Şimdi Ara

havuza düşen iPhone ile ilgili farklı bi sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçen hafta tatilde havuza telefonumla atlamak gibi bi dalgınlıkta bulundum..
    telefonum iPhone 3g 8gb modeli..
    2 dakika suda kaldıktan sonra farkettim çıkartıp hemen kuruladım ve pirince koyup güneşe bıraktım..
    akşam fön makinasıyla giriştim ekranın arasındaki suyu da kuruttum..
    3. gün power tuşuna basıp açmaya çalıştım ama açılmadı, home+power yapıp resetlemeyi de denedim ondan da bi tepki alamadım..
    bu durumda acaba ekranı kırık başka bir iphone modeli alsam ucuza, bu ekranı ona takıp kullanabilir miyim..
    bunun maliyeti ne olur..
    bunda nelere dikkat etmem gerekir..
    yani mesela ekranı kırık bir iphone 3gs 32gb alsam benim telefonun ekranını ona takarak kullanabilir miyim..
    bide astarı yüzünden pahalı olur mu acaba..
    konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirse teşekkür ederim..

• Gayet mantıklı aslında ama havuza düşen teldeki ekran camıda zarar görmüş olabilirmi dokunmatikten yeteri verim alınmazsa ugrastiginizin pek bı anlamı kalmaz birde 3g ile 3GS in ekran boyutları tam olarak aynimi ? Net bilginiz varmi o konuda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske 1 hafta bekleseydiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasoxxx

Gayet mantıklı aslında ama havuza düşen teldeki ekran camıda zarar görmüş olabilirmi dokunmatikten yeteri verim alınmazsa ugrastiginizin pek bı anlamı kalmaz birde 3g ile 3GS in ekran boyutları tam olarak aynimi ? Net bilginiz varmi o konuda

evet aslında ben de onu bilmiyorum..
    tam uyumlu değilse elimde patlama ihtimali var..
    oysa benim ekranımda sudan kaynaklanan bir problem oluşmamışsa ekranı 32gb'lık 3gs'ye takıp kullanabilirim..
    yoksa elimdeki tel bi işe yaramıycak gibi duruyo..
    bunu çöpe atmaktansa 200-300 lira masraf yapayım da bari düzgün bi telim olur..

yani olur mu ki

bu arada pirinçte bekleyeli bi hafta oldu..
    yarın tekrar denerim açmayı ama umudum iyice azaldı..
    açılmadı açılmadı, şimdi niye açılsın ki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punchonline -- 5 Temmuz 2011; 0:17:34 >

• mutlaka akliniza gelmistir ama şarji da azalmis veya bitmis olabilir.
    tabi simdi iyice kurumadan da koymamak lazim...
  • bataryanın bitmesi değilde şarja takılınca açılıyor bazı suya düşen telefonlar.. tabii iyice kuruttuktan sonra.
  • dostum geçmiş olsun, 3gs ye hiç heveslenme senin yaptığının tam tersini biz yaptık ama akıllı apple ekranın bağlantı kablolarını değiştirmiş, yani boyut aynı ama ekrana görüntü gitmesini sağlayan kabloların uç kısımları farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbbatu

dostum geçmiş olsun, 3gs ye hiç heveslenme senin yaptığının tam tersini biz yaptık ama akıllı apple ekranın bağlantı kablolarını değiştirmiş, yani boyut aynı ama ekrana görüntü gitmesini sağlayan kabloların uç kısımları farklı

Bilerek bunu düşünerek mi öyle yapmışlar bilmiyorum ama çok mantıklı
  • Geçmiş olsun ..
  • 3G ile 3Gs'in ekran boyutu, çözünürlüğü, tipi aynı. Sadece 3Gs'inkinde ekstra olarak camında oleofobik kaplama var.

Ama yukarda arkadaşın da dediği gibi bağlantı yerleri, kablo tipleri aynı mı orasını bilemem. Bilmiyorum...
  • 8/16gb olmasi bile farkediyor biliyorum. ( dh 2.elde birisi ekran satan 1 kisi farkettigini soylemisti. )
  • ulan şu apple da çok paragöz ya..
    neyse arkadaşlar sağolun..
    peki buna yapabileceğim başka bir şey var mı?
  • Ben de havuza tshirt ile atlamıştım çok şükür telefon yoktu cebimde. Gecmis olsun.
  • iPhone 4'ümü iki gün önce (cumartesi günü) tatildeyken havuza düşürdüm. kurutma makinesiyle uğraştım, netten araştırdım pirinç tedavisini buldum dolu buzdolabı poşetine koydum ve ağzını sıkıca kapadım.

Yanlız benim şöyle bir sorunum var. Telefonu havuzdan çıkarırken kilit ekranın sönerek kapandığını gördüm. Kısa devre olmuş olmasından korkuyorum. Bu sorunu yaşayan arkadaşların telefonu böyle kapanan varmı acaba? Yada dediğim gibi kısa devre mi oldu telefonum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umurgulsen -- 11 Temmuz 2011; 15:59:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.