Şimdi Ara

HAYAT SADECE BENCH Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

1993 de ilk cyrix işlemcili pc'mi topladım.
    1995 yılı itibariyle satıp iş yerinin verdiği laptop'a geçtim.
    2003 yılına kadar evde - işte laptop ile idare ettim.

2003 yılında ucuz gigabyte board, celeron işlemci, kingston 256 ram, msi ti4200 ile kendi pc'mi aldım çünkü oyun oynamak istiyordum.
    önce ram yetmedi bir tane daha 256 aldım.
    sonra 2.8C aldım.(celeron yavaş kalıyordu)
    sonra abit ic7-g aldım. (gigabyte dual ram desteklemiyordu)
    sonra vitesta ddr500 aldım (kingstonların dual olamadığını görmüştüm)
    sonra 9800pro aldım (ti4200 dx9 desteklemiyordu)
    sonra asus kasa aldım (power yetmedi)
    sonra hepsini sattım

bu hikaye böyle uzayıp gidiyor.

alıp sattıklarım arasında herhalde 600-700$ kdv zararım vardır.
    2.el düşmelerinide katarsak 850-900$ zararım vardır.

keşke laptopla devam etseymişim

• quote:

Orjinalden alıntı: meke

kendi maceramı anlatayım:

1993 de ilk cyrix işlemcili pc'mi topladım.
    1995 yılı itibariyle satıp iş yerinin verdiği laptop'a geçtim.
    2003 yılına kadar evde - işte laptop ile idare ettim.

2003 yılında ucuz gigabyte board, celeron işlemci, kingston 256 ram, msi ti4200 ile kendi pc'mi aldım çünkü oyun oynamak istiyordum.
    önce ram yetmedi bir tane daha 256 aldım.
    sonra 2.8C aldım.(celeron yavaş kalıyordu)
    sonra abit ic7-g aldım. (gigabyte dual ram desteklemiyordu)
    sonra vitesta ddr500 aldım (kingstonların dual olamadığını görmüştüm)
    sonra 9800pro aldım (ti4200 dx9 desteklemiyordu)
    sonra asus kasa aldım (power yetmedi)
    sonra hepsini sattım

bu hikaye böyle uzayıp gidiyor.

alıp sattıklarım arasında herhalde 600-700$ kdv zararım vardır.
    2.el düşmelerinide katarsak 850-900$ zararım vardır.

keşke laptopla devam etseymişim

bencede keşke laptopla devam etseymişsin

abi harbi komik ya hani o yazdıkların hepsi başımıza gelen şeyler de laptop olayı çok komik ya

bende dandik gigabayt anakart celeron cpu 256mb ram gf 2 ile başladım pc yaşamına
    sonra kendi kendi me cpu hızlandırmayı öğrendim
    sonra internet ile tanıştım yaptığım olayın adının overclock olduğunu öğrendim ve haytımın değişti an işte o andı
    sonra komple bi sistem değişikliği
    p4 2.8c p800se 256mb ocz fx5200
    sonra baktım fx5200 tam bi rezil 9550 ye atladık
    baktım ram yetmiyor adata ddr 500 aldık baktım bunlar bana gelmez hyperx ler ile takas
    vga yandı fx5700 aldım
    şimdiki hedefler
    3.0 cpu almak vga değişmek birde belki ram değişmek
    ve en son hayel (şu anlık ) a64

• İşin tuhaf tarafı masaüstü pc me kasar diye virüs programı bile yuklemediğimden net e bile çıkmıyom.Herşeyi centrino 1.4 notebook'umdan hallediyom yetiyoda artıyo.sabah benle işe gidiyo akşam benle eve geliyo gece benle beraber yatıyo kanki olduk be laptop la
  • laptop gökhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SebA_StiAn -- 14 Mart 2005, 23:06:36 >
  • bu macera bitmeeeez
  • Hayat sadece Bench olmayabilir bir kısmınıda o.c. ye ayırmak gerek
    Şaka biryana fena halde zaralı bir alışkanlık haline gelebiliyor aslında.durmak gereken yerde durmayı bilmek gerek sadece bench için yada o.c. için değil hayatta herşey için geçerli bu.Birgün bira içip hoşlandıysan alkolik olmak zorunda diilsin..Hayatta çok önemli bir şey varki programlı yaşamak..herşey ölçülü ve programlıysa sorunlar en aza inebilir.(her ne kadar bende beceremesemde)
    AMD intel tartışmasına gerek yok bu tartışmayı AMD ve INTEL firmaları yapsın.sonuçta parayı kazanan onlar.Amd önceleri uygun fiyatı ve performansı ile ön plana çıkmaya çalıştı ve başarılıda oldu fakat durum bugün pek böyle sayılmaz.Performans olarak yine üst seviyede olmasına rağmen fiyat politikası artık eskisi gibi değil malesef..
    Bu durumda biz kullanıcılara düşen firmaları kendi aramızda yarıştırmak yerine yine bir şekilde uygun fiyata satmalarını sağlayabilmek..Nvidia - Ati içinde aynı durum geçerli.
    İntel standart kullanıcı için şu an en doğru seçim gibi duruyor.fakat oyun ve o.c. için yine Amd bir adım önde.

• quote:

Orjinalden alıntı: efekan

quote:

Orjinalden alıntı: SebA_StiAn

intel kullanmayan ların intele çamur atmaları da yalnış

katılıyorum nedir ki amd bnim gözümde beş para etmez varmı intelin üsüne

ilahi efekan..hatirlarsan gecenlerde yine tutturmustun abi celeronum harika senin amd is yapmaz diye...yine boyle dedigin gunlerden birinde bana geldin ve futurmarkt testini kopyaladin ve eve gidip(kendisi alt komsumuzdur)yukledin..test sonucunu istersen sen yazarsin....tamam test sonuclari ne kadar onemli bunun tartismasi da bolca yapilmistir..
    testi birakalim,senin celeronu biliyorum ve de babamin p4 3.0 sistemini de kullandim..ve diger komsunun p4 2.0 ınıda ....
    saonuc olarak ne amd-ne de pentium bizim markalar degil.suna inaniyorum..amd sistemim tam bana hitap ediyor..son derece de memnunum.
    gozumu actim amd yi gordum..ilk ask unutulmaz derler ya..ole bisi iste..
    kavgaya donusturmeden yasayin asklarinizi..

• Bende intel'den amd'ye geçenlerdenim celeron1100 ve fx5200'le hl2 yi oynayamazken ve arkadaşım celeron2000@2667 mhz fx 5700'le takılarak oynarken düşünmüştüm de amd'ye geçsem mi acaba diye
    ne kadar doğru bir karar verdiğimi fark ettim şu anda da fx5200 ve amd3000+754'le.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.