Şimdi Ara

HAYAT SADECE BENCH Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dardo dostum kararına saygı duyuyorum. dediklerinide bir hayli mantıklı buldum. iki bench almak için nelerden vaz geçtiğimizi bile bilmiyoruz. giden zamanımızamı yaptığımız gereksizmi gereklimi olduğu insanlık namına ne yaptığımızı bilmediğimiz bir işemi yanalım. sigara alkol gibi bişey bu overclok olayı. gittikçe biraz daha sarıyo biraz daha bağımlı hale geliyosun aslında uzaktan abartılacak bişey değilmiş gibi gözüküyo ama gerçekte görünenden daha fazlası var..
  • ya o diil de bu oc/yapmak için aldığımız soğutma parçalarına ve bencha almak için aldığımız diğer parçalara ödediğimiz paraya yazık bea.sonra da atıyorum kart yansın garanti dışı kalsın bir yığın para
  • orası hep öledir canım
    gelen gideni hep aratır
    benim 2.5ns lik palit 9550 gitti
    2.8 lik palit geldi kimbilir o da nasıl ?
    ama 2.5 kadar ii olmayacağı kesin
    zaten kullanmıcam
  • İntel RULEZZ AMD64 POWER
  • işlemcimi aldığımdan beri 2430mhz de kullanıyorum hiçbir sorunum yok,hem daha fazla performans aldım hem daha az ödedim bunun için,benim için o.c anlamı bu.verdiğim paranın tam karşılığını almak.
  • oyunlarda amd sanki çok dehşet bi yüksek fark varmış gibi anlatmışsınız arkadaşlar .
    bi p4 3.0 ile amd 3000+ arasında çok bariz bi fsb farkı olacağına katılmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 865pe

İntel RULEZZ AMD64 POWER

işte bu doğru oldu bence
    intel her zaman kullanılır
    ama amd nin de gücü yabana atılmaz
    bence iki sistem kurmak lazım
    teki fx55 li bench sistemi
    diğeri lga lı multimedia pc
  • hayat elbette bench değil ama insanın belli bir enerji fazlası verdır bunu ya sporla yada başka bir hobi ile atmaya çalışır bizimki de biraz pahalı yöntemle oc hobisi :)
    farklı dönemlerde farklı ruh halleri yaşarız hayat iniş çıkışlarla dolu bu iniş çıkış dönemlerinde bazen çok duygusal bir ruh haline bürünüp yaptığımız bazı şeyleri daha detaylı düşünüp yorumlar yapmaya başlarız ve bazılar bize çok komik gelir artık böyle yapmayacağım der karar alırız fakat insanın belli bir yaştan sonra değişmesi çok zordur... ve tekrar enerji yüklenip enerjiyi tekrar atası gelecektir ve yine bir ayrayışa girecektir... bunu tekrar oc veya benchlere döneceksin anlamında değil kendi adıma söylüyorum bende çoğuzaman bırakıcam diyorum ama birtürlü bırakamadım, alışmışım birkere farklı bir hobi bu yaştan sonra edinmek ağır geliyor yinede eskisi gibi değilim çok fazla bench veya oc a yüklenme yapmıyorum ama yinede bir ucundan tutmuş bırakmıyorum da

• ben amd den memnunum intel 450-2000-2.4-2.8-3.0 kullandım ama hiç biri amd64 3000+ keyfi vermedi. içi rahat oluyor insanın bikere.
  • valla ne yalan söyliyim bence oc i bırakacam desem
    birdaha bench yapmayacağım desem herhalde bırakamzdım
  • Günlük kullanımda olsun çoklu kullanımda olsun intelde başıma gelen problemleri AMD de hiç yaşamadım. özellikle 939 un karşısında duracak veya sıkıntıya sokacak bir uygulamaya henüz rastlamadım.. bir işlemci nekadar çok işi sorunsuzca ve fazla zorlanmadan halledebiliyorsa benim için o en iyisidir.. şuan için seçim forumdaki üstünlükte belli oluyor zaten
  • sonuçta herkes dardo'nun geçtiği yoldan geçicek bi kere.
  • Intel hem islemcisini hem kendi chipsetini urettigi icin standart kullanimda stabilitesi hep AMD bazli sistemlerden daha iyi olmustur ...
    OC ise tamamen ayri bi konu ... OC ve bench olayi tamamen kisisel secimdir ... Yani bi adam pul koleksiyonu yapip bundan keyif aliyo ise nasil bisi diyemezsek ... OC olayi da benzer, hatta OC olayinda benchler vasitasi ile olayin icine birde yarisma ruhu giriyor ister istemez ... Olayi AMD mi Intel mi ? tartismasina sokmak anlamsiz bence ... Bilimum Intel ve AMD bazli sistem kullandim ve OC soz konusu olunca hicbirsey belli olmuyor, emin olun en onemli sey sansiniz oluyor ... Saglam OC degerleri ve iyi bench sonuclari icin emin olun topladiginiz sistemdeki bircok bileseni defalarca degistirmeniz gerikiyor "sansli ve uyumlu" parcalara ulasabilene kadar ... Tecrube ve beceri aslinda burada devreye giriyor; elinizdeki hangi bileseni ne ile degistemeniz gerektigi konusunda dogru karar verebilmeniz onemli oluyor ... Lakin sonucta ben @Diabelica dostumun soyledigi gibi "Bu isin sonu yok" diyerek elimi etegimi cektim OC olayindan ... Hos OC olayindan elimi cekip Bowling e verdim kendimi ... Ancak gordum ki aslinda Bowling daha masrafli ve daha sonu olmayan biseymis :) ... Velhasil nacizane tavsiyem OC olayindan el etek cekebilmek icin (tamamen veya gecici) baska bi ugras bulmak gerekiyor, ancak siz siz olun Bowling i secmeyin ...

• Intel CPU'ler gerçekten güzeldir ama AMD nedense bana daha yakın geliyor.Onun için zaten eski P3 500'ü dükkana koyup AMD dizdim.OC potansiyeli ve testlerde aldığı puanlar gerçekten çok etkileyici.

Bazı arkadaşlar AMD cpulerı ile sorun yaşamışlar ama çok şükür ki benim cpu daha tık demedi.Kilitlenme filan hiç olmuyor.Çok memnunum.Belki P4 olsa bu kadar olmazdı.2.05V verdiğim oldu stabiliteyi bozmadı.

INTEL Rulez AMD Power düşüncesine de katılıyorum.Gerçekten pentiumlar çok daha sorunsuz çalışıyor amd'lere göre.Ama AMD işlemciler biraz ilgiistiyor eğer gereken ilgiyi gösterirseniz size çok güzel şeyler yaşatabilir
  • 1999 yılından beri hep amd platforumun kullanıyorum. İlk amd irongate chipsetli msi anakartım ile k7 500 slot işlemci ile başlayan amd maceramda sırasıyla slot 500, slot 700, thunderbird soket 850 mhz, xp 1700 palomino, xp 1700 tbred,xp 2500 barton ve son olarak 939 3500 işlemcileri, amd irongate, via kt133, via kt266a, nforce, nforce2 ve son olarak da nforce4 ultra chipsetli anakartlar ile kullandım. Çok şükür hiçbir kötü tecrübe yaşamadım bu kartlar ile. O ilk dönemlerde herkes "aman amd mi yanar onlar" dedikleri zamanlardan bugüne kadar zaman zaman overclock da yapsam sorunsuzca tüm sistemlerimi kullandım. Şu andaki sistemimden de son derece memnunum.
    Overclock konusuna gelirsek eğer, herkesin kendi maddi olanakları doğrultusunda yaptığı bir hobi ve sonucunda yaşadığı bir hazdır bu iş. Riskleri tabiki vardır ama bilinçli bir kullanıcı iseniz bu riskler aslında bios güncellerken elektrik kesilmesi olasılığından çok da fazla değildir. Hayat benchmark tabiki değildir ama dediğim gibi böyle bir hobiye sahip olup da daha zararlı ve pahalı alışkanlıklarım olmadığı için de seviniyorum.

• abi size o/c yi v zararlarını kısaca açıklamak istiyorum.

özellikle su soğutma olayını

şimdi abi bir şişe suyu dikiyorsunuz tepeye ve gidip buz gibi betona oturuyorsunuz.

Sonuç: K.çınız daha seri ve hızlı çalışıyor ama sonuçta hasta oluyorsunuz
  • "Bu işin sonu yok"

Bende birçok defa dedim tamam artık yeter sonra gene başladım.Ama kazandığım tekşey geçici anlık zevkler.Hoş buda birşey sonuçta.Bilgisayardan, Internetten vazgeçemeyeceğimi biliyorum bunu eşim bile öğrendi artık.Ama olayın daha farklı boyutuna ağırlık veriyorum.Film izleyip oyun oynuyorum.

Bench alacak arkadaşlar herzaman olacaktır ve mutlakada olmalı.Donanımların sınırlarını görmek ürünleri tanımak güzel.

Bende oldukça uzun zaman düşündüm.Her ne kadar ucuz olmasada barebone bir sistem toplayıp olaya son noktayı koyduğumu düşünüyorum.

Birde artık benchmarkların gerçek oyun performansını yansıtmadığını düşünüyorum.Artık adet yerini bulsun diye bench alıyorum.Ekstrem soğutmalardan ve +voltajlardan uzak durmak istiyorum.

Elimde kalan parçalarla 1 makina daha toplanabilirdi.Girilen taksitlerin ödenen paraların haddi hesabı başı sonu yok.Kendi çalışıp kazanıp alanlar daha iyi bilir.

Amdmi/Intelmi Atimi/Nvidiamı dan önce şunu sormamız lazım kendimize "Gerekli mi ; gereksiz mi?"

• Beyler ben anlamadım işin sonu niye yok. o/c'lik bir sistem alır onu limitlerine dayarsın. Olay budur, gidip limite dayadıktan sonra arayışa geçmek bence paranın batması gibi geliyo bana.
  • yok tabi gidersin neo2 alırısın 1 ay kullanırsın az gelir dfi alırsın bu sefer işleci az gelir gidersin 4000+ alırsın 1 ay sonra oda az gelir fx 55 alırsın ram in az gelir gidersin daha iyisini alırsın yani sonu yok bu amd le ile intel yüzünden sistem kullanamaz olduk ya gidiyon en iyi ekran kartını alıyon 2 ay sonra daha iyisi çıkıyor.İNSAN OĞLU DOYUMSUZ
  • zaten insanlar doyumsuz deilmidir ?

insanlar neden birbirini öldürür ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.