Hocam dedigin uzun yıllar icin doğruysa araba alacak ilk parayi bulduktan sonra bedava biniyorsun yani arabaya Turkiyede < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hayatta $900 lik Mercedes S classtan daha pahali bir sey yok (2. sayfa)

-
-
Bir nevi devremülk gibi. Kullaniyosun işini gordukten sonra baska birine döviz bazinda ayni paraya devrediyosun.quote:
Orijinalden alıntı: HemicanHocam dedigin uzun yıllar icin doğruysa araba alacak ilk parayi bulduktan sonra bedava biniyorsun yani arabaya Turkiyede
Alıntıları Göster
Tabii kasko, mtv, yakıt vb gibi işletme maliyetlerini saymiyorum. Onlari da sitenin aidatına ve gelen elektrik/su faturasinin yerine koy
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiyede insanların fikirlerini ve düşüncelerini anlamak zor.
Kimi maaşından 30 kat 40 kat fazla araba alır,almaya gayret eder,Kimi hayatı boyu tatil bile yapmaz yemez içmez 20 yıllık bir Mercedes alır,facebook ta böbürlenir,arabasına ferrari muamelesi prenses muamelesi yapar vs
Kimi var sıfır egea alacağına 2000 model e200 alırım aslan gibi araba !! der. 20 yıllık ömrü tüketmiş yürümeye mecali olmayan arabaları göklere çıkartırlar.
-
Anlamadiginiz belli. Ben size ya da yazıya cevap olarak yazmamıstım :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: cormenAnlamadiginiz belli. Ben size ya da yazıya cevap olarak yazmamıstım :)
Bana cevap yazmadiginizi anladim
yazinin başlığı gibi demissiniz benzetmeyi anlamadim, merak ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Araba güzel yalnız. Tam koleksiyonluk.
Cahillere göre turkiye cennet ,gelde anlat
Olaya şöyle de bakabilirsiniz, 900 dolara Mercedes S Class alırsınız, 6 ay binip çöpe bile atsanız 6 aylık araba ihtiyacınızı 900 dolara görmüş olursunuz.
Yine elinizden geliyorsa işçiliği kendiniz yaparak gayet makul rakamlara yürütebilirsiniz. Kanada'da bir arkadaşım 5000 dolara 2003 BMW X5 aldı V8 motor. Araçta sorun vardı, 4000 dolar masraftan bahsetmişler. Çocuk kendisi açtı motoru, arızalı parçayı buldu değiştirdi topladı. Maliyeti bir kaç yüz dolarla sınırlı kaldı.
Ha ben Amerika'da yaşasam muhtemelen sıfır arabadan aşağısına binmezdim. Sıfır alır yıllarca kullanır sonra yine sıfırlardım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 9 Mayıs 2021; 11:23:12 > -
Abd’de büyük bir şehirde yaşıyorsanız etrafta junkyard denilen çıkma parça satan büyük işletmelere gidip istediğiniz parçayı ucuza alabilirsiniz. Hele bazı yerler parçayı kendiniz bulmanız ve sökmenize izin verir ki daha da ucuza gelir. Elinizden iş geliyorsa ve evinizde tamir imkanınız varsa bu tip pahalı araçların tamiri çok uygun şekilde halledilebilir. Ama işten anlamıyorsanız tamirciye hele bir de yetkili servise muhtaçsanız vay halinize o zaman!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: goodorevilOlaya şöyle de bakabilirsiniz, 900 dolara Mercedes S Class alırsınız, 6 ay binip çöpe bile atsanız 6 aylık araba ihtiyacınızı 900 dolara görmüş olursunuz.
Yine elinizden geliyorsa işçiliği kendiniz yaparak gayet makul rakamlara yürütebilirsiniz. Kanada'da bir arkadaşım 5000 dolara 2003 BMW X5 aldı V8 motor. Araçta sorun vardı, 4000 dolar masraftan bahsetmişler. Çocuk kendisi açtı motoru, arızalı parçayı buldu değiştirdi topladı. Maliyeti bir kaç yüz dolarla sınırlı kaldı.
Ha ben Amerika'da yaşasam muhtemelen sıfır arabadan aşağısına binmezdim. Sıfır alır yıllarca kullanır sonra yine sıfırlardım.
Araba yürümediğini için 900 dolar zaten hocam
çekici ile satın aliyor.
Ikinci el 800 dolara motor alip takıyor adam o şekilde yürümeye başlıyor.
Zaten yüruttukten sonra 4000 dolara satabilecek duruma geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Abd de yetkili servise mi gidilir lae.quote:
Orijinalden alıntı: CapriceClassic
Abd’de büyük bir şehirde yaşıyorsanız etrafta junkyard denilen çıkma parça satan büyük işletmelere gidip istediğiniz parçayı ucuza alabilirsiniz. Hele bazı yerler parçayı kendiniz bulmanız ve sökmenize izin verir ki daha da ucuza gelir. Elinizden iş geliyorsa ve evinizde tamir imkanınız varsa bu tip pahalı araçların tamiri çok uygun şekilde halledilebilir. Ama işten anlamıyorsanız tamirciye hele bir de yetkili servise muhtaçsanız vay halinize o zaman!Adami oylum oylum oyarlar içine bade koyallar
Evlerden ırak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: HemicanAraba yürümediğini için 900 dolar zaten hocam
çekici ile satın aliyor.
Ikinci el 800 dolara motor alip takıyor adam o şekilde yürümeye başlıyor.
Zaten yüruttukten sonra 4000 dolara satabilecek duruma geliyor.
Alıntıları GösterHocam konuyu okuyamamıştım ama genel olarak Avrupa'da ve Amerika'da böyle ömrünün sonuna gelmiş araçlar çok ucuza olduğu için öyle bir yorum yaptım.
-
quote:
Abd’de büyük bir şehirde yaşıyorsanız etrafta junkyard denilen çıkma parça satan büyük işletmelere gidip istediğiniz parçayı ucuza alabilirsiniz. Hele bazı yerler parçayı kendiniz bulmanız ve sökmenize izin verir ki daha da ucuza gelir. Elinizden iş geliyorsa ve evinizde tamir imkanınız varsa bu tip pahalı araçların tamiri çok uygun şekilde halledilebilir. Ama işten anlamıyorsanız tamirciye hele bir de yetkili servise muhtaçsanız vay halinize o zaman!Junk yardda bu aracin parcasini bulmak samanlikta iğne aramak gibi olur. Junk yard isi çok satmış ve antika olmamis abd ya da Japon araclari için olur ancak.
Hobi olarak evde tamir kabiliyetine sahip kişiler için güzel araclar bunlar. Zaten yazıyı yazan adam da o şekilde. Motoru ikinci el 800 dolara aloyor ama motor degistiremeyecegi için onu tamirciye yaptırıyor. Diğer daha ufak seyleri kendi yapiyor.
Yani sırf abd için değil Her yerde böyle Turkiyede de 90 model s class a binmek sifir egeaya binmekten pahalıya mal olur aylik olarak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Abd de yetkili servise mi gidilir lae.Adami oylum oylum oyarlar içine bade koyallar
Evlerden ırak.
Alıntıları GösterO dersi zamanında almistim
8 yıllık z4 un tavanı bozuldu servis 3500 dolar dedi. Araba zaten 13 bin dolardi
tabi yaptirmiyorum deyince 150 dolar tespit parası bana kacti.
Kendim yapacaktım ama sıkışmış tavanı sokemedim. Başka bir yerde pazarlikla 1200 dolara hallettiler. Kendim yapabilseydim 4-500 dolara mal edecektim.
-
Doğru çok satan bir araç değil ama bazen hiç belli olmuyor ummadığın taş baş yarabiliyor. Hatta chain junkyardlar bile olabiliyor birinde olmayan parça diğerine sorulabiliyor. Ama bir amerikan ve japona göre düşük ihtimal tabi ama imkansız değil.
Zaten parçadan ziyade sizin de bildiğiniz gibi işçilik esas mesele. Parçayı bulsan bile elin anahtar tutmuyorsa işin zor. Bizim zamanında bazı Türk arkadaşlar bu işte çok iyilerdi bahçelerinde/garajlarında motor şanzıman değiştiriyorlardı. Fren balatası, buji yağ değişimi çerezdi onlar için. onlara imrenmişimdir her zaman.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Doğru çok satan bir araç değil ama bazen hiç belli olmuyor ummadığın taş baş yarabiliyor. Hatta chain junkyardlar bile olabiliyor birinde olmayan parça diğerine sorulabiliyor. Ama bir amerikan ve japona göre düşük ihtimal tabi ama imkansız değil.
Zaten parçadan ziyade sizin de bildiğiniz gibi işçilik esas mesele. Parçayı bulsan bile elin anahtar tutmuyorsa işin zor. Bizim zamanında bazı Türk arkadaşlar bu işte çok iyilerdi bahçelerinde/garajlarında motor şanzıman değiştiriyorlardı. Fren balatası, buji yağ değişimi çerezdi onlar için. onlara imrenmişimdir her zaman.Motor sanziman degistircek kadar ilerlettiysen bu işten para bile kazanırsın çok rahat. Çalışmayan arabayi calisir duruma getirip iki makyajlayip. Yapan arkadaş vardı.
Evinde lift olan insanlar var. Kriko değil yani adam garajina lift koymus. Is yerinde bir arkadas vardi. Neon srt yürür duruma getirdi, modifiye yapti baya falan. Dodge viper aldı en son. Onu da modifiyeye başladı. Kendi garajinda liftinde yapiyor. Elemanın hobisi bu. Haftada 10-15 saat harciyordur.
-
Hocam bu saydığınız araçları fotoğraflama imkanınız olursa (izin verirlerse) bir konu açıp paylaşabilir misiniz? Hem Neon Srt hem de Viper sevdiğim otomobiller. Amerika'da dahası da vardır eminim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 9 Mayıs 2021; 18:25:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam 1 yildir görmüyorum elemanı evden calistigimiz için. Viperi şirkete getirmişti içine oturduk. Motoru çalıştırdık falan covid oncesi. 95 model. Güzel alet. Bacak arasına uflesin diye havalandırma yapmislar
Neon srt artık zor bulunan ama ilginc bir araç. Yuruyenlerin bir cogu eski/yeni srt mühendislerinin ya da chrysler çalışanlarının elinde. Otobanda denk geldim bir kere aynadan anlamadim srt olduğunu. Adam bir bastı sağdan çok güzel uzadı.
Is yeri açılırsa yazin viper çok denk geliyor fotoğraflarım. Neon srt de bazen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 9 Mayıs 2021; 18:50:10 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X