Şimdi Ara

Hazır PC ler Kontrol Edilmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk olarak konu bütün bilgisayarlarla alakalı bir uyarı niteliğindedir fakat benim başıma Acer markası ile geldiği için buraya açtım.

Arkadaşlar herkesi uyarmak için böyle bir konu açmak istedim ki benim gibi mağdur olmayın.

Geçen sene mayıs ayında hizlial.com sitesinden acer marka bir notebook aldım. Ortalama özellikleri olan bir bilgisayar, benim ihtiyacımı karşılayacak bir sistemdi. Sadece televizyona bağlayıp film izlemek için ve interneti kullanmak için almıştım ama yine de performanslı olsun diye de özelliklerine dikkat etmiştim. Ram olarak sitede gösterilen 4GB DDR3 ramdi. 1-2 oyun dışında pek oyunla alakam olmadı onlar da çok özellik isteyen oyunlar değildi. Neyse demek istediğim bilgisayarın özelliklerini aldıktan sonra test etmem gerekmedi.

Geçen hafta ise şans eseri bir can sıkıntısı karışımı ile everest bilgisayar bileşenleri tanılama programı diye bir program yükledim (http://www.lavalys.com/products/everest-pc-diagnostics/). Farkettim ki ram ddr3 değil ddr2 idi. Site ile iletişime geçtim, bilgisayarı yollayın bakalım dediler yolladım. Sonra ise üzerinden çok zaman geçtiği için birşey yapamayız deyip geri yolladılar. Artık benim için yapacak birşey kalmadı belki ama yeni sistem alanlar veya almayı düşünenlerin aklında bulunması açısından bu konuyu açtım.

hizlial.com un bu duruma yaptığı yorum ise biz gelen sistemleri test etmiyoruz distribütör firma hangi özellikleri yazdıysa biz onları yayınlıyoruz dediler, belki böyledir belki değildir bilemem ama birileri bizi kandırıyor. Sadece bu site için değil nereden alırsanız alın bilgisayarınızın özelliklerini bir şekilde doğrulayın sonradan pişman olmayın.

Bu konu veya bu şekilde bir uyarıyı bütün sitenin görebileceği bir şekilde yayınlarsanız herkes bu önemli konuyu görebilir diye düşünüyorum, site yönetimine duyuruyorum. Lütfen bu duruma dikkat edin, kimsenin müşterisini kandırmaya tüketiciyi yanıltmaya hakkı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.