Şimdi Ara

Hayat,harbiden zor. (3 yıl sonra iş bulabilmek)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
2.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yaşıma kadar dil öğrenmedim,kendimi sadece sinema,müzik ve popüler kültür alanında geliştirdim ki bunlar bana hayatımın hiçbir kısmında işe yaramayacak. Ne bir dil öğrenebildim,ne mesleki makaleleri ve dergileri takip ettim,ne de ortalamamı yüksek tutabildim.

İşletme 1.sınf öğrencisisi idim. Önümde 3 yıl var ve benim bu 3 yıl içinde 2 dil+bilgisayar+sertfikalar+klupler+capital-forbes-Turkıshtıme gibi dergileri takip etmek+staj yapmak+erasmusla yurt dışına gitmek gibi işlerin içerisinde olmam gerekli. Yoksa geleceğin işsiz adayıyım ya da 1000-2000 lira maaşla geçimini sürdürmeye çalışan bir memur.

3 yıl az bir süre değil. Erasmus olur+dergiler okunur+klupler ve sertifikalar da hallolur,bilgisayar da tamam. Ama 2 dil öğrenmek hiç kolay değil. Millet 21 yaşında çatır çutur ingilizce konuşurken ben daha derdimi bile anlatamıyorum.

CV'ye yazacak hiçbir şeyim yok şu an. 3 yıl içinde bir şeyler yaptım yaptım yoksa sonumuz hayırlı değil.

• sen yine iyisin ben işletme mezunuyum tamam dil biliyorum ama maalesef iş bulamadım sana tavsiyem kurumsal bir şirkette yaz tatillerinde ya da okurken part time olarak çalışıp orada kendini göster ve sevdir mezun olunca o şirkette çok çok iyi yerlere gelebilirsin
  • Bölümümü sevmediğimden dolayı iki dönem de hiç çalışmadım ve genel ortalamam 1.06 geldi. Yaz okuluna kaldım. Bugün sabah 9 civarı çok sevdiğim bir işletme hocası öyle bir konuşma yaptı ki tüylerim diken diken içimden dedim ''Ne yapıyorum ben,ne kadar boş bir adamım''. Öncelikle işletmeyi sevmeye başladım,artık gurur duyuyuorum bir işletmeci olmaktan.

Nerelerde çalışabilirim ki ? Part-tıme olarak işe alırlaken bile deneyime bakıyorar. Ben o yüzden 3 yıl sonra işsiz kalmaktan korkuyorum ya. Lise'deyken sanırdık ki üniversite mezunları direkt iş buluyo. Alakası bile yokmuş. CV oluşturup her yere dağıtacaksın da hepsinden olumlu bir yanıt bekleyeceksin de sınavlarına gireceksin de geçtikten sonra mülakata gireceksin de torpilin yoksa eleneceksin de ha babam ha.

Akbank ve İş Bankası'nı düşünürsem teyzem ve eniştem bana referans olabilir(ikisi de müdür) ama benim amacım özel bir şirkette çalışmak. Tabi ortada ne bir dil var ne bilgisayar ne de mesleki beceri. Amacım Ceo olmak falan da değil. Orta-üst düzey bir yönetici olmak ya da pazarlama'da çalışmak. Gel gör ki ne yaratıcılık var ne de özgünlük.

OF ANAM OF

• Bu bilgisayar bilmek nedir?
    Yani bilgisayarın neyini bilen bilmiş oluyo?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaká Leite

Bu bilgisayar bilmek nedir?

Her şeyini bilmen gerekiyo işte. Programlama yapma,istatistik verilerini girme vsvs. Bilge Adam gibi yerlerde verilen eğitimden bahsediyorum. Oradan aldığın sertifika ve gireceğin sınavlar CV'yi etkileyen en önemli iki unsurdan biri,diğeri ise Dil. Artık işletmeler Boğaziçi,Odtü,Hacettepe diyerek eleman ayırmıyorlar. Önemli olan dil,bilgisayar ve yaratıcılık. Rusça ya da Çince bilirsen o Boğaziçililerin yöneticisi olursun.

Ama işte bende ne dil var ne de bilgisayar. 3 yıla bunları yaparsam harika olur CV için. Ama işte dil o kadar kolay değil. Bir dili tam anlamıyla öğrenebilmek için seneler gerekiyo,yurt dışına gitmek gerekiyo,sürekli konuşmak gerekiyo. Sadece kursta görüp evde tekrar etmekle öğrenemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

quote:

Orijinalden alıntı: Kaká Leite

Bu bilgisayar bilmek nedir?

Her şeyini bilmen gerekiyo işte. Programlama yapma,istatistik verilerini girme vsvs. Bilge Adam gibi yerlerde verilen eğitimden bahsediyorum. Oradan aldığın sertifika ve gireceğin sınavlar CV'yi etkileyen en önemli iki unsurdan biri,diğeri ise Dil. Artık işletmeler Boğaziçi,Odtü,Hacettepe diyerek eleman ayırmıyorlar. Önemli olan dil,bilgisayar ve yaratıcılık. Rusça ya da Çince bilirsen o Boğaziçililerin yöneticisi olursun.

Ama işte bende ne dil var ne de bilgisayar. 3 yıla bunları yaparsam harika olur CV için. Ama işte dil o kadar kolay değil. Bir dili tam anlamıyla öğrenebilmek için seneler gerekiyo,yurt dışına gitmek gerekiyo,sürekli konuşmak gerekiyo. Sadece kursta görüp evde tekrar etmekle öğrenemiyorum.

Programlama seni ilgilendirmez.Bilgisayar mühendisleri, teknikerler varken işletmeciye iş düşmez.
    İşletme mezunu olarak girip çıkabileceğin yerler zaten sınırlı.Bilgisayar dediğin office programı, dil dediğin adam gibi ingilizce+ bir dil.Bunlardan başka ne olacak ki?
    İstediğin kursa git yine de en alta yakın bir yerden işe başlarsın.Okulda birşey öğrenilmiyor işe girince herşeyi orada öğreneceğini görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 6 Temmuz 2011; 2:18:52 >

• Evet. Bunu isletme bolum baskani olan hocamiz bile soyluyor. Okulda gordukleriniz sadece temel seyler. Ceo makamina ulasabilmek icin teknik bilgilere degil azme,yaraticiliga,duygusal zekaya,sansa da ihtiyaciniz var diyor.

Ingilizce+ispanyolca+ ileri duzey bilgisayar+sertifikalar+staj ya da is deneyimi benim cabuk yukselmemi saglayacak etmenler.

'' En iyi is, bir iste calisirken bulunur'' demis GE'nin ceosu. Tabiki de belli bir maasla,belli kimselerin altinda caliscam ilk basta. Ama dil ve bilgisayar sayesinde 1-2 yil icerisinde yukselebilirim,yoksa ilk girdigin statude calis dur.

Kafama bugun dank etti. Ucu en acik olan bir meslegim var. Ayda 100.000 dolar da kazanabilirim ayda 1000 dolar da kazanabilirim. Hepsi kendimi gelistirmeye bakiyor. Ama ben realist bir adamim. Bana ayda 4000-5000 lira yeter. Bir sirkette orta duzey bir yonetici olmanin pesindeyim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet. Bunu isletme bolum baskani olan hocamiz bile soyluyor. Okulda gordukleriniz sadece temel seyler. Ceo makamina ulasabilmek icin teknik bilgilere degil azme,yaraticiliga,duygusal zekaya,sansa da ihtiyaciniz var diyor.

Ingilizce+ispanyolca+ ileri duzey bilgisayar+sertifikalar+staj ya da is deneyimi benim cabuk yukselmemi saglayacak etmenler.

'' En iyi is, bir iste calisirken bulunur'' demis GE'nin ceosu. Tabiki de belli bir maasla,belli kimselerin altinda caliscam ilk basta. Ama dil ve bilgisayar sayesinde 1-2 yil icerisinde yukselebilirim,yoksa ilk girdigin statude calis dur.

Kafama bugun dank etti. Ucu en acik olan bir meslegim var. Ayda 100.000 dolar da kazanabilirim ayda 1000 dolar da kazanabilirim. Hepsi kendimi gelistirmeye bakiyor. Ama ben realist bir adamim. Bana ayda 4000-5000 lira yeter. Bir sirkette orta duzey bir yonetici olmanin pesindeyim ben

Bence üniversiteyi oku da hocaların dediklerine pek inanma.Okurken iyi gazlıyorlar okul bittikten sonra boşluğa düşmüş gibi olacaksın.Yani fazla havalanma inişin zor olur.
    Okulda gördüğün muhasebe, yönetim organizasyon, ekonomi... falan filan derslerinde gördüklerin hep yüzeysel ve unutulan şeyler.
    İşletme okuyan birinin mesleği yoktur.Diplomayı aldıktan sonra sınavlara girip stajlar yaparak meslek kazanıyorsun.
    O bilgisayar sertifikası dediğin zımbırtıdan bende de var.İşe yaradığı tek yer kpss.Özel sektörde sana sertifikan var mı diye sormazlar pratik ve seri bir şekilde programları kullanmana bakarlar.
    Ben manisada iktisat kazanıp beğenmeyip gitmemiş aöf işletme okumuş aöf okurken tekrar sınava girip orta kalite üniversitelerde işletme-iktisat kazanacak puanı alıp 4 yıl daha okuyamam diyerek 2 yıllık deniz-liman işletme bölümünü okumuş biriyim.
    Çok acayip bir bölümde okudum 2010 ea2 908. bile bizim sınıftaydı.Sınıfın yarısı fakülte kazanacak puan alıp bölümün adı var diye buraya girmiş.
    Önceden aöf okuduğum için klasik işletme dersleri temelim olduğundan çok kolay geldi.Okulu dereceyle bitirdim.Şu an çalışmıyorum çünkü yabancı dil olmadan bizim bölümümüz hiçbir şey.Okulda öğretilen herşey unutulur gider geriye işe yarar yabancı dil kalıyor.
    Büyük şirketler üniversite ismine çok bakıyor.İşletme mezununun girebileceği en iyi yerlerden biri olan denetim şirketlerine her işletme mezunu giremiyor.Birinci sınıf üniversiteleri bitirenler her zaman önde.Ne yaptığına bakıyorlar lafı ise fakir avuntusu.Üniversiteyi boşver iyi bir lise diploması bile işe girerken avantaj.İzmir'in 2. en iyi lisesinden mezunum muhasebe işine girerken o lisede okudum diye işe aldılar.Millet etikete çok bakıyor.
    Akademisyen milletinin söylediklerine çok aldanma.O kitabı oku bu dergiyi takip et diye sürekli konuşurlar.Onların görevi 4 yıl boyunca umut dağıtmak.4. sınıfın sonlarına doğru ne dediğimi anlarsın.

• Kardeşim bende işletme mezunuyum. 6 Senedir aynı firmada çalışıyorum. Fakat olay senin ne büyüttüğün kadar zor ne de sanıldığı kadar kolay. Ben staj yaparak başladım bu işyerine. Verilen her işin altından kalktım ve bana güvenmeye başladılar. 4 senedir sürekli olarak buradayım. Bir kaç gün sonra işi bırakacağım askerlik nedeniyle ve eminim ki burada çok büyük aksaklıklar olacak.

Sen kendine inan ve güven. İş görüşmesine gittiğinde karşıya güven verici şeyler konuşmazsan emin ol ne kadar bilgin becerin olursa olsun o işe alınamazsın. Özgüvenin yüksek olacak... Karşıdakine konuşurken çekinmeyeceksin... Doğruluğuna inandığın şeyde inat edeceksin vs...

Başka bir iş görüşmesine gittiğimde de beni resmen muhasebe sınavına tabi tuttular. Çok kurumsal bir firmaydı zaten. Ama öyle dil bilgime falan bakmadılar...

Kendini geliştirmeye bak. Özellikle de yapmak istediğin meslek üzerine geliştir kendini..

• Ben de işletme okuyorum. Öncelikle ingilizce öğrenmek güzel bir şey. Ben de kışın kursa başlayacağım. Ama sizin gibi düşünmüyorum. Kendini geliştir geliştir nereye kadar? En güzeli kendi işini kurmak bence. Bölümümüz de buna uygun... Belki az kazanırım belki çok kazanırım ama kimsenin emri altında (ben) çalışamam...
  • @Calpi84

Dediklerinizde haklısınız,katılıyorum. Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre üniversiteden mezun olan ögrencilerin çoğu başka sektörlerde çalışıyormuş. Ama katılmadığım noktalar ; ingilizce,sertifika,dil,bilgisayar önemlidir. Bunları bir işte çalışırken öğrenemezsin. O yüzden 3 yıl içinde kendimi geliştirebildiğim kadar geliştirip hızlı bir şekilde yükselmek için ugrasıcam. 40 yaşında yönetici olmak var bir de 29-30 yaşında yönetici olmak var.

Eniştem Odtü mezunu ve Akbank'ta müdür. Teyzem ise adını unuttuğum doğudaki bir okuldan mezun ve İş Bankası'nda müdür. Bulunduğu statü ve maaşı daha yüksek olan ; teyzem.

Demek istediğim; Boğaziçili,Odtülü olmak tek kriter değil. Her şey kendini geliştirmeye bakar. Ben şimdi sizin söylediklerinize bakıp ''Aa hiçbir işe yaramıyormuş bütün bunlar,hayaller suya düşüyormuş,yükseklerden uçmamak gerekiyormuş'' diyerek moral mi bozayım.

@hero

Seninle konşuruz abi bu mevzuları da

@Lusi

En mantıklısı dostum. Ama herkesin hayalleri farklıdır tabi. Ben işletme sahibi olup 10.000 lira kazanmaktansa bir şirkette yönetici olup 4000 kazanmayı isterim. Riski sevmem,girişimci olamam o yüzden. Ama eğer sen iş kurmak istiyorsan,çok mantıklı bir tercih derim.

• Ben sana moralin bozulsun diye söylemiyorum sadece çok yüksekten uçuyorsun.Üniversite hocalarının laflarına itibar ediyorsun.Ben diğer öğrencilerden yaşım büyük olması sebebiyle akademisyenlerle çok tartışırdım olmayan şeyleri var gibi gösteriyorsun dedim.O da bana böyle söylemesem herkes okulu bırakır dedi.Yani okul bitene kadar ümit veriyorlar.
    Ben kendi adıma konuşayım işletme-iktisat gibi bölümlere pek inancım kalmadı.Olsaydı 2 sene önce tercihlerde yazardım.Kendi okuduğum bölümden de memnun değildim o ayrı.
    Şimdi ales'e girdim istesem işletme alanından yüksek lisans yapabilirim ama sonu ne olacak bilmiyorum.Bari denizcilik alanında yapayım o alanda açık var en azından akademisyen falan olurum diye düşündüm.Çünkü işletme yüksek lisansı olup akademisyen olmak isteyen zibil gibi insan var.
    Kendi açımdan ingilizce dışında bir eksiğim yok.Hatta denizcilik derslerine giren taze akademisyen bayan hocadan neredeyse daha iyi özgeçmişim var ama kadının ingilizcesi çok iyi.Geri kalan herşey dışarıdan öğrenilir ama ingilizce okul zamanı mutlaka halledilmeli.
    Hiçbir şey bilmeyen bir arkadaşım neredeyse baraj puanıyla özel üniversitede ingiliz dili ve edebiyatı bölümüne girdi.Hazırlık sınıfının sonunda çatır çatır ingilizce konuşuyordu adamın hiç temeli yoktu.Özel okullarda yabancı dili çok iyi öğretiyorlar.

• Yabanci dil su an benim icin en onemlisi o zaman. Yuksekten ucuyorsun derken ben CEO olmak istiyorum demedim ki ilk basta 2000 lira bir maas ve daha sonralarda da yonetici tarzi bir sey olup 5000 lira almak. Hayalim bu. Ha zamanla 5000 lira alabilirim belki ama universitede bittikten sonra is ararken sıkıntı cekecegimi biliyorum,belki ozel sektore girmek istedigim icin 1-2 yil issiz kalicam,bankacilik sinavlarini da gecemicem. Gecici bir is bulup kpss'ye hazirlanicam belki. Bunlari hayat gosterir.

Hayat harbiden zor iste. İtü bilgisayar muhendisligini 2.likle bitiren teyzemin kizi su an 2500 falan aliyor garantide
  • quote:

Yabanci dil su an benim icin en onemlisi o zaman. Yuksekten ucuyorsun derken ben CEO olmak istiyorum demedim ki ilk basta 2000 lira bir maas ve daha sonralarda da yonetici tarzi bir sey olup 5000 lira almak. Hayalim bu. Ha zamanla 5000 lira alabilirim belki ama universitede bittikten sonra is ararken sıkıntı cekecegimi biliyorum,belki ozel sektore girmek istedigim icin 1-2 yil issiz kalicam,bankacilik sinavlarini da gecemicem. Gecici bir is bulup kpss'ye hazirlanicam belki. Bunlari hayat gosterir.

Hayat harbiden zor iste. İtü bilgisayar muhendisligini 2.likle bitiren teyzemin kizi su an 2500 falan aliyor garantide

şu devirde 5000 lira maaş verecek şirket bulursan banada haber ver amcamı sevindireyim. Adam ingilizceyi ana dili gibi biliyor. Bilgisayar bilgisi yüksek. Yıllara dayanan deneyimi var. Üniversite mezunu ama bırak 5000'i 2bin zor alıyor.

• Gecen vakıfbanka harc parasi yatirmaya gittigimde ordaki elemenla sohbet ettik. Adam ise daha yeni girmis ve 2100 lira aliyomus. Opelde calisan bir satis temsilcisi ise 3500'e yakin aliyor

Bir bankada mudur olursan cok rahat alirsin 5000 lira. Ayda 10.000 lira hatta 100.000 lira alan adamlar var. 5000 veren bir sirket gorememis olabilirsin ama var. Ha oraya gelmek zordur,eziyetlidir ama 5000 veren sirket yok demek de yanlistir.
  • Kardeşim sen demişsinki dil vs. bilsen üniversite yeter. 1 dil olsa gerisi olmasa iyi bir üniversiten olsun yeter.
    Bu devirde diplomaya bakıyorlar.

Bizim bir arkadaşın abisi Boğaziçi işletmeyi bitirir bitirmez "Cansın veya Johnson baby şampuan şirketi"(reklamlara cıkıyordu eskıden) o şirketten CEO'luk teklifi geldi

Hemde sadece dil vardı yani
  • Benim hayalim zaten CEO olmak degil ki. Olamayacagımı biliyorum çünkü. Benim gibi 1.sınıfta olanlar hala gülüp eğlenirken ben geleceğim hakkında çok düşünmeye başladım. Bu iyi bir şey aslında;jetonun düşmesi. Hani önümde 3 yılım var. Ve dil alanında,diğer alanlarda kendimi geliştirebildigim kadar gelistirmeliyim. Sonrası tecrübe ve şans. Ama elimde bir şeyler olsun istiyorum. İngilizce seviyem bile Elemantary düzeyinde gerisini siz düşünün. Onu Advanced yapıcam da ikinci bir yabancı dil ögrenicem de ohooo.

Hayatın hiç acıması yok valla.
  • İşletme mezunu devlette bile az maaş alıyor.Mühendis, avukat 2000 lira üzerinde maaş alırken işletme-iktisat gibi bölümlerden düz memur olanlar 1500 lira civarı maaş alıyor.
  • hocam şöyle özet geçeyim

Benimde senin gibi bir durumum var bende boş geçirdim ve 2,5 sene sigortasız bir çalışmam oldu

Bir yere gidiyorsun referans istiyorlar onu geç bilgi ve tecrübe de önemli sistem herşeyi kapsıyor ama bu kalifiyeli eleman işi yok tr de

Düşünün 4 yıllık bir adam mı daha iyi muhasebeyi 1 yıllık az çok görmüş adam mı?Ha tabi bu her yere göre fark eder

Hocam bir de büyükşehir de oturuyorsun ben denizlideyim b.şehirde olsa :) ölme de ölme
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabuncu

hocam şöyle özet geçeyim

Benimde senin gibi bir durumum var bende boş geçirdim ve 2,5 sene sigortasız bir çalışmam oldu

Bir yere gidiyorsun referans istiyorlar onu geç bilgi ve tecrübe de önemli sistem herşeyi kapsıyor ama bu kalifiyeli eleman işi yok tr de

Düşünün 4 yıllık bir adam mı daha iyi muhasebeyi 1 yıllık az çok görmüş adam mı?Ha tabi bu her yere göre fark eder

Hocam bir de büyükşehir de oturuyorsun ben denizlideyim b.şehirde olsa :) ölme de ölme

Mesajı bana yazdıysan benim muhasebe işinde gördüğüm tecrübenin daha önemli olduğu.
    Aöf okuyordum muhasebeyi kitaplardan biraz öğredim işe girdim bürodakilerin çoğu benle yaşıt ama ticaret lisesini bitirir bitirmez bu işe girmişler yıllar içinde herşeyi öğrenmişler.
    Ben ve örgün olarak üniversite okumuş bir kız ikimizde çırak gibiydik.Büronun eski elemanları bize iş veriyordu.Meslekte tecrübe çok fark ediyor.Mesela ben okulu bitirir bitirmez mali müşavirlik sınavına girsem ve kazansam büroda yine sıfırdan başlayacaktım.Sınavı kazanmışım ama pratik yok hiç işe yaramıyor.Ancak diğerleri işi biliyor bir tek belge eksik.Zaten 3 yıl stajda bu iş tam olarak öğrenilmez.
    İyi bir üniversiteden mezun olmanın bu sektörde avantajı büyük denetim firmalarında işe girmek.O firmaların üniversite takıntısı olduğundan belli üniversitelerden stajyer alıyor.Çalışma şartları da ağır kuzenim günde 10 saatten fazla çalışıyordu gerekirse hafta sonu da çalışılıyordu.
    Bir ege, boğaziçi mezunu büroya gelse yinede çırak gibi çalıştırırlar.Bürolarda aldığın eğitim umursanmıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.