Şimdi Ara

Hayatın Anlamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce hayatın anlamı nedir.. neden yaşıyoruz..hedefimiz araba almaksa aldıktan sonra sıradanlaşıyo bitiyo.. bi yeni hedef koyuyoruz ev onuda aldıktan sonra oda aynısı oluyo böle gidiyo hiç varmıyoruz .. varma hissi yok hep ilerliyoruz.. hep koşuşturuyoruz.. bi amacımız var gibi ama hiç durup düşünmüyoruz aslında sadece yaşıyoruz hepsi bu..

• Bir kuş için hayatın anlamı nedir
  • Mutlu olmak.
  • Başarısız oldukça çabalamak çabaladıkça da kazanmak. Ya da tam tersi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

bu iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: never-mind

Sizce hayatın anlamı nedir.. neden yaşıyoruz..hedefimiz araba almaksa aldıktan sonra sıradanlaşıyo bitiyo.. bi yeni hedef koyuyoruz ev onuda aldıktan sonra oda aynısı oluyo böle gidiyo hiç varmıyoruz .. varma hissi yok hep ilerliyoruz.. hep koşuşturuyoruz.. bi amacımız var gibi ama hiç durup düşünmüyoruz aslında sadece yaşıyoruz hepsi bu..

Bir madencinin aslında kendi içindeki cevheri bulmak için çabaladığını okumuştum.

Etrafı iyi gözlemle iyi takip et birbirini tekrarlayan şeyleri düşün. Güneşi düşün ne sinemaya gider ne kendisine eğlence arar ne gezecek yer arar ama dev kütlesi ile dünyaya ışık verir ve parlar onun görevi sadece budur. insan da ise bir kainat gizlidir ama bunun farkında olmadığı için boş işlerle uğraşır yada bu arayışını sürekli olarak yanlış yerde aradığından dolayı bocalar durur. Bakın evren tek noktanın patlaması ile oldu diyorlar, bu nokta diye söyledikleri şeyin bir hacmi yoktur sadece hiçlik, öyleyse kainatın insanda gizli olduğunun aksinin kimse söyleyemez.

Sen ne yaşarsan ne görürsen neyden haz alırsan sadece kendi içinde yaşıyorsun bunu; örneğin senin çok mutlu veya hüzünlü olup olmadığını dışarıdan sana bakan bir kimse anlayamaz çünkü kendi benliğinde yaşamaktasın kendi evreninde. İnsan var olmak için yaşamını sürdürür, çalışmayan düşünmeyen hiç bir şey yapmayan insan zaten ölmüştür aslında çünkü var olmanın bazı gereklilikleri vardır. İnsan da dünyada bu varoluş sürecini geliştirmek ve daha iyi benimsemek için sürekli olarak farkında olmadan uğraşır didinir, her insanın bir zaafı vardır ve bu zayıflıklar aslında insanın sürekli olarak bir şeyler yapmasını sağlamakta ve varoluş sürecini devam ettirmektedir. İnsan aslında bir şey için yaşamaz, bu dünya insana bir ayna vazifesi için vardır. Suyu düşün bir şekli yoktur, akıp gider ama bir bardağa doldurduğunuz zaman durulur ve belirginleşir.

İnsan bedeni de bardak gibidir insanın kendisini bilmesi içindir, bir bardağı ne kadar süsleseniz de bir önemi yoktur sonuç olarak bardağa giren su sadece onun şeklini alır. İnsan bedeni de bir araçtır süsleyip allayıp pullamanın bir gereği yoktur sonuçta toprak olur gider lakin beden bir araç olduğu için onu yerinde kullanmamız gerekli. Amaç nedir? sana her şeyin mutlak amacını söyleyeyim bu sırrı sana kimse söylemez yada yazmaz. Az önce bahsettim sana evren bir noktanın bir hiçliğin patlamasıyla oluştu. Aslında hiç diye bir şey yoktur insanlar bunu anlayamazlar bundan dolayı hiç bir şey yokken ne vardı o zaman diye düşünürler.

Her zaman bir hiçlik oldu bu hiçlik aslında anladığımız manada yokluk demek değildir. Bir dalga eğrisini düşün, fizikte yada matematikte görmüşsündür, dalga sinüs eğrisi gibi sıfır noktasından başlar artarak tepe noktasına çıkar sonra tekrar azalarak sıfır noktasına iner, daha sonra sıfırdan aşağı düşerek eksiye doğru artar ve eksi tepe noktasından tekrar sıfıra doğru çıkar. Eğer bir artı ve eksi dalgayı birbiri ile birleştirirsen sadece sıfır noktası oluşur, aslında eksi ve artı dalgası birbirini yok etmez sadece aslında hep var olan ama durağan olan hiçlik olarak isimlendirdiğimiz enerjiye dönüşür. Yani her şey bu enerjinin dalgalanması ile ortaya çıkar. Bundan dolayı her şey birbirinin zıttı şeklinde var olmakta. Bir hiçlik çift yönde ancak kendisini gösterebilir yada varlığını hissettirebilir. Eğer her şeyin temeli olan bu hiçliği görmek isterseniz sizinde hiçliği bilmeniz yaşamanız gerekir bunun içinde dikkatinizi gözünüzle gördüğünüz dış dünyaya değil gözünüzü kapattığınız zaman aslında size karanlık gibi gelen sonsuzluğun farkına varmanız gerekmekte. İnsanlar bundan dolayı hep sıkıntı çekerler çile çekerler ezilirler çünkü dikkatimizi iç dünyamıza vermemiz istenir bizden.

Karadeliğe dışarıdan bakan kimse onu göremez lakin içine girdiğinde onun muazzam enerjisini fark edebilir ve sonsuzluğun kapısını aralamış olursun sadece. yokluk ve varlık iç içedir bir bütündür asıl mesele senin hangisini seçeceğin. Eğer bu dünyada yaşıyorsan da varlığı seçmişsindir var olmayı kendin olmayı.

Neden yaşıyoruz kısmını büyük ölçüde yüksek doğruluk payı ile çözdüm kendimce, ama neden yokluk değilde varlık sorusunu çözmeme az kaldı kafamı her saniye meşgul eden bu sorunun cevabını bulduğum zaman yaşamaya daha sıkı bağlanacağım dan eminim.

Güneşe sormuşlar neden yaşıyorsun çünkü var olmayı seçtim demiş, ışık olmayı yeğledim karanlığa.

Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır.
    Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını.
    "Aman sakın kendini" diye tembihler.
    Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği: " Bırak kendini, ko gitsin! "
    Akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer.
    Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!

• hayatın anlamı istemektir hayatta herşeyi isteriz ama herşeyi kazanamayız kazanmak mutluluk, kaybetmek üzüntü getirir. üzüntü istemiyorsak kendimizi istekler konusunda sınırlamalıyız. buna siz ne derseniz diyin ben şükretmek diyorum. başardıklarımız veya kaybettiklerimiz geçmiş hedeflerimizde gelecektir. işte bence hayat kısa ve öz olarak bu.
  • HERHANGİ HİCBİR ANLAMİ YOK KARDESİM . HAYAT GUZEL DEGİL EN AXİNDAN BEN SEVMİYORUM VE BEN BU SECENEGİ SECMEYE İRADESİ DİSİNDA ZORLANMİS BİR GARİBANİM . HAYATİNİN NERESİNİN GUZEL OLDUGUNA DAİR EN KUCUK BİR FİKRİM YOK .

BİKTİM BU MONOTON HAYATTAN , YETER ARTİK DAHA 20 YASİNDAYİM BU EZİYET NE ZAMAN BİTECEK BİRİ BANA SOYLESİN LUTFEN .

GOZYASLARİNİN SENDEN BAGİMSİZ BİR SEKİLDE DOKULMESİNİN ÇENEYE VERDİGİ TİTREMENİN RUHA VERDİGİ HUZNU BİLENİNİZ VAR Mİ ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Hayatın Anlamı
  • ben bir anlam aramıyorum. mutlu olduğum şeyleri yapıyorum o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuna kadar yaşıyacaksın gereksiz şeyler için üzülmeyeceksin
    hayatın sıradışı olucak
    bu lanet olası sisteme ayak uyurmayacağım herşeyi yapacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.