatüre (patent, bilimsel makale, açık kaynak yazılım, donanım v.b.) uygun olmalıdır.

2. Önerilecek çözümlerin, deneysel kavram kanıtlamaya (proof of concept) uygun olması, ilgili doküman, kod ve çalıştırılabilir dosyalarla birlikte sunulması gerekmektedir.

Yarışmada bahsedilen problemlerin bir veya birkaçına çözüm önerileri getirilmesi, bu önerilerin sunulması istenmiş, bütün bu özelliklere sahip bir oyunun geliştirilip tamamlanması falan istenmemiş. Sırf burada tartışma çıksın, tıklama alalım diye bu kadar çarpıtarak bir haber yayınlamanız gerçekten çok ayıp. Bir düzeltme haberi yayınlamanızı bekliyoruz.

• Koskoca Nintendo şirketi yüzlerce personel kaç ayda zor Mario oyununu App Store'a getirebildiler. Daha Android versiyonunu bile hazırlayamadılar. Koskoca şirket bir Mario oyununu hazırlamak için aylarca çalışırken, Havelsan'ın ilanını görüpte max 3 ayda öyle komplike bir oyunu bir kişi veya bir grup nasıl hazırlasın. Hem Zaten böyle bir oyunu yapabilecek kapasitede adam varsa zaten çoktan büyük oyun şirketleri tarafından kapılmıştır. Son olarakta 25 bin lira para mı yahu. 4 kişi çalışsan kişi başı 6 bin lira düşer. Aylık olarakta 2 bin lira eder. Aylık 2 bine adam sana oyun mu yapar.

• Kafası azıcık çalışan biri bu yarışmanın mantıklı olmadığını bu çapta oyunun bu kadar kısa sürede yapılamayacağını yapılsa bile 25 bin TL ödül için kimsenin yapmak istemeyeceğini akıl eder. Demek ki Havelsan da hiç kafası çalışan adam yok ki bunu düşünememişler. Bundan sonra Havelsan benim için şişirilmiş bir balondur, haklarında çıkan Havelsan şunu üretecek bunu yapacak türünde hiçbir habere itibar etmem bundan sonra. Hepsi hava civa

• quote:

Orijinalden alıntı: JiggySaw

İlk haberi okudum, dedim bu kadar da gerizekalı olunmaz herhalde, kimsenin yapamadığı iş için 3 ay süre vermişler, verilen ödül de leblebi parası. Sonra ilanı okudum, ilanda yazan:

Bu yarışma kapsamında,

1. İhtiyaç Tanımı kısmında açıklanan problemlerin bir veya birden fazlasına ait çözümlerin sunulması beklenmektedir. Sunulan çözümler, genel kabul görmüş ve güncel literatüre (patent, bilimsel makale, açık kaynak yazılım, donanım v.b.) uygun olmalıdır.

2. Önerilecek çözümlerin, deneysel kavram kanıtlamaya (proof of concept) uygun olması, ilgili doküman, kod ve çalıştırılabilir dosyalarla birlikte sunulması gerekmektedir.

Yarışmada bahsedilen problemlerin bir veya birkaçına çözüm önerileri getirilmesi, bu önerilerin sunulması istenmiş, bütün bu özelliklere sahip bir oyunun geliştirilip tamamlanması falan istenmemiş. Sırf burada tartışma çıksın, tıklama alalım diye bu kadar çarpıtarak bir haber yayınlamanız gerçekten çok ayıp. Bir düzeltme haberi yayınlamanızı bekliyoruz.

Genel olarak dediğiniz doğru ancak şunu unutmayın , kendi mühendisleri böyle büyük bir projenin önemli konularında bir halt yapamazken , dışardan sorun çözmek için ödüllü bir mühendis arıyorsanız böyle bir proje için ödül 25.000₺ olmaz.Bu bilgileri bilen adam , bu çözümleri yapabilecek adam sizin 25.000₺ nizle , kıytırık stajınızla , işinizle uğraşmaz.Gider düzgün bir firmaya başvurusunu yapar , hem kat kat daha iyi bir ülkede , hem kat kat daha iyi bir takımla işine başlar.Alacağı parada emin olun bunların vereceklerinden kat kat daha fazladır.

Dediğiniz gibi abartma olmuş olabilir forumda ama kesinlikle istenilen ve verilen şeyler mantık çerçevesi içerisinde değil yani ortada hala bir saçmalık var.

• quote:

Orijinalden alıntı: congenial_boy

Kafası azıcık çalışan biri bu yarışmanın mantıklı olmadığını bu çapta oyunun bu kadar kısa sürede yapılamayacağını yapılsa bile 25 bin TL ödül için kimsenin yapmak istemeyeceğini akıl eder. Demek ki Havelsan da hiç kafası çalışan adam yok ki bunu düşünememişler. Bundan sonra Havelsan benim için şişirilmiş bir balondur, haklarında çıkan Havelsan şunu üretecek bunu yapacak türünde hiçbir habere itibar etmem bundan sonra. Hepsi hava civa

Kafası çok çalışan sayın yorumcu. burada sıfırdan oyun yapılacak demiyor. haberde bahsedilen sorunlardan bir yada birkaçına çözüm getirmekten bahsediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

quote:

Orijinalden alıntı: JiggySaw

İlk haberi okudum, dedim bu kadar da gerizekalı olunmaz herhalde, kimsenin yapamadığı iş için 3 ay süre vermişler, verilen ödül de leblebi parası. Sonra ilanı okudum, ilanda yazan:

Bu yarışma kapsamında,

Genel olarak dediğiniz doğru ancak şunu unutmayın , kendi mühendisleri böyle büyük bir projenin önemli konularında bir halt yapamazken , dışardan sorun çözmek için ödüllü bir mühendis arıyorsanız böyle bir proje için ödül 25.000₺ olmaz.Bu bilgileri bilen adam , bu çözümleri yapabilecek adam sizin 25.000₺ nizle , kıytırık stajınızla , işinizle uğraşmaz.Gider düzgün bir firmaya başvurusunu yapar , hem kat kat daha iyi bir ülkede , hem kat kat daha iyi bir takımla işine başlar.Alacağı parada emin olun bunların vereceklerinden kat kat daha fazladır.

Dediğiniz gibi abartma olmuş olabilir forumda ama kesinlikle istenilen ve verilen şeyler mantık çerçevesi içerisinde değil yani ortada hala bir saçmalık var.

Evet, 25.000TL yine de istenen için düşük bir ödül. Sanırım daha çok üniversite öğrencilerine yönelik olarak düşünülmüş bir yarışma. Kafası çalışan, biraz konudan anlayan eleman bulmak için yapılmış gibi görülüyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.