Şimdi Ara

HAYALİMDEKİ BMW 1 SERİSİ... (ÜTOPYAMI?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rotflmao

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Krediyle araba mı alınır la

Sanane "la" ? Birşeyi sattığım yok, mevcut bir birikimi bir anda çat diye otomotive harcamak ne derece mantıklı açıklar mısın?

Her kredi alanı borca harca mı giriyor sanıyorsunuz?

Bana açıkcası mantıklı gelmiyor her sene değer kaybeden bir şey için kredi çekmek.
    Ev,arsa alırsın eyvallah, değer kaybetme riski 0 a yakın uzun vadede çünkü, ama araba her sene değer kaybediyor.

Hem bankaya faiz ödicen, hem her sene ciddi değer kaybı olcak.

Ha zaten kredi ile alıyorsan o arabayı yürütmekdede zorluk çekersin, sınıf atlamak için kredi çekenlere gülüyorum.

imzamdaki araç (2011 olan) yeni alındı, 36.200.

10.000 TL'si önceki aracımızdan takas olarak gitti.

Kaldı 26.200, 10.000TL de nakit olarak verildi. Kaldı 16.200, bu miktar krediyle son derece düşük bir faizle çekildi, 24 ay süresince aylık 770 TL ödemesi var, bunun 10 ayını doldurduk, geriye 14 kaldı, gelirimiz sabit olduğu için vede en kötü ihtimale karşın birikimimiz olduğu için risk: 0%.

Birikmiş paramızdan 26.200 TL eksileceğine, 10.000 eksilmiş oldu, ve vadeli döviz hesabından aktarıldı bu ara, banka istediği kadar faizi soksun, benim o dönem için vermem gereken nakit 14.550 EU idi. Zamanında 26.200 Türk Lirası demek olan bu para şu anda 36.600 TL ediyor.

Tabi döviz hesabı, çok ayrı bir konu, alakasız yerlere taşırdım ama özetle BİRİKİM MEVCUDUMUZ aynen durmakta ve bu aylık 770 TL ödeme bizi zorlamıyor.

Şimdi bu durumda bana TEK bir mantıklı peşin alma sebebi söyle, susacağım, ayrıca okulu bitir mezun ol kendi paranı kendi emeğinle kazan bakalım da görelim herşeyi ŞAAK diye ödüyor musun? (Aileden kalan miras-iş-güç-şirket-torpil harici konuşuyorum, baban bir milletvekili falansa iş değişir tabi çar çur harcamaya devam edersin)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Krediyle araba mı alınır la

Sanane "la" ? Birşeyi sattığım yok, mevcut bir birikimi bir anda çat diye otomotive harcamak ne derece mantıklı açıklar mısın?

Her kredi alanı borca harca mı giriyor sanıyorsunuz?

Bana açıkcası mantıklı gelmiyor her sene değer kaybeden bir şey için kredi çekmek.
    Ev,arsa alırsın eyvallah, değer kaybetme riski 0 a yakın uzun vadede çünkü, ama araba her sene değer kaybediyor.

Hem bankaya faiz ödicen, hem her sene ciddi değer kaybı olcak.

Ha zaten kredi ile alıyorsan o arabayı yürütmekdede zorluk çekersin, sınıf atlamak için kredi çekenlere gülüyorum.

imzamdaki araç (2011 olan) yeni alındı, 36.200.

10.000 TL'si önceki aracımızdan takas olarak gitti.

Kaldı 26.200, 10.000TL de nakit olarak verildi. Kaldı 16.200, bu miktar krediyle son derece düşük bir faizle çekildi, 24 ay süresince aylık 770 TL ödemesi var, bunun 10 ayını doldurduk, geriye 14 kaldı, gelirimiz sabit olduğu için vede en kötü ihtimale karşın birikimimiz olduğu için risk: 0%.

Birikmiş paramızdan 26.200 TL eksileceğine, 10.000 eksilmiş oldu, ve vadeli döviz hesabından aktarıldı bu ara, banka istediği kadar faizi soksun, benim o dönem için vermem gereken nakit 14.550 EU idi. Zamanında 26.200 Türk Lirası demek olan bu para şu anda 36.600 TL ediyor.

Tabi döviz hesabı, çok ayrı bir konu, alakasız yerlere taşırdım ama özetle BİRİKİM MEVCUDUMUZ aynen durmakta ve bu aylık 770 TL ödeme bizi zorlamıyor.

Şimdi bu durumda bana TEK bir mantıklı peşin alma sebebi söyle, susacağım, ayrıca okulu bitir mezun ol kendi paranı kendi emeğinle kazan bakalım da görelim herşeyi ŞAAK diye ödüyor musun? (Aileden kalan miras-iş-güç-şirket-torpil harici konuşuyorum, baban bir milletvekili falansa iş değişir tabi çar çur harcamaya devam edersin)

İyi güzel bir hesap yapmışın, 24 ayda o arabanın kaybettiği değeride yazıp ekleseydin amortisman gideri olarak.
    Şimdi memur zihniyetinden hiç bakmadım ben olaya, ama memur olup yine garanti gelirim olsa, yine kredi çekmem.

Ha bu arada kendi paranı kendin kazanınca demişin, pederden aylık 2000tl harçlık alıyorum yetmiyor ama istanbulda, ayrıyetten 3 tane öğrencim var ingilizce dersi verdğim, çok şükür 1000-1300tl arası değişen kendi kazandığım gelirim var.

• Şu anda aldığım fiyata satabiliyorum. Kasım 2010 çıkışlı, 2011 model, koyu gri(metalik), + fabrikasyon görüntülü park sensörlü 1.4 85hp benzinli Polo otomatik(DSG), LPG yok. Bak bakalım sahibinden.com da. Ha nedir kredi bittiğinde muhtemelen piyasa değeri 33-34 olur, yani 2-3.000 liralık bir zarar, amortisman değeriyle de konunun ne alakası var çözemedim? krediyle almasaydım araba DEĞER KAYBETMEYECEK MİYDİ?

Ayrıca birikimim olmasaydı, krediye senin gibi soğuk bakıyor olsaydım araba almak için birkaç sene daha geçirecektim ve şu ana göre %20-30 daha zamlanmış olacaktı fiyatlar sonra hoop bir daha para biriktir bilmemne, ama düzenli ve sabit geliri olan biri niye krediyle önceden araba alamayasın ki? (zaten kimseye 10.000 nakit koy 50-60bin kredi çek demiyorum, bu ve benzeri miktarlar ulusal kriz sebebidir neredeyse o ayrı mevzu)

memur zihniyeti ne alaka be? Esas seninki memur zihniyeti

• Evim, arabam var şükür. Her ikisinide banka kredisiyle aldım. Bu arada kendim de bankacıyım zaten. İnsanlar nasıl ev için kredi çekiyorsa ki tahminim %80-90 ı bu şekilde alıyordur evlerini, araba almak için de kredi çekilebilir. Çünkü her ikiside ihtiyaçtır. Kimiside daha iyisi yada daha lüksü için biraz daha fazla kredi çekebilir. Değer kaybetmiş kaybetmemiş benim için önemli değil. Zaten keyif meselesi. 3-4 yıl da bekleyebilirim hayalimdeki arabayı, kredi çeker şimsi de alabilirim. Ha nolur 3-4 000-tl fazla veririm ama alırım. Önemli olan gelirine göre taksitlerini iyi hesaplayabilmek. Borcunu ödeyebilecek kredi çekmek.
    Altımdaki arabamdan memnunum. Ama artık dizel bir araba almayı düşündüğüm ve yaklaşık 8-10 yılda binmeyi planladığım için böyle bir araba için 50.000-tl ve 3-4 yıl kredi çekerim.
    Konu nereye geldi yaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Benim de sormak istediğim bir soru var, konuyla pek alakalı sayılmaz, konu sahibi arkadaş kızmasın :)

Arkadaşlar diyelim gittik ve sıfır 1 serisi aldık benzinli, ertesi gün gidip tüp taktırmak abes olur mu? Komik kaçar mı?

Bana kimse cevap vermemiş.
  • yahu adam bankacı zaten işini bilir sizene ister krediyle alır ister nakit verir
  • quote:

quote:

Benim de sormak istediğim bir soru var, konuyla pek alakalı sayılmaz, konu sahibi arkadaş kızmasın :)

Arkadaşlar diyelim gittik ve sıfır 1 serisi aldık benzinli, ertesi gün gidip tüp taktırmak abes olur mu? Komik kaçar mı?

Arkadaşlar bana neden kimse cevap vermiyor ?

Var mı aranızda böyle yaptıran sıfır araca koşa koşa lpg taktıran?

• Taner Göde var, Mitsubishi ASX'ine LPG taktırdı, BRC markaydı sanırım ve garantiyi bozmuyordu..

Yanlış anlamazsan şunu sormak istiyorum, 60 küsür milyar o araca verene kadar niye, dizel-otomatik aşağıdaki

Renault Megane HB 1.5 dci 110hp EDC (6-ileri çift kavramalı otomatik)
    VW Golf 1.6 TDI 105hp DSG (7-ileri çift kavramalı otomatik)
    Seat Leon (Gofl ile aynı)
    Skoda Octavia (Golf ile aynı)
    Audi A3 (Golf ile aynı)
    Citroen C4 (1.6 112hp 6-ileri yarı-otomatik)
    Peugeot 308 (Citroen ile aynı)
    Opel Astra Classic III (1.3 90hp 6-ileri yarı-otomatik)
    Toyota Auris 1.4 d4-d 90hp (6-ileri yarı-otomatik MultiMode)
    Fiat Bravo 1.6 120hp Multijet (6-ileri yarı otomatik)
    Kia C'eed 1.6 128hp (4-ileri klasik tam otomatik)
    Hyundai i30 1.6 crdi 115hp (4-ileri klasik tam otomatik)

modellerden birini tercih etmiyorsun? Bu araçları tabiki de BMW KLASINDA görmüyorum ama, 0km 116i'nin fiyatı kur yüzünden bana şu an biraz fazla gereksiz geliyor, listedeki araçlardan en azından Audi A3 ve VW Golf her türlü seni tatmin edecektir - hemde daha az paraya.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bana neden kimse cevap vermiyor ?

Var mı aranızda böyle yaptıran sıfır araca koşa koşa lpg taktıran?

eziksin liseliiiiiiiiiiiiii

• quote:

Taner Göde var, Mitsubishi ASX'ine LPG taktırdı, BRC markaydı sanırım ve garantiyi bozmuyordu..

Yanlış anlamazsan şunu sormak istiyorum, 60 küsür milyar o araca verene kadar niye, dizel-otomatik aşağıdaki

Audi A3 (Golf ile aynı)

modellerden birini tercih etmiyorsun? Bu araçları tabiki de BMW KLASINDA görmüyorum ama, 0km 116i'nin fiyatı kur yüzünden bana şu an biraz fazla gereksiz geliyor, listedeki araçlardan en azından Audi A3 ve VW Golf her türlü seni tatmin edecektir - hemde daha az paraya.

A3 dizel suanki Euro ile 90.000 tl civarı. 35.000 ile 40.000 Euro arası gidiyor dizelleri.

Mevcut 1 serisi a3 un gerisinde; yenisi nasıl olacak bakalım göreceğiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donnaiolo -- 17 Ağustos 2011; 1:26:15 >

• quote:

Taner Göde var, Mitsubishi ASX'ine LPG taktırdı, BRC markaydı sanırım ve garantiyi bozmuyordu..

Audi A3 (Golf ile aynı)

A3 U bayide gormuştum bı kaç hafta önce 90000-980000 tl arası idi fiyatları, suanki 1 serisinden çok çok yüksek bir fiyat.sadece 1.6 benzin 102 hp otomatigi 65000 tl idi,Manuel olan baz modelleri ise daha az olmalı. Ama dediğim gibi 1.6 dizel ve 1.4 tfsi lar 95000 tl lerdeydi.buarada a3 1 serisinden çok çok daha iyi bir aractir,sınıfının en iyisidir.

Sanıyorum listeyi düzenledikten sonra yazdığınız ''tabiki bu araçlar BMW kalitesini vermeyebilir'' derken a3 arada kaynamış.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.